Tel: (+381) 11.267.0711, (+381) 60.767.3192, (+381) 64.387.2224   |   E-mail: info@profesionalnaastrologija.com   |   Facebook
Početna   |   O nama   |   Astro News   |   Astrološke usluge
Članci po kategorijama
Hronike neba Poslovna prognoza Aktuelnosti Faze Meseca Ritam broja-7 Astrološki članci Ljuboskop Astro teme Kod za astrologa Astrologija dece Astrološki Arhetipovi Local Space Horarna astrologija Mundana astrologija Karmička astrologija AstroHealing Astrološki razgovori Astro Mitologija Duša čoveka Liber Aeternus Astrologija kristala
Kurs: Vitalnost, zdravlje i sinteza natalnog horoskopa Zdravlje i bolest žive u jednom horoskopu kao suprotni principi, kao stvar uzroka i posledice koji se mešaju. Bolesti nastaju kao rezultat nekadašnjih akcija, zato što Mars (naše akcije) vremenom postaje Saturn (karma, posledica naših akcija). Ovaj dvomesečni kurs počinje 11.05. i održavaće se svake srede od 19h u online varijanti.
» prikaži celu vest
NOVA KNJIGA: Inicijacije Venere 2022 U prodaji je nova knjiga „Inicijacije Venere 2022“ od autorke Ivane Šaljić. Knjiga je zamišljena kao vodič za Veneru i osvetljava nam sva važna mesta inicijacije za prevazilaženje toka inercije i instaliranja višeg kvaliteta naše Venere. Zato je važno da razumemo kako se Venera oseća u svakom znaku, kako izgleda njena priča ako je živi po inerciji i kako može da izgleda kada podigne energiju i kada je u balansu.
» prikaži celu vest
Astrološki kalendar za 2022. godinu Astrološki kalendar, vaš jedinstveni vodič za 2022. je u prodaji! Pozvani smo da iskoristimo ovu godinu manifestacije, obilja i kreiranja novih uverenja na najbolji način, a Astrološki kalendar će nam pokazati koje su to sve važne tačke koje se aktiviraju u predstojećoj godini.
» prikaži celu vest
Nova knjiga: Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti Najnovija knjiga Aleksandra Imširagića “Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti” detaljno objašnjava astrološku vezu između Anđela i odgovarajućih planetarnih kodova. Takođe, pored posebne povezanosti 72 Anđela Zodijaka i 72 draga kamena / minerala – u knjizi su objašnjene tehnike otkrivanja 5 ključnih Anđela za svaku osobu: Anđela Zvezde, Anđela Čuvara, Anđela Prelaza, Anđela Višeg Ja i Anđela Poruke.
» prikaži celu vest
NOVA KNJIGA: Reinkarnacijska Astrologija Izašla je nova knjiga Aleksandra Imširagića ''Reinkarnacijska Astrologija''. Pođite sa nama na putovanje vaše Duše i otkrijte kako da promenite prošlost i kreirate još sjajniju budućnost. Svi potrebni odgovori, kao i alati, kriju se u sasvim posebnoj astrološkoj oblasti – Reinkarnacijskoj Astrologiji.
» prikaži celu vest
» prikaži još vesti

Mesec u Vodoliji u karti dece

Mesec u Vodoliji položen je u vazdušnom znaku, a vazduh je po svojoj prirodi  sveprisutan, pokretljiv i neprestano se kreće (cirkuliše). Vodolija je treći vazdušni znak kome prethode Blizanci i Vaga. Konkretno govoreći u vezi sa Mesecom u Vodoliji važi da što smo dalje od tla, a u ovom slučaju pričamo o nivou oblaka, to vidimo širu sliku na zemlji. Sigurno je da mnogi detalji izmiču, ali se dobija na sveobuhvatnosti. Ta sposobnost je često uzrok mnogih nesporazuma, sukoba i problema.

Ako analiziramo osnovne principe Meseca, kao vladara znaka Rak, i uporedimo ih sa Mesecom u Vodoliji, uočavamo značajne različitosti.  Dok je za Raka prioritet porodica, porodični koreni, vezanost za (pre svega porodičnu) prošlost, dotle je za Vodoliju najznačajnije ono što je izvan te porodice, što ruši tradiciju, oslobađa od stega prošlosti, obuhvata sve ljude bez predrasuda gledajući u vreme koje dolazi.  Takođe znamo da je Rak emotivno najosetljiviji jer sve doživljava vrlo lično, za razliku od Vodolije koja iskustva i svet oko sebe obuhvata intelektom distanciranim od emotivnosti.

Ova beba na svet dolazi kao iznenađenje. Možda je trudnoća bila neočekivana ili neplanirana, a možda je usled toga došlo do turbulencija na porodičnom nivou. Nekada je ova beba nagoveštaj selidbe ili promene okruženja. U svakom slučaju, pripremite se za intelektualne i izazove svake druge vrste.

Čak i kada su male bebe, ova deca će se migoljiti pri fizičkim izlivima nežnosti. Nije da ih neće biti, ali samo onda kada to njima odgovora, a već sledećeg trenutka nešto novo će im privući pažnju i sa maženjem je gotovo. Ako ste od onih roditelja koji se drže saveta u minut, bilo bi dobro da se pripremite na otpor. Kod ove bebe, a kasnije i deteta, tinejdžera i odrasle osobe apsolutno je kontraproduktivno nametati bilo šta. Stoga ćete pre ili kasnije shvatiti da ništa ne mora, da je sve za ljude i da uvek postoje izuzeci od pravila.

Od malena ćete shvatiti da ne vole da ih bilo šta steže ili žulja. Divno je što su ova deca obdarena razoružavajućim osmehom od samog rođenja. Uživaju u prisustvu drugih, vole da im se priča i ne plaše se nepoznatih. Brzo uočavaju promene ali jednako brzo gube interesovanje. Takođe, potrebno im je vreme za odmor i smirenje uz obavezno uveravanje da je neko tu u blizini.

Karakteristično je da uče po principu pokušaja i greške. To znači da će mnogo toga želeti da iskuse, svašta da probaju i svuda da idu. Takođe, izuzetno im je zanimljivo da eksperimentišu i razmišljaju u stilu -  šta bi bilo kad bi bilo - i slično. Pravi magnet za njih su priče o vanzemaljcima, svemiru, i svim za mnoge malo verovatnim stvarima. U današnje vreme, sva čuda savremene i moderne tehnologije su za njih naročito privlačna i inspirativna.

Ova deca vole širinu i dosta prostora, naročito otvorene horizonte  uživajući u spontanim promenama usled stalnog, dinamičnog logičkog razmatranja. Ne trpe monotoniju i učmalost. Vrlo rado će se prihvatiti raznih zadataka dok god im je omogućeno da unesu u to sopstvene varijacije i dok vremenski ne traje dugo. Često ih možete prepoznati po potrebi da brane slabije, da se u razredu bune protiv ili za nešto i da ne priznaju lažni autoritet. Stoga, kao što je nemoguće obuzdati vetar tako je i sa ovom decom brilijantnog uma. Nemojte ni pokušavati da ih obuzdate, ograničite ili sputate primenom bilo kakve sile. Samo ćete stvoriti jaz, a emotivno zahlađenje će potrajati i što je najverovatnije na taj način možete pokrenuti događaje kojima se protivite. Burna reakcija deteta može biti toliko snažna i šokantna da ćete se osećati kao da vas je odbacio uragan.

Emotivna hrana ove dece je intelektualna komunikacija, svakojaka druženja, priče o za njih nepoznatim temama i širina shvatanja. Stoga, ako kao roditelj imate Mesec u zemljanom znaku pa smatrate da su zagrljaji, čista kuća i obilje hrane na stolu dovoljni – varate se. Sve što je vama važno, vašem detetu sa Mesecom u Vodoliji nije. Možete doživeti da odbija spremljenu zdravu hranu i da sa osmehom napuni usta nekom grickalicom. Prepoznajete signale pobune? Ali ako želite da vaše dete pojede ono što ste spremili, pozovite par mališana iz komšiluka na druženje i užinu, i problem je rešen. U društvu je slađe! Roditeljima, veoma važna lekcija: ova deca mogu sve podrediti kolektivu, društvu ili prijateljima te je veoma važno sa kim provode vreme jer će spontano primati uticaje okoline. I još nešto, nemojte nikada govoriti nešto protiv njihovih drugara. Gledajte da komentari budu duhoviti. Karikiranjem njihovih negativnosti podstaćićete svoje dete da se zamisli a potom i progleda.

Veoma rano ćete shvatiti da ovo dete ima svoj stav o svakom pitanju. Insistiranje na bilo čemu, od hrane, preko odeće do ritma spavanja biće veoma teško održati. Ako pak ostavite dovoljno prostora da stvari mogu, ali i ne moraju tako da se obave, budite sigurni da će vaš mali genijalac izabrati ono što je za njega najbolje. Sve što je vama nespojivo za ovu decu je radost eksperimentisanja. Stoga, nemojte shvatati za ozbiljno niti konačno ako jedu kobasice sa džemom, nose zimsku kapu usred leta ili sede za računarom do jutra, noć pred ispit.

Kod ove dece neće proći moraš zato što se to uvek tako radi, čini, ide.... Takođe, ne smeš, nikad nemoj ili bilo koji naredbeni uslov. Takav pristup će proizvesti reakciju u kojoj će vam pokazati i dokazati da mogu, smeju i umeju drugačije pa makar ih to koštalo neprijatnog iskustva.

Kako je Mesec i prikaz majke, ova majka može biti naprednih shvatanja, po nečemu neobična i jedinstvena, te je posve sigurno da je tokom svog života imala prilike da najbližima priredi neko iznenađenje ili skandal (u zavisnosti od nivoa svesti okoline). Nekada je to pokazatelj vanbračnog začeća, majke koja sama odgaja dete ili pak majke okrenute humanitarnom radu i politici. Kako god, vaše dete će vas prihvatiti, bez osude i kritike. Uostalom, prijateljski odnos sa roditeljima (ali i svima ostalima) je potreba ove duše. Ako su roditelji malo konzervativniji i krući, onda će se takav odnos razviti kasnije u životu.

Ovo dete je idealista, vizionar i humanista! Potrebno mu je dati mnogo prostora, hraniti ga idejama, radovati se svim mogućim i nemogućim zamislima, negovati njegov progresivni um i uživati u bilijantnoj inteligenciji spajanja naizgled nespojivih ideja. Ako vas to još i šokira, tim bolje!

Mesec u Vodoliji položen je u karti posebne, ekscentirčne, nadarene Marine Abramović.

 

Jaka potreba da se kreativno izrazi i iskaže prikazana je stelijumom pet planeta u petoj kući. Asc u znaku Rak, a Mesec položen u Vodoliji u osmoj kući nosi potrebu za eksperimentom, transformacijom, povredom i stalnom promenom.

Slikarstvo je u samim počecima zamenila za bodi art, odnosno bol, pokret, mimiku, gest, insistirajući na jeziku tela igrača, akrobata, seoskih vračeva, tibetanskih kaluđera i šamana. Iscrpljivanje tela postala je osnovna karakteristika njenog performansa.

 

 

 

© Kepler asocijacija profesionalnih astrologa, Beograd, Srbija. Sva prava zadržana, 2011. // Design & Coding by studio triD