Tel: 011.267.31.92, 064.387.222.4   |   E-mail: info@profesionalnaastrologija.com   |   Facebook
Početna   |   O nama   |   Astro News   |   Astrološke usluge
Članci po kategorijama
Hronike neba Poslovna prognoza Ritam broja-7 Faze Meseca Aktuelnosti Astrološki članci Ljuboskop Astro teme Kod za astrologa Astrologija dece Local Space Astrološki Arhetipovi Horarna astrologija AstroHealing Mundana astrologija Karmička astrologija Astrološki razgovori Astro Mitologija Duša čoveka Liber Aeternus Astrologija kristala
Kurs: Karmička Astrologija Budućih Života Od 21. novembra na Kepler Institutu počinje šestonedeljni kurs iz Karmičke Astrologije Budućih Života. Neke od tema ovog kursa su Petlje Budućeg Života, Otvaranje Budućeg sećanja, Duša Budućeg života, Lice Buduće inkarnacije, Hiron – Kosmička Duša i Lanac Budućih inkarnacija. Kurs se može pohađati redovno ili online.
» prikaži celu vest
Kurs: Psihološki profil, ljubav i brak u natalnom horoskopu Na Kepler Institutu, 26. novembra će početi dvomesečni kurs iz natalne astrologije. Na ovom kursu će se, kroz izučavanje astroloških serija, učiti o slikama odnosa različitih planeta, kuća i znakova koji nam govore o predispozicijama u ljubavi, zatim braku, periodu koji povezuje ljubavnu vezu i stupanje u brak, a pre svega toga – psihološkom profilu natusa. Moguće je i online pohađanje.
» prikaži celu vest
Dvodnevna radionica: Isceljenje Unutrašnjeg Deteta Da li ste spremni za duhovnu avanturu kroz isceljivanje i duboku integraciju? Pridružite nam se u dubokom i moćnom vikendu radosti, isceljenja i ličnog rasta uz pomoć neverovatnih Wild Earth Animal esencija i njihovog tvorca, šamana Danijela Mejpla (Daniel Mapel) iz Virdžinije koji živi sa životinjama u šumi i komunicira sa njima. Njegov rad je dobio međunarodno priznanje za svoju originalnost i sposobnost da na licu mesta pravi izuzetne promene.
» prikaži celu vest
Predavanja u Kini Od 22. novembra do 24. novembra 2019. godine, održava se prva Međunarodna Astrološka Konferencija u Pekingu, Kini. Tom prilikom, Aleksandar i Lea Imširagić će po prvi put držati predkonferencijske seminare 21. novembra 2019. godine.
» prikaži celu vest
Kurs: Astrološke Tehnike Progresija Na našem Institutu počinje šestonedeljni kurs Astrološke Tehnike Progresija u sredu, 06. novembra od 18h. Na ovom kursu, polaznici će biti upoznati sa tehnikama kao što su sekundarne, tercijarne, minorne i konverzne progresije, harmonične progresije i progresirane deklinacije. Kurs je moguće pohađati u redovnoj ili dopisnoj, online varijanti.
» prikaži celu vest
» prikaži još vesti

Mesec u Vodoliji u karti dece

Mesec u Vodoliji položen je u vazdušnom znaku, a vazduh je po svojoj prirodi  sveprisutan, pokretljiv i neprestano se kreće (cirkuliše). Vodolija je treći vazdušni znak kome prethode Blizanci i Vaga. Konkretno govoreći u vezi sa Mesecom u Vodoliji važi da što smo dalje od tla, a u ovom slučaju pričamo o nivou oblaka, to vidimo širu sliku na zemlji. Sigurno je da mnogi detalji izmiču, ali se dobija na sveobuhvatnosti. Ta sposobnost je često uzrok mnogih nesporazuma, sukoba i problema.

Ako analiziramo osnovne principe Meseca, kao vladara znaka Rak, i uporedimo ih sa Mesecom u Vodoliji, uočavamo značajne različitosti.  Dok je za Raka prioritet porodica, porodični koreni, vezanost za (pre svega porodičnu) prošlost, dotle je za Vodoliju najznačajnije ono što je izvan te porodice, što ruši tradiciju, oslobađa od stega prošlosti, obuhvata sve ljude bez predrasuda gledajući u vreme koje dolazi.  Takođe znamo da je Rak emotivno najosetljiviji jer sve doživljava vrlo lično, za razliku od Vodolije koja iskustva i svet oko sebe obuhvata intelektom distanciranim od emotivnosti.

Ova beba na svet dolazi kao iznenađenje. Možda je trudnoća bila neočekivana ili neplanirana, a možda je usled toga došlo do turbulencija na porodičnom nivou. Nekada je ova beba nagoveštaj selidbe ili promene okruženja. U svakom slučaju, pripremite se za intelektualne i izazove svake druge vrste.

Čak i kada su male bebe, ova deca će se migoljiti pri fizičkim izlivima nežnosti. Nije da ih neće biti, ali samo onda kada to njima odgovora, a već sledećeg trenutka nešto novo će im privući pažnju i sa maženjem je gotovo. Ako ste od onih roditelja koji se drže saveta u minut, bilo bi dobro da se pripremite na otpor. Kod ove bebe, a kasnije i deteta, tinejdžera i odrasle osobe apsolutno je kontraproduktivno nametati bilo šta. Stoga ćete pre ili kasnije shvatiti da ništa ne mora, da je sve za ljude i da uvek postoje izuzeci od pravila.

Od malena ćete shvatiti da ne vole da ih bilo šta steže ili žulja. Divno je što su ova deca obdarena razoružavajućim osmehom od samog rođenja. Uživaju u prisustvu drugih, vole da im se priča i ne plaše se nepoznatih. Brzo uočavaju promene ali jednako brzo gube interesovanje. Takođe, potrebno im je vreme za odmor i smirenje uz obavezno uveravanje da je neko tu u blizini.

Karakteristično je da uče po principu pokušaja i greške. To znači da će mnogo toga želeti da iskuse, svašta da probaju i svuda da idu. Takođe, izuzetno im je zanimljivo da eksperimentišu i razmišljaju u stilu -  šta bi bilo kad bi bilo - i slično. Pravi magnet za njih su priče o vanzemaljcima, svemiru, i svim za mnoge malo verovatnim stvarima. U današnje vreme, sva čuda savremene i moderne tehnologije su za njih naročito privlačna i inspirativna.

Ova deca vole širinu i dosta prostora, naročito otvorene horizonte  uživajući u spontanim promenama usled stalnog, dinamičnog logičkog razmatranja. Ne trpe monotoniju i učmalost. Vrlo rado će se prihvatiti raznih zadataka dok god im je omogućeno da unesu u to sopstvene varijacije i dok vremenski ne traje dugo. Često ih možete prepoznati po potrebi da brane slabije, da se u razredu bune protiv ili za nešto i da ne priznaju lažni autoritet. Stoga, kao što je nemoguće obuzdati vetar tako je i sa ovom decom brilijantnog uma. Nemojte ni pokušavati da ih obuzdate, ograničite ili sputate primenom bilo kakve sile. Samo ćete stvoriti jaz, a emotivno zahlađenje će potrajati i što je najverovatnije na taj način možete pokrenuti događaje kojima se protivite. Burna reakcija deteta može biti toliko snažna i šokantna da ćete se osećati kao da vas je odbacio uragan.

Emotivna hrana ove dece je intelektualna komunikacija, svakojaka druženja, priče o za njih nepoznatim temama i širina shvatanja. Stoga, ako kao roditelj imate Mesec u zemljanom znaku pa smatrate da su zagrljaji, čista kuća i obilje hrane na stolu dovoljni – varate se. Sve što je vama važno, vašem detetu sa Mesecom u Vodoliji nije. Možete doživeti da odbija spremljenu zdravu hranu i da sa osmehom napuni usta nekom grickalicom. Prepoznajete signale pobune? Ali ako želite da vaše dete pojede ono što ste spremili, pozovite par mališana iz komšiluka na druženje i užinu, i problem je rešen. U društvu je slađe! Roditeljima, veoma važna lekcija: ova deca mogu sve podrediti kolektivu, društvu ili prijateljima te je veoma važno sa kim provode vreme jer će spontano primati uticaje okoline. I još nešto, nemojte nikada govoriti nešto protiv njihovih drugara. Gledajte da komentari budu duhoviti. Karikiranjem njihovih negativnosti podstaćićete svoje dete da se zamisli a potom i progleda.

Veoma rano ćete shvatiti da ovo dete ima svoj stav o svakom pitanju. Insistiranje na bilo čemu, od hrane, preko odeće do ritma spavanja biće veoma teško održati. Ako pak ostavite dovoljno prostora da stvari mogu, ali i ne moraju tako da se obave, budite sigurni da će vaš mali genijalac izabrati ono što je za njega najbolje. Sve što je vama nespojivo za ovu decu je radost eksperimentisanja. Stoga, nemojte shvatati za ozbiljno niti konačno ako jedu kobasice sa džemom, nose zimsku kapu usred leta ili sede za računarom do jutra, noć pred ispit.

Kod ove dece neće proći moraš zato što se to uvek tako radi, čini, ide.... Takođe, ne smeš, nikad nemoj ili bilo koji naredbeni uslov. Takav pristup će proizvesti reakciju u kojoj će vam pokazati i dokazati da mogu, smeju i umeju drugačije pa makar ih to koštalo neprijatnog iskustva.

Kako je Mesec i prikaz majke, ova majka može biti naprednih shvatanja, po nečemu neobična i jedinstvena, te je posve sigurno da je tokom svog života imala prilike da najbližima priredi neko iznenađenje ili skandal (u zavisnosti od nivoa svesti okoline). Nekada je to pokazatelj vanbračnog začeća, majke koja sama odgaja dete ili pak majke okrenute humanitarnom radu i politici. Kako god, vaše dete će vas prihvatiti, bez osude i kritike. Uostalom, prijateljski odnos sa roditeljima (ali i svima ostalima) je potreba ove duše. Ako su roditelji malo konzervativniji i krući, onda će se takav odnos razviti kasnije u životu.

Ovo dete je idealista, vizionar i humanista! Potrebno mu je dati mnogo prostora, hraniti ga idejama, radovati se svim mogućim i nemogućim zamislima, negovati njegov progresivni um i uživati u bilijantnoj inteligenciji spajanja naizgled nespojivih ideja. Ako vas to još i šokira, tim bolje!

Mesec u Vodoliji položen je u karti posebne, ekscentirčne, nadarene Marine Abramović.

 

Jaka potreba da se kreativno izrazi i iskaže prikazana je stelijumom pet planeta u petoj kući. Asc u znaku Rak, a Mesec položen u Vodoliji u osmoj kući nosi potrebu za eksperimentom, transformacijom, povredom i stalnom promenom.

Slikarstvo je u samim počecima zamenila za bodi art, odnosno bol, pokret, mimiku, gest, insistirajući na jeziku tela igrača, akrobata, seoskih vračeva, tibetanskih kaluđera i šamana. Iscrpljivanje tela postala je osnovna karakteristika njenog performansa.

 

 

 

© Kepler asocijacija profesionalnih astrologa, Beograd, Srbija. Sva prava zadržana, 2011. // Design & Coding by studio triD