Tel: 011.267.31.92, 064.387.222.4   |   E-mail: info@profesionalnaastrologija.com   |   Facebook
Početna   |   O nama   |   Astro News   |   Astrološke usluge
Članci po kategorijama
Hronike neba Poslovna prognoza Ritam broja-7 Faze Meseca Aktuelnosti Astrološki članci Ljuboskop Astro teme Kod za astrologa Astrologija dece Local Space Astrološki Arhetipovi Horarna astrologija AstroHealing Mundana astrologija Karmička astrologija Astrološki razgovori Astro Mitologija Duša čoveka Liber Aeternus Astrologija kristala
Full Moon Project - Iskrenost Pozivamo vas na novu Full Moon project radionicu „Iskrenost“ koja će se održati 12.12.2019. s početkom od 18h. Ova radionica će se održati u hotelu Tulip Inn Putnik i možete je pohađati kako u redovnoj, tako i u online varijanti.
» prikaži celu vest
Predavanje: Astro Vodič kroz 2020. godinu U četvrtak, 12.12.2019. godine, nakon Full Moon radionice, Aleksandar Imširagić će održati javno predavanje povodom novog Astrološkog Kalendara za 2020. godinu. Predavanje će se održati u hotelu Tulip Inn Putnik i trajaće od 20h do 21:30h. Ovo predavanje ima za cilj da vas informiše o prirodi i kvalitetu 2020. godine uz predstavljanje novog Astrološkog Kalendara za 2020. godinu.
» prikaži celu vest
Kurs: Astrološke Tehnike Direkcija Od 18. decembra na Kepler Institutu počinje jednomesečni kurs iz oblasti Astroloških Tehnika Direkcija. Direkcije predstavljaju tehniku koja spada u grupu simboličnih prognostičkih metoda zato što ne predstavljaju realno pomeranje planeta u vremenu (kao što su to tranziti), već se u direkcijama planete pomeraju u određenoj simbolici po kojoj se za jednu godinu života sve planete pomeraju za po jedan stepen.
» prikaži celu vest
Webinar: Poverenje i ljubav Pozivamo vas na online webinar Poverenje i Ljubav, koji će održati dr Lea Imširagić u nedelju, 08. decembra od 14h. Ovaj webinar će nas naučiti kako da na praktičan način materijalizujemo svoje vizije i ideje pomoću meridijanskih tehnika.
» prikaži celu vest
Seminar: Tehnologija Svesti Sunca Da li želite da naučite kako da u svakom trenutku budete u skladu sa svim događajima koji se odigravaju oko vas? Seminar “Tehnologija svesti Sunca” je namenjen svima koji žele da: aktiviraju centar svoje unutrašnje moći; nauče kako da se jasno zauzmu za sebe i svoje potrebe; da osveste i probude svoje skrivene potencijale. Ovaj seminar će se održati 07. decembra na Kepler Institutu.
» prikaži celu vest
» prikaži još vesti

Od 03. do 10. avgusta 2015.

Svetsko tržište kapitala počelo je prošle nedelje defanzivno. Međutim, kako se nedelja približavala kraju, stvari su izgledale optimističnije.

Na primer, The Dow Jones Industrial Average započeo je nedelju padom ispod 17,400 27.jula, što je najniži pad od februara. Ovo je bio važan datum geokosmičkog kritičnog obrta, o kome je bilo reči u nekoliko prethodnih kolumni, uključujući i Veneru i Urana koji su započeli svoj retrogradni hod za vikend 25. i 26.jula. Ovo su dve najmoćnije korelacije u završetku primarnog ciklusa američkih akcija. Sa druge strane, The S&P i NASDAQ su takođe pali ali su se zadržali iznad svojih padova na kojima su bili 6-8 jula, kad se desio još jedan važan geokosmički period obrta. Činjenica da je DJIA napravila novi multimesečni pad 24-27. jula a da drugi američki indikatori nisu, je ključni indikator u našoj tržišnoj metodologiji procene tajminga, poznatoj kao “ rastuće intermarketno odstupanje”.  Ostatak nedelje je bio svedočanstvo porasta akcija.

Prošlog petka imali smo veliki asortiman zlata i srebra, iako je aktivnost cena daleko od dosadne.  Prošlog petka 24.jula zlato je palo na svoj petogodišnji minimum na 1072.30. U ponedeljak se vratilo do 1100, da bi se do petka spustilo na 1080 i onda opet skočilo na 1100 odmah posle pada. Svi idu na zlato ali sa retrogradnom Venerom, moguća su iznenadjenja kad cene stanu negde blizu 1100.

Cene mazuta su i dalje pod pritiskom od kad su se nekako popele iznad 50.00. Možda će, sa završetkom kvadrata Jupitera i Saturna ovog vikenda (1.avgusta) cene početi da skaču. Jupiter je suvladar mazuta, a Saturn može da potisne nabavku ili da smanji cene. U ovom slučaju, zbog velike ponude cene su niže.

Ovo je interesantna nedelja za studente geokosmičkih studija jer osvetljava značaj integracije principa triju planeta: Venere, Jupitera i Saturna. U lajmanovim uslovima, reč je o principima ekspanzije i kontrakcije u isto vreme, kad se radi o ljubavi i novcu. To je kao iznenadan nalet uzbudjenja zbog nove ljubavi, ili finansijskog interesa, koji iznenada priguši doza realnosti. To je kao pogodak pre nego što pogodiš.

Venera je već u centru pažnje s obzirom na to da je krenula retrogradno (sa Uranom) prošlog vikenda. Ovaj retrogradni period će trajati do 6. septembra. S obzirom na to da Venera vlada vrednostima i novcem, izjave koje dolaze od Odbora federalnih rezervi tokom ovog perioda tiču se njihovog plana da podignu cenu Fed fondova. Ali sad imamo i Saturna i Jupitera uključene u ovaj veliki izazovni kvadrat, sa retrogradnom Venerom koja ide u konjukciju sa Jupiterom i kvadrat sa Saturnom ove nedelje, stvarajući blokadu akcije u vezi sa interesnom stopom. Da li ću ili neću?

Ovo je lepo objašnjeno u izuzetnom opisu prošlonedeljnog MMTA od strane urednika Marka Štajermana, koji je izjavio: “Izveli smo nezvaničnu studiju o efektu retrogradne Venere iz Device (8-godišnja retrogradna Venera) na monetarnu polisu Federalnih rezervi. Na osnovu 60 godina možemo da izvedemo dva zaključka. Prvi, da se recesija Amerike ili završava ili počinje u toku 18 meseci retrogradnog perioda (sa 100% tačnosti). Drugi, da Uran i Venera imaju važnu ulogu u interesnim stopama. Kada Venera krene retrogradno u Devici a Uran napravi egzaktni aspekt ka planeti u natalnoj karti Fed-a, interesna stopa se promeni. Zato, očekujemo da se stope podignu, s obzirom na to da su u prethodnom periodu pale. Pa, svi ovo očekuju. Međutim, mi tvrdimo da će se ovo desiti u narednih 18 meseci.”

Kažem vam: mnogi MMTA student su briljantni. Budućnost studija vezanih za tržišni tajming je u dobrim rukama.

U kolumni od 20. jula sam napisao: Sa Venerom i Uranom koji kreću retrogradno i Saturnom koji završava svoj retrogradni hod 1.avgusta, pitanja dugova će izaći na svetlo dana do 17. septembra. Nema lakog puta ovde, samo posledice predjašnjeg ponašanja koje se tiču dugovanja, i pokušaj da se proba nešto novo što će biti izazov da se izvede. Niko ne želi Saturnovo rešenje – strogrost. U stvari, političari širom sveta su ubedili sami sebe i svoje građane da je strogost poslednja stvar koju će upotrebiti kako bi se rešila pitanja duga.

Nedelju dana kasnije, dobio sam pismo, veoma inspirativno pismo od S.M, redovne čitatelje kolumne. Napisala je: Želim da znaš koliko me je ovo pogodilo na ličnom planu jer sam poslednjih 5 godina isplaćivala kredite sa kartica, jedan će se završiti u septembru ove godine, a drugi u januaru 2016. Ovo sam uradila zato što mi je jedina opcija na lošem tržištu bila da se penzionišem, što sam i uradila, da bih brzo shvatila da je bacanje para korišćenje nečega što mi se više ne isplati. Smanjila sam troškove na minimum, dozvoljavajući sebi samo mali luksuz poput pite sa jabukama u Mek Donaldsu ili pljeskavicu (jednu kupiš, druga je besplatna) i to se višestruko isplatilo! Otkrila sam radnje za koje nisam ni znala da postoje i živela kao princeza, uprkos mojoj štednji. Saturn je upravljao mojim životom na toliko puno načina da ih nisam ni svesna!

Ako ja mogu ovako, mogu i drugi ljudi, a samim tim i čitave države. Za to treba odlučnost i snaga duha, što je ono što fali većini. Verujem da mnogi ljudi zatrpavaju svoje živote stvarima koje im uopšte ne trebaju, dok zaboravljaju šta je stvarno važno u životu. Isto se može reći i za vladu: znanje je tu ali volja nije.”

Ovo je dobra lekcija pozitivnih potencijala Saturna koji kreće direktno ovog vikenda iz znaka Škorpiona. Tiče se dugova – i kako se izboriti sa tom odgovornosti, kao što je čitateljka uradila. Ako ovo uspete, benefiti Jupitera i Saturna će biti jasni. Možete upravljati svojim finansijama. U suprotnom, bez odgovornosti Saturna, Jupiter samo širi dugovanja, što dovodi do unutrašnjeg i spoljnog pritiska.

Jupiter će napustiti jednogodišnje putovanje kroz ovaj znak pun zabave i ljubavi (Lava) 11.avgusta. Počeće novi jednogodišnji put kroz mnogo praktičniji i orjentisan ka poslu znak Device, gde će ostati u kvadratu sa Saturnom do maja 2016. Bitka izmedju potrebe za strogoćom i odgovornošću, nasuprot potrebe da se troši preko onoga što se zaradjuje, će se nastaviti. Jedina razlika je što će biti teže posledice za ekcese, a postignuća su moguća sa dobrim planom i uz disciplinu. Znam, zvuči dosadno. Ali u ovakvim slučajevima, dosadno pobedjuje stres, na individualnom i na kolektivnom nivou.

 

© Kepler asocijacija profesionalnih astrologa, Beograd, Srbija. Sva prava zadržana, 2011. // Design & Coding by studio triD