Tel: (+381) 11.267.0711, (+381) 60.767.3192, (+381) 64.387.2224   |   E-mail: info@profesionalnaastrologija.com   |   Facebook
Početna   |   O nama   |   Astro News   |   Astrološke usluge
Članci po kategorijama
Hronike neba Poslovna prognoza Aktuelnosti Faze Meseca Ritam broja-7 Astrološki članci Ljuboskop Astro teme Kod za astrologa Astrologija dece Astrološki Arhetipovi Local Space Horarna astrologija Mundana astrologija Karmička astrologija AstroHealing Astrološki razgovori Astro Mitologija Duša čoveka Liber Aeternus Astrologija kristala
Kurs: Vitalnost, zdravlje i sinteza natalnog horoskopa Zdravlje i bolest žive u jednom horoskopu kao suprotni principi, kao stvar uzroka i posledice koji se mešaju. Bolesti nastaju kao rezultat nekadašnjih akcija, zato što Mars (naše akcije) vremenom postaje Saturn (karma, posledica naših akcija). Ovaj dvomesečni kurs počinje 11.05. i održavaće se svake srede od 19h u online varijanti.
» prikaži celu vest
NOVA KNJIGA: Inicijacije Venere 2022 U prodaji je nova knjiga „Inicijacije Venere 2022“ od autorke Ivane Šaljić. Knjiga je zamišljena kao vodič za Veneru i osvetljava nam sva važna mesta inicijacije za prevazilaženje toka inercije i instaliranja višeg kvaliteta naše Venere. Zato je važno da razumemo kako se Venera oseća u svakom znaku, kako izgleda njena priča ako je živi po inerciji i kako može da izgleda kada podigne energiju i kada je u balansu.
» prikaži celu vest
Astrološki kalendar za 2022. godinu Astrološki kalendar, vaš jedinstveni vodič za 2022. je u prodaji! Pozvani smo da iskoristimo ovu godinu manifestacije, obilja i kreiranja novih uverenja na najbolji način, a Astrološki kalendar će nam pokazati koje su to sve važne tačke koje se aktiviraju u predstojećoj godini.
» prikaži celu vest
Nova knjiga: Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti Najnovija knjiga Aleksandra Imširagića “Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti” detaljno objašnjava astrološku vezu između Anđela i odgovarajućih planetarnih kodova. Takođe, pored posebne povezanosti 72 Anđela Zodijaka i 72 draga kamena / minerala – u knjizi su objašnjene tehnike otkrivanja 5 ključnih Anđela za svaku osobu: Anđela Zvezde, Anđela Čuvara, Anđela Prelaza, Anđela Višeg Ja i Anđela Poruke.
» prikaži celu vest
NOVA KNJIGA: Reinkarnacijska Astrologija Izašla je nova knjiga Aleksandra Imširagića ''Reinkarnacijska Astrologija''. Pođite sa nama na putovanje vaše Duše i otkrijte kako da promenite prošlost i kreirate još sjajniju budućnost. Svi potrebni odgovori, kao i alati, kriju se u sasvim posebnoj astrološkoj oblasti – Reinkarnacijskoj Astrologiji.
» prikaži celu vest
» prikaži još vesti

Od 03. do 10. avgusta 2015.

Svetsko tržište kapitala počelo je prošle nedelje defanzivno. Međutim, kako se nedelja približavala kraju, stvari su izgledale optimističnije.

Na primer, The Dow Jones Industrial Average započeo je nedelju padom ispod 17,400 27.jula, što je najniži pad od februara. Ovo je bio važan datum geokosmičkog kritičnog obrta, o kome je bilo reči u nekoliko prethodnih kolumni, uključujući i Veneru i Urana koji su započeli svoj retrogradni hod za vikend 25. i 26.jula. Ovo su dve najmoćnije korelacije u završetku primarnog ciklusa američkih akcija. Sa druge strane, The S&P i NASDAQ su takođe pali ali su se zadržali iznad svojih padova na kojima su bili 6-8 jula, kad se desio još jedan važan geokosmički period obrta. Činjenica da je DJIA napravila novi multimesečni pad 24-27. jula a da drugi američki indikatori nisu, je ključni indikator u našoj tržišnoj metodologiji procene tajminga, poznatoj kao “ rastuće intermarketno odstupanje”.  Ostatak nedelje je bio svedočanstvo porasta akcija.

Prošlog petka imali smo veliki asortiman zlata i srebra, iako je aktivnost cena daleko od dosadne.  Prošlog petka 24.jula zlato je palo na svoj petogodišnji minimum na 1072.30. U ponedeljak se vratilo do 1100, da bi se do petka spustilo na 1080 i onda opet skočilo na 1100 odmah posle pada. Svi idu na zlato ali sa retrogradnom Venerom, moguća su iznenadjenja kad cene stanu negde blizu 1100.

Cene mazuta su i dalje pod pritiskom od kad su se nekako popele iznad 50.00. Možda će, sa završetkom kvadrata Jupitera i Saturna ovog vikenda (1.avgusta) cene početi da skaču. Jupiter je suvladar mazuta, a Saturn može da potisne nabavku ili da smanji cene. U ovom slučaju, zbog velike ponude cene su niže.

Ovo je interesantna nedelja za studente geokosmičkih studija jer osvetljava značaj integracije principa triju planeta: Venere, Jupitera i Saturna. U lajmanovim uslovima, reč je o principima ekspanzije i kontrakcije u isto vreme, kad se radi o ljubavi i novcu. To je kao iznenadan nalet uzbudjenja zbog nove ljubavi, ili finansijskog interesa, koji iznenada priguši doza realnosti. To je kao pogodak pre nego što pogodiš.

Venera je već u centru pažnje s obzirom na to da je krenula retrogradno (sa Uranom) prošlog vikenda. Ovaj retrogradni period će trajati do 6. septembra. S obzirom na to da Venera vlada vrednostima i novcem, izjave koje dolaze od Odbora federalnih rezervi tokom ovog perioda tiču se njihovog plana da podignu cenu Fed fondova. Ali sad imamo i Saturna i Jupitera uključene u ovaj veliki izazovni kvadrat, sa retrogradnom Venerom koja ide u konjukciju sa Jupiterom i kvadrat sa Saturnom ove nedelje, stvarajući blokadu akcije u vezi sa interesnom stopom. Da li ću ili neću?

Ovo je lepo objašnjeno u izuzetnom opisu prošlonedeljnog MMTA od strane urednika Marka Štajermana, koji je izjavio: “Izveli smo nezvaničnu studiju o efektu retrogradne Venere iz Device (8-godišnja retrogradna Venera) na monetarnu polisu Federalnih rezervi. Na osnovu 60 godina možemo da izvedemo dva zaključka. Prvi, da se recesija Amerike ili završava ili počinje u toku 18 meseci retrogradnog perioda (sa 100% tačnosti). Drugi, da Uran i Venera imaju važnu ulogu u interesnim stopama. Kada Venera krene retrogradno u Devici a Uran napravi egzaktni aspekt ka planeti u natalnoj karti Fed-a, interesna stopa se promeni. Zato, očekujemo da se stope podignu, s obzirom na to da su u prethodnom periodu pale. Pa, svi ovo očekuju. Međutim, mi tvrdimo da će se ovo desiti u narednih 18 meseci.”

Kažem vam: mnogi MMTA student su briljantni. Budućnost studija vezanih za tržišni tajming je u dobrim rukama.

U kolumni od 20. jula sam napisao: Sa Venerom i Uranom koji kreću retrogradno i Saturnom koji završava svoj retrogradni hod 1.avgusta, pitanja dugova će izaći na svetlo dana do 17. septembra. Nema lakog puta ovde, samo posledice predjašnjeg ponašanja koje se tiču dugovanja, i pokušaj da se proba nešto novo što će biti izazov da se izvede. Niko ne želi Saturnovo rešenje – strogrost. U stvari, političari širom sveta su ubedili sami sebe i svoje građane da je strogost poslednja stvar koju će upotrebiti kako bi se rešila pitanja duga.

Nedelju dana kasnije, dobio sam pismo, veoma inspirativno pismo od S.M, redovne čitatelje kolumne. Napisala je: Želim da znaš koliko me je ovo pogodilo na ličnom planu jer sam poslednjih 5 godina isplaćivala kredite sa kartica, jedan će se završiti u septembru ove godine, a drugi u januaru 2016. Ovo sam uradila zato što mi je jedina opcija na lošem tržištu bila da se penzionišem, što sam i uradila, da bih brzo shvatila da je bacanje para korišćenje nečega što mi se više ne isplati. Smanjila sam troškove na minimum, dozvoljavajući sebi samo mali luksuz poput pite sa jabukama u Mek Donaldsu ili pljeskavicu (jednu kupiš, druga je besplatna) i to se višestruko isplatilo! Otkrila sam radnje za koje nisam ni znala da postoje i živela kao princeza, uprkos mojoj štednji. Saturn je upravljao mojim životom na toliko puno načina da ih nisam ni svesna!

Ako ja mogu ovako, mogu i drugi ljudi, a samim tim i čitave države. Za to treba odlučnost i snaga duha, što je ono što fali većini. Verujem da mnogi ljudi zatrpavaju svoje živote stvarima koje im uopšte ne trebaju, dok zaboravljaju šta je stvarno važno u životu. Isto se može reći i za vladu: znanje je tu ali volja nije.”

Ovo je dobra lekcija pozitivnih potencijala Saturna koji kreće direktno ovog vikenda iz znaka Škorpiona. Tiče se dugova – i kako se izboriti sa tom odgovornosti, kao što je čitateljka uradila. Ako ovo uspete, benefiti Jupitera i Saturna će biti jasni. Možete upravljati svojim finansijama. U suprotnom, bez odgovornosti Saturna, Jupiter samo širi dugovanja, što dovodi do unutrašnjeg i spoljnog pritiska.

Jupiter će napustiti jednogodišnje putovanje kroz ovaj znak pun zabave i ljubavi (Lava) 11.avgusta. Počeće novi jednogodišnji put kroz mnogo praktičniji i orjentisan ka poslu znak Device, gde će ostati u kvadratu sa Saturnom do maja 2016. Bitka izmedju potrebe za strogoćom i odgovornošću, nasuprot potrebe da se troši preko onoga što se zaradjuje, će se nastaviti. Jedina razlika je što će biti teže posledice za ekcese, a postignuća su moguća sa dobrim planom i uz disciplinu. Znam, zvuči dosadno. Ali u ovakvim slučajevima, dosadno pobedjuje stres, na individualnom i na kolektivnom nivou.

 

© Kepler asocijacija profesionalnih astrologa, Beograd, Srbija. Sva prava zadržana, 2011. // Design & Coding by studio triD