Tel: 011.267.31.92, 064.387.222.4   |   E-mail: info@profesionalnaastrologija.com   |   Facebook
Početna   |   O nama   |   Astro News   |   Astrološke usluge
Članci po kategorijama
Hronike neba Poslovna prognoza Ritam broja-7 Faze Meseca Aktuelnosti Astrološki članci Ljuboskop Astro teme Kod za astrologa Astrologija dece Local Space Astrološki Arhetipovi Horarna astrologija AstroHealing Mundana astrologija Karmička astrologija Astrološki razgovori Astro Mitologija Duša čoveka Liber Aeternus Astrologija kristala
Kurs: Astrološke Tehnike Direkcija Od 18. decembra na Kepler Institutu počinje jednomesečni kurs iz oblasti Astroloških Tehnika Direkcija. Direkcije predstavljaju tehniku koja spada u grupu simboličnih prognostičkih metoda zato što ne predstavljaju realno pomeranje planeta u vremenu (kao što su to tranziti), već se u direkcijama planete pomeraju u određenoj simbolici po kojoj se za jednu godinu života sve planete pomeraju za po jedan stepen.
» prikaži celu vest
Kurs: Karmička Astrologija Budućih Života Od 21. novembra na Kepler Institutu počinje šestonedeljni kurs iz Karmičke Astrologije Budućih Života. Neke od tema ovog kursa su Petlje Budućeg Života, Otvaranje Budućeg sećanja, Duša Budućeg života, Lice Buduće inkarnacije, Hiron – Kosmička Duša i Lanac Budućih inkarnacija. Kurs se može pohađati redovno ili online.
» prikaži celu vest
Kurs: Psihološki profil, ljubav i brak u natalnom horoskopu Na Kepler Institutu, 26. novembra će početi dvomesečni kurs iz natalne astrologije. Na ovom kursu će se, kroz izučavanje astroloških serija, učiti o slikama odnosa različitih planeta, kuća i znakova koji nam govore o predispozicijama u ljubavi, zatim braku, periodu koji povezuje ljubavnu vezu i stupanje u brak, a pre svega toga – psihološkom profilu natusa. Moguće je i online pohađanje.
» prikaži celu vest
Dvodnevna radionica: Isceljenje Unutrašnjeg Deteta Da li ste spremni za duhovnu avanturu kroz isceljivanje i duboku integraciju? Pridružite nam se u dubokom i moćnom vikendu radosti, isceljenja i ličnog rasta uz pomoć neverovatnih Wild Earth Animal esencija i njihovog tvorca, šamana Danijela Mejpla (Daniel Mapel) iz Virdžinije koji živi sa životinjama u šumi i komunicira sa njima. Njegov rad je dobio međunarodno priznanje za svoju originalnost i sposobnost da na licu mesta pravi izuzetne promene.
» prikaži celu vest
Kurs: Astrološke Tehnike Progresija Na našem Institutu počinje šestonedeljni kurs Astrološke Tehnike Progresija u sredu, 06. novembra od 18h. Na ovom kursu, polaznici će biti upoznati sa tehnikama kao što su sekundarne, tercijarne, minorne i konverzne progresije, harmonične progresije i progresirane deklinacije. Kurs je moguće pohađati u redovnoj ili dopisnoj, online varijanti.
» prikaži celu vest
» prikaži još vesti

Od 27.jula do 02.avgusta 2015

Prosto je neverovatno koliko se brzo stvari menjaju ovih dana. Teško je i poverovati da je prošle sedmice svet bio na ivici zbog Grčke i Irana. Ove sedmice, to je već stara vest, a glasine šuškaju o Donaldu Trampu i njegovom priznanju mogućnosti da bude nezavisni kandidat. Gde li ste prvi put čitali o tome?  

Prošle sedmice je izgledalo da će indeksi mnogih svetskih berzi dosegnuti nove višegodišnje ili rekordne visine. Dva jesu – Ciriški SMI indeks i NASDAQ SAD-a. Ove sedmice, svi su izgledali kao da će pasti niže nego ikad poslednjih meseci, a počeo novi period u kom bi cene određenih vrednosnih papira padale. Dobrodošli u sred troduple promene pravca planeta Venere, Urana i Saturna. Upravo smo u njoj, i prethodna sedmica je savršen odraz onoga čemu sluti. Prethodne sedmice stvari su izgledale da idu u jednom, a ove nedelje kao da idu u sasvim drugom pravcu.   

Ne samo to, već je i zaokret Venere i Urana u retrogradan hod ove sedmice već počeo da zadaje svoje udarce. Prošlonedeljna kolumna je tvrdila: “Kada se Uran aktivira sa Venerom, lični libido se takođe protrese. To je sjajno vreme da nas privuku novi ljudi. Možda i nije baš sjajno onima koji su u dugim vezama. Dugoročna partenrstva (bilo ljubavna ili politička )bi mogla biti napeta... Novi flert može biti uzbudljiv i intrigantan, ali ne i dobar za sigurnost dugoročnog partnerstva. Potrebno je tako puno vremena da se poverenje izgradi, a tako kratko da se uništi.”

Da li sam u prethodnim kolumnama pomenuo da Uran vlada kompjuterima? Prethodne sedmice je hakovan AshleyMadison sajt, za venčane koji vole da varaju. Hakeri su pretili da će objaviti imena svih tih muškaraca, gde govorimo o 37 miliona uključenih korisnika. Tu se radi o popriličnom varanju, razotkrivenom od strane drugih varalica poznatih kao hakeri, što je deo velikog internacionalnog problema varanja koje se odvija. Veći problem ne predstavljaju prevaranti websajta ”Život je kratak. Doživi avanturu.” (Life is Short. Have an Affair), već stalno povećano kršenje bezbednosti na ineternetu od strane pravih svetskih varalica – lopovi tamnih noći, koji su pronašli svoju sudbinu tokom trogodišnjeg tranzita Urana u kvadratu sa Plutonom, od juna 2012, zaključno sa martom 2015. Izmile i uništavaju živote i poslove, poput termita na steroidima. Uran vlada kompjuterima. Pluton vlada gubitkom…svega. Ali sa Plutonom, postoji period inkubacije pre no što se prava šteta uvidi. Period inkubacije je gotov, sada žanju pustoš i poslovi i pojedinci koje su ovi njuejdž (novo doba) uništitelji progresa oslobodili. Možda će baš ovo, više od svega, podstaći ozbiljan ekonomski pad svetske ekonomije. Tu se ne radi samo o pojedinačnim samostalnim hakerima. Radi se o državama koje hakuju kompjutere drugih država. Inovacija je težak posao. Mnogo je lakše ukrasti tuđe inovacije, naročito ako znate da nećete morati da snosite posledice.

Kratkoročna geokosmička predviđanja

Nema mnogo toga da se doda prošlonedeljnoj kolumni, koja je opisala trenutno važeću klimu tržišta. Velike promene se kuvaju, kako Mars kvadrira Urana, a Venera se okreće u retrogradan hod u subotu 25-tog jula. 1. – 2. avgusta Saturn će krenuti retrogradno, a 3. Avgusta, Jupiter i Saturn će formirati kvadrat. Takođe se sledećeg petka javlja plavi mesec, drugi uštap u jednom kalendarskom mesecu.  

Velike promene su na mundanom nivou, u geopolitičkom svetu, politikama centralnih banaka, i na finansijskim tržištima. Velike erupcije se takođe mogu očekivati od majke prirode, jer Uran sa Saturnom vlada zemljotresima i nestancima struje, kao i iznenadnim hakerskim poduhvatima. Svetla strana je ta što je ovo vreme velikih uzbuđenja i iznenadnih otrkića ili novosti. Ipak, ovo nije vreme stabilnosti, tako da ako stvari ne idu baš najbolje, samo pričekajte i već za oko sat se mogu potpuno promeniti. Naravno, to se dešava i u obratnom smeru. Ne budite spokojni ako stvari idu dobro, i nemojte se uznemiravati ukoliko ne idu. Stvari nisu onakve kakvima se čine sada, zato se ne privikavajte mnogo. Ni ne možete.  Samo budite fleksibilni. Što ste rigidniji, to više boli. Što ste prilagodljiviji, bolje ćete moći da sagledate nove mogućnosti za koje nikada niste mislili da su moguće.

Kao što Dipak Čopra peva u jednoj od svojih meditacija: ”Svaka odluka koju doneseš je izbor između prigovaranja i čuda.”

 

 

 

© Kepler asocijacija profesionalnih astrologa, Beograd, Srbija. Sva prava zadržana, 2011. // Design & Coding by studio triD