Tel: 011.267.31.92, 064.387.222.4   |   E-mail: info@profesionalnaastrologija.com   |   Facebook
Početna   |   O nama   |   Astro News   |   Astrološke usluge
Članci po kategorijama
Hronike neba Poslovna prognoza Ritam broja-7 Faze Meseca Aktuelnosti Astrološki članci Ljuboskop Astro teme Kod za astrologa Astrologija dece Local Space Astrološki Arhetipovi Horarna astrologija AstroHealing Mundana astrologija Karmička astrologija Astrološki razgovori Astro Mitologija Duša čoveka Liber Aeternus Astrologija kristala
Kurs: Karmička Astrologija Budućih Života Od 21. novembra na Kepler Institutu počinje šestonedeljni kurs iz Karmičke Astrologije Budućih Života. Neke od tema ovog kursa su Petlje Budućeg Života, Otvaranje Budućeg sećanja, Duša Budućeg života, Lice Buduće inkarnacije, Hiron – Kosmička Duša i Lanac Budućih inkarnacija. Kurs se može pohađati redovno ili online.
» prikaži celu vest
Kurs: Psihološki profil, ljubav i brak u natalnom horoskopu Na Kepler Institutu, 26. novembra će početi dvomesečni kurs iz natalne astrologije. Na ovom kursu će se, kroz izučavanje astroloških serija, učiti o slikama odnosa različitih planeta, kuća i znakova koji nam govore o predispozicijama u ljubavi, zatim braku, periodu koji povezuje ljubavnu vezu i stupanje u brak, a pre svega toga – psihološkom profilu natusa. Moguće je i online pohađanje.
» prikaži celu vest
Dvodnevna radionica: Isceljenje Unutrašnjeg Deteta Da li ste spremni za duhovnu avanturu kroz isceljivanje i duboku integraciju? Pridružite nam se u dubokom i moćnom vikendu radosti, isceljenja i ličnog rasta uz pomoć neverovatnih Wild Earth Animal esencija i njihovog tvorca, šamana Danijela Mejpla (Daniel Mapel) iz Virdžinije koji živi sa životinjama u šumi i komunicira sa njima. Njegov rad je dobio međunarodno priznanje za svoju originalnost i sposobnost da na licu mesta pravi izuzetne promene.
» prikaži celu vest
Predavanja u Kini Od 22. novembra do 24. novembra 2019. godine, održava se prva Međunarodna Astrološka Konferencija u Pekingu, Kini. Tom prilikom, Aleksandar i Lea Imširagić će po prvi put držati predkonferencijske seminare 21. novembra 2019. godine.
» prikaži celu vest
Kurs: Astrološke Tehnike Progresija Na našem Institutu počinje šestonedeljni kurs Astrološke Tehnike Progresija u sredu, 06. novembra od 18h. Na ovom kursu, polaznici će biti upoznati sa tehnikama kao što su sekundarne, tercijarne, minorne i konverzne progresije, harmonične progresije i progresirane deklinacije. Kurs je moguće pohađati u redovnoj ili dopisnoj, online varijanti.
» prikaži celu vest
» prikaži još vesti

Srbija dobija status kandidata za EU

Ovih dana se jako puno priča o tome da li će Srbija dobiti status kandidata za članstvo u EU, što bi predstavljalo bitan korak na putu evrointegracija. U međuvremenu, Srbija se suočava sa problemom oko južne pokrajine, Kosova, što dodatno sve ovo čini neizvesnim. U Briselu su se vodili pregovori između predstavnika Beograda i Prištine. Tokom ovog vikenda postignut je sporazum o zajedničkoj kontroli nad administrativnim prelazima, što predstavlja bitan pomak...

S’ druge strane, na nemačkoj političkoj sceni postoje različita gledišta po pitanju proširenja EU, i samim tim na pitanja odobavanja ili neodobravanja kandidature za članstvo u EU. S’ tim u vezi, sigurno je da će u nedelji pred nama biti neizvestan konačan ishod kada je reč o stavu Nemačke.

Prvo pitanje koje se ovde postavlja je – da li će Srbi sa severa Kosova biti spremni da prihvate ovaj sporazum i uklone barikade? Drugo pitanje je – da li će Nemačka biti spremna da prihvati ovaj dogovor kao presudan za odluku za pozitivan stav prema kandidaturi Srbije na predstojećem samitu EU?

Kao što vidimo, sporazum je postignut u minut do dvanaest i pod velikim pritiskom vremena. Status kandidata u ovom trentuku iznad svega zavisi od Nemačke! Nemačka drugačije razmišlja o proširenju EU nakon krize u evro zoni i grčkog duga...

U ponedeljak, 5. 12., šefovi diplomatija EU u Briselu će dati ocenu da li Srbiji treba odobriti status kandidata za članstvo u EU i taj svoj stav će preneti vođama dvadesetsedmorice koji se sastaju u petak, 9.12. i koji će doneti konačnu odluku.

Sastanak na 26º fiksnih znakova

Srbija kao zemlja je posebno vezana za 26º fiksnih znakova, počev od horoskopa «Berlnske Srbije» i mnogih vladara kroz istoriju. I sadašni predsednik, Boris Tadić, ima Asc na 26º Lava!

Kako sekundarni Mesec opisuje period od mesec dana, zanimljivo je da baš u ovom trenutku sekundarni Mesec Borisa Tadića, predsednika Srbije, na 26º Škorpiona 51’ u konjunkciji sa sekundarnim Suncem EU na 26º Škorpiona 43’. Mesec predstavlja narod u karti Tadića, a Sunce je vladar Asc horoskopa EU i predstavlja sam Brisel, tako da je ovo slika spajanja srpskog naroda sa Briselom, baš u ovih mesec dana, i to uz pomoć predsednika. I sekundarni Mesec (narod) horoskopa Berlinske Srbije će uskoro doći na 26º Škorpiona (trenutno je na 25º Škorpiona 44’), pa se i kroz progresije ove karte vidi približavanje srpskog naroda (Mesec) Briselu (Sunce)!

Dalje, iz horoskopa Ustava Srbije iz 2006.godine, vidimo da je Jupiter, kao vladar 10 (vlast) upravo na 26º Škorpiona 31’, gde je sekundarni Mesec Borisa Tadića i gde je sekundarno Sunce EU.

Politički analitičari kažu da sve zavisi od Nemačke?! Ako pogledamo kartu Nemačke, vidimo da je upravo u tom chartu Mesec (nemački narod) na 26º Riba što je u egzaktnom trigonu sa gore pomenutim 26º Škorpiona! Ali treba reći da je i Merkur, kao vladar 7 (odnosi sa inostranstvom, svako ko stoji naspram Nemačke) na 26º Device, što isto pravi sekstil sa 26º Škorpiona!

Ako se osvrnemo unazad onda svakako bitan horoskopa u ovoj analizi treba da bude i horoskop pokojnog premijera Zorana Đinđića, budući da je on prvi demokratski premijer Srbije u novijoj istoriji i neko ko je bio nosilac čitave ove ideje oko evrointegracija. Naravno, i u njegovom chartu odmah uočavamo da je aktivan 26º fiksnog znaka. U pitanju je njegov Merkur na 26º Lava, koji pada tačno na Asc sadašnjeg predsednika Tadića, i što kvadrira sekundarni Mesec Tadića i sekundarno Sunce EU. Ako uradimo sekundarne progresije Zorana Đinđića (jer, iako nije živ, progresiranjem njegovog charta mi možemo pratiti sudbinu srpskog naroda u vremenu, budući da on živi u svesti kolektivnog nesvesnog, pogotovo kada je reč o evropeizaciji Srbije) vidimo da njegov sekundarni Mesec (narod) dolazi u konjunkciju sa natalnom Venerom Borisa Tadića, koja je vladar 10 – on kao predsednik države, u njegovom horoskopu. Ovome posebno dodajem činjenicu da je na istom ovom mestu i Mesec u chartu nemačke kancelarke Angele Merkel koji sada predstavlja i nemačku naciju! Nije li ovo upravo «spajanje srpskog i nemačkog naroda» i to preko ove tri ličnosti?! Zanimljivo je i to da ja, kao autor ovog teksta imam upravo ovde Merkura, u 3. polju (pisanje, sve što napišem), a Merkur je i dispozitor mog vladara Asc i predstavlja i mene samu ovde.

Slike stepenova Zodijaka

Sabijski simboli su mi i ovde pomogli, jer dodatno „prave“ slike. Simbol za 26º Škorpiona (u knjizi Igora Ognjenovića „360 Pandorinih kutija“ pogledati 27º Škorpiona) glasi: „Vojna glazba maršira noseći blještave instrumente. Njihove uniforme i zastave su jarkih boja.“ - objava, slava, moć, pompa...

Kako ovo kvadrira Asc Borisa Tadića, koji je na 26º Lava, zanimljiv je simbol i za taj stepen: „Svitanje“, „Sa istoka nadolazi sunčeva svjetlost i zvijezde polako nestaju s neba.“ – početak ciklusa...

Zanimljivo je i to da će u petak, 9.12., kada i bude doneta konačna odluka o dodeljivanju statusa kandidata Srbiji za člansto u EU, sekundarni Mesec (srpski narod) u karti Tadića doći na 27º Škorpiona 00’, i tada već trebamo da pogledamo novi sabijski simobol – 28º Škorpiona: „Smrtnim očima se učinila svečana vilinska povorka. Kralj malih ljudi prima dobrodošlicu za povratak u svoju zemlju.“ – podanička vernost. Nije li ovo slika naroda koji će da raširenih ruku dočeka predsednika?! Ako pogledamo i stepen naspram 27º Škorpiona – što je 27º Bika, onda možemo videti ishod, a simobl za 27º Bika (u knjizi gledati 28º Bika) je: „Žena zrelih godina zanesena je novim romantičnim odnosom.“ U kontekstu ove teme ponovo dobijamo sliku nacije koja je srećna zbog «novog odnosa»!

Zanimljivi su i simobli za 15º Vodolije – gde je sekundarni Mesec (narod) Zorana Đinđića, natalna Venera Borisa Tadića (vladar 10 – on kao predsednik), kao i natalni Mesec Angele Merkel (nemački narod):

15º Vodolije (gledati 16º u knjizi): „Uspješni poslovni čovjek sjedi za radnim stolom.“ – postignuće... 15º Lava (gledati 16º u knjizi) kao konačan ishod: „Sunce nakon oluje“ – oporavak, sreća u nesreći...

Dakle, šansa postoji... Konačna odluka iz Brisela stiže u petak, 9.12.2011. god.

© Kepler asocijacija profesionalnih astrologa, Beograd, Srbija. Sva prava zadržana, 2011. // Design & Coding by studio triD