Tel: 011.267.31.92, 064.387.222.4   |   E-mail: info@profesionalnaastrologija.com   |   Facebook
Početna   |   O nama   |   Astro News   |   Astrološke usluge
Članci po kategorijama
Hronike neba Poslovna prognoza Ritam broja-7 Aktuelnosti Astrološki članci Ljuboskop Astro teme Kod za astrologa Astrologija dece Local Space Astrološki Arhetipovi Horarna astrologija AstroHealing Karmička astrologija Mundana astrologija Astrološki razgovori Astro Mitologija Duša čoveka Liber Aeternus Astrologija kristala
Seminar: Magnet Srca Na ovom seminaru se polaznici obučavaju da preko natalnog horoskopa imaju uvid u nasleđenu energetsku strukturu. Seminar je organizovan tako da kroz lično iskustvo svaki polaznik može prepoznati zakonitosti svojih energetskih centara kao i tehnike isceljivanja. U nedelju, 29. septembra od 16h do 20h, dr Lea Imširagić će održati predavanje iz modula Energetska Astrologija, a ovaj seminar će biti predviđen za rad na 4. čakri, ili tj Mesecu. Moguće je i online pohađanje.
» prikaži celu vest
Seminar: Tehnologija svesti Meseca Tokom kursa Tehnologija Svesti praktikovaćemo određene vežbe koje će nam omogućiti da celu oblast Energetske Psihologije oživimo u svom svakodnevnom životu, u odnosima sa ljudima, ličnom odnosu prema poslu, finansijama, i pre svega prema sebi. Aleksandar Imširagić će održati seminar iz Tehnologije Svesti na temu 4. čakre ili tj Meseca, u nedelju 29. septembra od 12h do 15h. Moguće je i online pohađanje.
» prikaži celu vest
Predavanje: Superkomunikacija uz Energetsku Psihologiju "Možeš postati superwomen ili superman ako naučiš super-komunikaciju sa sobom jer baš od ove primarne svakodnevne komunikacije sa sobom nastaju svi drugi odnosi. Namera ove radionice je da podelim sa vama dar u vidu jednostavnih tehnika Energetske psihologije kojima možete da naučite da komunicirate sa najinteligentnijim delom svog Uma - sa svojim telom. Jer vi zaslužujete da koristite svoj prirodni dar - da naučite svoju energiju da radi za vas." Dr Lea Imširagić će održati predavanje "Superkomunikacija uz Energetsku Psihologiju" u hotelu Tulip Inn Putnik, 20.09. u 19h.
» prikaži celu vest
Predavanje i promocija knjige: Anđeli Zodijaka Svi imamo određenu svetlosnu prirodu, što je u suštini priroda naše Svesti, jer Svetlost predstavlja kvalitet Svesti. I svako od nas ima svoju energetsku strukturu, odnosno svoj energetski zapis kojim privlači sve događaje u svom životu. Čovek je spoj Neba i Zemlje i predstavlja energetsku matricukoja nosi čitav niz svih njegovih sećanja. Aleksandar Imširagić će održati javno predavanje o Anđelima Zodijaka uz istovremeno predstavljanje istoimene knjige, u hotelu Tulip Inn Putnik.
» prikaži celu vest
Kurs: Anđeli Zodijaka “Radost je emocija koju stvara svetlost. Svi astrološki pokazatelji koji opisuju inerciju bića u natusu, govoreći o njegovim nesvesnim potrebama – što ukaz sudbine jeste – dobijaju svoj smisao i srećan ishod onda kada su prožeti svetlošću. Svetlost je inteligentna sama po sebi, a osnovna jedinica inteligencije svetla jeste Anđeo”. Sedmomesečni kurs Anđeli Zodijaka počinje u subotu, 28. septrembra od 12h do 19h na Kepler Institutu. Moguće je pohađati i online.
» prikaži celu vest
» prikaži još vesti
Mundana astrologija

Srbija dobija status kandidata za EU

Ovih dana se jako puno priča o tome da li će Srbija dobiti status kandidata za članstvo u EU, što bi predstavljalo bitan korak na putu evrointegracija. U međuvremenu, Srbija se suočava sa problemom oko južne pokrajine, Kosova, što dodatno sve ovo čini neizvesnim. U Briselu su se vodili pregovori između predstavnika Beograda i Prištine. Tokom ovog vikenda postignut je sporazum o zajedničkoj kontroli nad administrativnim prelazima, što predstavlja bitan pomak...

S’ druge strane, na nemačkoj političkoj sceni postoje različita gledišta po pitanju proširenja EU, i samim tim na pitanja odobavanja ili neodobravanja kandidature za članstvo u EU. S’ tim u vezi, sigurno je da će u nedelji pred nama biti neizvestan konačan ishod kada je reč o stavu Nemačke.

Prvo pitanje koje se ovde postavlja je – da li će Srbi sa severa Kosova biti spremni da prihvate ovaj sporazum i uklone barikade? Drugo pitanje je – da li će Nemačka biti spremna da prihvati ovaj dogovor kao presudan za odluku za pozitivan stav prema kandidaturi Srbije na predstojećem samitu EU?

Kao što vidimo, sporazum je postignut u minut do dvanaest i pod velikim pritiskom vremena. Status kandidata u ovom trentuku iznad svega zavisi od Nemačke! Nemačka drugačije razmišlja o proširenju EU nakon krize u evro zoni i grčkog duga...

U ponedeljak, 5. 12., šefovi diplomatija EU u Briselu će dati ocenu da li Srbiji treba odobriti status kandidata za članstvo u EU i taj svoj stav će preneti vođama dvadesetsedmorice koji se sastaju u petak, 9.12. i koji će doneti konačnu odluku.

Sastanak na 26º fiksnih znakova

Srbija kao zemlja je posebno vezana za 26º fiksnih znakova, počev od horoskopa «Berlnske Srbije» i mnogih vladara kroz istoriju. I sadašni predsednik, Boris Tadić, ima Asc na 26º Lava!

Kako sekundarni Mesec opisuje period od mesec dana, zanimljivo je da baš u ovom trenutku sekundarni Mesec Borisa Tadića, predsednika Srbije, na 26º Škorpiona 51’ u konjunkciji sa sekundarnim Suncem EU na 26º Škorpiona 43’. Mesec predstavlja narod u karti Tadića, a Sunce je vladar Asc horoskopa EU i predstavlja sam Brisel, tako da je ovo slika spajanja srpskog naroda sa Briselom, baš u ovih mesec dana, i to uz pomoć predsednika. I sekundarni Mesec (narod) horoskopa Berlinske Srbije će uskoro doći na 26º Škorpiona (trenutno je na 25º Škorpiona 44’), pa se i kroz progresije ove karte vidi približavanje srpskog naroda (Mesec) Briselu (Sunce)!

Dalje, iz horoskopa Ustava Srbije iz 2006.godine, vidimo da je Jupiter, kao vladar 10 (vlast) upravo na 26º Škorpiona 31’, gde je sekundarni Mesec Borisa Tadića i gde je sekundarno Sunce EU.

Politički analitičari kažu da sve zavisi od Nemačke?! Ako pogledamo kartu Nemačke, vidimo da je upravo u tom chartu Mesec (nemački narod) na 26º Riba što je u egzaktnom trigonu sa gore pomenutim 26º Škorpiona! Ali treba reći da je i Merkur, kao vladar 7 (odnosi sa inostranstvom, svako ko stoji naspram Nemačke) na 26º Device, što isto pravi sekstil sa 26º Škorpiona!

Ako se osvrnemo unazad onda svakako bitan horoskopa u ovoj analizi treba da bude i horoskop pokojnog premijera Zorana Đinđića, budući da je on prvi demokratski premijer Srbije u novijoj istoriji i neko ko je bio nosilac čitave ove ideje oko evrointegracija. Naravno, i u njegovom chartu odmah uočavamo da je aktivan 26º fiksnog znaka. U pitanju je njegov Merkur na 26º Lava, koji pada tačno na Asc sadašnjeg predsednika Tadića, i što kvadrira sekundarni Mesec Tadića i sekundarno Sunce EU. Ako uradimo sekundarne progresije Zorana Đinđića (jer, iako nije živ, progresiranjem njegovog charta mi možemo pratiti sudbinu srpskog naroda u vremenu, budući da on živi u svesti kolektivnog nesvesnog, pogotovo kada je reč o evropeizaciji Srbije) vidimo da njegov sekundarni Mesec (narod) dolazi u konjunkciju sa natalnom Venerom Borisa Tadića, koja je vladar 10 – on kao predsednik države, u njegovom horoskopu. Ovome posebno dodajem činjenicu da je na istom ovom mestu i Mesec u chartu nemačke kancelarke Angele Merkel koji sada predstavlja i nemačku naciju! Nije li ovo upravo «spajanje srpskog i nemačkog naroda» i to preko ove tri ličnosti?! Zanimljivo je i to da ja, kao autor ovog teksta imam upravo ovde Merkura, u 3. polju (pisanje, sve što napišem), a Merkur je i dispozitor mog vladara Asc i predstavlja i mene samu ovde.

Slike stepenova Zodijaka

Sabijski simboli su mi i ovde pomogli, jer dodatno „prave“ slike. Simbol za 26º Škorpiona (u knjizi Igora Ognjenovića „360 Pandorinih kutija“ pogledati 27º Škorpiona) glasi: „Vojna glazba maršira noseći blještave instrumente. Njihove uniforme i zastave su jarkih boja.“ - objava, slava, moć, pompa...

Kako ovo kvadrira Asc Borisa Tadića, koji je na 26º Lava, zanimljiv je simbol i za taj stepen: „Svitanje“, „Sa istoka nadolazi sunčeva svjetlost i zvijezde polako nestaju s neba.“ – početak ciklusa...

Zanimljivo je i to da će u petak, 9.12., kada i bude doneta konačna odluka o dodeljivanju statusa kandidata Srbiji za člansto u EU, sekundarni Mesec (srpski narod) u karti Tadića doći na 27º Škorpiona 00’, i tada već trebamo da pogledamo novi sabijski simobol – 28º Škorpiona: „Smrtnim očima se učinila svečana vilinska povorka. Kralj malih ljudi prima dobrodošlicu za povratak u svoju zemlju.“ – podanička vernost. Nije li ovo slika naroda koji će da raširenih ruku dočeka predsednika?! Ako pogledamo i stepen naspram 27º Škorpiona – što je 27º Bika, onda možemo videti ishod, a simobl za 27º Bika (u knjizi gledati 28º Bika) je: „Žena zrelih godina zanesena je novim romantičnim odnosom.“ U kontekstu ove teme ponovo dobijamo sliku nacije koja je srećna zbog «novog odnosa»!

Zanimljivi su i simobli za 15º Vodolije – gde je sekundarni Mesec (narod) Zorana Đinđića, natalna Venera Borisa Tadića (vladar 10 – on kao predsednik), kao i natalni Mesec Angele Merkel (nemački narod):

15º Vodolije (gledati 16º u knjizi): „Uspješni poslovni čovjek sjedi za radnim stolom.“ – postignuće... 15º Lava (gledati 16º u knjizi) kao konačan ishod: „Sunce nakon oluje“ – oporavak, sreća u nesreći...

Dakle, šansa postoji... Konačna odluka iz Brisela stiže u petak, 9.12.2011. god.

© Kepler asocijacija profesionalnih astrologa, Beograd, Srbija. Sva prava zadržana, 2011. // Design & Coding by studio triD