Tel: 011.267.31.92, 064.387.222.4   |   E-mail: info@profesionalnaastrologija.com   |   Facebook
Početna   |   O nama   |   Astro News   |   Astrološke usluge
Članci po kategorijama
Hronike neba Poslovna prognoza Ritam broja-7 Faze Meseca Aktuelnosti Astrološki članci Ljuboskop Astro teme Kod za astrologa Astrologija dece Local Space Astrološki Arhetipovi Horarna astrologija AstroHealing Mundana astrologija Karmička astrologija Astrološki razgovori Astro Mitologija Duša čoveka Liber Aeternus Astrologija kristala
Full Moon paket "Lakoća postojanja" u 90 dana Sada je pravi trenutak da napišeš svoja pravila za igru zvanu ŽIVOT tako da u njoj uživaš! Zato smo ti pripremili tokom ovog divnog letnjeg perioda, koji je istovremeno lagan i izuzetno dubok (budući da putujemo sve vreme kroz talas eklipsi), nove tri Full Moon radionice LAKOĆA POSTOJANJA U 90 DANA, sa popustom i posebnom podrškom za sve koji se prijave do 4. jula.
» prikaži celu vest
Full Moon Project “Lakoća misli” Pozivamo te da sa nama kreiraš Lakoću misli, čije se kapije otvaraju sa novim Punim Mesecom 5. jula. Tvoj zadatak je da kroz ovaj Pun Mesec osvestiš da je tvoje energetsko telo ono koje ti daje mogućnost da materijalizuješ sve stvari. Lakoća misli predstavlja aktivaciju inteligentnog tela koje na kraju stvara realnost postojanja. Ono je po svojoj prirodi veoma lagano i ima zabeležna sva sećanja.
» prikaži celu vest
Astrološki Kalendar za 2020. godinu Nedavno je izašao novi astrološki kalendar za 2020. godinu. Pozvani smo da iskoristimo ovu godinu aktiviranja Viših Stanja Svesti na najbolji način, a Astro Kalendar će nam pokazati koje su to predivne tačke u 2020. godini i kako najbolje možemo da iskoristimo potencijal ove divne godine koja je pred nama!
» prikaži celu vest
Nova knjiga: Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti Najnovija knjiga Aleksandra Imširagića “Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti” detaljno objašnjava astrološku vezu između Anđela i odgovarajućih planetarnih kodova. Takođe, pored posebne povezanosti 72 Anđela Zodijaka i 72 draga kamena / minerala – u knjizi su objašnjene tehnike otkrivanja 5 ključnih Anđela za svaku osobu: Anđela Zvezde, Anđela Čuvara, Anđela Prelaza, Anđela Višeg Ja i Anđela Poruke.
» prikaži celu vest
NOVA KNJIGA: Reinkarnacijska Astrologija Izašla je nova knjiga Aleksandra Imširagića ''Reinkarnacijska Astrologija''. Pođite sa nama na putovanje vaše Duše i otkrijte kako da promenite prošlost i kreirate još sjajniju budućnost. Svi potrebni odgovori, kao i alati, kriju se u sasvim posebnoj astrološkoj oblasti – Reinkarnacijskoj Astrologiji.
» prikaži celu vest
» prikaži još vesti

Kristali – okamenjena svetlost

Sve je u našem univerzumu odraz Univerzalne Energije Stvaranja, koja, u zavisnosti od oblika kojim se utelovljuje, vibrira određenom frekvencijom. Ova stvaralačka sila, neuništiva i večna, obrazuje sve oblike materijalnog postojanja, kako bi njena večna Svest iskusila život u materijalnom univerzumu, dobijajući time priliku da iskustveno spozna sebe samu, kroz sve oblike postojanja.

Svetlost je fundamentalna suština ove Univerzalne Energije, kao i svih oblika postojanja, koja predstavlja i osnovni gradivni element dualne prirode univerzuma – vidljive i nevidljive, a kojom se prenose sve informacije kroz nepregledno tkanje tapiserije Postojanja. Svetlost je prepoznata kao fundamentalni gradivni element, sobzirom na njenu dvojnu prirodu, koja se istovremeno prepoznaje kao talas (kvant) i kao čestica (foton), čime čini osnovnu kariku postojanja kojom spaja vidljivi i nevidljivi univerzum.

Kao gradivni elementi materijalnog – vidljivog univerzuma, svi atomi i molekuli emituju svetlost, koja je deo vidljivog spektra elektromagnetnog zračenja, a koja se u zavisnosti od svoje talasne dužine, može prepoznati kao jedna od boja vidljivog elektromagnetnog spektra. Tako crvena boja, sa svojom najvećom talasnom dužinom od 620 do 750 nm predstavlja prvu od nama vidljivih boja elektromagnetnog spektra, čije frekvencije svetlosti rastu, idući na dalje preko narandžaste, žute, zelene i plave, da bi se talasna dužina smanjila na vrednosti između 380 i 450 nm, kako se svetlost preobražava u ljubičasti spektar.

Sobzirom da svi atomi i molekuli emituju svetlost, time možemo razumeti da i sva četiri carstva (mineralno, biljno, životinjsko i ljudsko), emituju svetlost, koja je suštastveni gradivni element života. I sam čovek, kao utelovljena svetlost u materiji, emituje ovu svoju svetlosnu suštinu, nevidljivu običnom ljudskom vidu, a koja se pomoću Kirlianove fotografije može uočiti i sagledati kao aura, kojom isijava ljudska duša, kao i samo telo. Malo je poznato, da je prvu ovakvu fotografiju ljudske aure, načinio još 1891.godine Nikola Tesla, čiji su primer u želji da dublje proniknu u tajne ljudske aure, sledili mnogobrojni istraživači i naučnici. Tako je ova Kirlianova fotografija postala prvi dokaz zapadnog sveta, o drevnim mudrostima vedskih znanja o svetlosnoj prirodi čoveka, koja se ispoljava kroz sistem čakri na njegovom energetskom i fizičkom telu.

Kako su se zapadnim svetom počela rasprostirati drevna vedska znanja kroz mnogobrojne škole yoge, tako se razvijala i sve veća potreba za razumevanjem naše suštinske prirode, sagledavane kroz fenomen aure i sistem čakri. Stoga su ljudi modernog sveta, kroz ispoljavanje sve većeg interesovanja za drevna duhovna znanja, počeli poimati i jedno od četiri živućih carstava na planeti Zemlji, preciznije rečeno – mineralno carstvo, kao ključnog prenosioca svetlosnih informacija, neophodnog za balansiranje naših energetskih struktura, a koji nam ne samo može pomoći da se setimo ko smo, već i da se suštinski povežemo kako sa planetom na kojoj živimo, tako i sa nevidljivim delom univerzuma iz koga smo se otisnuli u istraživanje njegovih vidljivih – materijalnih svetova.

Još od najstarijih vemena, čovek je razvijao poštovanje i divljenje prema Zemljinom mineralnom carstvu, intuitivno predosećajući kakva isceljujuća svojstva, ovi darovi Zemlje mogu ponuditi čoveku. Raznobojni kolorit kristala, snagom svoje magične lepote privlačio je hiljadama godina vladare na gotovo svim meridijanima sveta, koji su, sa njihovih kruna, poprsja, šaka, hramova i vladarskih ocila, svedočili o njihovoj vladarskoj moći i plemenitom poreklu.

Tako i jedan od najpoznatijih drevnih artefakata – Tut Ank Amonova posmrtna maska, svojom lepotom i bogatim detaljima, ovekovečenom lapis lazulijem, tirkizom, koralom i crnim oniksom, svedoči o velikom značaju Zemljinog mineralnog casrtva za iskazivanje vladarske, božanske moći i besmrtnosti.

Nastajanje kristala

Kristali su informacijska skladišta naše Majke Zemlje, koja u sebi pohranjuju zapise o milionima godina njene evolucije. Stoga, za njeno mineralno carstvo možemo reći da predstavlja njen DNK, njen lični evolucijski otisak, koji u sebi čuva istoriju planete Zemlje.

Nastali od niza minerala, za razliku od drugog kamenja, kristali se razlikuju po pravilnom svojstvu svoje atomske rešetke, koja se tokom njihovog razvoja ponavlja, čineći tako kristalni uzorak jedinstven za svoju vrstu. Tako je sama atomska struktura, bez obzira na kolorit i boju kristala, ono što će odrediti njegovu vrstu, pa ćemo tako sresti ahat, jaspis, kalcit, žad itd., u raznim bojama i koloritima, a što će određivati primesa drugih minerala u datom kristalu. I pored toga što više različitih kristala može nastati od istog minerala, ili njihovih kombinacija, atomska kristalna rešetka je ono što će presudno odrediti jedinstveno svojstvo određenog tipa kristala.

Milionima godina, izloženi velikom pritisku moćnih sila u Zemljinoj unutrašnjosti, kristali su stekli svojstva kojima im je njihova kristalna atomska rešetka omogućila da upijaju, pohranjuju i emituju svoju energiju, uskladištenu u sedam osnovnih geometrijskih oblika kristalne strukture u kojima ih možemo naći, kao što su trougao, kvadrat, pravougaonik, šestougao, romboid, paralelogram i trapezoid. Tako će zbir kvadrata jednog kristala graditi kocku, zbir trouglova piramidalne kristale, romboidi će formirati rombičan kristal itd. Ipak, ono što je najznačajnije za svojstva kristala kojima emituje svoju energiju je činjenica da su njegovi atomi u kristalnoj rešetki dinamični, čije čestice neprkidno kruže oko svog atomskog jezgra, što čini da svaki kristal vibrira određenom frekvencijom. Što je struktura kristalne rešetke pravilnija, to je i vibracijski protok energije koji kristal emituje snažniji i čistiji.

U domenu sve popularnije kristaloterapije, praktičari ovog holističkog metoda lečenja se pozivaju na drevno vedsko znanje o energetskim centrima – čakrama, koje po frekvenciji svog elektromagnetnog delovanja korespondiraju sa elektromagnetnim talasima u samim kristalima, a koje prepoznajemo kroz njihove boje. Tako, postavljanjem kristala određenih boja, na energetske centre u našim telima – čakre, može se postići kako energetsko čišćenje ovih energetskih centara, tako i uspostavljanje pravilnog energetskog protoka kroz njih, što je jedan od ključnih preduslova postojanog psihičkog i fizičkog zdravlja.

Primenu kristaloterapije, možemo iskusiti i kroz samu astrologiju, čije natalne karte predstavljaju mapu puta duša koje se u potrazi za svojim iskustvima kreću kroz materijalan odraz postojanja.

Svaka planeta, koja predstavlja svojevrsni putokaz na ovoj evolutivnoj mapi, poznatoj nam kao natalna karta, svojom frekvencijom korespondira sa jednim od naših energetskih centara (čakrama), čime iz astrološkog ugla možemo zaključiti da su planete koje pratimo kroz astrologiju, ujedno i vladari naših energetskih centara.

Stoga možemo razumeti, da i sama kristaloterapija u okviru astrologije, može naći svoje značajno mesto u domenu sagledavanja energetskih blokada, čime se mnogi aspekti našeg života mogu isceliti i harmonizovati.Naš život je proširena slika nas samih, koja će u našoj spoljnoj manifestaciji, koju životom zovemo, ispoljiti sve ono što u sebi nosimo. “Kako unutra, tako i spolja” je mudrost na kojoj počiva ustrojstvo univerzuma, a koja nam razotkriva da od kvaliteta energije, zavisi i kvalitet njene manifestacije u materiji. Stoga ćemo u narednom serijalu o kristalima pokušati da razotkrijemo ovaj fascinantni svet mineralnog carstva Zemlje, koji čovečanstvu daruje iscelenje i duboku mudrost na putu njegove evolucije.

 

© Kepler asocijacija profesionalnih astrologa, Beograd, Srbija. Sva prava zadržana, 2011. // Design & Coding by studio triD