Tel: (+381) 11.267.0711, (+381) 60.767.3192, (+381) 64.387.2224   |   E-mail: info@profesionalnaastrologija.com   |   Facebook
Početna   |   O nama   |   Astro News   |   Astrološke usluge
Članci po kategorijama
Hronike neba Poslovna prognoza Aktuelnosti Faze Meseca Ritam broja-7 Astrološki članci Ljuboskop Astro teme Kod za astrologa Astrologija dece Astrološki Arhetipovi Local Space Horarna astrologija Mundana astrologija Karmička astrologija AstroHealing Astrološki razgovori Astro Mitologija Duša čoveka Liber Aeternus Astrologija kristala
Kurs: Vitalnost, zdravlje i sinteza natalnog horoskopa Zdravlje i bolest žive u jednom horoskopu kao suprotni principi, kao stvar uzroka i posledice koji se mešaju. Bolesti nastaju kao rezultat nekadašnjih akcija, zato što Mars (naše akcije) vremenom postaje Saturn (karma, posledica naših akcija). Ovaj dvomesečni kurs počinje 11.05. i održavaće se svake srede od 19h u online varijanti.
» prikaži celu vest
NOVA KNJIGA: Inicijacije Venere 2022 U prodaji je nova knjiga „Inicijacije Venere 2022“ od autorke Ivane Šaljić. Knjiga je zamišljena kao vodič za Veneru i osvetljava nam sva važna mesta inicijacije za prevazilaženje toka inercije i instaliranja višeg kvaliteta naše Venere. Zato je važno da razumemo kako se Venera oseća u svakom znaku, kako izgleda njena priča ako je živi po inerciji i kako može da izgleda kada podigne energiju i kada je u balansu.
» prikaži celu vest
Astrološki kalendar za 2022. godinu Astrološki kalendar, vaš jedinstveni vodič za 2022. je u prodaji! Pozvani smo da iskoristimo ovu godinu manifestacije, obilja i kreiranja novih uverenja na najbolji način, a Astrološki kalendar će nam pokazati koje su to sve važne tačke koje se aktiviraju u predstojećoj godini.
» prikaži celu vest
Nova knjiga: Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti Najnovija knjiga Aleksandra Imširagića “Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti” detaljno objašnjava astrološku vezu između Anđela i odgovarajućih planetarnih kodova. Takođe, pored posebne povezanosti 72 Anđela Zodijaka i 72 draga kamena / minerala – u knjizi su objašnjene tehnike otkrivanja 5 ključnih Anđela za svaku osobu: Anđela Zvezde, Anđela Čuvara, Anđela Prelaza, Anđela Višeg Ja i Anđela Poruke.
» prikaži celu vest
NOVA KNJIGA: Reinkarnacijska Astrologija Izašla je nova knjiga Aleksandra Imširagića ''Reinkarnacijska Astrologija''. Pođite sa nama na putovanje vaše Duše i otkrijte kako da promenite prošlost i kreirate još sjajniju budućnost. Svi potrebni odgovori, kao i alati, kriju se u sasvim posebnoj astrološkoj oblasti – Reinkarnacijskoj Astrologiji.
» prikaži celu vest
» prikaži još vesti

Plima i oseka u mojoj duši

Duboko u svakom od nas je izvor naših moći. Najveća moć je u nama, koja jednostavno želi svakodnevno da pravi čuda. Stvaranje čuda u našim životima zahteva poistovećivanje sa tom moći, razumevanje njezinih učenja i kako ih korisno primenjivati. Ono što tražite zasigurno će vam se dati! Treba znati tražiti. Sve što je čoveku potrebno, sva znanja, sve veštine sve se nalazi unutar čoveka.

Prva stanica sa koje krećemo u stvaranje čuda jeste genetska predispozicija ili potencijal za LJUBAV! Ljubav traži da joj se pustimo i verujemo. Znak Raka je domaćin ove lunacije. Znak u kome je Jupiter (nada i vera) egzaltiran, gde je Mars (akcija) u padu. Ništa ne treba da činimo treba samo da BUDEMO!

Rakovi u ovoj lunaciji treba svojim primerom da pokažu kako se pravazilazi slabost, brza i nesmotrena reč. Oprost je ključna reč ove lunaciji. Oprostiti sebi,  i svima oko sebe u ime ljubavi.Definitivno sa ovom lunacijom najdirektnije su prozvani Rakovi koji pre svega treba da spoznaju svoje lične potrebe u odnosu na porodične. Porodica jeste baza, ili prva stanica, ali svako pojedinačno ima svoj put, svoje zadatke i svoje prioritete. Sam dan lunacije (mladog Meseca) može biti malo neudoban i treba se uzdržati od teških reči, emotivnih izliva. Pun Mesec je 31.7 preko znakova Lav - Vodolija. Ovo je vreme zaista prelivanja emocija i traženja oslobađanja. Veoma je pogrešno da bilo šta tražite izvan sebe, ili od nekoga oko sebe. Sve je u vama. Možda ovo zvuči stvarno kao otrcana fraza, ali istina je toliko jednostavna i laka da je nekada upravo zbog te lakoće ne umete prihvatiti.

Lavovima lunacija pada u 12. polje i budi sećanja na prošlost. Generalno za sve Lavove je najvažniji trenutak koji se zove SADA. O prošlosti da govore - zamara ih, a planovi o budućnosti su im slabo vidljivi. Ono u šta velika većina Lavova veruje je SADA I OVDE! Ponekad treba očistiti ono što smo svesno ili nesvesno gurnuli “pod tepih”. Verovatno će biti reči o nekim precima, o prošlim dešavanjima u porodici. Ma kako to izgledalo sve smo to mi. Ključna reč ove lunacije za Lavove je PRIHVATANJE! Nije laka ovo lekcija i baš pun Mesec 31.jula, ide preko znaka Lava i Vodolije. Veličina Lavova se prepoznaje samo kroz jednu osobinu, a to je plemenitost. Sve drugo su osećaji, a to mi nismo to.U danu punog Meseca, Venera se u retrogradnom hodu vraća u znak Lava, tek toliko da se zna koja je tema na popravnom ispitu. Partnerski odnosi, empatičnost. Moglo bi biti suza, prekida postojećih i vraćanje bivšima oko 4,5 augusta. Što god da je samo neka bude LAKO!

Device mogu kroz ovu lunaciju koja im se dešava u 11. polju da osete da nisu podržane od univerzuma, da ih niko ne razume. To može prouzročiti osećaj ne prihvaćenosti. Najvažnije je da Device ostanu mirne, kao što umeju jer ovaj cunami je pred jedan divan period koji će ugrejati i oraspoložiti Device od 11.8. Do tada bavite se sobom, ne dozvoliti sebi nikakva emotivna iskakanja. Znam, lako je savetovati ali “čaša se preliva”. Oko 19.jula volela bih da se umirite i ne izlažete bilo kavim akcijam, naročito ne sa električnim uređajima. Popuštanje napetosti je od 21. Jula i već 23. Jula - partneri će vam ukazati priznanje. Klasična rečenica na koju ne treba da “se primate” je “Ti si u pravu!” Koga još privlači biti u pravu, svi želimo biti sretni. Godina sretnih dešavanja za Device kreće od 11.8 SRETNO drage moje Device, vi ste to zaslužili!

Vage su već danima u nekim teškim premišljanjima. Ono što Vagama remeti osećaj ugodnosti jesu RASPRAVE, to ne nikako! Lunacija Vagama pada u 10. Polje pa će mnoge Vage promeniti poslovni status, kao da su emocije ostavili za malo kasnije. Vladarka Vaga, Venera menja znak, ulazi u znak svoga pada u Devicu. Tako brza planeta će “11 dana i 11 noći” stajati na nultom stepenu Device i tu će se okrenuti i predomisliti i krenuti unazad 26.jula. Oko 5. augusta može biti samo kratkotrajni nesporazumi, ili nešto što se ponavlja u partnerskim odnosima. Ovog puta mogu biti u pitanju neke treće osobe, nije u pitanju direktni partnerski nesporazum. Pun Mesec se dešava preko Vaginog 5. Polja ljubavi, pa bi moglo zaista doći do prelivanja emocija 31.jula. Generalno Vage nisu sklone incidentnim situacijama ali mirno mogu reći da nisu sklone ni toleranciji takvih ispada!

Škorpioni su direktni učesnici ove lunacije, jer prvi valdar Mars je u Raku baš sa ostalima učesnicima lunacije. Mlađi pripadnici znaka Škorpiona, naročito žene mogu vrlo nesvesno nekom nesmotrenom oštrom pričom, kritikom da naprave pravu erupciju strasti u partnerskom odnosu. Saturn se vratio u znak Škorpiona baš iz ovih razloga. Nikad nije bilo povoljnije vreme za pročistitI “reku predaka”. Oko 25.jula postojaće predispozicija za konflikt sa roditeljem suprotnog pola, upravo zbog ljubavnih dešavanja. Pun Mesec je preko osovine 4-10, što jeste genetika. Sve se ovo uklapa u Saturnov plan, povratka radi provere! Ako treba da se desi poplava, desiće se samo da ispraznimo talog sa dna reke (duboko u nama svima ostaje neki talog predaka). Ljubav je za Škorpione u narednom periodu Venerinog retrogradnog hoda kao magnet, kao zabranjeno voće. Za Škorpione je najveći afrodizijak da mu neko nešto zabrani! To je izazov gde Škorpioni doživljavaju svoju najveću ekstazu!

Strelčevima se lunacija dešava u 8.polju - polju izazova. Kako i ne bi bilo izazova kada su mnogi Strelčevi doživeli svoje emotivne zanose u prethodnom periodu. Bilo je tu i afera, i ljubavi i strasti i svega je tu bilo. To je potpuno prirodno stanje Strelčeva. Dok se ostatak sveta čudi, neki se i dive. Strelčevi žive svoju veliku, možda najveću ljubavnu priču…ali? Lepotica se predomislila 26. Jula i okrenula se, vratila se nazada. Muški pripadnici znaka Strelca od svojih million ljubavi možda su ostali sami. Susret starih ljubavnika će biti izvestan 4,5. augusta. Možda se sretnu u inostranstvu, možda u nekom glamuroznom klubu. Gde god to bude biće vatromet, ali ne zadugo. Susret se dešava za više ciljeve, Saturn iz Škorpiona posmatra i traži suštinu dešavanja. U koliko je to bila poza, raspad je neminovan, ali ako je to nešto “ozbiljno” eto najave braka!

Jarčevima se lunacija dešava u 7. polju partnera, zapravo odnosima sa drugima ljudima. Sve ima svoje vreme, ili bolje rečeno svako ima svoje vreme za nešto. Jarčevi se nalaze u finalnoj fazi kopanja po sopstvenoj utrobi. Ovaj povratak Saturna u znak Škorpiona i mesec dana stajanja u mestu (na 28. Stepenu Škorpiona od 3.7-31.8.2015) upravo i znači koliko su ovo duboke transformacije u samoj ličnosti Jarčeva. Pre svega duboku transformaciju u ovom period proživeće ženski pripadnici znaka Jarca. U arhetipu zodijaka, svi mi težimo biti na mestu Jarčeva. Posle ovog perioda kod ženskih pripadnica znaka Jarca više ništa neče biti isto. Tvrdi stavovi, koje nekada imaju žene Jarčevi se neće isplatiti u prvoj nedelji augusta meseca. U vreme punog Meseca 31.7. sistem vrednost za Jarčeve dobija konačnu materijalizaciju. Što god to bilo, treba prihvatiti kao največi blagoslov sa neba. Možda u ovom trenutku to ne izgleda baš tako ali vrlo je blizu trenutak kada će suština i svrha ove transformacije biti očigledna.

Vodolije su se u ovoj lunaciji podelile potpuno na dve grupe. Mlađe Vodolije, naročito muškarci igraju svoju veliku igru iznenadjenja, naglih odluka i svega što je sadržano u trenutku. Brzopletost madih, muških Vodolija bi mogla doneti ozbiljne nesporazume, energetske padove oko 25. Jula. Stariji pripadnici znaka Vodolije, naročito žene su u periodu svojih velikih čišćenja, generalnog spremanja i završetka jednog ciklusa i spremaju se za početak novog ciklusa. Pun Mesec se dešava upravo preko znaka Vodolije i Lava, što je partnerski odnos za Vodolije. Glavna osobina Vodolija je ”biti slobodan”. Pogrešna odluka može biti razvod ili prekidanje partnerskog odnosa zbog slobode u prvoj nedelji augusta meseca. Ne tražite oslobađanje od drugih ljudi ili okolnosti. Primetite unutrašnjim očima da ste vi najslobodniji znak. Snop svetla i znak sa neba primetite 13. Jula imaćete jasnu poruku sa neba!

Ribe su ovoj lunaciji prozvane najdirektnije kroz polje ljubavi i kreativnosti. Ženski pripadnici znaka Riba (znak i podznak) svoju kreativnost mogu materijalizovati kroz začeće, ili stvaranje lične porodice ili odlazak iz roditeljskog doma. Ideje su im sjajne ali neobično je za pripadnike znaka Riba da počnu da pričaju o svojim kreativnim akcijama. Ovo je još jedan dokaz u prirodi da se sve menja, i zapravo promena je jedina izvesna pojava.Muški pripadnici znaka Riba, naročito zauzeti su mogli imati “nekakvu ljubavnu aferu” koja nije završena jer će imati još jednu svoju epizodu u prvoj nedelji augusta meseca. Za one pripadnike znaka Riba koji su u formalnim vezama (brakovima) ovo bi mogao biti neudoban period, gde bi sredinom augusta moglo doći do partnerskih nesporazuma. Sve dok je Saturn u znaku Škorpiona Ribe su sigurne u svojim vodama. Od jeseni ćemo pričati drugu priču.

Ovnovi kroz ovu lunaciju proživljavaju vreme svoje pasivne energije, što je skoro pa nemoguća misija. To je osnovni razlog što zbog nedostatka sopstvene energije počinju da “bljuju” verbalnu vatru kroz partnerski odnos. Neće Ovnovi lako odustati od svojih nemogućih ideja. Univerzum se uvek pobrine da nas zaustavi, pa tako dragi moji Ovnovi, zaustavite se sami jer će biti manja šteta. Oko 25. jula imate neudobne dane (jedan dan napred i jedan dan posle) gde naprosto možete “pregoreti” kroz partnerski odnos. Promena energije na bolje se dešava od 9. augusta kada vladar Mars ulazi u znak Lava, što će te pre svega osetiti kroz svoju fiziologiju, telo- bićete jači, snažniji. Ovo ne znači da treba svoju energiju ponovo razmahivati drugim ljudima pred očima. Strpljen – spašen!

Bikovi su prošli u proteklom periodu kroz izuzetno turbulentan period. Vreme turbulencije se nastavlja sa malo manje žestine. Savetujem vam od 19.7- 26.7 da se posvetite svom telu, proverite signale koje vam telo šalje. OVO JE VREME PADA ENERGIJE. Bilo bi lepo, korisno i poželjno da se u ovom periodu odmarate i ne izlažete tvrdoglavim odlukama. Poslednje što treba da uradite jeste da prebacite na svog partnera (partnerku) odgovornost. Prolazak Saturna kroz vaše 7. polje – braka zahteva od vas da date veći fokus na to polje, da malo prihvatite svog partnera kao sebe samoga. Vaši partneri će se mnogo bolje osećati od 9. augusta, a stariji partnerski odnosi će dobiti podršku od 13. augusta.

Blizanci su svoju veselost zamenili nekom vrstom histerije upravo kroz porodične odnose, kao nemogućnost da se iskažu drugačije osim da počnu da viču. Upravo ovo je znak energetskog pada, a “baterije” možete napuniti mirom i tišinom, sve ono što se od vas ne očekuje. Promena ličnog osećaja na bolje krenuće upravo prelaskom u znak Lava, 23.jula. U jednom trenutku u tom danu možete dobiti fantastične uvide, a za Blizance koji su zauzeti u braku, moglo bi doći do posledičnih turbulencija koje mogu ugroziti stabilnost veze u prvoj nedelji augusta. Iskreni razgovori sa partnerom mogu vam doneti jednu bistrinu u glavi i mir u srcu, Koliko ste dobro delovali u ovom periodu dobićete svoje lice u ogledalu 13. Augusta. Primetite sebe u sebi!

 

 

 

© Kepler asocijacija profesionalnih astrologa, Beograd, Srbija. Sva prava zadržana, 2011. // Design & Coding by studio triD