Tel: 011.267.31.92, 064.387.222.4   |   E-mail: info@profesionalnaastrologija.com   |   Facebook
Početna   |   O nama   |   Astro News   |   Astrološke usluge
Članci po kategorijama
Hronike neba Poslovna prognoza Ritam broja-7 Aktuelnosti Astrološki članci Ljuboskop Astro teme Kod za astrologa Astrologija dece Local Space Astrološki Arhetipovi Horarna astrologija AstroHealing Karmička astrologija Mundana astrologija Astrološki razgovori Astro Mitologija Duša čoveka Liber Aeternus Astrologija kristala
Letnji raspust i radno vreme Instituta Dragi naši, malo obaveštenje za sve vas: škola neće raditi od 30. juna sve do 26. avgusta usled letnjeg raspusta. Uživajte u letu, a od septembra kreiramo još više radosti, energije i lepote!
» prikaži celu vest
Astrološki Kalendar za 2019. godinu Nedavno je izašao novi astrološki kalendar za 2019. godinu. Pozvani smo da iskoristimo ovu godinu ispunjenja želja i velike vizije na najbolji način, a Astro Kalendar će nam pokazati koje su to predivne tačke u 2019. godini i kako najbolje možemo da iskoristimo potencijal ove divne godine koja je pred nama!
» prikaži celu vest
Alex Trenoweth - Astrološka konferencija u Beogradu 2018. Astrolog, Alex Trenoweth je napisala članak o svom iskustvu na astrološkoj konferenciji u Beogradu, u martu 2018.
» prikaži celu vest
Knjiga ''Energija Senke'' Nedavno je izašla iz štampe najnovija knjiga Aleksandra Imširagića "Energija Senke - Vodič za integraciju prošlih života". Svi zainteresovani za ovu knjigu mogu je naručiti direktno od nas.
» prikaži celu vest
Novi ISAR-ov predstavnik za Srbiju Međunarodna Asocijacija za Astrološka Istraživanja (ISAR) izabrala je Zoranu Stanojević za novog potpredsednika ISAR-a za Srbiju u naredne tri godine.
» prikaži celu vest
» prikaži još vesti
Astrološki članci

Svetlo i tama

Kada vam je jedina alatka čekić, svaki problem vam liči na ekser.

Abraham Maslov - začetnik humanističke psihologije

Tokom astrološkog savetovanja veoma je važno objasniti klijentu razvojnu fazu u kojoj se nalazi i koji su izazovi pred njim. Kada osoba dobije uvid u atmosferu koja ga očekuje, sa mnogo više pažnje i razumevanja sagledava realnost.

 

Život je dar, a patnja je rezultat neznanja.

Klijenti po prirodi stvari, žive u nekoj vrsti konfuzije pre nego se odluče za konsultaciju. Mnogi od njih se ustručavaju, premišljaju i iskreno muče strepeći od strašnih stvari u njihovoj karti.

Već je opšte poznato da su tranziti Saturna oni koji privlače najveću pažnju. Delom iz razloga što u jednom znaku boravi oko 2,5 godine, a delom zbog zloglasne reputacije koja ga prati, a koja nekako najlakše ulazi u uši. Da li je smisao života živeti u večitom strahu ili tu postoji i nešto više, da ne kažem lepše?

Evo jednog primera: zamislite da vam u posetu (u određenu kuću horoskopa) dođe mudri starac, hladnog pogleda ali oskudnih i oštrih komentara. Svratio i eto ostaće dok god je to potrebno! Možete li zaista biti ravnodušni i mirne duše živeti sopstvenim ritmom ne obazirući se na gosta? Naravno da ćete prvo biti u šoku šta vas je snašlo, zašto baš kod vas da odseda, ima tu još kandidata za prenoćište, ali kako je njegovo držanje tako odmereno, a osmeh se ne nazire, nekako vam je neprijatno da ga pitate. Stoga, kukate tiho u sebi, pitate se šta sam skrivila da me ovo snađe i vremenom se navikavate na čičicu. On ništa ne govori, ali više ne možete da ostavljate cipele po sobi, bačen peškir na patos kupatila ili neoprane sudove na stolu. Trosed vam više nije tako udoban pod starčevim prodornim pogledom pa od gledanja serija i filmova nema ništa. Ono društvo koje vam upada nenajavljeno i ostaje do kasnih sati istog dana ste obavestili da imate najvećeg smora u gostima i da se strpe neko vreme.  Nekako ne ide, a i ne prija vam taj hladan pogled.

Kako vreme prolazi, shvatate da je baš lepo vratiti se u dom u kome je sve na svome mestu (jer ste tako ostavili jutros kada ste krenuli na posao da se ne bi susreli sa dekicinim pogledom) a to znači i da ćete imati dovoljno vremena da se pozabavite stručnim materijalom zbog ispita koji vam omogućava napredovanje u karijeri. Svojevremeno, kada vam je predočeno da je to put kojim možete napredovati, prvo što vam je palo na pamet je bilo: pa kada da stignem? Nemam vremena ni ovako, a kamoli još i to? Ali, evo bliži se termin ispita i vi ste skoro pri kraju! Vrativši se sa polaganja shvatate da je čikica otišao, ali niste sigurni da li će se vratiti pa još uvek, po navici, sklanjate stvari za sobom, ako kojim slučajem svrati. Nije da vam nedostaje, ali odjednom imate toliko slobodnog vremena! Slobodni ste da radite šta vam je volja i nekeko se osećate snažniji, verujete u sebe i baš ste zadovoljni. Tada se pitate: šta bih mogla za sebe da uradim?

Naravno, uopšte vam ne pada na pamet da su dekica, ispit i ovaj osećaj stabilnosti nekako povezani, jer zaboga ko bi to pomislio!?

Kada Saturn zakorači u neko polje života odjednom se dinamika tog polja bitno menja. Saturn predstavlja kočnicu, a u ovom slučaju zapravo dolazi do okolnosti u kojima to polje života možemo posmatrati kao usporeni snimak. Tek tada uočavamo mnoštvo sitnih nepotrebnih detalja koji iskrivljuju sliku.

Saturn je onaj koji suši, a to u stvari znači da nas lišava emocija insistirajući na realnijem pristupu. Lišava nas i navika koje više nemaju svrhu, koje su prevaziđene i upućuje nas da usvajamo nove obrasce jer smo u tom periodu života spremni za to.

U neku ruku, radi se o periodu superkontrole posle koga ostaju samo najkvalitetnija iskustva.

Život je dar, a Saturnovi tranziti čine da budete korak bliže osobi kakva ste oduvek želeli biti. Stoga, kada vam mudri starac ušeta u neko polje života nemojte strahovati već ga prihvatite sa spoznajom da ste spremni za nova iskustva. A iskustva su ono zbog čega smo rođeni!

© Kepler asocijacija profesionalnih astrologa, Beograd, Srbija. Sva prava zadržana, 2011. // Design & Coding by studio triD