Tel: 011.267.31.92, 064.387.222.4   |   E-mail: info@profesionalnaastrologija.com   |   Facebook
Početna   |   O nama   |   Astro News   |   Astrološke usluge
Članci po kategorijama
Hronike neba Poslovna prognoza Ritam broja-7 Faze Meseca Aktuelnosti Astrološki članci Ljuboskop Astro teme Kod za astrologa Astrologija dece Local Space Astrološki Arhetipovi Horarna astrologija AstroHealing Mundana astrologija Karmička astrologija Astrološki razgovori Astro Mitologija Duša čoveka Liber Aeternus Astrologija kristala
Kurs: Astrološke Tehnike Direkcija Od 18. decembra na Kepler Institutu počinje jednomesečni kurs iz oblasti Astroloških Tehnika Direkcija. Direkcije predstavljaju tehniku koja spada u grupu simboličnih prognostičkih metoda zato što ne predstavljaju realno pomeranje planeta u vremenu (kao što su to tranziti), već se u direkcijama planete pomeraju u određenoj simbolici po kojoj se za jednu godinu života sve planete pomeraju za po jedan stepen.
» prikaži celu vest
Kurs: Karmička Astrologija Budućih Života Od 21. novembra na Kepler Institutu počinje šestonedeljni kurs iz Karmičke Astrologije Budućih Života. Neke od tema ovog kursa su Petlje Budućeg Života, Otvaranje Budućeg sećanja, Duša Budućeg života, Lice Buduće inkarnacije, Hiron – Kosmička Duša i Lanac Budućih inkarnacija. Kurs se može pohađati redovno ili online.
» prikaži celu vest
Kurs: Psihološki profil, ljubav i brak u natalnom horoskopu Na Kepler Institutu, 26. novembra će početi dvomesečni kurs iz natalne astrologije. Na ovom kursu će se, kroz izučavanje astroloških serija, učiti o slikama odnosa različitih planeta, kuća i znakova koji nam govore o predispozicijama u ljubavi, zatim braku, periodu koji povezuje ljubavnu vezu i stupanje u brak, a pre svega toga – psihološkom profilu natusa. Moguće je i online pohađanje.
» prikaži celu vest
Dvodnevna radionica: Isceljenje Unutrašnjeg Deteta Da li ste spremni za duhovnu avanturu kroz isceljivanje i duboku integraciju? Pridružite nam se u dubokom i moćnom vikendu radosti, isceljenja i ličnog rasta uz pomoć neverovatnih Wild Earth Animal esencija i njihovog tvorca, šamana Danijela Mejpla (Daniel Mapel) iz Virdžinije koji živi sa životinjama u šumi i komunicira sa njima. Njegov rad je dobio međunarodno priznanje za svoju originalnost i sposobnost da na licu mesta pravi izuzetne promene.
» prikaži celu vest
Kurs: Astrološke Tehnike Progresija Na našem Institutu počinje šestonedeljni kurs Astrološke Tehnike Progresija u sredu, 06. novembra od 18h. Na ovom kursu, polaznici će biti upoznati sa tehnikama kao što su sekundarne, tercijarne, minorne i konverzne progresije, harmonične progresije i progresirane deklinacije. Kurs je moguće pohađati u redovnoj ili dopisnoj, online varijanti.
» prikaži celu vest
» prikaži još vesti

Od 08. 06 do 15. 06. 2015

Da li ikada imate osećaj da su vesti koje čitate danas isti materijal o kome se pisalo ranije? To je kao da se ne živi u sadašnjosti. Kao da je kombinacija života u prošlosti i budućnosti u jednom jedinom danu. To je kao da se živi u vremenu kada su i Merkur i Neptun stacionarni na nebu, spremaju se da promene pravac, što će se baš desiti 11. i 12. juna, u zavisnosti od toga gde živite (da ne pominjem realnost kada živite – sada, onda, ili sutra).    

Pa, nije važno šta ja mislim…mmm, čekajte, važno je šta ja mislim, za one koji su zainteresovani za ono šta će drugi misliti i raditi u budućnosti, na primer sutra, sledeće nedelje ili sledeće godine. Vidite, ja sam proveo dosta vremena tamo, mnogo više nego ovde, i ako ja poznajem dobro svoje čitaoce, oni uživaju – pronalaze vrednost u tome – u ovoj realnosti koju omogućavam, koja bi najbolje bila opisana jednom rečju: Sledeće.

Niko, ni na berzi ni na jednom tržištu, baš niko ne uživa u retrogradnom Merkuru u vazdušnom znaku. Svi u USA su u padu. Od kad je Merkur krenuo retrogradno, akcije DJIA i S&P su krenule nadole. Riznice su dostigle svoj vrhunac 29.januara, malo pre nego što je prošli put kad je Merkur krenuo retrogradno. Do sada su se oporavile 29.maja – na sredini njegovog retrogradnog perioda – da bi opet pale naglo do najnižeg nivoa od oktobra. Panike doživljava svoju erupciju na tržištu riznica.

Ali znate li kako to izgleda kroz kosmička sočiva povezana sa mojim trećem okom? Drago mi je što ste pitali (pa dobro, ja sam postavio sam sebi to pitanje… sadašnji JA kada Merkur i Neptun menjaju pravac, pitajući svog budućeg Sebe, koji ima kosmička sočiva povezana sa mojim trećim okom). Ja to vidim ovako. Sva ova priča – sva ova opsesija i ubeđenost – o povećanju cena se stvarno pokrenula od kad je Merkur krenuo retrogradno, 19. maja. I ove nedelje, Merkur kreće 11.juna direktno (jesam li rekao da se i Neputun tada zaokreće?). U nedelju dana, ne bih bio iznenadjen ako bi Vlada rekla ili uradila nešto što bi potpuno promenilo pravac na tržištu u vezi sa povećanjem cena koje će se dogoditi pre ili kasnije. I tada će se tržište preokrenuti ponovo.

Svi su ludi ili u poricanju. Radi se o retrogradnom Merkuru u vazdušnom znaku u kvadratu sa Neputnom i u opoziciji sa Saturnom. Ali ne plašite se: adekvatna pomoć je na putu.     

Kao što je pomenuto, Merkur završava svoj retrogradni hod 11.juna, dok istog dana Neptun počinje svoj povratak kroz zodijak, kako se vidi sa Zemlje. Zbog toga, prinicipi Merkura (komunikacija) i Neptuna (dezinformacija, nesporazumi ili idealizam) su u fokusu pažnje kolektivnog mišljenja sledeće nedelje i one koja sledi iza nje. Nemojte verovati u sve što pročitate, vidite ili čujete. Razmislite dvaput pre nego što se priključite nekoj grupi mišljenja koja daje otkaze ili skaće preko litice praćena strahom, radije nego da vidi novi put svetolosti, novi put koji predstavlja mogući zaokret.

Jun je veoma interesantan mesec. Ima toliko mnogo planetarnih ciklusa koji se menjaju i puno različite dinamike da se sa njom nosi. Imamo konjukciju Sunca i Marsa 14.juna, koja će ličiti na rat i preteću retoriku svetskih lidera (ili njihovih neprijatelja). Imamo Jupitera u trigonu sa Uranom u vatrenim znacima 22.juna, što daje nadu investitorima i na trenutak im skida brige sa pleća. Sa tim potpisima koji padaju preko stepenova osnivača njujorške berze i obasjavaju pozitivne aspekte, kao što je istako Rob Robinson, član ISAR-a, nemojte isključiti novi skok na tržištu uskoro. Međutim, čim je Jupiter umešan, ne možemo da apsolutno isključimo ni pad koji prvo dolazi. Ovo ćemo kasnije objasniti detaljnije u nedeljnim izveštajima, zajedno sa zlatom i srebrom, koji ulaze u zanimljiv period kako Neptun bude promenio pravac ove nedelje.

U izveštaju Džila Trinora, objavljenog 5.juna stoji: „Grčka će učiniti sve da ostane deo Eurozone, a vladin ministar je izjavio da pošto nije isplatila dug od 300 miliona evra Internacionalnom monetarnom fondu, porasli su strahovi za budućnost vrednosti evra. Ministar ekonomije, George Sathakis, je dao prvu zvaničnu potvrdu da je Grčka mogla da isplati dug ali je odlučila da to ne uradi, te će preispitati svoju ekonomiju, što uključuje i kreditore EU i Evropsku centralnu banku.“

Izgleda kao da sam napravio zbrku između Eurozone i Evropske unije u prošlonedeljnoj kolumni, što odgovara dinamici kretanja Merkura i Neptna. Ja mislim da je moj zaključak tačan ali moja definicija nije bila precizna. Prebacujem krivicu na svoj čart (Neptun i Merkur uvek traže nekoga na koga će prebaciti krivicu… i toga ćete se nagledati ove nedelje). Kad imate planete u izgonu ali u jakim kućama, to je indikator za postizanje dobrog rezultata ali ne baš po prihvatljivim merilima, kao što je primetio znani astrolog Robert Kor. Zato, u mom slučaju, imam Veneru, Merkura i Mesec koji su jaki u mojoj drugoj, trećoj i četvrtoj kući, tamo gde je svaki od njih najjači. Ali u Škorpionu, Strelcu i Jarcu, što su znaci njihovog izgona. Ja stvarno postižem uspeh u tim oblastima (finansije, komunikacija i porodica) ali ne na uobičajen način. Uvek sam na ivici, ali ipak dobijem to što poželim.

Ali da se vratim na euro i Eurozonu. Trenutno ima 19 zemalja u Eurozoni i Grčka je jedna od njih. Ove zemlje su članice i Evropske Unije ali slučaj ne važi i obrnuto.

Niko ne može da izbaci Grčku iz Evropske Unije. Ali Grčka može da izabere da sama ode, i ako to uradi, izaći će i iz Eurozone. Ali zašto bi to uradila? Ne, naravno da neće. 

Kad je Neptun miran, on je jak. Kad je jak, niko ne zna šta da radi. To je kao da u gustoj magli pokušavate da dođete sa tačke A na tačku B. Niko ne vidi put. Sve što možete da uradite je da čekate da se podigne magla i da se nadate da je put i dalje pred vama i da nije odlutao daleko ispred vas. Bolje bi vam bilo da pogledate „Teoriju Velikog praska“ ili bar da uživate u apsurdu situacije jer oni koji se previše trude da guraju moraju biti svesni da su u magli, ništa manje od toga.

© Kepler asocijacija profesionalnih astrologa, Beograd, Srbija. Sva prava zadržana, 2011. // Design & Coding by studio triD