Tel: (+381) 11.267.0711, (+381) 60.767.3192, (+381) 64.387.2224   |   E-mail: info@profesionalnaastrologija.com   |   Facebook
Početna   |   O nama   |   Astro News   |   Astrološke usluge
Članci po kategorijama
Hronike neba Poslovna prognoza Aktuelnosti Faze Meseca Ritam broja-7 Astrološki članci Ljuboskop Astro teme Kod za astrologa Astrologija dece Astrološki Arhetipovi Local Space Horarna astrologija Mundana astrologija Karmička astrologija AstroHealing Astrološki razgovori Astro Mitologija Duša čoveka Liber Aeternus Astrologija kristala
Kurs: Vitalnost, zdravlje i sinteza natalnog horoskopa Zdravlje i bolest žive u jednom horoskopu kao suprotni principi, kao stvar uzroka i posledice koji se mešaju. Bolesti nastaju kao rezultat nekadašnjih akcija, zato što Mars (naše akcije) vremenom postaje Saturn (karma, posledica naših akcija). Ovaj dvomesečni kurs počinje 11.05. i održavaće se svake srede od 19h u online varijanti.
» prikaži celu vest
NOVA KNJIGA: Inicijacije Venere 2022 U prodaji je nova knjiga „Inicijacije Venere 2022“ od autorke Ivane Šaljić. Knjiga je zamišljena kao vodič za Veneru i osvetljava nam sva važna mesta inicijacije za prevazilaženje toka inercije i instaliranja višeg kvaliteta naše Venere. Zato je važno da razumemo kako se Venera oseća u svakom znaku, kako izgleda njena priča ako je živi po inerciji i kako može da izgleda kada podigne energiju i kada je u balansu.
» prikaži celu vest
Astrološki kalendar za 2022. godinu Astrološki kalendar, vaš jedinstveni vodič za 2022. je u prodaji! Pozvani smo da iskoristimo ovu godinu manifestacije, obilja i kreiranja novih uverenja na najbolji način, a Astrološki kalendar će nam pokazati koje su to sve važne tačke koje se aktiviraju u predstojećoj godini.
» prikaži celu vest
Nova knjiga: Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti Najnovija knjiga Aleksandra Imširagića “Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti” detaljno objašnjava astrološku vezu između Anđela i odgovarajućih planetarnih kodova. Takođe, pored posebne povezanosti 72 Anđela Zodijaka i 72 draga kamena / minerala – u knjizi su objašnjene tehnike otkrivanja 5 ključnih Anđela za svaku osobu: Anđela Zvezde, Anđela Čuvara, Anđela Prelaza, Anđela Višeg Ja i Anđela Poruke.
» prikaži celu vest
NOVA KNJIGA: Reinkarnacijska Astrologija Izašla je nova knjiga Aleksandra Imširagića ''Reinkarnacijska Astrologija''. Pođite sa nama na putovanje vaše Duše i otkrijte kako da promenite prošlost i kreirate još sjajniju budućnost. Svi potrebni odgovori, kao i alati, kriju se u sasvim posebnoj astrološkoj oblasti – Reinkarnacijskoj Astrologiji.
» prikaži celu vest
» prikaži još vesti

Od 08. 06 do 15. 06. 2015

Da li ikada imate osećaj da su vesti koje čitate danas isti materijal o kome se pisalo ranije? To je kao da se ne živi u sadašnjosti. Kao da je kombinacija života u prošlosti i budućnosti u jednom jedinom danu. To je kao da se živi u vremenu kada su i Merkur i Neptun stacionarni na nebu, spremaju se da promene pravac, što će se baš desiti 11. i 12. juna, u zavisnosti od toga gde živite (da ne pominjem realnost kada živite – sada, onda, ili sutra).    

Pa, nije važno šta ja mislim…mmm, čekajte, važno je šta ja mislim, za one koji su zainteresovani za ono šta će drugi misliti i raditi u budućnosti, na primer sutra, sledeće nedelje ili sledeće godine. Vidite, ja sam proveo dosta vremena tamo, mnogo više nego ovde, i ako ja poznajem dobro svoje čitaoce, oni uživaju – pronalaze vrednost u tome – u ovoj realnosti koju omogućavam, koja bi najbolje bila opisana jednom rečju: Sledeće.

Niko, ni na berzi ni na jednom tržištu, baš niko ne uživa u retrogradnom Merkuru u vazdušnom znaku. Svi u USA su u padu. Od kad je Merkur krenuo retrogradno, akcije DJIA i S&P su krenule nadole. Riznice su dostigle svoj vrhunac 29.januara, malo pre nego što je prošli put kad je Merkur krenuo retrogradno. Do sada su se oporavile 29.maja – na sredini njegovog retrogradnog perioda – da bi opet pale naglo do najnižeg nivoa od oktobra. Panike doživljava svoju erupciju na tržištu riznica.

Ali znate li kako to izgleda kroz kosmička sočiva povezana sa mojim trećem okom? Drago mi je što ste pitali (pa dobro, ja sam postavio sam sebi to pitanje… sadašnji JA kada Merkur i Neptun menjaju pravac, pitajući svog budućeg Sebe, koji ima kosmička sočiva povezana sa mojim trećim okom). Ja to vidim ovako. Sva ova priča – sva ova opsesija i ubeđenost – o povećanju cena se stvarno pokrenula od kad je Merkur krenuo retrogradno, 19. maja. I ove nedelje, Merkur kreće 11.juna direktno (jesam li rekao da se i Neputun tada zaokreće?). U nedelju dana, ne bih bio iznenadjen ako bi Vlada rekla ili uradila nešto što bi potpuno promenilo pravac na tržištu u vezi sa povećanjem cena koje će se dogoditi pre ili kasnije. I tada će se tržište preokrenuti ponovo.

Svi su ludi ili u poricanju. Radi se o retrogradnom Merkuru u vazdušnom znaku u kvadratu sa Neputnom i u opoziciji sa Saturnom. Ali ne plašite se: adekvatna pomoć je na putu.     

Kao što je pomenuto, Merkur završava svoj retrogradni hod 11.juna, dok istog dana Neptun počinje svoj povratak kroz zodijak, kako se vidi sa Zemlje. Zbog toga, prinicipi Merkura (komunikacija) i Neptuna (dezinformacija, nesporazumi ili idealizam) su u fokusu pažnje kolektivnog mišljenja sledeće nedelje i one koja sledi iza nje. Nemojte verovati u sve što pročitate, vidite ili čujete. Razmislite dvaput pre nego što se priključite nekoj grupi mišljenja koja daje otkaze ili skaće preko litice praćena strahom, radije nego da vidi novi put svetolosti, novi put koji predstavlja mogući zaokret.

Jun je veoma interesantan mesec. Ima toliko mnogo planetarnih ciklusa koji se menjaju i puno različite dinamike da se sa njom nosi. Imamo konjukciju Sunca i Marsa 14.juna, koja će ličiti na rat i preteću retoriku svetskih lidera (ili njihovih neprijatelja). Imamo Jupitera u trigonu sa Uranom u vatrenim znacima 22.juna, što daje nadu investitorima i na trenutak im skida brige sa pleća. Sa tim potpisima koji padaju preko stepenova osnivača njujorške berze i obasjavaju pozitivne aspekte, kao što je istako Rob Robinson, član ISAR-a, nemojte isključiti novi skok na tržištu uskoro. Međutim, čim je Jupiter umešan, ne možemo da apsolutno isključimo ni pad koji prvo dolazi. Ovo ćemo kasnije objasniti detaljnije u nedeljnim izveštajima, zajedno sa zlatom i srebrom, koji ulaze u zanimljiv period kako Neptun bude promenio pravac ove nedelje.

U izveštaju Džila Trinora, objavljenog 5.juna stoji: „Grčka će učiniti sve da ostane deo Eurozone, a vladin ministar je izjavio da pošto nije isplatila dug od 300 miliona evra Internacionalnom monetarnom fondu, porasli su strahovi za budućnost vrednosti evra. Ministar ekonomije, George Sathakis, je dao prvu zvaničnu potvrdu da je Grčka mogla da isplati dug ali je odlučila da to ne uradi, te će preispitati svoju ekonomiju, što uključuje i kreditore EU i Evropsku centralnu banku.“

Izgleda kao da sam napravio zbrku između Eurozone i Evropske unije u prošlonedeljnoj kolumni, što odgovara dinamici kretanja Merkura i Neptna. Ja mislim da je moj zaključak tačan ali moja definicija nije bila precizna. Prebacujem krivicu na svoj čart (Neptun i Merkur uvek traže nekoga na koga će prebaciti krivicu… i toga ćete se nagledati ove nedelje). Kad imate planete u izgonu ali u jakim kućama, to je indikator za postizanje dobrog rezultata ali ne baš po prihvatljivim merilima, kao što je primetio znani astrolog Robert Kor. Zato, u mom slučaju, imam Veneru, Merkura i Mesec koji su jaki u mojoj drugoj, trećoj i četvrtoj kući, tamo gde je svaki od njih najjači. Ali u Škorpionu, Strelcu i Jarcu, što su znaci njihovog izgona. Ja stvarno postižem uspeh u tim oblastima (finansije, komunikacija i porodica) ali ne na uobičajen način. Uvek sam na ivici, ali ipak dobijem to što poželim.

Ali da se vratim na euro i Eurozonu. Trenutno ima 19 zemalja u Eurozoni i Grčka je jedna od njih. Ove zemlje su članice i Evropske Unije ali slučaj ne važi i obrnuto.

Niko ne može da izbaci Grčku iz Evropske Unije. Ali Grčka može da izabere da sama ode, i ako to uradi, izaći će i iz Eurozone. Ali zašto bi to uradila? Ne, naravno da neće. 

Kad je Neptun miran, on je jak. Kad je jak, niko ne zna šta da radi. To je kao da u gustoj magli pokušavate da dođete sa tačke A na tačku B. Niko ne vidi put. Sve što možete da uradite je da čekate da se podigne magla i da se nadate da je put i dalje pred vama i da nije odlutao daleko ispred vas. Bolje bi vam bilo da pogledate „Teoriju Velikog praska“ ili bar da uživate u apsurdu situacije jer oni koji se previše trude da guraju moraju biti svesni da su u magli, ništa manje od toga.

© Kepler asocijacija profesionalnih astrologa, Beograd, Srbija. Sva prava zadržana, 2011. // Design & Coding by studio triD