Tel: (+381) 11.267.0711, (+381) 60.767.3192, (+381) 64.387.2224   |   E-mail: info@profesionalnaastrologija.com   |   Facebook
Početna   |   O nama   |   Astro News   |   Astrološke usluge
Članci po kategorijama
Hronike neba Poslovna prognoza Aktuelnosti Faze Meseca Ritam broja-7 Astrološki članci Ljuboskop Astro teme Kod za astrologa Astrologija dece Astrološki Arhetipovi Local Space Horarna astrologija Mundana astrologija Karmička astrologija AstroHealing Astrološki razgovori Astro Mitologija Duša čoveka Liber Aeternus Astrologija kristala
Kurs: Vitalnost, zdravlje i sinteza natalnog horoskopa Zdravlje i bolest žive u jednom horoskopu kao suprotni principi, kao stvar uzroka i posledice koji se mešaju. Bolesti nastaju kao rezultat nekadašnjih akcija, zato što Mars (naše akcije) vremenom postaje Saturn (karma, posledica naših akcija). Ovaj dvomesečni kurs počinje 11.05. i održavaće se svake srede od 19h u online varijanti.
» prikaži celu vest
NOVA KNJIGA: Inicijacije Venere 2022 U prodaji je nova knjiga „Inicijacije Venere 2022“ od autorke Ivane Šaljić. Knjiga je zamišljena kao vodič za Veneru i osvetljava nam sva važna mesta inicijacije za prevazilaženje toka inercije i instaliranja višeg kvaliteta naše Venere. Zato je važno da razumemo kako se Venera oseća u svakom znaku, kako izgleda njena priča ako je živi po inerciji i kako može da izgleda kada podigne energiju i kada je u balansu.
» prikaži celu vest
Astrološki kalendar za 2022. godinu Astrološki kalendar, vaš jedinstveni vodič za 2022. je u prodaji! Pozvani smo da iskoristimo ovu godinu manifestacije, obilja i kreiranja novih uverenja na najbolji način, a Astrološki kalendar će nam pokazati koje su to sve važne tačke koje se aktiviraju u predstojećoj godini.
» prikaži celu vest
Nova knjiga: Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti Najnovija knjiga Aleksandra Imširagića “Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti” detaljno objašnjava astrološku vezu između Anđela i odgovarajućih planetarnih kodova. Takođe, pored posebne povezanosti 72 Anđela Zodijaka i 72 draga kamena / minerala – u knjizi su objašnjene tehnike otkrivanja 5 ključnih Anđela za svaku osobu: Anđela Zvezde, Anđela Čuvara, Anđela Prelaza, Anđela Višeg Ja i Anđela Poruke.
» prikaži celu vest
NOVA KNJIGA: Reinkarnacijska Astrologija Izašla je nova knjiga Aleksandra Imširagića ''Reinkarnacijska Astrologija''. Pođite sa nama na putovanje vaše Duše i otkrijte kako da promenite prošlost i kreirate još sjajniju budućnost. Svi potrebni odgovori, kao i alati, kriju se u sasvim posebnoj astrološkoj oblasti – Reinkarnacijskoj Astrologiji.
» prikaži celu vest
» prikaži još vesti

AstroHealing ili Astrološko isceljivanje

Astrološko isceljivanje ili AstroHealing predstavlja kombinaciju astrologije, energetske astrologije i vibratornih esencija u cilju balansiranja određenih neudobnih planetarnih pozicija i aspekata i njihovo dovođenje na najbolji nivo svog delovanja i uticaja na određene oblasti života.

Sama astrološka konsultacija daje osobi informacije o kvalitetima najvažnijih oblasti života (karakter, temperament, ponašanje, zdravstvene prilike), ukazuje na odrešene predispozucije (roditelji, porodica, emotivni život, partnerski odnosi, potomstvo, školovanje, karijera, finansije, prijatelji itd) i periodima kada može doći do određenih dešavanja.Takođe, asrtrologija nudi uvid o tome čime je osoba determinisana, gde i zbog čega ima određena ograničenja, poteškoće i blokade koje prave određeni dizbalans. Ali, osim same informacije kako bi odrešena pozicija trebalo da izgleda kada je u balansu, sama astrologija ne nudi i odgovor kako doći do tog balansa koji nudi astrohiling. Kroz astrohiling konsultaciju osoba ne dobija samo informaciju šta, zašto i kada se nešto dešava, nego i odgovor kako načiniti određene promene i uz pomoć određenih esencija i energetskih vežbi doći do svog najboljeg potencijala u bilo čemu.To ukazuije da je ova vrsta konsultacije ne samo informativna, nego je i transformativna.

Horoskop i energetska kodiranost

Magnetno kodiranje koje se odigrava na rođenju ostvaruje svoj uticaj tokom života natusa preko energetskih centara – čakri, koje predstavljaju polja suptilne magnetne energije koja su u interakciji sa planetama sunčevog sistema preko njihovih suptilnih elektromagnetnih polja. Čakre su spojne tačke u kojoj se misli, emocije i energija pretvaraju u materiju. Direktna povezanost čakri sa planetama nam daje mogućnost da posmatrajući nečiji horoskop utvrdimo na kom energetskom nivou postoji problem, a koji, ukoliko se isceli, izmeniće se i događaji, psihološki ili fiziološki problemi koji odatle nastaju. Može se reći da je čakra fiziološka kapija kroz koju se mentalna, energetska i emotivna realnost pretvara u fizičku.

Sedam glavnih čakri su povezane sa sedam planeta. Od stanja svake čakre, od toga kako je razvijena i kako funkciniše, zavisi i kvalitet života, jer ovi energetski centri predstavljaju nivo fiziologije gde se odigrava pretvaranje inteligencije u materiju. Skeniranjem čakri, odmah bismo mogli videti u kojim oblastima života će postojati problemi. Stoga natalni horoskop i čakra horoskop predstavljaju osnovu za astrološko i energetsko isceljivanje.Kroz natalni horoskop mi dobijamo uvid u nasleđenu energetsku strukturu. Pozicije planeta u znacima i kućama, kao i aspekti, retrogradnost i slično, pokazuju našu energetsku anatomiju i fiziologiju, a čakra horskop daje detaljniji uvid u funkcionisanje svakog od ovih sedam centara.”(Deo članka Lee Imširagić “Energetska astrologija”)

Znači, na nivou energetske astrologije dobijamo uvid u vezu uzmeđu natalnog horoskopa kao energetske mape osobe (planete, kuće i astrološke serije) i energetskih centara ili čakri. U telu svake osobe postoje 7 energetskih centara ili čakre sa kojima korespondiraju 7 osnovnih astroloških planeta.

1.čakra se nalazi u dnu kičme, primarnose odnosi na Marsa i njegovog dispozitora, ali i na serije 1 i 8 (planeta u 1. i 8. kući, vladare 1. i 8. kuće i planete u znaku Ovna i Škorpiona)

2. čakra se nalazi ispod pupka i odnosi na Veneru, njenog dispozitora kao i na serije 2 i 7 (planete u 2. i 7. kući, vladare 2. i 7. kuće i planete u znacima Bika i Vage)

3. čakra je u predelu solarnog pleksusa, odnosi se na Sunce, njegovog dispozitora i seriju 5 (planete u 5. kući, vladar 5. kuće i planete u znaku Lava)

4. čakra se nalazi u predelu srca, odnosi se na Mesec, njegovog dispozitora i seriju (planete u 4. kući, vladar 4. kuće i planete u znaku Raka)

5. čakra se nalazi u predelu grla, odnosi se na Merkura i njegovog dispozitora i na serije 3 i 6 (planete u 3. i 6. kući, vladari 3. i 6. kuće iplanete u znacima Blizanaca i Device)

6. čakra se nalazi na čelu između očiju tzv. “treće oko”, odnosi se na Jupitera i njegovog dispozitora, kao i na serije 9 i 12 (planete u 9. i 12. kući, vladari 9. i 12. kuće i planete u znacima Strelca i Riba)

7. čakra se nalazi na temenu glave, odnosi se na Saturna i njegovog dispozitora i na serije 10 i 11 (planete u 10. i 11. kući, vladari 10. i 11. kuće i planete u znacima Jarca i Vodolije).

Osim ovih osnovnih 7 čakri u astrohilingu imamo i 8. Uranovu čakru kao i 9. Neptunovu čakru koje se nalaze iznad glave u eteričnom svetu i prenose impulse iz višeg, astralnog nivoa.  Takođe,imamo i 10. Plutonovu čakru koja je ispod nogu i ispod svih nivoa, a ona nas najdirektnije povezuje sa jezgrom Zemlje. Ovo su nivoi energetskih centara koje mi prenosimo kroz sebe i ovih sedam osnovnih centara najdirektnije povezuju fizičko telo sa eteričnim telom.Između njih se obavlja primarna komunikacija kruženjem energije kroz suprotne parove, spajanjem 3. i 5. čakre ili Sunca i Merkura budi se i nastaje Uran, 2 i 6. čakre ili Venere i Jupitera bude i sačinjavaju Neptuna i 1. i 7. čakre ili Marsa i Saturna bude Plutona, a sve to ide oko osovine 4. čakre ili Meseca. Iako nisu direktno povezani sa fizičkim telom ovi viši nivoi transcedentnih planeta su takođe jako važni, jer se preko njih povezujemo sa kolektivnim ili višim Ja.

Kada natalnu kartu sagledamo kao energetsku mapu gde je svaka planeta povezana sa jednim energetskim centom (čakrom), dobijamo potpuno novu percepciju u kojoj je svaki izazovni aspekt zapravo samo disbalans između dva energetska centra čiju je vibraciju sada potrebno dovesti u balans, jer kroz ova mesta svetlost ne prolazi u punoj meri i na nekom nivou postoji grč ili blokada, koji ne dozvoljavaju energiji da kruži.

Te neudobne vibracije mogu se odraziti na nivou elementa zemlje (snaga tela ili određeni problemi na fizičkom nivou), na nivou elementa vode (emocije, problemi u odnosima ili psihološki problemi) na nivou elementa vatre (samopouzdanje,volja, energija i vitalnost) i na nivou elementa vazduh (mentalna stabilnost, misli, uverenja, ideje).

U Astrohiling spada i tehnika balansiranja negativnih planetarnih pozicija (znak ili kuća) ineudobnih aspekata ili vibracija korišćenjem posebnih cvetnih i drugih vibratornih esencija gde spadajuanimalne esencija, esencija dragog kamenja, esencije znakova i esencije kuća (prostorne esencije).

Za svaku od 10 planeta ili čakri postoji njena primarna planetarna esencija. Ali, svaka planeta prima vibraciju od elementa u kojem se nalazi, jer elementi su nosioci osnovne komunikacije između planete sa znakom i kućom, što dalje ta ista planeta prenosi na ostale znake istog elementa. Tako npr. planeta u znaku Vage prenosi svoj uticaj na planete u Blizanacima i Vodoliji. Da bismo neku planetu učvrstili kako bi se klijent bolje povezao sa njom, koristićemo pomagača koji je iz grupe datog elementa. Kako svaka planeta može da se nađe u 4 različitih elemenata (vazduh, voda, vatra ili zemlja) imamo 40 cvetnih esencija kao pomagače. Za vazdušni element koriste se Kalifornijske esencije, za vatreni element Australijske esencije, za element vode se koriste Bahove esencije i za element zemlje se koriste Južnoafričke esencije.

Osim pomenutih 10 osnovnih planetarnih esencija i 40 planetarnih pomagača postoje i esencije koje se koriste za određene nepovoljne planetarne aspekte, zatim esencije znakova, esencije kuća ili prostorne esencije, animalne esencije i životinjski vodiči, kao i određene pomoćne esencije u vidu spreja.

Astrohiling konsultacija

Pored analize natalnog horoskopa i trenutnog stanja o kojem govore progresije i tranzitiza dijagnostikovanje određenog dizbalansa koristi se čakra test koje svaki klijent radi. Za svaku od 10 planeta ili čakri postoje 10 pitanja na koja klijent treba da odgovori ocenom od1 do 10 u smislu jačine intenziteta datog problema ili da preskoči pitanje u kome ne prepoznaje navedeni dizbalans kod sebe. Na kraju tog testa klijent navodi 3 do 5 aktuelnih problema koje bi hteo da reši počevši od najvažnijeg ili najaktuelnijeg, što govori o samom cilju koji ima. Iz toga dobijamo informaciju o konkretnom energetskom centru, odnosno o konkretnoj planeti koja se iz ugla klijenta najsnažnije ispoljava kao disbalans na kom je potrebno raditi. Na osnovu toga određujemo i sam tip terapije.

          U astrohilingu postoje 4 osnovna tipa terapije

          1. Kompletna astroterapija (A klasa)

          2. Astroterapija rešavanja problema (B klasa)

          3. Astroterapija željenih postignuća (C klasa)

          4. Astroterapija podrške (D klasa)

          1. Kompletna astroterapija predstavlja A klasu astrohilinga koja ima za cilj da energetsko stanje klijenta dovede do stabilnog stanja hrabrosti, što je istovremeno izmena stanja svesti koja se tada odražava na mentalnom, emotivnom, fizičkom i socijalnom nivou. U okviru ove terapije energiju jedne planete podižemo na viši nivo, tako da ceo proces traje najmanje 6 meseci a često i duže od godinu dana. Zavisno od konkretnog stanja, kompletna astroterapija će se odvijati kroz 7 unapred definisanih koraka koji u sebi obuhvataju rad sa biljnim i životinjskim esencijama, kao i esencijama dragog kamenja i prostornim esencijama. Ispravnu vibraciju treba ostvariti na svim energetskim nivoima i u ovom tipu rada ćemo određeni energetski centar dovesti u balans kroz određenu transformaciju, buđenje i stabilizovanje energija. U ovoj vrsti rada od najvećeg značaja je natalna pozicija date planete.

          2. Astroterapija rešavanja problema predstavlja B klasu astrohilinga gde klijent želi da reši neku konkretnu stvar i ne mora nužno da razvija stanje hrabrosti i više kvalitete određene planete kao u A klasi terapije. U okviru B klase razlikujemo tri osnovna tipa problema:

1. posebna fizička stanja(povišen krvni pritisak, hormonalni problemi, alergije, PMS, menopauza, astma, problemi sa varenjem itd.)

U ovom tipu rada potrebno je da se klijentu obijasni da esencije ne deluju primarno na telo i fizička stanja, već deluju na uzrok fizičkog problema koji je uvek određeni mentalno-emotivni disbalans. Aktivnim klijentovim učeščem u rešavanjeu tog uzroka, fizički simptomi se u vremenu povlače.

2.posebni mentalno-emotivni problemi ((napetost, nesanica, depresija, ovisnosti itd) kao i rad sa prošloživotnim sećanjima i prenatalnim traumama ili traumom na porođaju.

3. deca i adolescenti (hiperaktivnost, autizam, depresija, odnos sa roditeljima i vršnjacima itd).

3. Astroterapija željenih postignuća predstavlja C klasu astrohiling rada i tu spada veliki broj konkretnih ciljeva koje klijent želi da ostvari. Ova klasa terapije je u osnovi Jang orijentacije, jer osoba želi nešto da postigne i preduzme, za razliku od B klase koja je Jin orijentacije gde se osoba brani rešavajući odrešeni problem.

Postignuća koja spadaju u ovu grupu su:

1. Bolje učenje i postizanje rezultata u školi ili na fakultetu

2. Skidanje kilograma, detoksikacija

3. Ostavljanje nepoželjnih ovisnosti (pušenje, alkohol i sl.)

4. Podizanje energije i boljeg raspoloženja

5. Pomoć u meditaciji, relaksiranje i opuštanje

6. Ostajanje u drugom stanju

7. Oslobađanje od usamljenosti

8. Postizanje obilja i bolje finansijske situacije

9. Zdrava seksualnost, dobri partnerski odnosi

10.Veći uspeh na poslu (optimizam, motivacija, kreativnost, samopouzdanje, dobri odnosi sa drugima, koncentracija, osnaživanje aktivnog duha lidera...)

11.Povećanje samopouzdanja

12.Otkrivanje svoje svrhe i pravca.

4. Astroterapija podrške predstavlja D klasu astrohilingrada i podrazumeva rad na podržavanju pozitivnih pozicija i aspekata kao i dodavanje opštih podizača energije u cilju trenutnog popravljanja situacije, a ne trajnog rešavanja problema ili sticanja stabilnog, višeg psihoenergetskog stanja. Cilj je da kod osobe podignemo atmosferu i da je usmerimo na ono što je kod nje najbolje u određenom periodu.Ove opšte pomoćne esencije nisu povezane sa natalnom pozicijom planeta i karakteristikom klijenata i to su:

-Zaštitne esencije i sprejevi(za preosetljive osobe, terapeute, one koji rade sa većim brojem ljudi i sl.)

-Esencije i sprejevi za putovanja

-Opšte esencije za životne periode (porođaj, hormonalne promene, starenje, operacija, smrt, itd.)

-Trava esencije (pročišćenje celog sistema)

Astrološko isceljivanje

Kada se odredi na kom energetskom centru postoji blokada (planeta), na kom nivou je taj problem (element), određuje se i redosled astrohiling pristupa za hronična (natalna) stanja, akutna stanja ili super-akutna stanja kao i tip astroterapijekoja je potrebno da se primeni (A, B, C ili D).Na taj način klijent poreduvida kroz informacije koje dobija na samoj konsultaciji dobija i određenu afirmaciju (element vazduha) zatim kombinaaciju vibratornihesencija (element vode), potom određene energetske vežbe (element vatre) i  preporuku za neku vrstu posta i balansiranje planete kroz ishtanu(element zemlje).

“Radeći na popravljanju kvaliteta na svakoj od čakri mi evoluiramo, razvijamo finije nivoe svesti unutar sebe, koji omogućavaju mnogo više slobode, izvlače nas iz onoga što nazivamo uslovljenošću ili karmom, te omogućavaju praktikovanje slobodne volje. Kada sistematski radimo sa svojom životnom energijom i predvidljivim prirodnim ciklusima, tada ono što zovemo kriza postaje priliv energije i pogonsko gorivo, kojim prevazilazimo prepreke koje postaju stepenice na našem daljem putu. Vreme u životu kada se aktiviraju ovi natalni izazovni (putem tranzita, sekundarnih progresija) predstavlja potencijalno najgore ili najbolje vreme. Glavni cilj rada sa energetskim centrima je povećane nivoa svesti osobe sa kojom radimo.” (Deo članka Lee Imširagić “Energetska astrologija”)

Literatura: Lekcije iz „Astro Healing“-a instituta za astrološka istraživanja i edukaciju „Johannes Kepler“

© Kepler asocijacija profesionalnih astrologa, Beograd, Srbija. Sva prava zadržana, 2011. // Design & Coding by studio triD