Tel: 011.267.31.92, 064.387.222.4   |   E-mail: info@profesionalnaastrologija.com   |   Facebook
Početna   |   O nama   |   Astro News   |   Astrološke usluge
Članci po kategorijama
Hronike neba Poslovna prognoza Ritam broja-7 Aktuelnosti Astrološki članci Ljuboskop Astro teme Kod za astrologa Astrologija dece Local Space Astrološki Arhetipovi Horarna astrologija AstroHealing Karmička astrologija Mundana astrologija Astrološki razgovori Astro Mitologija Duša čoveka Liber Aeternus Astrologija kristala
Seminar: Magnet Srca Na ovom seminaru se polaznici obučavaju da preko natalnog horoskopa imaju uvid u nasleđenu energetsku strukturu. Seminar je organizovan tako da kroz lično iskustvo svaki polaznik može prepoznati zakonitosti svojih energetskih centara kao i tehnike isceljivanja. U nedelju, 29. septembra od 16h do 20h, dr Lea Imširagić će održati predavanje iz modula Energetska Astrologija, a ovaj seminar će biti predviđen za rad na 4. čakri, ili tj Mesecu. Moguće je i online pohađanje.
» prikaži celu vest
Seminar: Tehnologija svesti Meseca Tokom kursa Tehnologija Svesti praktikovaćemo određene vežbe koje će nam omogućiti da celu oblast Energetske Psihologije oživimo u svom svakodnevnom životu, u odnosima sa ljudima, ličnom odnosu prema poslu, finansijama, i pre svega prema sebi. Aleksandar Imširagić će održati seminar iz Tehnologije Svesti na temu 4. čakre ili tj Meseca, u nedelju 29. septembra od 12h do 15h. Moguće je i online pohađanje.
» prikaži celu vest
Predavanje: Superkomunikacija uz Energetsku Psihologiju "Možeš postati superwomen ili superman ako naučiš super-komunikaciju sa sobom jer baš od ove primarne svakodnevne komunikacije sa sobom nastaju svi drugi odnosi. Namera ove radionice je da podelim sa vama dar u vidu jednostavnih tehnika Energetske psihologije kojima možete da naučite da komunicirate sa najinteligentnijim delom svog Uma - sa svojim telom. Jer vi zaslužujete da koristite svoj prirodni dar - da naučite svoju energiju da radi za vas." Dr Lea Imširagić će održati predavanje "Superkomunikacija uz Energetsku Psihologiju" u hotelu Tulip Inn Putnik, 20.09. u 19h.
» prikaži celu vest
Predavanje i promocija knjige: Anđeli Zodijaka Svi imamo određenu svetlosnu prirodu, što je u suštini priroda naše Svesti, jer Svetlost predstavlja kvalitet Svesti. I svako od nas ima svoju energetsku strukturu, odnosno svoj energetski zapis kojim privlači sve događaje u svom životu. Čovek je spoj Neba i Zemlje i predstavlja energetsku matricukoja nosi čitav niz svih njegovih sećanja. Aleksandar Imširagić će održati javno predavanje o Anđelima Zodijaka uz istovremeno predstavljanje istoimene knjige, u hotelu Tulip Inn Putnik.
» prikaži celu vest
Kurs: Anđeli Zodijaka “Radost je emocija koju stvara svetlost. Svi astrološki pokazatelji koji opisuju inerciju bića u natusu, govoreći o njegovim nesvesnim potrebama – što ukaz sudbine jeste – dobijaju svoj smisao i srećan ishod onda kada su prožeti svetlošću. Svetlost je inteligentna sama po sebi, a osnovna jedinica inteligencije svetla jeste Anđeo”. Sedmomesečni kurs Anđeli Zodijaka počinje u subotu, 28. septrembra od 12h do 19h na Kepler Institutu. Moguće je pohađati i online.
» prikaži celu vest
» prikaži još vesti
Astro teme

Izazov i svrha znaka Blizanaca

Blizanci su za nas jedan krajnje poseban znak iz nekoliko razloga. Prvi razlog je taj što je to prvi ljudski znak, prvi znak koji je svojstven ljudima. Prva dva znaka zodijaka su sasvim, u potpunosti životinjski znaci i oni govore o određenim osobinama i određenim energijama koje mi nosimo u sebi ali jedan poseban vidčoveka se vidi kroz 3. kuću i samim tim kroz treći znak. Uvek kada posmatramo natalni horoskop ćemo pored 1. kuće, koja će nam pre svega dati jednu energiju, i 2. kuće, u kojoj ćemo videti kako se čovek materijalizuje, kolikoje uzemljen, koliko je dobro povezan sa materijom, na kraju, i kakav je njegov osećaj vrednosti, gledati i 3. kuću kroz koju ćemo najviše videti kako on misli.

Jedna od stvari koje zapravo gledamo zajedno su 1. i 3. kuća i one su međusobno u jakoj vezi. Prva kuća će nam govoriti o prirodi temperamenta ali 3. kuća je ono što mi zovemo čovekom, čovekom u užem smislu te reči iono što zovemo nivoom i načinom njegovog razmišljanja. Isto tako, znak Blizanaca zapravo u sebi nosi onaj inteligentni deo zodijačkog kruga i pitamo se zašto se uopšte u zodijačkom krugu nalaze Blizanci jer zodijački krug označava krug životinja a Blizanci su svakako ljudski znak. Jedan od razloga koji ovde možemo da vidimo je i taj što u svojoj osnovi čovek i jeste napravljen od određene životinje, čovek je nastao kombinacijom nečega što je božansko i nečega što je životinjsko i taj odnos se jako vidi u ovoj priči Blizanaca.

Vrlo je interesantno zašto je prvi ljudski znak - znak Blizanaca baš znak sa dve osobe, zašto to nije samo jedan čovek, zašto ih imamo dvoje i zašto je taj deo kada opisujemo čoveka važan. Naime, znak Blizanaca nas jako podseća na samu strukturu DNK koja je veoma bitna za čoveka i u kojoj imamo dva lanca, dva niza koji se međusobno spajaju i koji imaju u sebi određene suprotne parove nukleotida pa je tako i svaki čovek uvek nastao od roditelja, od dva suprotna pola. Neko dvojstvo u biti stoji u nama u samoj toj osnovi međutim taj dualizam je vrlo važan deo, vrlo važna osnova čoveka i njegov razvoj se upravo i vidi u toj sposobnosti da sa dve paralelne stvari, dve iste stvari, dva dela koji njega čine čovekom zapravo živi na nivou svog jedinstva.

U znaku Blizanaca imamo Merkura kao njegovog vladara koji će najviše govoriti o njegovim primarnim osobinama ali u ovom znaku isto tako imamo na samom početku mesto egzaltacije Severnog čvora. Severni čvor je egzaltiran na 3° Blizanaca i na samom početku ovog znaka mi vidimo deo zmajeve ili zmijske glave, kako se već negde zove, i ideja glave i Blizanaca timepostaje veoma bliska.Blizanci su onaj deo kojim mi mislimo a Severni čvor je uvek vrlo mentalni deo čoveka i ako bismo posmatrali kakav je u svojoj prirodi Severni čvor, taj deo koji je usmeren na razmišljanje, koji je usmeren na tendenciju čoveka da sam shvati ili da ide ka nečemu, da bude usmeren ka nečemu, vidimo da je taj deo vrlo snažan upravo u prirodi znaka Blizanaca. Ako nekad i vidimo kombinaciju Severnog čvora i 3. kuće ili Merkura i Severnog čvora znamo da su vrlo srodne osobine date: ijedno i drugo nas vodi ka tendenciji da razumemo stvari i da na kraju imamo jedno intelektualno razumevanje gde na jednom nivou doživljavamo progres ili doživljavamo osećaj da možemo da nešto postignemo u životu, da možemo da imamo iskustvo određenog dobitka i upravo je tome sličani znak Blizanaca. Znak Blizanaca je deo koji nas, ljude, čini u ovom zodijačkom krugu vrlo specijalnim članovima. Kao što čovek ima sposobnost da upravlja svim ostalim živim vrstama na planeti, tako je i Zmajeva glava onaj deo koji nam daje tendenciju intelekta ili tendenciju da držimo stvari u svojim rukama i da idemo napred, i da ostvarujemo ono što bismo hteli. Međutim,na istom ovom mestu, na 3° Blizanaca se nalazi i pad Južnog čvora, odnosno imamo istovremeno mesto egzaltacije Severnog i pada Južnog čvora. Vrlo je velika razlika između ova dva čvora i ovaj stepen nosi u sebi ogromnu razliku – s jedne strane veoma veliki pad a sa druge strane veoma veliko dostignuće i ta dva dela zajedno čine jednu zmiju, čine jednu osnovnu priču o čoveku koji je upravo preko ove simbolike zmije spoznao dobro i loše. Na tom delu, na 3° ovog trećeg znaka on spoznaje da postoji razlika između onoga što bi nazvao dobrim i onoga što bi nazvao lošim, i to je jako važna osobina znaka Blizanaca. Njegova prva inicijacija u život je spoznati razlikuizmeđu nečega što jako volii nečega što ne voli, nečega što je dobro i nečega što je loše. Taj deo ga inicira u upravo isto ono što smo imali prilikom stvaranja prvog čoveka, kada je čovek, spoznavši tu razliku između dobra i zla, zapravo bio izgnan iz raja. Na samom početku naših misli, našeg načina razmišljanja formira se ova slika. Treba prevazići, naravno, ovaj stepen i ovo mesto u svojim mislima, u svom umu, koje nas jako tera da dramatično razlikujemo stvari i da stvari vidimo podeljeno, što na kraju postaje jedna od bitnih osobina Blizanaca - da zapravo jako često postoji slika podvojenosti unutar nas i to je jedan od njegovih izazova.

Treći stepen znaka Blizanaca je zapravo 63° ako posmatramo od početka, od 0° Ovna. Ta priroda 63 sama po sebi nas direktno povezuje sa prirodom trećeg i šestog znaka odnosno sa ljudskim znacima, sa muškim i ženskim ljudskim znakom, sa onim znacima koji nas vezuju za Merkura, dakle za čoveka kao inteligentno biće jer trećim i šestim znakom Merkur upravlja ali on je u sebi podeljen na jedan muški i na jedan ženski deo. Baš kao što vidimo u ovom 3° ili 63° od početka, postoji jaka podela na Severni čvor i na Južni čvor, na dva različita pola, na dve različite struje koje imamo i vidimo da se to izražava u osnovi kroz prirodu ova dva znaka. Tako ovaj treći znak kod nas predstavlja prirodu uma dok će šesti znak predstavljati snažnu prirodu fiziologije koja će biti deo našeg uma koji uglavnom ne razumemo. Sve ono što se nalazi u stepenu pada Južnog čvora zapravo opisuje inteligenciju koja ide kroz telo, inteligenciju koja ide kroz fiziologiju a naša fiziologija je stvorena kao jedno sredstvo po jednoj specijalnoj slici, po jednom specijalnom modelu i ona u sebi sadrži ekstremnu inteligenciju.

Fiziologija je veoma nesvesni deo nas i čovek u prosečnom stanju svesti se inicira na 3°Blizanaca tako što počinje da deli stvari. On „vidi“ umom i kaže: „Mislim, dakle postojim“ i on veruje u taj deo, kao i u onaj drugi deo jer je tu istovremeno, na 3° Blizanaca i stepen pada Južnog čvora i to ga vodi direktno u telo i u to da u njegovom procesu razmišljanja mora učestvovati njegovo telo, a on to svesno ne prihvata. Ipak, telo nesvesno itekako upravlja čovekovim mislima a kada kažemo telo mislimo na fiziologiju, mislimo na sve ono što nosimo kao svoju genetiku, kao sve ono što živi u pričama koje su naši preci živeli pre nas. I tako Blizanci ili čovekov um živi u uverenju da svojim odlukama može da stvori jedan novi život ili da napravi neku novu priču, da izbegne sudbinu,a ne vidi da zapravo sudbina postaje sve snažnija u njegovom životu u zavisnosti od onoga što mu se događa u fiziologiji i kako fiziologija slabi ili se umara u vremenu, čovekove misli se takođe menjaju ali ne samo one već i mnoge odluke koje odatle nastaju. Nesvesni deo umaje fiziologija, fiziologija je deo uma koji je zadužen za materijalizaciju i to je onaj Merkur koji živi u zemljanom znaku, dakle u znaku materije, i to sve živi ovde u znaku Blizanaca. Zato su Blizanci jedan veoma podeljen znak, znak koji je u startu podelio stvari na ono što je on i na ono što nije on; na ono što može prihvatiti kao svoju prirodu i ono što potpuno odbacuje. To što odbacuje je njegovo nesvesnoi zapravo njegovo telo, i njegova fiziologija koju čovek u prosečnom stanju svesti ne uključuje u proces razmišljanja. Čovek ne oseća svoje telo dovoljno lagano dok misli, dok priča, u toku bilo kog mentalnog procesa, jako često je odvojen od njega i taj deo ga čini polovičnim, taj deo ga čini upravo onakvim kao što znak Blizanaca i govori, sve je na pola jer ako stavimo neku vrednost na znak Blizanaca dobićemo pola cene; ako stavimo Jupitera kao znak vrednosti u ovaj znak, znak njegovog izgona videćemo da je cena pala, da je na pola, sve je podeljeno. Blizanci govore o tim podelama jer ne mogu da se spoje, da ostvare jedinstvo i izazov se nalazi u tome.

Ipak, ako bismo pogledali samu prirodu trećeg znaka, znaka Blizanaca i onoga što predstavlja njegovu osnovnu vrednost budući da je on rezultat prva dva znaka gde su prvi i drugi znak dali ovaj broj, 3 i oni čine njega, šta je ono što čovek za vreme svog života može da napravi svojim umom osim da u tom broju, broju 3 nađe jedno jedinstvo odnosno da izađe iz dualizma?Znak koji vlada jedinstvom je svakako drugi vazdušni znak,to je sedmi znaki povezujući se i uspostavljajući odnose kroz komunikaciju, kroz reči, kroz misli, kroz odnose koji nas vode u jedinstvo, odnose koji nam daju spajanje, koji nam daju pomirenje, koji nam daju mogućnost da doživimo mir ili balans unutar svog uma, čovek dozvoljava sebi da se aktivira. Ovaj sledeći vazdušni znak Blizancima mnogo znači jer mu daje ideje. Blizanci su znak koji može imati takve ideje da tim idejama može promeniti svet, može promeniti život, može mnoge stvari da promeni ali za to mora imati minimum jedinstva ili minimum smirenosti, minimum pomirenosti između svojih suprotnosti.

Tek, kada ove tri stvari u trećem znaku rade zajedno, kada se one spoje kao jedno onda uvek daju 21. Ako bismo sabrali njihove vrednosti to je broj3, i 21 nam daje celinu čovekovog uma kao vrednost broja 3 koju čovek ostvaruje kao veoma vrednu karakteristiku smirenog uma, uma koji pomiruje suprotnosti u sebi i koji je sposoban da ima više ideje, koji je sposoban da se otvori onom delu vazdušnog trojstva iz kojeg dobija svu onu inspiraciju ili sav svoj kosmički intelekt.

Ako bismo rekli da su Blizanci zapravo spoj dva dela, dva znaka, cilj je sve vreme u njihovom pomirenju ili približavanju. Blizanci traže da se pomire, da se spoje dve suprotne stvari unutar njih, a unutar našeg života su to uvek one suprotnosti koje u svojoj glavi ne možemo uvek da razumemo, stvari koje se često odbijaju i čovek mora da ih spoji baš kao što mora da prihvati svoju fiziologiju, mora da prihvati da u njegovom mišljenju pored onoga što i sam misli postoje još mnoge stvari koje on mora spojiti u jedan misaoni proces. Tada ove dve spojene crte zapravo jesu isto ono što predstavljaju dve ruke koje su spojene u jednoj slici molitve, u kojoj se čovek otvara jednom pomirenjui ide ka gore. Tada čovek u tom svom jedinstvu zapravo doživljava da su te dve pomirene crte i ta dva dela za njegaisto što i 11. znak, isto što i Vodolija.

© Kepler asocijacija profesionalnih astrologa, Beograd, Srbija. Sva prava zadržana, 2011. // Design & Coding by studio triD