Tel: (+381) 11.267.0711, (+381) 60.767.3192, (+381) 64.387.2224   |   E-mail: info@profesionalnaastrologija.com   |   Facebook
Početna   |   O nama   |   Astro News   |   Astrološke usluge
Članci po kategorijama
Hronike neba Poslovna prognoza Aktuelnosti Faze Meseca Ritam broja-7 Astrološki članci Ljuboskop Astro teme Kod za astrologa Astrologija dece Astrološki Arhetipovi Local Space Horarna astrologija Mundana astrologija Karmička astrologija AstroHealing Astrološki razgovori Astro Mitologija Duša čoveka Liber Aeternus Astrologija kristala
Kurs: Vitalnost, zdravlje i sinteza natalnog horoskopa Zdravlje i bolest žive u jednom horoskopu kao suprotni principi, kao stvar uzroka i posledice koji se mešaju. Bolesti nastaju kao rezultat nekadašnjih akcija, zato što Mars (naše akcije) vremenom postaje Saturn (karma, posledica naših akcija). Ovaj dvomesečni kurs počinje 11.05. i održavaće se svake srede od 19h u online varijanti.
» prikaži celu vest
NOVA KNJIGA: Inicijacije Venere 2022 U prodaji je nova knjiga „Inicijacije Venere 2022“ od autorke Ivane Šaljić. Knjiga je zamišljena kao vodič za Veneru i osvetljava nam sva važna mesta inicijacije za prevazilaženje toka inercije i instaliranja višeg kvaliteta naše Venere. Zato je važno da razumemo kako se Venera oseća u svakom znaku, kako izgleda njena priča ako je živi po inerciji i kako može da izgleda kada podigne energiju i kada je u balansu.
» prikaži celu vest
Astrološki kalendar za 2022. godinu Astrološki kalendar, vaš jedinstveni vodič za 2022. je u prodaji! Pozvani smo da iskoristimo ovu godinu manifestacije, obilja i kreiranja novih uverenja na najbolji način, a Astrološki kalendar će nam pokazati koje su to sve važne tačke koje se aktiviraju u predstojećoj godini.
» prikaži celu vest
Nova knjiga: Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti Najnovija knjiga Aleksandra Imširagića “Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti” detaljno objašnjava astrološku vezu između Anđela i odgovarajućih planetarnih kodova. Takođe, pored posebne povezanosti 72 Anđela Zodijaka i 72 draga kamena / minerala – u knjizi su objašnjene tehnike otkrivanja 5 ključnih Anđela za svaku osobu: Anđela Zvezde, Anđela Čuvara, Anđela Prelaza, Anđela Višeg Ja i Anđela Poruke.
» prikaži celu vest
NOVA KNJIGA: Reinkarnacijska Astrologija Izašla je nova knjiga Aleksandra Imširagića ''Reinkarnacijska Astrologija''. Pođite sa nama na putovanje vaše Duše i otkrijte kako da promenite prošlost i kreirate još sjajniju budućnost. Svi potrebni odgovori, kao i alati, kriju se u sasvim posebnoj astrološkoj oblasti – Reinkarnacijskoj Astrologiji.
» prikaži celu vest
» prikaži još vesti

Od 01.06 do 08.06.2015.

Sada smo na sredini Merkurovog retrogradnog hoda (30.maj). Ovo je vreme kada tražimo onu berzu na kojoj se situacija nije preokrenula od kad je počela retrogradnost (19.maja), jer je ta berza kandidat za preokret sada.

Na primer, pogledajmo japanski Nikkei Indeks. Nije se preokrenuo oko 19.maja ali umesto toga napreduje ka novom 15-godišnjem skoku od četvrtka, 28.maja. Po tom prinicipu, Nikkei bi pravio važan skok tačno ovde. Isto se može reći za kineski berzanski indeks Šangaja, koji je napravio novi sedmogodišnji skok od 4896 u četvrtak 28.maja, ali je naglo pao već u petak na 4431.

U Americi je situacija prilično izmešana, što je tipično za retrogradnog Merkura. The Dow Jones Industrial Average i S&P su napravili njihov skok svih vremena kad je Merkur krenuo retrogradno 19.maja. Ali je NASDAQ održao okupljanje 28. maja. Onda je DJIA pala u petak 29.maja ali NASDAQ i S&P nisu. Zlato i srebro su takođe skočili tačno u danu kada je Merkur krenuo retrogradno, da bi već 28.maja pali kad je Merkur započeo svoj 12-dnevni prolazak kroz heliocentričnog Strelca. Ovo je obično veoma divlje vreme za metal na svim berzama. Međutim, ovo može biti ograničeno negde oko ovog vremena, kada se u drugoj polovini Merkurovog retrogradnog hoda smanjuju i smanjuju dnevne cene.

Ono što je tipično za retrogradnog Merkura je obrazac za većinu berzi koji se menja na svaka 1-4 dana. Za one koji, kao ja, vole trgovinu koja poput kratkog prskanja spreja, onda je ovo odličan period. Ako ste od onih koji nastoje da održe jasnu perspektivu u smera kojim se kreće berza, onda vam se ovo čini kao ping pong igra.

Poslovica kaže “Pravila su napravljena da bi se kršila”

Ovo je veoma važno geokosmičko vreme. Ako se čini da su stvari neorganizovane i da je komunikacija nejasna ili čak kontradiktorna, ne brinite. To je sve povezano sa sredinom Merkurovog retrogradnog hoda – a sada više nego obično jer se nalazi u vazdušnom znaku, što ga povezuje sa njegovom nestalnom ulogom Trikstera, čak i kad je u isto vreme vrlo genijalan. Pa ipak, što se tiče trgovine, to se odnosi na nagle promene cena.

Nešto veliko se polako otkriva u kosmosu, što će se najverovatnije odnositi na polje finansija i politike. Mi znamo da će Grčka imati niz velikih isplata dugova sledeće nedelje, a takođe znamo da ona to ne može da isplati. Ali uprkos mnogim mišljenjima, Grčka neće biti izbačena iz Evrozone. Neće biti izbačena, osim ako ona ne odluči sama da izađe.

Po članu 50 lisabonskog sporazuma, koje su potpisale članice EU, nijedan član ne može biti izbačen iz Eurozone. Jedini način da se istupi je da zemlja članica sama izađe

Grčka može da odluči da izađe iz EU kad god poželi ali ne može biti primorana da to učini protiv svoje volje. Isto to važi i za Nemačku. Zbog toga je verovatnije da će Nemačka izaći iz EU pre Grčke, s obzirom na to da je Nemačka, više od svih drugih, udica za dug Grčke. Osim toga, puno ljudi u Nemačkoj (i Francuskoj i Holandiji) dele mišljenje slično senatorki Elizabet Voren koja nema poverenje u centralne banke, finansijske institucije i multinacionalne korporacije. Pitanje je koliko će dugo (posebno Nemačka) ostati u EU ako ostale članice od njih očekuju da isplate dugove (materijalne, a verovatno i moralne) svoje braće i sestara.

I zato je verovatnije da će ih ovo pitanje  izbaciti na ulicu pre nego članice Eurozone. U stvari, možda će se drama odigravati  2025-2026 kada Saturn i Neptun zajedno pređu 0º Ovna. Drugim rečima, nešto će se izgladiti tako da niko ne bude stvarno srećan rešenjem, što samo vodi na korak bliže do konačnog gorkog okončanja.

Globalna finansijska drama je takođe deo efekta inkubacije Plutona kao dela kardinalnog krsta 2008-2015. Pluton u Jarcu kao centar krsta sugeriše da će biti finansijskih kriza. Odluke koje su donete čine se kao razrešenje krize, ali u realnosti, samo je odlažu. Svet nije u manjim dugovima od odluke donete od strane centralne banke tokom ovog sedmogodišnjeg perioda. Naprotiv, ima sve više zemalja dužnica na svetu, a porast inflacije ne pomaže da se izvuku iz krize. Videćemo kako će se ovo razrešiti vrlo skoro, u toku 1-5 godina, ja mislim, kad bude kvadrat Saturna i Neptuna 2015-2016 i konjukcija Saturna i Plutona 2020.

Za sada, sve ovo se pojačava kako se približavamo konjukciji Sunca i Marsa 14.juna. Ovo je ratoboran aspekt koji se dešava u Blizancima, znaku komunikacije. Verovatno će btiti teških reči, posebno jer će oni napraviti kvadrat sa Neptunom, kraljicom prevare, ogovaranja i glasina (ako nije čist alturizam, samopožrtvovanje i asketizam). Možda ćemo videti neosnovane pretnje ali sve što Grčka treba da uradi je… ništa, što će, naravno, razljutiti one koji su u njenom vlasništvu.

Čak i ova geokosmička klima je samo uvod za veće kosmičke razvoje pred nama koji će se značajno odraziti na zlato. 11. avgusta Jupiter ulazi u znak Device. To je trogodišnji period, kada tradicionalno, zlato i srebro prave najveće skokove u vrednosti.

Mi se sada oštrimo za veoma zanimljiv period trgovine metalima, ponovo. A ovo je i oštrenje pred socijalni haos. Promene dolaze i možda je vreme da se stvari srede iz haosa i da se nađu praktična rešenja za probleme o kojima je bilo reči. 

© Kepler asocijacija profesionalnih astrologa, Beograd, Srbija. Sva prava zadržana, 2011. // Design & Coding by studio triD