Tel: 011.267.31.92, 064.387.222.4   |   E-mail: info@profesionalnaastrologija.com   |   Facebook
Početna   |   O nama   |   Astro News   |   Astrološke usluge
Članci po kategorijama
Hronike neba Poslovna prognoza Ritam broja-7 Faze Meseca Aktuelnosti Astrološki članci Ljuboskop Astro teme Kod za astrologa Astrologija dece Local Space Astrološki Arhetipovi Horarna astrologija AstroHealing Mundana astrologija Karmička astrologija Astrološki razgovori Astro Mitologija Duša čoveka Liber Aeternus Astrologija kristala
Full Moon Project - Iskrenost Pozivamo vas na novu Full Moon project radionicu „Iskrenost“ koja će se održati 12.12.2019. s početkom od 18h. Ova radionica će se održati u hotelu Tulip Inn Putnik i možete je pohađati kako u redovnoj, tako i u online varijanti.
» prikaži celu vest
Predavanje: Astro Vodič kroz 2020. godinu U četvrtak, 12.12.2019. godine, nakon Full Moon radionice, Aleksandar Imširagić će održati javno predavanje povodom novog Astrološkog Kalendara za 2020. godinu. Predavanje će se održati u hotelu Tulip Inn Putnik i trajaće od 20h do 21:30h. Ovo predavanje ima za cilj da vas informiše o prirodi i kvalitetu 2020. godine uz predstavljanje novog Astrološkog Kalendara za 2020. godinu.
» prikaži celu vest
Kurs: Astrološke Tehnike Direkcija Od 18. decembra na Kepler Institutu počinje jednomesečni kurs iz oblasti Astroloških Tehnika Direkcija. Direkcije predstavljaju tehniku koja spada u grupu simboličnih prognostičkih metoda zato što ne predstavljaju realno pomeranje planeta u vremenu (kao što su to tranziti), već se u direkcijama planete pomeraju u određenoj simbolici po kojoj se za jednu godinu života sve planete pomeraju za po jedan stepen.
» prikaži celu vest
Webinar: Poverenje i ljubav Pozivamo vas na online webinar Poverenje i Ljubav, koji će održati dr Lea Imširagić u nedelju, 08. decembra od 14h. Ovaj webinar će nas naučiti kako da na praktičan način materijalizujemo svoje vizije i ideje pomoću meridijanskih tehnika.
» prikaži celu vest
Seminar: Tehnologija Svesti Sunca Da li želite da naučite kako da u svakom trenutku budete u skladu sa svim događajima koji se odigravaju oko vas? Seminar “Tehnologija svesti Sunca” je namenjen svima koji žele da: aktiviraju centar svoje unutrašnje moći; nauče kako da se jasno zauzmu za sebe i svoje potrebe; da osveste i probude svoje skrivene potencijale. Ovaj seminar će se održati 07. decembra na Kepler Institutu.
» prikaži celu vest
» prikaži još vesti

Od 01.06 do 08.06.2015.

Sada smo na sredini Merkurovog retrogradnog hoda (30.maj). Ovo je vreme kada tražimo onu berzu na kojoj se situacija nije preokrenula od kad je počela retrogradnost (19.maja), jer je ta berza kandidat za preokret sada.

Na primer, pogledajmo japanski Nikkei Indeks. Nije se preokrenuo oko 19.maja ali umesto toga napreduje ka novom 15-godišnjem skoku od četvrtka, 28.maja. Po tom prinicipu, Nikkei bi pravio važan skok tačno ovde. Isto se može reći za kineski berzanski indeks Šangaja, koji je napravio novi sedmogodišnji skok od 4896 u četvrtak 28.maja, ali je naglo pao već u petak na 4431.

U Americi je situacija prilično izmešana, što je tipično za retrogradnog Merkura. The Dow Jones Industrial Average i S&P su napravili njihov skok svih vremena kad je Merkur krenuo retrogradno 19.maja. Ali je NASDAQ održao okupljanje 28. maja. Onda je DJIA pala u petak 29.maja ali NASDAQ i S&P nisu. Zlato i srebro su takođe skočili tačno u danu kada je Merkur krenuo retrogradno, da bi već 28.maja pali kad je Merkur započeo svoj 12-dnevni prolazak kroz heliocentričnog Strelca. Ovo je obično veoma divlje vreme za metal na svim berzama. Međutim, ovo može biti ograničeno negde oko ovog vremena, kada se u drugoj polovini Merkurovog retrogradnog hoda smanjuju i smanjuju dnevne cene.

Ono što je tipično za retrogradnog Merkura je obrazac za većinu berzi koji se menja na svaka 1-4 dana. Za one koji, kao ja, vole trgovinu koja poput kratkog prskanja spreja, onda je ovo odličan period. Ako ste od onih koji nastoje da održe jasnu perspektivu u smera kojim se kreće berza, onda vam se ovo čini kao ping pong igra.

Poslovica kaže “Pravila su napravljena da bi se kršila”

Ovo je veoma važno geokosmičko vreme. Ako se čini da su stvari neorganizovane i da je komunikacija nejasna ili čak kontradiktorna, ne brinite. To je sve povezano sa sredinom Merkurovog retrogradnog hoda – a sada više nego obično jer se nalazi u vazdušnom znaku, što ga povezuje sa njegovom nestalnom ulogom Trikstera, čak i kad je u isto vreme vrlo genijalan. Pa ipak, što se tiče trgovine, to se odnosi na nagle promene cena.

Nešto veliko se polako otkriva u kosmosu, što će se najverovatnije odnositi na polje finansija i politike. Mi znamo da će Grčka imati niz velikih isplata dugova sledeće nedelje, a takođe znamo da ona to ne može da isplati. Ali uprkos mnogim mišljenjima, Grčka neće biti izbačena iz Evrozone. Neće biti izbačena, osim ako ona ne odluči sama da izađe.

Po članu 50 lisabonskog sporazuma, koje su potpisale članice EU, nijedan član ne može biti izbačen iz Eurozone. Jedini način da se istupi je da zemlja članica sama izađe

Grčka može da odluči da izađe iz EU kad god poželi ali ne može biti primorana da to učini protiv svoje volje. Isto to važi i za Nemačku. Zbog toga je verovatnije da će Nemačka izaći iz EU pre Grčke, s obzirom na to da je Nemačka, više od svih drugih, udica za dug Grčke. Osim toga, puno ljudi u Nemačkoj (i Francuskoj i Holandiji) dele mišljenje slično senatorki Elizabet Voren koja nema poverenje u centralne banke, finansijske institucije i multinacionalne korporacije. Pitanje je koliko će dugo (posebno Nemačka) ostati u EU ako ostale članice od njih očekuju da isplate dugove (materijalne, a verovatno i moralne) svoje braće i sestara.

I zato je verovatnije da će ih ovo pitanje  izbaciti na ulicu pre nego članice Eurozone. U stvari, možda će se drama odigravati  2025-2026 kada Saturn i Neptun zajedno pređu 0º Ovna. Drugim rečima, nešto će se izgladiti tako da niko ne bude stvarno srećan rešenjem, što samo vodi na korak bliže do konačnog gorkog okončanja.

Globalna finansijska drama je takođe deo efekta inkubacije Plutona kao dela kardinalnog krsta 2008-2015. Pluton u Jarcu kao centar krsta sugeriše da će biti finansijskih kriza. Odluke koje su donete čine se kao razrešenje krize, ali u realnosti, samo je odlažu. Svet nije u manjim dugovima od odluke donete od strane centralne banke tokom ovog sedmogodišnjeg perioda. Naprotiv, ima sve više zemalja dužnica na svetu, a porast inflacije ne pomaže da se izvuku iz krize. Videćemo kako će se ovo razrešiti vrlo skoro, u toku 1-5 godina, ja mislim, kad bude kvadrat Saturna i Neptuna 2015-2016 i konjukcija Saturna i Plutona 2020.

Za sada, sve ovo se pojačava kako se približavamo konjukciji Sunca i Marsa 14.juna. Ovo je ratoboran aspekt koji se dešava u Blizancima, znaku komunikacije. Verovatno će btiti teških reči, posebno jer će oni napraviti kvadrat sa Neptunom, kraljicom prevare, ogovaranja i glasina (ako nije čist alturizam, samopožrtvovanje i asketizam). Možda ćemo videti neosnovane pretnje ali sve što Grčka treba da uradi je… ništa, što će, naravno, razljutiti one koji su u njenom vlasništvu.

Čak i ova geokosmička klima je samo uvod za veće kosmičke razvoje pred nama koji će se značajno odraziti na zlato. 11. avgusta Jupiter ulazi u znak Device. To je trogodišnji period, kada tradicionalno, zlato i srebro prave najveće skokove u vrednosti.

Mi se sada oštrimo za veoma zanimljiv period trgovine metalima, ponovo. A ovo je i oštrenje pred socijalni haos. Promene dolaze i možda je vreme da se stvari srede iz haosa i da se nađu praktična rešenja za probleme o kojima je bilo reči. 

© Kepler asocijacija profesionalnih astrologa, Beograd, Srbija. Sva prava zadržana, 2011. // Design & Coding by studio triD