Tel: 011.267.31.92, 064.387.222.4   |   E-mail: info@profesionalnaastrologija.com   |   Facebook
Početna   |   O nama   |   Astro News   |   Astrološke usluge
Članci po kategorijama
Hronike neba Poslovna prognoza Ritam broja-7 Faze Meseca Aktuelnosti Astrološki članci Ljuboskop Astro teme Kod za astrologa Astrologija dece Local Space Astrološki Arhetipovi Horarna astrologija AstroHealing Mundana astrologija Karmička astrologija Astrološki razgovori Astro Mitologija Duša čoveka Liber Aeternus Astrologija kristala
Planetarni Povratci u Prediktivnoj Astrologiji U sredu, 29. januara, počinje kurs „Planetarni Povratci u Prediktivnoj Astrologiji” na Kepler Insitutu. Polaznici kursa će biti upoznati sa jednom od najpopularnijih prognostičkih tehnika - solarni povratak, kao i sa jednom od najinteresantnijih tehnika za razmatranje prilično uskih vremenskih perioda – solarni eneidi. Ovaj kurs je moguće pohađati kako u redovnoj, tako i u dopisnoj varijanti.
» prikaži celu vest
Kurs: Procena profesionalnog života, finansija i izbora studija U utorak 11. februara, u 18h na Kepler Institutu će početi tromesečni kurs najčešćih oblasti života koje se tumače u astrološkoj konsultaciji, a to su: profesija, finansije, talenti i studije. Kurs je moguće pohađati u dopisnoj i online varijanti.
» prikaži celu vest
FULL MOON PROJECT - RAZIGRANOST Pozivamo vas na novu Full Moon Project radionicu “Razigranost” koja će se održati u nedelju, 9. februara 2020. godine u hotelu Tulip Inn Putink, s početkom od 19h. Ovaj Pun Mesec otvara vrata jednoj razigranosti, koja dolazi usled oslobođenja od uverenja koja smo nekada imali. Da bi čovek mogao da se oslobodi negativnih uverenja koja su mu strukturisana u energiji, on mora da pronađe svoju svrhu.
» prikaži celu vest
20. Međunarodna Astrološka Konferencija u Beogradu Od 20. do 22. marta u Beogradu će se održati jubilarna 20. Međunarodna Astrološka Konferencija na Balkanu „The Age of Aquarius”. Tema Konferencije je posvećena Velikim Konjunkcijama koje se dešavaju u ovoj godini, a posebno konjunkciji Jupitera i Saturna koja će se odigrati 21.12.2020. Na ovoj Konferenciji ćemo imati 8 sjajnih predavača koji će nam iz različitih astroloških pristupa govoriti o Astrologiji koja otvara kapije Doba Vodolije.
» prikaži celu vest
Kurs: Karmička Sinastrija U četvrtak, 16. januara, počinje osmonedeljni kurs iz karmičke sinastrije. Karmički odnosi su jedna od najvažnijih stvari koje Duša prenosi iz svakog života. Na ovom kursu će se posebno govoriti o prirodi Karmičkih odnosa, odnosa Srodnih Duša, kao i Blizanačkih Duša. Moguće je i online pohađanje.
» prikaži celu vest
» prikaži još vesti

Od 18. do 25 maja 2015.

Bila je ovo vrlo interesantna nedelja, završavajući se sa opozicijom Mars, Saturn u Blizancima, znaku komunikacije. Pod ovim otporom Dow.Johns industrial (avarage), žurili su da završe nedelju na svom vrhuncu, od 18.272 i samo 16 bodova iz njihovog rekorda od 18.278 registrovano je 2.marta, samo dan pre drugog prolaska trigona Jupitera i Urana. Treći i konačni prolaz ovog divljeg ekspanzivnog para će se dogoditi 22 juna. Hoće li se to previše podudariti sa drugim novim rekordom u jednoj nedelji, od čega deonice i tekako padaju, kao što su prethodna dva puta? Možda imamo slučaj međutržišnih odstupanja koja se događaju između S&P (koji je dostigao novi rekord u petak) i NASDEQ-a, koji je ustao uskraćen za novi rekord. Dow teory već ukazuje na slučaj odstupanja u padovima cena na SAD berzi. Dow teory upozorava na opasnost za predstojeće padove cena koje dolaze.

Mnogi indeksi su se vratili sa svojih mesečnih niskih dostignuća od prethodne nedelje ali nijedan osim S&P nije dostigao novi rekord. Dragoceni metali su bili jaki cele nedelje nakon velikog ciklusa napravljenog kroz prethodnu. Do kraja prošle nedelje i zlato i srebro dostizali su nove rekorde za ovaj primarni ciklus.

KRATKOROČNA GEOKOSMIČKA PREDVIĐANJA

Postoji stara izreka u vezi trgovine akcija koja kaže „prodaju u maju i otiđi“. Prema almanahu trgovaca akcija,“...1950, dow Johns Industrial (avarage) je imao prosečan obrt od 0.3 % tokom perioda maj-oktobar,u poređenju sa prosečnim dobitom od 7.5% tokom perioda novembar-april. To može biti i ove godine, jer smo krenuli ka moćnom Geo Kosmičkoj zoni preokreta krajem maja, poklapajući se sa srednjim rastojanjem Merkurovog retrogradnog perioda (maj 19-11 jun), ili 30 maja. U poslednja dva slučaja, primarna dna pala su veoma blizu srednjeg rastojanja hoda retrogradnog Merkura (15.oktobar i 2.februar). Ovaj put u nazad Merkura kao i prethodni se potpuno odigrava u vazdušnom znaku. 

Poslednji put je to bila Vodolija, a sada je Blizanac. To je vreme kada se isprobavaju nove ideje. Pametne su, ali obično ne upale. Ovoga puta u snazi, dok je Merkur sve vreme u vazdušnom znaku, Sunce će biti u Biku, kada počne 19. maja. Postoji jedna praktičnost kombinovana sa ovom inteligencijom. Nove ideje bi mogle i da funkcionišu, naročito s obzirom da će Jupiter biti u trigonu sa Uranom tačno nakon toga (22.juna). Ukazuje na uspehe sa novim i inovativnim idejama koje su dobro promišljene. Ali što se tiče tržišta kapitala, šanse za veću pukotinu u ovom periodu su veće nego inače.

DUGOROČNA RAZMIŠLJANJA

“Bivši predsedavajući Federalne Rezerve Ben Bernanke, u petak (15. maj) je osudio skoro predloženi zakon koji bi mogao ograničiti autoritet centralne banke SAD-a, tokom finansijske krize, dodajući na skoru kritiku sponzora predloga, Elizabeth Warren...

“Bernankeov kriticizam Woreninog predloga, dolazi u vreme kada se ona sučeljava sa predsednikom Obamom, oko trgovinske politike. Nekoliko puta je kritikovala trgovinu sa brze trake agencije za promociju trgovine, za međunarodne trgovinske pregovore, podržanu od strane Obame" – CNBC.com, Jacob Promuck, May 15, 2015.

Počeo sam da razmišljam o ovoj opoziciji Marsa i Saturna danas, petka, maja 15., i opoziciji Sunca  i Saturna, jednu nedelju kasnije 22. maja, obe na prvom stepenu promenljivog znaka Blizanaca i Strelca. Ovo nosi kvalitet jakih debata, argumenata i čak neslaganja. Činjenica da je Saturn retrogradan, i da se sprema da opet uđe u znak Škorpiona, 14. juna, na tri meseca, kreira atmosferu borbe, jakih političkih razlika (opozicija Sunca i Saturna), i mešavinu političkih i bankvnih snaga (Saturn u Škorpionu, Banka Federalnih Rezervi).

Onda sam primetio gore navedeni citat, pre par sati na CNBC.com , o Brnankeu koji je izazvao ovu ženu, nakon što je Obama učinio isto. Prema priči od 12. maja, kongers može odobriti ili odbiti trgovinske dogovore kao što je TPP, ali ne može odbaciti sadržaj pakta, centralnom delu Obamine strategije da se suprotstavi rastućoj ekonomiji Kine, i diplomatskoj moći Azije... Obamina agresivna odbrana njegove trgovine, ga je stavila na kocku sa senatorkom Woren, vodećim glasom liberala." Izgubila je ovaj glas dan kasnije. 

Počeo sam potom da razmišljam o njoj, pitajući se ko je ova žena koja se suprotstavlja predsedniku i bivšem predsedavajućem. Kako se usuđuje da zauzme poziciju? Zašto je sada u iži javnosti? Ona je priličnim brojem izgubila predlog zakona. Ali, da li je zapravo izgubia ili je ovo bila tačka obrta, prema većoj podršci javnosti, koja želi jak, svež glas koji se ne plaši da izrazi svoje brige, čak i ukoliko se suprotsavljaju moćnim političkim establišmentima?

Senatorka Elizabet Woren, rođena je 22. juna, 1949, u Oklahoma City-ju, u Oklahomi. Njeno vreme rođenja je nepoznato, barem meni, ali kroz astrološku tehniku rektifikacije, astrolog Lynn Haynes, je izračunala da se radi o 1.15 pm. Ovo vreme se očigledno uklapa u ono malo što ja znam o njoj. Osim, da se ona trenutno nalazi u vestima zbog svog suprotstavljanja, zbog kojih je i oštro kritikovana.

 

Na datum njenog roenj , bez obzira na vreme, Sunce i Uran su bili u konjukciji na 0-1º  Raka. Ovo tačno pada na natalnu Veneru SAD-a, 2. jula 1776, karte koju ja koristim. Ovo je takođe natalna Venera predsednika Obame, i natalnog Plutona bivšeg predsedavajućeg (opozicija Sunce na 1º Jarca). U prva dva slučaja (Voren i Obama), postoji velika ljubav naroda prema njima, i njihova prema svojoj zemlji. Ma šta oponenti kažu, oni vole svoju zemlju, a ona im uzvraća. Da me pitate za njene šanse da postane predsednica SAD-a, rekao bih vam da po karti ima iste šanse kao i Obama, kada se kandidovao 2008. Natalno, njegova Venera gradi konjukciju sa Venerom SAD-a. Ovo je aspekt ljubavi i podrške. Voren i Obama takođe imaju veliko poštovanje i podršku jedno za drugo, takođe.

Da li bi se ona mogla odlučiti za predsedničku kanditaturu? Zašto da ne? Njeno Sunce je u konjukciji sa Uranom. Ona u sekundi može odlučiti šta jeispravnoza nju. Ona nije vezana za ništa toliko koliko za ideju poboljšanja i progresa humanosti, dostizanja potencijala mogućnosti, koje bi po njenom mišljenju poboljšale svet, ili barem mase. To je znak patriotske jednakosti, datog momentima iznenadne inspiracije i potpunog oduševljenja. Ona ima tri interesantna i povezana perioda naglih promena u pravcu svog života. Prvi je bio 2008-2011, kada je Uran prešao na 0º Ovna, kvadrirajući njeno Sunce/Uran (i Plutona koji je u opoziciji sa njima). To je bilo nakon finansijske krize 2008, a 2011 se odlučila da se kandiduje za senat Masačustetsa. Sledeće godine je i pobedila. Poslednja solarna eklipsa 20. marta, 2015 je bila veoma blizu 0º Ovna, kvadrirajući njene Sunce i Urana. Ovoće trajati duže pa bi se ona mogla kandidovati, ako ne sad onda možda 2024.  Druga interesantna tačka ovde (meni) je njena natalna konjukcija Marsa i Merkura na 9-11º Blizanca. Ovo je sada interesantno jer je neptun na 9º Riba, u kvadratu, i počinje da se sprema za svoj retrogradni hod u ovoj tački, koji počinje 11. juna - istog dana kada Merkur počne direktno. Da skratim priču (a sa Marsom i Merkurom u Blizancima, možete biti sigurni da će biti veoma duga), sledećih nekoliko nedelja, i sledeće dve godine, će iazazvati njenu poziciju u partiji i njen kredibilitet. Neptun može biti žrtva glasina, ne obavezno i tačnih. Ako se ona bude držala istine, onda se može i izvući. To je test dostojanstva i vrijednosti, gde je čast u pitanju. Ukoliko ne uspe, njen uticaj će se istopiti ka led na žaru. Spremite se Senatorko Voren: ni ne slutite šta vam se sprema. Već je i počelo...predsednik i federalac.

LIČNA ISKUSTVA

Bilo je nadrealno. Španija je nadrealna, kao i Barselona. Pa ipak, trebalo je da znam da će biti tako, kada uzmete u obzir lokaciju ovo posebnog okupljanja u kojem sam učestvovao, Madremanju, tik uz Barselonu, i blizu kuće i muzeja Salvadora Dalija. Dali, kao što mnogi znaju, je bio lider nadrealističnog pokreta u umetnosti. Toliko tog se dogodilo, da će mi trebati nedelje da saberem utiske. Ali jedno (od nekoliko) divnih stvari jeste što sam učestvovao u jedinstvenoj konferenciji eksperata zlata i ljudi raznih profesionalnih profila, koji su se predstavljali buduća izlaganja o svetskoj politici i ekonomiji. Jednom ću pisati i o tome.  

© Kepler asocijacija profesionalnih astrologa, Beograd, Srbija. Sva prava zadržana, 2011. // Design & Coding by studio triD