Tel: (+381) 11.267.0711, (+381) 60.767.3192, (+381) 64.387.2224   |   E-mail: info@profesionalnaastrologija.com   |   Facebook
Početna   |   O nama   |   Astro News   |   Astrološke usluge
Članci po kategorijama
Hronike neba Poslovna prognoza Aktuelnosti Faze Meseca Ritam broja-7 Astrološki članci Ljuboskop Astro teme Kod za astrologa Astrologija dece Astrološki Arhetipovi Local Space Horarna astrologija Mundana astrologija Karmička astrologija AstroHealing Astrološki razgovori Astro Mitologija Duša čoveka Liber Aeternus Astrologija kristala
Kurs: Vitalnost, zdravlje i sinteza natalnog horoskopa Zdravlje i bolest žive u jednom horoskopu kao suprotni principi, kao stvar uzroka i posledice koji se mešaju. Bolesti nastaju kao rezultat nekadašnjih akcija, zato što Mars (naše akcije) vremenom postaje Saturn (karma, posledica naših akcija). Ovaj dvomesečni kurs počinje 11.05. i održavaće se svake srede od 19h u online varijanti.
» prikaži celu vest
NOVA KNJIGA: Inicijacije Venere 2022 U prodaji je nova knjiga „Inicijacije Venere 2022“ od autorke Ivane Šaljić. Knjiga je zamišljena kao vodič za Veneru i osvetljava nam sva važna mesta inicijacije za prevazilaženje toka inercije i instaliranja višeg kvaliteta naše Venere. Zato je važno da razumemo kako se Venera oseća u svakom znaku, kako izgleda njena priča ako je živi po inerciji i kako može da izgleda kada podigne energiju i kada je u balansu.
» prikaži celu vest
Astrološki kalendar za 2022. godinu Astrološki kalendar, vaš jedinstveni vodič za 2022. je u prodaji! Pozvani smo da iskoristimo ovu godinu manifestacije, obilja i kreiranja novih uverenja na najbolji način, a Astrološki kalendar će nam pokazati koje su to sve važne tačke koje se aktiviraju u predstojećoj godini.
» prikaži celu vest
Nova knjiga: Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti Najnovija knjiga Aleksandra Imširagića “Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti” detaljno objašnjava astrološku vezu između Anđela i odgovarajućih planetarnih kodova. Takođe, pored posebne povezanosti 72 Anđela Zodijaka i 72 draga kamena / minerala – u knjizi su objašnjene tehnike otkrivanja 5 ključnih Anđela za svaku osobu: Anđela Zvezde, Anđela Čuvara, Anđela Prelaza, Anđela Višeg Ja i Anđela Poruke.
» prikaži celu vest
NOVA KNJIGA: Reinkarnacijska Astrologija Izašla je nova knjiga Aleksandra Imširagića ''Reinkarnacijska Astrologija''. Pođite sa nama na putovanje vaše Duše i otkrijte kako da promenite prošlost i kreirate još sjajniju budućnost. Svi potrebni odgovori, kao i alati, kriju se u sasvim posebnoj astrološkoj oblasti – Reinkarnacijskoj Astrologiji.
» prikaži celu vest
» prikaži još vesti

Od 18. do 25 maja 2015.

Bila je ovo vrlo interesantna nedelja, završavajući se sa opozicijom Mars, Saturn u Blizancima, znaku komunikacije. Pod ovim otporom Dow.Johns industrial (avarage), žurili su da završe nedelju na svom vrhuncu, od 18.272 i samo 16 bodova iz njihovog rekorda od 18.278 registrovano je 2.marta, samo dan pre drugog prolaska trigona Jupitera i Urana. Treći i konačni prolaz ovog divljeg ekspanzivnog para će se dogoditi 22 juna. Hoće li se to previše podudariti sa drugim novim rekordom u jednoj nedelji, od čega deonice i tekako padaju, kao što su prethodna dva puta? Možda imamo slučaj međutržišnih odstupanja koja se događaju između S&P (koji je dostigao novi rekord u petak) i NASDEQ-a, koji je ustao uskraćen za novi rekord. Dow teory već ukazuje na slučaj odstupanja u padovima cena na SAD berzi. Dow teory upozorava na opasnost za predstojeće padove cena koje dolaze.

Mnogi indeksi su se vratili sa svojih mesečnih niskih dostignuća od prethodne nedelje ali nijedan osim S&P nije dostigao novi rekord. Dragoceni metali su bili jaki cele nedelje nakon velikog ciklusa napravljenog kroz prethodnu. Do kraja prošle nedelje i zlato i srebro dostizali su nove rekorde za ovaj primarni ciklus.

KRATKOROČNA GEOKOSMIČKA PREDVIĐANJA

Postoji stara izreka u vezi trgovine akcija koja kaže „prodaju u maju i otiđi“. Prema almanahu trgovaca akcija,“...1950, dow Johns Industrial (avarage) je imao prosečan obrt od 0.3 % tokom perioda maj-oktobar,u poređenju sa prosečnim dobitom od 7.5% tokom perioda novembar-april. To može biti i ove godine, jer smo krenuli ka moćnom Geo Kosmičkoj zoni preokreta krajem maja, poklapajući se sa srednjim rastojanjem Merkurovog retrogradnog perioda (maj 19-11 jun), ili 30 maja. U poslednja dva slučaja, primarna dna pala su veoma blizu srednjeg rastojanja hoda retrogradnog Merkura (15.oktobar i 2.februar). Ovaj put u nazad Merkura kao i prethodni se potpuno odigrava u vazdušnom znaku. 

Poslednji put je to bila Vodolija, a sada je Blizanac. To je vreme kada se isprobavaju nove ideje. Pametne su, ali obično ne upale. Ovoga puta u snazi, dok je Merkur sve vreme u vazdušnom znaku, Sunce će biti u Biku, kada počne 19. maja. Postoji jedna praktičnost kombinovana sa ovom inteligencijom. Nove ideje bi mogle i da funkcionišu, naročito s obzirom da će Jupiter biti u trigonu sa Uranom tačno nakon toga (22.juna). Ukazuje na uspehe sa novim i inovativnim idejama koje su dobro promišljene. Ali što se tiče tržišta kapitala, šanse za veću pukotinu u ovom periodu su veće nego inače.

DUGOROČNA RAZMIŠLJANJA

“Bivši predsedavajući Federalne Rezerve Ben Bernanke, u petak (15. maj) je osudio skoro predloženi zakon koji bi mogao ograničiti autoritet centralne banke SAD-a, tokom finansijske krize, dodajući na skoru kritiku sponzora predloga, Elizabeth Warren...

“Bernankeov kriticizam Woreninog predloga, dolazi u vreme kada se ona sučeljava sa predsednikom Obamom, oko trgovinske politike. Nekoliko puta je kritikovala trgovinu sa brze trake agencije za promociju trgovine, za međunarodne trgovinske pregovore, podržanu od strane Obame" – CNBC.com, Jacob Promuck, May 15, 2015.

Počeo sam da razmišljam o ovoj opoziciji Marsa i Saturna danas, petka, maja 15., i opoziciji Sunca  i Saturna, jednu nedelju kasnije 22. maja, obe na prvom stepenu promenljivog znaka Blizanaca i Strelca. Ovo nosi kvalitet jakih debata, argumenata i čak neslaganja. Činjenica da je Saturn retrogradan, i da se sprema da opet uđe u znak Škorpiona, 14. juna, na tri meseca, kreira atmosferu borbe, jakih političkih razlika (opozicija Sunca i Saturna), i mešavinu političkih i bankvnih snaga (Saturn u Škorpionu, Banka Federalnih Rezervi).

Onda sam primetio gore navedeni citat, pre par sati na CNBC.com , o Brnankeu koji je izazvao ovu ženu, nakon što je Obama učinio isto. Prema priči od 12. maja, kongers može odobriti ili odbiti trgovinske dogovore kao što je TPP, ali ne može odbaciti sadržaj pakta, centralnom delu Obamine strategije da se suprotstavi rastućoj ekonomiji Kine, i diplomatskoj moći Azije... Obamina agresivna odbrana njegove trgovine, ga je stavila na kocku sa senatorkom Woren, vodećim glasom liberala." Izgubila je ovaj glas dan kasnije. 

Počeo sam potom da razmišljam o njoj, pitajući se ko je ova žena koja se suprotstavlja predsedniku i bivšem predsedavajućem. Kako se usuđuje da zauzme poziciju? Zašto je sada u iži javnosti? Ona je priličnim brojem izgubila predlog zakona. Ali, da li je zapravo izgubia ili je ovo bila tačka obrta, prema većoj podršci javnosti, koja želi jak, svež glas koji se ne plaši da izrazi svoje brige, čak i ukoliko se suprotsavljaju moćnim političkim establišmentima?

Senatorka Elizabet Woren, rođena je 22. juna, 1949, u Oklahoma City-ju, u Oklahomi. Njeno vreme rođenja je nepoznato, barem meni, ali kroz astrološku tehniku rektifikacije, astrolog Lynn Haynes, je izračunala da se radi o 1.15 pm. Ovo vreme se očigledno uklapa u ono malo što ja znam o njoj. Osim, da se ona trenutno nalazi u vestima zbog svog suprotstavljanja, zbog kojih je i oštro kritikovana.

 

Na datum njenog roenj , bez obzira na vreme, Sunce i Uran su bili u konjukciji na 0-1º  Raka. Ovo tačno pada na natalnu Veneru SAD-a, 2. jula 1776, karte koju ja koristim. Ovo je takođe natalna Venera predsednika Obame, i natalnog Plutona bivšeg predsedavajućeg (opozicija Sunce na 1º Jarca). U prva dva slučaja (Voren i Obama), postoji velika ljubav naroda prema njima, i njihova prema svojoj zemlji. Ma šta oponenti kažu, oni vole svoju zemlju, a ona im uzvraća. Da me pitate za njene šanse da postane predsednica SAD-a, rekao bih vam da po karti ima iste šanse kao i Obama, kada se kandidovao 2008. Natalno, njegova Venera gradi konjukciju sa Venerom SAD-a. Ovo je aspekt ljubavi i podrške. Voren i Obama takođe imaju veliko poštovanje i podršku jedno za drugo, takođe.

Da li bi se ona mogla odlučiti za predsedničku kanditaturu? Zašto da ne? Njeno Sunce je u konjukciji sa Uranom. Ona u sekundi može odlučiti šta jeispravnoza nju. Ona nije vezana za ništa toliko koliko za ideju poboljšanja i progresa humanosti, dostizanja potencijala mogućnosti, koje bi po njenom mišljenju poboljšale svet, ili barem mase. To je znak patriotske jednakosti, datog momentima iznenadne inspiracije i potpunog oduševljenja. Ona ima tri interesantna i povezana perioda naglih promena u pravcu svog života. Prvi je bio 2008-2011, kada je Uran prešao na 0º Ovna, kvadrirajući njeno Sunce/Uran (i Plutona koji je u opoziciji sa njima). To je bilo nakon finansijske krize 2008, a 2011 se odlučila da se kandiduje za senat Masačustetsa. Sledeće godine je i pobedila. Poslednja solarna eklipsa 20. marta, 2015 je bila veoma blizu 0º Ovna, kvadrirajući njene Sunce i Urana. Ovoće trajati duže pa bi se ona mogla kandidovati, ako ne sad onda možda 2024.  Druga interesantna tačka ovde (meni) je njena natalna konjukcija Marsa i Merkura na 9-11º Blizanca. Ovo je sada interesantno jer je neptun na 9º Riba, u kvadratu, i počinje da se sprema za svoj retrogradni hod u ovoj tački, koji počinje 11. juna - istog dana kada Merkur počne direktno. Da skratim priču (a sa Marsom i Merkurom u Blizancima, možete biti sigurni da će biti veoma duga), sledećih nekoliko nedelja, i sledeće dve godine, će iazazvati njenu poziciju u partiji i njen kredibilitet. Neptun može biti žrtva glasina, ne obavezno i tačnih. Ako se ona bude držala istine, onda se može i izvući. To je test dostojanstva i vrijednosti, gde je čast u pitanju. Ukoliko ne uspe, njen uticaj će se istopiti ka led na žaru. Spremite se Senatorko Voren: ni ne slutite šta vam se sprema. Već je i počelo...predsednik i federalac.

LIČNA ISKUSTVA

Bilo je nadrealno. Španija je nadrealna, kao i Barselona. Pa ipak, trebalo je da znam da će biti tako, kada uzmete u obzir lokaciju ovo posebnog okupljanja u kojem sam učestvovao, Madremanju, tik uz Barselonu, i blizu kuće i muzeja Salvadora Dalija. Dali, kao što mnogi znaju, je bio lider nadrealističnog pokreta u umetnosti. Toliko tog se dogodilo, da će mi trebati nedelje da saberem utiske. Ali jedno (od nekoliko) divnih stvari jeste što sam učestvovao u jedinstvenoj konferenciji eksperata zlata i ljudi raznih profesionalnih profila, koji su se predstavljali buduća izlaganja o svetskoj politici i ekonomiji. Jednom ću pisati i o tome.  

© Kepler asocijacija profesionalnih astrologa, Beograd, Srbija. Sva prava zadržana, 2011. // Design & Coding by studio triD