Tel: (+381) 11.267.0711, (+381) 60.767.3192, (+381) 64.387.2224   |   E-mail: info@profesionalnaastrologija.com   |   Facebook
Početna   |   O nama   |   Astro News   |   Astrološke usluge
Članci po kategorijama
Hronike neba Poslovna prognoza Aktuelnosti Faze Meseca Ritam broja-7 Astrološki članci Ljuboskop Astro teme Kod za astrologa Astrologija dece Astrološki Arhetipovi Local Space Horarna astrologija Mundana astrologija Karmička astrologija AstroHealing Astrološki razgovori Astro Mitologija Duša čoveka Liber Aeternus Astrologija kristala
Full Moon paket “90 dana za življenje duhovnosti” Preko sopstvenog tela mi materijalizujemo sve što vidimo, a plan onoga što materijalizujemo strukturisan je na nivou naših uverenja. Kroz energiju naredna tri puna Meseca otvaramo se za jednu veliku promenu unutar našeg života, koju povezujemo sa kvalitetom življenja duhovnosti, zahvaljujući razvoju novih uverenja – jul (uverenja o bliskosti), avgust (uverenja o promeni) i septembar (uverenja o beskonačnosti).
» prikaži celu vest
Full Moon project radionica „Uverenja o bliskosti“ Pridruži nam se na novoj Full Moon radionici „Uverenja o bliskosti“, koja će se održati 13. jula u formi live webinara od 19 do 20.30h. Naš zadatak ovog punog Meseca biće da izbalansiramo sve emotivne kvalitete u našoj genetici, što je osnova za uspostavljanje stanja bliskosti.
» prikaži celu vest
NOVA KNJIGA: Inicijacije Venere 2022 U prodaji je nova knjiga „Inicijacije Venere 2022“ od autorke Ivane Šaljić. Knjiga je zamišljena kao vodič za Veneru i osvetljava nam sva važna mesta inicijacije za prevazilaženje toka inercije i instaliranja višeg kvaliteta naše Venere. Zato je važno da razumemo kako se Venera oseća u svakom znaku, kako izgleda njena priča ako je živi po inerciji i kako može da izgleda kada podigne energiju i kada je u balansu.
» prikaži celu vest
Astrološki kalendar za 2022. godinu Astrološki kalendar, vaš jedinstveni vodič za 2022. je u prodaji! Pozvani smo da iskoristimo ovu godinu manifestacije, obilja i kreiranja novih uverenja na najbolji način, a Astrološki kalendar će nam pokazati koje su to sve važne tačke koje se aktiviraju u predstojećoj godini.
» prikaži celu vest
Nova knjiga: Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti Najnovija knjiga Aleksandra Imširagića “Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti” detaljno objašnjava astrološku vezu između Anđela i odgovarajućih planetarnih kodova. Takođe, pored posebne povezanosti 72 Anđela Zodijaka i 72 draga kamena / minerala – u knjizi su objašnjene tehnike otkrivanja 5 ključnih Anđela za svaku osobu: Anđela Zvezde, Anđela Čuvara, Anđela Prelaza, Anđela Višeg Ja i Anđela Poruke.
» prikaži celu vest
» prikaži još vesti

Ti si princeza iz nekog drugog sveta

Neobična lunacija je pred nama. Mit o Perseju i Andromedi je u celosti sadržan u ovoj slici karte lunacije. Mit o Andromedi kaže da je njena majka, kraljica Kasiopeja, bila toliko ponosna na lepotu svoje ćerke da je tvrdila kako je lepša i od morskih nimfi. Takva drskost je uvredila bogove koji su poslali poplave kao vid odmazde i zapretili da će uništiti celo kraljevstvo. Andromeda je zavezana za stenu pored mora po naređenju svog oca Kefeja, u nadi da će takva žrtva morskom čudovištu Cetusu umilostiviti bogove mora. Dok je čekala svoju zastrašujuću sudbinu, princezu je herojski spasao Persej koji je pokazao Cetusu (morsko čudovište) odrubljenu glavu Meduze – prizor toliko užasan i morbidan da se čudovište pretvorilo u kamen.

Neki autori su ovo sazvežđe tumačili u negativnom kontekstu. Naročito u ženskim horoskopima nalazili su puno očiglednih slika loše karme koja prati devojku, ženu. Ja ću ovo tumačenje dati iz ugla rasterećenja ili završetka nekih „muka“,  što ljubavnih, što porodičnih. Posle svih neprijatnosti, strahova došlo je vreme sreće i srećnog dovršetka neke priče.

Bikovi su u ovoj lunaciji najdirektniji učesnici. Lunacija koja se dešava na Algolu donosi ogromnu seksualnu energiju koja bi mogla u jednom trenutku biti problematična.Ništa nije samo po sebi ni loše ni dobro.  Buđenje svesti kod Bikova u narednom periodu može doneti „komunikaciju“ sa duhovnim zaštitnicima radi oslobađanja ove potencijalno blokirane seksualne energije. Otkrivanje unutrašnje istine podstiče samosvesnost i dozvoljava izražavanje svog stava bez uzdržavanja ili kompromisa.Ovaj potisnuti bes može izazvati poteškoće u grlu ili u komunikaciji.  Period od 22. pa do 25. maja kod ženskih pripadnika znaka Bika mogao bi zaista doneti turbulencije u partnerskim odnosima.Ovde ne trebaju majke da se mešaju („pa ni da slušaju“) jer zaista može biti puno nesporazuma.Atmosfera se menja od 5. juna kad se lagano  uspostavlja ravnoteža. Ovo vreme pomaže da se suočite sa istinom, gde god da je nađete, i da prihvatite ono o čemu vas ona uči.Naučite se izražavanju sopstvenih mišljenja i konflikt će se zameniti harmonijom.Spoznajte vrednosti aktivnog slušanja.

Blizanacima se lunacija dešava u 12.polju, što je njima iza leđa. Ovo bi moglo doneti razotkrivanje nekih „laži“. Već sutradan Blizancima dolazi vreme kada se okreću unutra. Ako odlučite apstinirati od komunikacije, dijaloga, važno je ne vodite ni unutrašnje monologe. U vreme retrogradnog hoda Merkura od 19.maja pa do 12. juna aktiviraće se grlena čakra, dovodeći viši um u kontakt sa fizičkom ravni. Stimulišite grlenu čakru tišinom jer će  to olakšati prenošenje uvida primljenih sa viših nivoa. Moglo bi biti zaista neudobnih konflikata, prevara oko 28.maja i razočarenja u samoj porodici vezano za odabir partnera.

Rakovi su uvek osetljiviji kada su porodične priče u pitanju, njihova lojalnost, odanost porodici može biti ozbiljno uzdrmana razotkrivanjem nekih „porodičnih tajni“. U vreme ove lunacije Mesec je u praznom hodu i ono što bi bilo idealno jeste „odmoriti“ od zaštite porodice. Prolazak kroz „tunele istine“ Rakovima je od 29.do 31.maja. Ujediniti fizičku energiju i ličnu snagu sa kreativnošću, za svoje najveće dobro je imperativ ovog vremena. Žene Rakovi umeju nekada između partnera i porodice, odabrati porodicu a posle živeti od samilosti te iste porodice. Nije potrebno birati, razdvajati jer to može doneti depresiju. Neophodno je otpustiti bolne uspomene, prihvatiti neophodnu promenu. Ove naizgled teške okolnosti će pomoći pri otkrivanju korenskog uzroka. Samo ga polako otpustite. Reprogramiranje  uma u malo pozitivniji model će biti značajan benefit ovog vremena.

Lavovima ova lunacija donosi velike mogućnosti i pomoć kod osvešćivanja misli, dela i karmičkih efekata koje oni imaju.Već sutradan Sunce prelazi u znak Blizanaca i pomoći će Lavovima u pročišćavanju emocija i dela, budeći kosmičku svesnost. U isceljivanju partnerskog odnosa energija sa Algola bi mogla pogurati zaglavljenu energiju iz prošlih dešavanja (kad kažem prošlih, mislim i na juče i na prošle živote).Od napetosti do pročišćenja i poverenja samo sedam dana od 23.maja pa do 31. maja mogu biti dugi i predugi. Kombinujte zemaljsku energiju sa energijama Sunca, šetnjom i boravkom napolju, van prostorija. Ovim aktivnostima se stvara stanje visoke vibracije, što donosi mogućnost privlačenja u svoj život jednostavno fantastičnih dešavanja. Potom 5. juna ugostite Veneru u svom kraljevstvu.Uživajte i pokažite drugima kako se to radi.

Devicama se ova lunacija dešava u 9.polju i spremaju se da se vrate u svoju poziciju defanzive i da tamo mudro traže smisao i suštinu ljubavi, kao i porodičnih odnosa. Neophodno je da Device u narednom periodu stimulišu svoj  imuni sistem da bi doveli telo u ravnotežu. Duboko i sporo disanje je korisna tehnika ovog vremena. Disanje harmonizuje, relaksira i regeneriše nežno zdravlje Devica koje bi moglo negde patiti zbog „loših“ porodičnih odnosa.Manifestacija buđenja će biti oko 12. juna i doneti pojačanu i olakšanu duhovnu komunikaciju na velikoj distanci, pa čak i između svetova, i pojačati isceljenje na svim nivoima.

Vage na neki način ulaze u period razrešenja porodičnih situacija ali na malo drugačiji način. Vage su spremne da nauče lekciju u izražavanju univerzalne ljubavi  i da se ponašaju  kao most između fizičkog i spiritualnog sveta.Obzirom da je Uran još uvek i biće tu još zadugo, u Vaginom polju partnerstva turbulencije su neminovne. Za ženske Vage ovo je vreme da obrate pažnju na pamćenje i tiroideu. Podsticati Vagi volju da se oporavi od emotivnih bolesti  ne pomaže. Da se prevaziđe klonulost duha treba Vagama jednostavno reći: Uradi to! Oko 22.maja će biti kuliminacija neodlučnosti i Vagine trileme “šta je šta, i zašto baš ja?“. Potom stiže podrška tokom dugog emotivnog isceljivanja, uključujući isceljivanje prošlih života ili otpuštanje emotivne nezdravosti pa čak i blokada na fizičkom telu može boravak Venere u znak Lava podići na kraljevski pijedestal od 5. juna. Najvažnija poruka za Vage je da ostanu cool, kao i uvek. Treba se čuvati od unosa toksina (alkohola, duvana, prekomerne hrane) i još više podsticati oslobađanje tela od toksina.

Škorpioni u ovoj lunaciji imaju neobičnu ulogu. Svi se moramo okretati sebi, na unutra. Probuditi se je obaveza i da se nađe i prihvati pozitivan odgovor na bilo koji problem. U ovoj lunaciji Škorpionima se otvara srčana i grlena čakra, čime se poboljšava komuniciranje s ljubavlju.Već 22.maja žene Škorpioni će imati priliku za kratkotrajnu ljubavnu priču. Kratko, strastveno...i na kraju bolno. Da se ne bi ova bol nakupljala u 2.energetskom centru (4.prsta ispod pupka) neophodno je pustiti mašti na volju, biti kreativan u nekom obliku umetnosti. Pišite ljubavne pesme, bojite akvarelom svoje emocije i ispunićete energetski krug.Ako niste dobro kružili primetićete nagli odlazak partnera ili prekid veze.

Strelačevima u ovoj lunaciji glavna osobina dolazi do izražaja:  temperamentna i strastvena priroda Strelca je aktivirana Jupiterom u Lavu, a Uran ih čini  nestrpljivim.U ovom periodu  njihove reakcije su veoma nagle i često će biti neumerene. Ljubavni susret za osobe iz znaka Strelca u narednom periodu mogao bi doneti partnere iz prošlosti ili vraćanje nekim zaboravljenim vezama. Moglo bi ovo biti kao ljubavna vrteška jer sve se dešava veoma ishitreno i u jednom dahu. Od 5. juna nekim Strelčevima ova ljubavna vrteška možr doneti i ozbiljnije priče.Porodica im u ovom periodu može doneti ozbiljnu prepreku za realizaciju ljubavi. Iskrenost prema sebi i poštovanje drugih je jedinstvena formula uspeha!

Jaračevi su fazi kontemplacije. Ulaskom u retrogradni hod Saturna,mnogi Jarčevi imaju utisak da im se nešto ne da, da nešto ne ide. Samo je potrebno promeniti pravac kretanja.Venera iz Raka  je u opoziciji sa Plutonom iz Jarca, nije li ovo vreme karmičkih nedovršenih ljubavi? Rak – Jarac to su iste energije suprotne frekvencije, koje pri stapanju postižu efekt energetskog jina i janga.Lunacija se dešava u 5.polju Jarčevih ljubavi. Možda je ovo super trenutak da prepoznate da ste jednom davno ostavili svoju ljubav samo zato što vaša porodica nije to podržavala...Stare priče će imati priliku da se dovrše od 12. do 16. juna. Silazak u dno sebe će biti upravo u vreme boravka retrogradnog Saturna u Škorpionu. Nije u pitanju nikakav problem, u pitanju je PRILIKA.

Vodolijama se lunacija dešava  u 4. polju i ovo je super prilika da se ustanovi novi sistem vrednosti u porodičnom emotivnom životu. Posle dramatičnih emotivnih lomova koje su Vodolije prošle u prethodnom periodu ovo je trenutak za revitalizaciju. Možda će ovog puta nešto imati ozbiljnu i svoju materijalnu cenu. Stariji pripadnici znaka Vodolije će imati svoju povratnu fazu na staro i treba biti oprezan. Vodolije koje nisu u nekoj vezi imaće super priliku, možda iznenanada od 5. juna kada će Venera šetati kroz njihovo 7. Polje partnera a ujedno će praviti dobre aspekte sa Uranom.Kada čovek uđe u energetski balans svoga postojanja sve se dešava kako treba i kada treba.

Ribe su zaista u nekom periodu svog života, ne samo u ovoj lunaciji, kada su naprosto raspolutćene između duhovnih i materijalnih vrednosti. Ljubav je u Ribljoj sferi. Da li su je fokusirali na partnerski odnos ili neku apstraktnu nebesku priču? Pripadnice znaka Riba sada su plodnom periodu, ali ta plodnost mora biti jedinstvo duše i tela. U protivnom ovo može biti neuspela trudnoća. Partnerski odnosi za pripadnike znaka Riba mora imati višu oktavu, u protivnom to biva potrošeno i neshvaćeno u pukoj svakodnevnici. U ovoj lunaciji Ribe uče oslobađanje od vezanosti. Ribe su po prirodi ekspresivne i ne oklevaju da ljudima oko sebe iznesu to kako se osećaju. Za njih nije iznenađujuće da za nekog napišu pesmu ili kupe poklon sa dubljim značenjem. Očekuju da i drugi budu otvoreni prema njima kao što su i oni sami otvoreni. Dok je Venera u Raku biće izobilja ove vrste.

Ovan je sam po sebi dečije prirode, ponekad zaljubljen i zanesen u svojim zrelim godinama kao tinejdžer. U narednom periodu je osnovna premisa Ovna  igra,druženje putovanje...i sve ono što vole mladi. Kako objasniti Ovnu da može preterati, da može skupo platiti, da se može od preterivanja razboleti? Od 5.juna Venera ulazi u Ovnovsko polje ljubavi. Biće tu preterivanja svake vrste, od iznenadnih ljubavi do najrazličitijih ljubavi. Biti oprezan u svakom smislu oko 26.maja je obaveza za Ovnove, a posle će biti različitih situacija iz kojih će se Ovnovi uvek uspešno izvlačiti sa istim obrazloženjem.

© Kepler asocijacija profesionalnih astrologa, Beograd, Srbija. Sva prava zadržana, 2011. // Design & Coding by studio triD