Tel: 011.267.31.92, 064.387.222.4   |   E-mail: info@profesionalnaastrologija.com   |   Facebook
Početna   |   O nama   |   Astro News   |   Astrološke usluge
Članci po kategorijama
Hronike neba Poslovna prognoza Ritam broja-7 Aktuelnosti Astrološki članci Ljuboskop Astro teme Kod za astrologa Astrologija dece Local Space Astrološki Arhetipovi Horarna astrologija AstroHealing Karmička astrologija Mundana astrologija Astrološki razgovori Astro Mitologija Duša čoveka Liber Aeternus Astrologija kristala
Letnji raspust i radno vreme Instituta Dragi naši, malo obaveštenje za sve vas: škola neće raditi od 30. juna sve do 26. avgusta usled letnjeg raspusta. Uživajte u letu, a od septembra kreiramo još više radosti, energije i lepote!
» prikaži celu vest
Astrološki Kalendar za 2019. godinu Nedavno je izašao novi astrološki kalendar za 2019. godinu. Pozvani smo da iskoristimo ovu godinu ispunjenja želja i velike vizije na najbolji način, a Astro Kalendar će nam pokazati koje su to predivne tačke u 2019. godini i kako najbolje možemo da iskoristimo potencijal ove divne godine koja je pred nama!
» prikaži celu vest
Alex Trenoweth - Astrološka konferencija u Beogradu 2018. Astrolog, Alex Trenoweth je napisala članak o svom iskustvu na astrološkoj konferenciji u Beogradu, u martu 2018.
» prikaži celu vest
Knjiga ''Energija Senke'' Nedavno je izašla iz štampe najnovija knjiga Aleksandra Imširagića "Energija Senke - Vodič za integraciju prošlih života". Svi zainteresovani za ovu knjigu mogu je naručiti direktno od nas.
» prikaži celu vest
Novi ISAR-ov predstavnik za Srbiju Međunarodna Asocijacija za Astrološka Istraživanja (ISAR) izabrala je Zoranu Stanojević za novog potpredsednika ISAR-a za Srbiju u naredne tri godine.
» prikaži celu vest
» prikaži još vesti
Hronike neba

Od 18. do 25 maja 2015.

Sedmica zapoočinje konjunkcijom Meseca i Sunca na 26° Bika na fiksnoj zvezdi „Algol“. U trenutku kada se dešava Lunacija, na nebu će Mars imati opoziciju, a Merkur će se toga dana zaustaviti i polako početi sa pripremama za svoj retrogradni hod. Lunacija vam donosi nešto izuzetno važno i bitno. Kao presek u vremenu, mogućnost da se oslobodite određenih strahova. Opozicija Marsa i Saturna u tom periodu, to potvrđuje. Ovde se dva jednako jaka protovnika (saturn i Mars) nalaze na istoj stazi, na istom putu, ali to su putevi koji vode u suprotnim smerovima. Iako je egzaktnost ovih aspekata prošla ovaj aspekt još uvek snažno deluje. Toga dana orbis će biti 2°, pa se nemojte iznenaditi ukoliko se jave neke brige i strahovi (Saturn) oko novca ili materijalnog, a kako je opozicija između Saturna i Marsa ovo svakako govori i o nekim strahovima ili nemirima u odnosima. Glavna tema tih dana mogu biti stari dugovi, krediti i nerešeni računi. Neka sasvim bezazlena i nevažna stvar odjednom će postati glavna tema dana. Ukoliko ste nekom posudili neke svoje lične stvari ili novac, sada ćete jako želeti da vam se vrate, ali razočaranje će nastati kada shvatite da od svega toga moraćete samo da se oprostite. Iako svesni da je materija prolazna, često se vezujemo emotivno za određene stvari ili predmete. Međutim, ono što ne možemo da promenimo, moramo prihvatiti. Ovo je vreme oslobađanja svih blokada i strahova. Zato duboko se zamislite i otkrijte koje su to vaše slabosti koje vas blokiraju, strahovi koji vas sputavaju, prihvatite ih i oslobodite ih. Pokušajte za početak opraštati se od malih materijalniih stvari, oslobodite se osećaja grča i teskobe. Ovo su odlični dani za prevazilaženje strahova, blokada i osećaja vezanosti koji vas sputavaju.

Nakon konjunkcije Meseca i Sunca, Mesec će polako ostaviti Sunce iza sebe i ući u znak Blizanaca, istog dana kada i Merkur konačno kreće retrogradno. Tih dana, njegov hod će biti jako usporen, iako će krenuti retrogradno, taj hod će tek nakon nekoliko dana malo da se ubrza. Dogovori i termini se mogu odgoditi, problemi sa telefonima i generalno komunkacijom. U periodu retrogradnog Merkura, uvek se jave problemi sa papirima, komunikacijom i kretanjem, ali kako je ovog puta u Blizancima to će samo pojačati poteškoće sa istim. Morate biit obazrivi, jer ćete želeti kao i svaki Blizanac, nekoliko stvari istovremeno započeti, sve biste želeli odjednom, strpljenja će nedostajati, a vi na kraju odustati, jer će vam pažnju privući neka sasvim, nova stvar.

Sredinom sedmice Sunce je na poslednjem stepenu Bika, što je vrlo riskantan stepen, pa ukoliko je moguće izbegavajte putovanja, odluke i potpisivanja. Bavite se rutinskim stvarima. Sunce takođe je i simbolika vitalnosti i zdralja, pa možete osetiti slabost u grlu (Sunce na29°Bika) i pad imuniteta. 

Ulaskom Sunca u znak Blizanaca, očekuje vas jedan veliki ispit. Sunce će imati opoziciju sa Saturnom dok će Venera praviti opoziciju sa Plutonom, a kako je iza svega retrogradni Merkur, ovo mogu biti izazovni dani. Problemi u ljubavi, ljubomorne scene, gubitak novca ili nasledstva (Venra u Raku opozicija Pluton). Opozicija je prolazni aspekt i opisuje konflikt, sukob, ali prolaznog je karaktera i vremenom se svi inesporazumi mogu rešiti. A nesporazuma će biti i možete steći utisak kao da pričate nekim potpuno nepoznatim jezikom.

 Iako će ambicija biti jaka i želećete po svaku cenu uspeh i postizanje cilja (Sunce opozicija Saturn), nemojte se upušttati ni u kakvu akciju. Savladajte ego i šta god vam se dešavalo, ma koliko osetili da vas boli i da ste povređeni, niste. Samo vas ego zavarava i nemojte uporno tražiti da „vaša reč bude zadnja“, ne dokazujte da ste vi najpametniji niti da ste vi u bilo čemu u pravu. Prihvatite sve što vam dolazi, pa i ako trebate saviti glavu i progutati svoj ponos (ego) učinite to. Od prihvatanja svega nadolazećeg nema veće pobede.

Malo će vas poljuljati aspekti i trebaće vam ova sedmica da se prilagodite novonastalim okolnostima. Sunce je u laganom znaku Blizanaca i biće čitavog meseca u njemu, a sa njim će se u vama probuditi onaj radoznali duh deteta koji bi sve da vidi, čuje i sazna. Budite i vi sa njim dete. Vratite se starim knjigama, pročitajte onaj roman koji već dugo gledate kako leži na polici sa polovinom pročitanog sadržaja. Završite sve započete stvari i ma koliko vam se činilo da u tom trenutku to i nije tako bitno, itekako je sada važno da završite i ne započinjete ništa novo, a da sa starim poslovima i obavezema niste završili.

© Kepler asocijacija profesionalnih astrologa, Beograd, Srbija. Sva prava zadržana, 2011. // Design & Coding by studio triD