Tel: 011.267.31.92, 064.387.222.4   |   E-mail: info@profesionalnaastrologija.com   |   Facebook
Početna   |   O nama   |   Astro News   |   Astrološke usluge
Članci po kategorijama
Hronike neba Poslovna prognoza Ritam broja-7 Faze Meseca Aktuelnosti Astrološki članci Ljuboskop Astro teme Kod za astrologa Astrologija dece Local Space Astrološki Arhetipovi Horarna astrologija AstroHealing Mundana astrologija Karmička astrologija Astrološki razgovori Astro Mitologija Duša čoveka Liber Aeternus Astrologija kristala
Kurs: Vremenske i Prostorne tehnike u Karmičkoj Astrologiji Kako se Veliki Okean Duše, koji predstavlja samo zvezdano nebo, pomera stopom precesije koja iznosi 1º na 72 godine, upravo to kretanje predstavlja osnovnu jedinicu “talasa” ili kretanja ovog okeana Duše. Kurs počinje u četvrtak, 11. juna od 19h na Kepler Institutu iz oblasti Karmičke Astrologije u trajanju od 4 nedelje. Moguće je i online pohađanje.
» prikaži celu vest
Full Moon – Odnos sreće Pozivamo te da sa nama uđeš u portal nove energije koji se otvara u petak, 5. juna 2020. Ovog meseca tvoj zadatak je da kroz kreiranje harmonije na polju emotivnih odnosa i isceciljavanje prošlih karmičkih odnosa otvoriš kapiju za ostvarivanje tvoje životne svrhe. Ovo nije beznačajan zadatak i zato smo ti spremili predavanje da te podržimo na tom putu.
» prikaži celu vest
Astrološki Kalendar za 2020. godinu Nedavno je izašao novi astrološki kalendar za 2020. godinu. Pozvani smo da iskoristimo ovu godinu aktiviranja Viših Stanja Svesti na najbolji način, a Astro Kalendar će nam pokazati koje su to predivne tačke u 2020. godini i kako najbolje možemo da iskoristimo potencijal ove divne godine koja je pred nama!
» prikaži celu vest
Nova knjiga: Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti Najnovija knjiga Aleksandra Imširagića “Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti” detaljno objašnjava astrološku vezu između Anđela i odgovarajućih planetarnih kodova. Takođe, pored posebne povezanosti 72 Anđela Zodijaka i 72 draga kamena / minerala – u knjizi su objašnjene tehnike otkrivanja 5 ključnih Anđela za svaku osobu: Anđela Zvezde, Anđela Čuvara, Anđela Prelaza, Anđela Višeg Ja i Anđela Poruke.
» prikaži celu vest
NOVA KNJIGA: Reinkarnacijska Astrologija Izašla je nova knjiga Aleksandra Imširagića ''Reinkarnacijska Astrologija''. Pođite sa nama na putovanje vaše Duše i otkrijte kako da promenite prošlost i kreirate još sjajniju budućnost. Svi potrebni odgovori, kao i alati, kriju se u sasvim posebnoj astrološkoj oblasti – Reinkarnacijskoj Astrologiji.
» prikaži celu vest
» prikaži još vesti

Priroda Zmajevog repa

Uvek trebamo biti svesni da sudbina koju nosimo u svojoj natalnoj karti može da se živeti na više nivoa, jer određene pozicije i aspekte planeta možemo živeti na višem ili nižem nivou. Neki dobar aspekt možemo povoljno da iskoristimo ili da od nekog izazovnog aspekta napravimo nešto sjajno, ali nešto može i da nas odvede u jednu inerciju i neke neudobne stvari. Iz tog razloga se možemo pitati koji je to primarni faktor koji bismo trebali da imamo da bismo mogli da razvijemo sposobnost da dobro živimo ili „vozimo“ svoj horoskop?

Svaki horoskop ima svoju energetsku strukturu i nije zamišljen da bude loš sam po sebi, možda samo nismo dobri „vozači“ ili ne znamo da vozimo takvo „vozilo“ koje smo dobili, ali sam horoskop uvek ima svoju važnu svrhu. Jedan deo našeg astrološkog rada je da prvo razumemo kakvo je to „vozilo“ ili sudbina koju imamo, a zatim da shvatimo šta nas čini dobrim „vozačem“ od čega zavisi da li mi taj horoskop umemo da „vozimo“ i da li umemo da napravimo sjajnu priču. To apsolutno zavisi od stanja energije i energija definiše na kom nivou ćemo živeti to što imamo. To je kao kada propuštamo određenu količinu svetlosti u jedan prostor i taj prostor ima veću ili manju količinu svetlosti, manje ili veće senke, više ili manje ga razumemo i više ili manje smo u skladu sa „objektima“ koji se tu nalaze ili se sudaramo sa njima. Što je viši nivo energije ili svetlosti, simbolika je manje negativna i ima više smislenih karakteristika. Što je nivo energije niži, simbolika je neminovnija, više ograničava, teža je i pojavljuju se više teških slika koje su dosta davno bile. Ako pogledamo astrološku literaturu od pre 500 godina, videćemo dosta eksplicitnih stvari koje opisuju mnoge životne priče koje se danas više ne događaju, jer danas više ne postoje takve okolnosti i takva vrsta dramatičnih reakcija. Nekada je opis kroz poziciju neke fiksne zvezde jako dramatičan ili su najrazličitije vrste smrti opisane nekom malefičnom pozicijom i toga sada uglavnom nema, osim ako energija nije toliko niska kao što je bila nekada. Danas je stepen energije bitno viši nego onaj koji je bio pre 500 ili 1000 godina i sve stvari tada su bile mnogo neminovnije i kako napredujemo, prosto nam se okviri realnosti menjaju. U svom ličnom životu sada od nekog izazovnog ili teškog aspekta možemo da napravimo da su stvari bolje nego što su inače na kolektivnom nivou.

Znamo da smo u svom horoskopu svi u jednom „zagrljaju“ Zmaja, zato što osa Mesečevih čvorova predstavlja primarnu opoziciju koju nosimo u horoskopu. Sve se zapravo nalazi između ove primarne opozicije, jer i pre nego što smo se rodili i samim rođenjem dobili Ascendent i Descendent kao drugu primarnu opoziciju, mi smo već imali osu čvorova. Osa čvorova je osa Ascendenta i Descendenta našeg eteričnog tela, sa ovom primarnom opozicijom smo rođeni i svi se nalazimo u okviru tog Zmaja - Severnog čvora ili Zmajeve glave i Južnog čvora ili Zmajevog repa. Na nivou našeg života ta priča o Zmaju je zapravo priča o kičmi i energiji koja ide duž kičme i strukturisana je u energetskim centrima ili čakrama koje se nalaze duž ovog Zmaja. U tom smislu protok energije je apsolutno najvažniji nivo za naš život i za kvalitet našeg života u svakom smislu i od tog protoka zavisi da li ćemo živeti na višem ili nižem nivou svoju životnu priču.

Energija se na svoja dva kraja manifestuje kroz svoja dva ekstrema koja su izražena kroz njenu sposobnost da se pretvori u talas na jednom kraju i u česticu na drugom kraju. Ali, svaka forma koja postoji može se posmatrati u svom osnovnom obliku kao talasna forma ili kao forma čestice, a znamo iz kvantne mehanike da je svaka subatomska čestica zapravo i jedno i drugo u zavisnosti od toga kako je posmatramo. Isto tako, svako od nas na jednom kraju svog postojanja ima tu talasnu formu koju zovemo inteligencijom i ona se nalazi u gornjem delu, a čestična forma energije se manifestuje u donjem delu i te dve stvari su isto. Univerzum ne pravi nikakvu razliku između inteligencije i materije, njemu je materija uvek inteligentna i inteligencija je uvek materijalna i on uvek vidi da su te dve stvari iste. Ako dođemo u stanje da te dve stvari možemo potpuno da živimo kao isto, mi smo u skladu sa prirodom, potpuno živimo tu energiju i planete nam se ispoljavaju na najboljem nivou u našem životu. Međutim, ako delimo stvari i počnemo da budemo inteligencija koja je protiv materije ili materija koja je protiv inteligencije, uvek ćemo živeti u dualnom svetu koji vidi parove suprotnosti kao nešto dobro i nešto loše. Na taj način samo živimo između sopstvenog dualizma što je problem sa energijom i svoj horoskop živimo na nivou sećanja gena i predaka. Ako preci nisu bili prosvetljeni i imali su neku svoju neudobnu priču, čovek će svoj težak aspekt da doživi sa svim sećanjima koji odatle dolaze bez da može da ih unapredi, a dobre aspekte će živeti 10%, jer ostatak ne zna da iskoristi. Generalno, niska energija živi povoljne stvari na nivou malog kapaciteta iskorišćavanja tog potencijala. Da bismo imali viši nivo energije, moramo da spojimo talas i česticu i da razumemo da je materija ekstremno inteligentna, a da je inteligencija vrlo materijalna. Svaka naša misao je vrlo materijalna i imamo sposobnost da pošaljemo misao u bilo koji deo Svemira i tamo da je materijalizujemo ili bilo gde u svom životu, a to je istina o stvarnosti energije koja kruži duž kičme spajajući gornji i donji deo.

U našoj karti je to prikazano preko modela Južnog čvora koji ide kroz karlični deo gde je rep naše kičme ili Zmajev rep gde se povezujemo sa svojom 1. čakrom, dok se gornjim delom preko Zmajeve glave povezujemo sa inteligentnim poljem postojanja, sa racionalnim, jasnim delom koji nam je blizak. Taj deo nas se povezuje sa onim novim i naprednim i vodi nas u budućnost, dok nas Južni čvor vezuje za sve stvari koje su duboko u našem nesvesnom, bilo da su potisnute i predstavljaju problem, bilo da su sećanja koja nam daju veliku energetsku podršku i osećaj da mnogo toga možemo odatle da ostvarimo. U svakom slučaju, nivo Južnog čvora je vezan za 1. čakru koja je energija i sam Južni čvor govori o ogromnoj sklupčanoj energiji koja kao zmija stoji u toj kundalini čakri u telu odakle može da izleti ova jaka energija koja je možda potisnuta. Možda tu stoji osećaj neispunjenih emocija, strahova i briga, što je sve energija, samo je potisnuta i tu energiju čovek uglavnom ne zna da koristi. To je kao da ima energiju životinje koja je loše tretirana, vrlo divlje životinje koju je potiskivao i nje se čovek jako plaši, zato što ta životinja može jednom da iskoči i da bude prilično agresivna, jer čovek potiskujući svoje emocije na razne načine ne dodirujući svoju životinju, zapravo u jednom trenutku jeste sama ta životinja. Ta ljutnja postaje toliko jaka da u određenom trenutku izleti iz čoveka i dominira njegovim životom, a da li će to biti on sam ili će se pojaviti kroz osobu koja je preko puta njega, to je samo stvar polariteta. Ako čovek ima u sebi životinju, ona će se svakako pojaviti ili kroz njega, pa će on da „proguta“ neke ljude, ili će njega neko drugi „progutati“, a to je vrlo mala razlika i zato se mnogi ne usuđuju da dodirnu taj nivo svoje energije, jer nisu sigurni šta bi uradili kada bi došli do tog polja. To je kao drugo stanje svesti, kao drugo stanje energije i ako je čovek mnogo toga unutar sebe unosio, to može biti jako snažno i nesvesno, jer u Južnom čvoru postoji vrlo jaka zgusnuta nesvesna energija.

Mnogo toga što ne znamo sadržano je u tom unutrašnjem delu unutar nas, ali Južni čvor je veoma važan, jer bez njega ne nemamo onu energiju koja nam je potrebna da bi svoj život živeli na pravom nivou. Kao što gomilu energije dobijamo iz zemlje (ugalj, naftu i sl) i ceo Svet se kreće napred zahvaljujući toj energiji, Južni čvor je iz zemlje i povezuje nas duboko sa tom energijom zemlje, tako da je na jednom nivou 1. čakra, ali nas na drugom nivou povezuje sa Plutonom ili 10. čakrom. Preko Južnog čvora ne ulazimo samo u svoju ličnu priču 1. čakre, nego se još dublje konektujemo sa Plutonom i svim onim što je ispod zemlje a Pluton je bog podzemnog Sveta i predstavlja srce planete Zemlje. U srcu svake materije je ogromno znanje koje je izraženo kroz sposobnost življenja tog znanja, kroz sposobnost da putem gravitacije ta inteligencija napreduje. Sve stvari imaju svoju orbitu, svoju putanju i svoje kretanje, postoje zakoni uzroka i poslediice i čitave sudbine i najinteligencija je privlačna, jer gravitacija sve privlači u tačku i ona osdržava čitav Svemir. Sila gravitacije je jedna od najmističnijih sila, još niko je nije razumeo, ali je to inteligencija materije u svakom slučaju i jedan deo nas je povezan sa ovim poljem. Ovo polje nas jako povezuje sa svim sećanjima na planeti Zemlji, povezuje nas sa jezgrom Zemlje i sećanjima iz prošlih života, a preko gena predaka ih materijalizujemo, jer svako iskustvo naše Duše ima svoj dodir preko čestice,preko gena predaka i mi ga tim putem oživljavamo. Stoga, Južni čvor je priča našeg bivšeg Meseca, bivšeg porekla, bivše Duše koju smo živeli u nekom drugom životu i isto tako priča naše reke predaka, što je sve naše. Ali, ovu energiju možemo ili mi da vodimo, ili će ona nas voditi i kada-tad „progutati“, jer ovu energiju prosto ne možemo da ignorišemo pošto živimo na planeti Zemlji koja traži da naučimo da radimo sa česticom. Sama planeta Zenlja jako traži da budemo povezani sa inteligencijom materije i sa jezgrom Zemlje i put energetskog rada uvek ide kroz kundalini energiju, kroz 1. čakru i iz nje kroz 10. čakru, kroz priču Marsa i Plutona.

Drugi deo nas vezuje za Severni čvor i to je priča 7. Saturnove čakre. U indijskoj astrologiji Južni čvor je Ketu i u prirodi je Marsa, a Severni čvor Rahu je u prirodi Saturna. U njihovoj astrologiji oba ova čvora imaju malefično značenje za razliku od zapadne astrologije gde Severni čvor ima benefičnu prirodu i to je stvar filozofskog gledanja na stvari. Ali, gledano striktno kroz prirodu energetskih centara da je 1. čakra Marsova i da se Južni čvor vezuje za nju kao Zmajev rep, a da je 7. čakra Saturnova krunska čakra i krunske energije kod nas koju povezujemo sa Severnim čvorom ili Zmajevom glavom, ali ne samo sa 7. čakrom nego i sa onim što nas vodi gore i što nas otvara Uranovoj ili 8. čakri koja je iznad. Stoga, mi se preko ose čvorova otvaramo ka transcendentnim nivoima realnosti i čvorovi su tu da nam pokažu spajanje između jednog sveta koji zovemo realnim svetom koji je vezan za planete do Saturna ili od 1. do 7. čakre i da preko njih ulazimo u transcendentne nivoe, preko Severnog čvora u svet Urana, a preko Južnog čvora u svet Plutona. Možem zapaziti da čvorovi spajaju ova dva najopozitnija prrincipa, da naša kičma spaja boga neba Urana sa bogom podzemnog sveta Plutonom. Period u kojem se nalazimo je period kvadrata Urana i Plutona i definitivno je priča o energiji i da učimo da oživimo energetske centre duž naše kičme da bismo umeli da provodimo ono što je na nebu do zemlje i ono što je na zemlji do neba. To je učenje, buđenje i proces jednog rada i ovo je period oživljavanja te energije i kada uspemo da oživimo tu energiju spajajuću Urana i Plutona i Severni i Južni čvor, sve ostale planete koje imamo u natalnom Horoskopu oživećemo jasno i skladno.

*******

Ovaj tekst predstavlja deo predavanja u Kepler klubu. Više o Kepler klubu i pristupu celom članku možete pročitati ovde.

© Kepler asocijacija profesionalnih astrologa, Beograd, Srbija. Sva prava zadržana, 2011. // Design & Coding by studio triD