Tel: (+381) 11.267.0711, (+381) 60.767.3192, (+381) 64.387.2224   |   E-mail: info@profesionalnaastrologija.com   |   Facebook
Početna   |   O nama   |   Astro News   |   Astrološke usluge
Članci po kategorijama
Hronike neba Poslovna prognoza Aktuelnosti Faze Meseca Ritam broja-7 Astrološki članci Ljuboskop Astro teme Kod za astrologa Astrologija dece Astrološki Arhetipovi Local Space Horarna astrologija Mundana astrologija Karmička astrologija AstroHealing Astrološki razgovori Astro Mitologija Duša čoveka Liber Aeternus Astrologija kristala
Kurs: Vitalnost, zdravlje i sinteza natalnog horoskopa Zdravlje i bolest žive u jednom horoskopu kao suprotni principi, kao stvar uzroka i posledice koji se mešaju. Bolesti nastaju kao rezultat nekadašnjih akcija, zato što Mars (naše akcije) vremenom postaje Saturn (karma, posledica naših akcija). Ovaj dvomesečni kurs počinje 11.05. i održavaće se svake srede od 19h u online varijanti.
» prikaži celu vest
NOVA KNJIGA: Inicijacije Venere 2022 U prodaji je nova knjiga „Inicijacije Venere 2022“ od autorke Ivane Šaljić. Knjiga je zamišljena kao vodič za Veneru i osvetljava nam sva važna mesta inicijacije za prevazilaženje toka inercije i instaliranja višeg kvaliteta naše Venere. Zato je važno da razumemo kako se Venera oseća u svakom znaku, kako izgleda njena priča ako je živi po inerciji i kako može da izgleda kada podigne energiju i kada je u balansu.
» prikaži celu vest
Astrološki kalendar za 2022. godinu Astrološki kalendar, vaš jedinstveni vodič za 2022. je u prodaji! Pozvani smo da iskoristimo ovu godinu manifestacije, obilja i kreiranja novih uverenja na najbolji način, a Astrološki kalendar će nam pokazati koje su to sve važne tačke koje se aktiviraju u predstojećoj godini.
» prikaži celu vest
Nova knjiga: Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti Najnovija knjiga Aleksandra Imširagića “Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti” detaljno objašnjava astrološku vezu između Anđela i odgovarajućih planetarnih kodova. Takođe, pored posebne povezanosti 72 Anđela Zodijaka i 72 draga kamena / minerala – u knjizi su objašnjene tehnike otkrivanja 5 ključnih Anđela za svaku osobu: Anđela Zvezde, Anđela Čuvara, Anđela Prelaza, Anđela Višeg Ja i Anđela Poruke.
» prikaži celu vest
NOVA KNJIGA: Reinkarnacijska Astrologija Izašla je nova knjiga Aleksandra Imširagića ''Reinkarnacijska Astrologija''. Pođite sa nama na putovanje vaše Duše i otkrijte kako da promenite prošlost i kreirate još sjajniju budućnost. Svi potrebni odgovori, kao i alati, kriju se u sasvim posebnoj astrološkoj oblasti – Reinkarnacijskoj Astrologiji.
» prikaži celu vest
» prikaži još vesti

Od 04. Maja do 11. Maja 2015.

Kada su na snazi dugoročni planetarni šabloni, kao što je Saturn u seskikvadratu sa Uranom, nekoliko geokosmičkih markjera ih može iznenada okinuti. Jedan od njih je upravo u igri. Naredni pristiže u maju.

Kao što smo prošle nedelje diskutovali: “Kratkoročno, period oko 4. maja (+/- 1 dan) je takođe važan jer će se desiti Pun Mesec u T kvadratu sa Jupiterom. Sada ćete pomisliti da će svetska berza da skoči, da će nastaviti da skače ka tom aspekti a možda i nakon njega. Ali sa Uran-Saturn seskikvadratom, bilo bi pametnije ne pretpostavljati ništa. Ukoliko esencija tog aspekta udari u ovom period, onda će Pun Mesec u T-kvadratu sa Jupiterom biti možda vreme za paniku pre nego za slavlje. Sa Jupiterom, sve se preuveličava – divlji optimizam ili divlja histerija i strah.”

Početkom prethodne nedelje, sve je izgledalo bikovski za indekse svetskih berzi. U četvrtak, to je počelo da se odmotava u žurbi kako je pun mesec počeo da ulazi u Tkvadrat sa Jupiterom, kombinovan sa Saturnom i Uranom. U sredu, Odbor federalnih rezervi se sastao i premenio jezik oko plana u vezi mogućeg poskupljenja rata. Ovo podržava našu analizu koju smo u nekoliko navrata dali u prethodnoj godini, uključujući i onu u knjizi predviđanja za 2015, da ne postoje geokosmički obrazci koji ukazuju na podizanje interesne stope pre veoma kasnog dela ove godine ili čak početka naredne.

Imamo još jedan indikator koji je u vezi sa oštrim padom cena na berzi prošle nedelje. Tranzitni Mars je (i još uvek je) u konjukciji sa natalnim Sunce-Merkur kvadratom sa Plutonom NYSE charta, transit koji ima veoma jaku istorijsku vezu sa oštrim srozavanjem na DJIA. Ovo se može završiti bilo kad u period od 30.04 i 06.05, kada je aspekt najjači.

DUGOROČNE MISLI

Two weeks ago, we discussed the importance of Pluto going stationary right in the middle of Capricorn. “So what will likely happen? Pluto demands reform, and has the power (well, potential correspondence) to reveal these violations that then lead to serious reforms. There is an upside here for societies everywhere who wish for constructive reforms. It may be a time of “over-the-top” seriousness, but it can lead to a breakthrough in how business, banking, and government leaders conduct themselves. In the spirit of Pluto, it is a time to either change or die… ‘Power to the people.’ The concept is about to return.”

Pre dve nedelje smo govorili o važnosti perioda stacionarnog Plutona na sredini Jarca: “Dakle, šta je verovatno da će se desiti? U karakteru ovog Plutona u Jarcu, verovatno će se obnoviti fokus na velike transformacije povezane sa dugovima, centralnim bankama, porezima i korupcijom vlada. Pluton zahteva reform, i ima moć (pa, potecijalan odgovor na nju) kako bi otkrio one koji ih narušavaju što će dovesti do ozbiljnih reformi. Ovde je moguć uspon svih onih društava koji žele konstruktivne reforme. Ovo može biti vreme veličanstvene ozbiljnosti, ali ona može voditi ka prodorima na koji način biznis, bankarstvo i vladini lideri mogu upravljati sobom. U Plutonovom duhu, ovo je vreme “ili da se promene ili da umru”.“Moć narodu”. Ovaj koncept je na putu svog povratka.”

Prošlonedljena kolumna je opisala prirodu Saturn/Uran separacije od 225º koja je bila u toku prošle nedelje i nastavlja se u ovu. Tamo smo izjavili: “Saturn predstavlja tešku stenu stabilsnosti i tradicije. Uran predstavlja iznenadne šokovite događaje koji razbijaju te zidove. Status quo je prodrman…Ovo može biti zemljotres ili cunami ili neki drugi akt prirode, ili čak i isticanje nafte koji mogu zapretiti delikatnoj prirodnoj ravnoteži u velikom telu vode. Može se desiti i veliki finansijski gubitak velike banke, kompanije ili vlade. Može doći do ogromnog cyber napada, ili gubitka kritičnih kompjuterskih podataka (i povratka ovih podataka za koje se smatralo da su izgubljeni ali su ipak pronađeni i oštećeni.)”

Šta je ono što se desilo na ovu temu? Ogroman zemljotres 7.8 stepeni rihterove skale koji je opustošio Nepal (gubitak od preko 5000 života). Pobuna u Baltimoru gde su protestanti zahtevali od policije odgovor na smrt Crnog čoveka koji je pretrpeo povrede kičme dok je bio pod njihovom stražom (“moć ljudi”) i uništenje hiljada biznisa koji vode ka velikom finansijskom gubitku grada. Iznenadna pojava 6400 emailova koji uključuju ex-IRS agenta Loisa Lernera za koje se tvrdilo da su izgubljeni tokom istraživanja agencije konzervativnih grupa tokom izbora 2012 (Može se desiti i veliki finansijski gubitak velike banke, kompanije ili vlade. Može doći do ogromnog cyber napada, ili gubitka kritičnih kompjuterskih podataka (i povratka ovih podataka za koje se smatralo da su izgubljeni ali su ipak pronađeni i oštećeni.)

Dakle, da li finansijska i mundane astrologija rade? Da li je ijedna druga disciplina ovo predvidela?

Ovo su samo neke od manifestacija Saturna u Strelcu, semi-kvadrata Plutona sa sredine Jarca, i seskikvadrata sa Uranom u Ovnu. Sve je ovo simbolika iznenadnih erupcija prirode, i uzdizanje ljudskog besa u odnosu na percepciju realnosti ili realnost nepravde onih koji su u poziciji autoriteta ili moći (Pluton u Jarcu) nad drugima čija su prava neprepozanta i neispoštovana. Ovo je sinergija snage koja brzo može pasti u haos i destrukciju ukoliko se koreni uzroka ne otkriju i ne isprave. Ovo je poruka sadašnjeg Plutona sa sredine Jarca, čije iskupljenje i nada leže u principima reformi – konstruktivnih reformi, a ne destruktivnog nasilja.

© Kepler asocijacija profesionalnih astrologa, Beograd, Srbija. Sva prava zadržana, 2011. // Design & Coding by studio triD