Tel: 011.267.31.92, 064.387.222.4   |   E-mail: info@profesionalnaastrologija.com   |   Facebook
Početna   |   O nama   |   Astro News   |   Astrološke usluge
Članci po kategorijama
Hronike neba Poslovna prognoza Ritam broja-7 Aktuelnosti Astrološki članci Ljuboskop Astro teme Kod za astrologa Astrologija dece Local Space Astrološki Arhetipovi Horarna astrologija AstroHealing Karmička astrologija Mundana astrologija Astrološki razgovori Astro Mitologija Duša čoveka Liber Aeternus Astrologija kristala
Letnji raspust i radno vreme Instituta Dragi naši, malo obaveštenje za sve vas: škola neće raditi od 30. juna sve do 26. avgusta usled letnjeg raspusta. Uživajte u letu, a od septembra kreiramo još više radosti, energije i lepote!
» prikaži celu vest
Astrološki Kalendar za 2019. godinu Nedavno je izašao novi astrološki kalendar za 2019. godinu. Pozvani smo da iskoristimo ovu godinu ispunjenja želja i velike vizije na najbolji način, a Astro Kalendar će nam pokazati koje su to predivne tačke u 2019. godini i kako najbolje možemo da iskoristimo potencijal ove divne godine koja je pred nama!
» prikaži celu vest
Alex Trenoweth - Astrološka konferencija u Beogradu 2018. Astrolog, Alex Trenoweth je napisala članak o svom iskustvu na astrološkoj konferenciji u Beogradu, u martu 2018.
» prikaži celu vest
Knjiga ''Energija Senke'' Nedavno je izašla iz štampe najnovija knjiga Aleksandra Imširagića "Energija Senke - Vodič za integraciju prošlih života". Svi zainteresovani za ovu knjigu mogu je naručiti direktno od nas.
» prikaži celu vest
Novi ISAR-ov predstavnik za Srbiju Međunarodna Asocijacija za Astrološka Istraživanja (ISAR) izabrala je Zoranu Stanojević za novog potpredsednika ISAR-a za Srbiju u naredne tri godine.
» prikaži celu vest
» prikaži još vesti
Hronike neba

Od 04.05. do 11.05.2015.

Prošle nas je sedmice Merkur počeo uveseljavati svojim pričama i šalama (Merkur u Blizancima), a kako je i Venera u istom znaku, pričalo se puno i o ljubavi. Neki su se našli u dilemi između dva partnera koji su ih jednako inspirisali i ispunjavali, drugi su želeli da se opredele, ali nisu imali dovoljno snage, a kod trećih je dominirao Blizanački detinji duh i samo se poigrali koketirajući sa mnogima, ali ostali svoji i samostalni. Pokrenute su mnoge priče, ali o novcu se još uvek raspravlja (Sunce u Biku).

Ove se sedmice neke stvari menjaju, ljubav i emoocije će postati prilično naglašene, pa je zato najbolje da u prvoj polovini sedmice donesete neke važne odluke i ako je bilo dilema, sada se moraju rešiti. Venera krajem sedmice ulazi u znak Raka i otvara jedno potpuno novo poglavlje u ljubavi. Blizanačke i neozbiljne ljubavne priče ostaće daleko iza vas, sada će vašim srcem zavladati potpuno novi osećaji ljubavi, a vaš dom (Rak) ispuniće cvetne boje i miris prelepih prolećnih pupoljaka (Venera u Raku).

Ono što će takođe biti naglašeno u ovoj sedmici to su odnosi. Prvih dana biće na ispitu vaš ego i nivo svesti (Sunce kvadrat Jupiter, trigon Pluton) kao i sposobnost da menjate sebe. Drugi deo sedmice je ostavljen za Veneru, uređenje doma i gartena, prijatnih trenutaka sa voljenom osobom kod kuće ili za porodične i rodbinske susrete (Venera u Raku).

Sam početak sedmice započinje opozicijom između Meseca i Suunca, što odmah nagoveštava jednu opozitnu priču u partnerskim odnosima. Ovaj aspekt govori o izazovu, o situaciji ili događaju u kojem ćete se naći, a koji će od vas tražiti određene promene. Sunce će početkom sedmice imati kvadrat sa Jupiterom što može pokrenuti mnoge teme o novcu, preteranom trošenju ili nemarnom ponašanju prema materijalnim stvarima. Takođe, pokrenuće se mnoga pitanja o vašim ili partnerovim kvalitetima i talentima i koliko se oni zaista vrednuju ili se koriste na beznačajne stvari. Jupiter sa Suncem odnosi se na ego, precenjivanju sebe, ali i na razočaranost u život i ideale. Možete i sami sebe naći u trenutku kada svoj život sagledavate iz drugog ugla i shvatite da svoje snove i želje, ideale i sve ono kako ste svoj život zamislili, otišao nekim sasvim drugim tokom. Ukoliko shvatite tih dana da su vaše želje i snovi na jednoj, a stvarnost na drugoj strani, bilo da se radi o poslu, talentu ili bračnom partneru – vezi, vreme je da zastanete na trenutak i svesno promenite prvo svoju svest i zamisli iz korena, pa tek onda da krenete u njihovu promenu (Sunce trigon Pluton).

Nakon kvadrata sa Jupiterom Suncu će se osmehnuti Pluton, i kao Fenix iz pepela mnogima će pružiti drugu šansu za novi početak. Ono što je otežavajuće kod Plutona je to što on zna biti bolan čak i dobrom aspektu, ali dobro je da kad pravi bilo kakav kontakt – aspekt sa svetlima (Suncem ili Mesecom), jer tada sigurno donosi promene. U ovom slučaju ovo su izuzetno dobre promene samo se trebate prepustiti Univerzumu koji od našeg mentalnog novoa sigurno zna i više i bolje. Poklonite tih dana više pažnje autoritetima, ljudima koji su na položaju, šefu, suprugu ili ocu. Možda neće u svemu biti u pravu, ali vaše nije da tih dana sudite, već da se priklonite i da prepustite volju (Sunce) drugom. Skromnost i posvećenost su tajne vrline koje nose ključ za večnu sreću.

Druga polovina sedmice je Venerina. Sa ulaskom Meseca u znak Jarca i Venera će doživeti svoje promene. Ulazak u znak Raka za mnoge Rakove značiće ljubav, a za one Venerijanske tipove, ovo je vreme emocija, osećanja, vreme zaljubljivanja i predavanja. Venera u Raku opisuje jake i emotivne ljubavi. Strasti će takođe biti naglašene, a sa njima i potreba za partnerom, za odnosom i bliskošću. Ukoliko ste dugo bili sami ili su vas zabavljala koketiranja (Venera u Blizancima), sada ćete se zaljubiti. Sada će neko iz vašeg bliskog okruženja (Rak – kuća) osvojiti vaše srce i zapaliti plamen ljubavi. Vreme je da se opustite, vreme je da svoje emocije stavite u prvi plan i da se, ma šta onaj Merkur pričao (Merkur u Blizancima), prepustite uživanjima i onome što se ljubav zove.

Mnoge će uhvatiti manija prolećnog spremanja, što u mnogim momentima i nije tako loša ideja, jer sređivanjem doma sređujete svoj emotivni nivo, pa bi bilo dobro da svoju kuću ispunite svežim prolećniim bojama i cvećem. Obavežite se da ćete imati bar jednu Veneru (cvet) u svom domu koju ćete zalivati, negovati i brinuti o njoj. Na jednom nivou to je uređenje doma ili kuće, briga o kućnom cveću, bašti, a na drugom nivou to je čistota duše, emocija i osećanja ili briga i odgovornost o nekome koga volite i za čiju ljubav ste samo vi odgovorni.

Merkur će se javiti krajem sedmice da nekome pomrsi konce, zavede pričom, izbegne istinu ili izgubi neki važan papir, dokument ili sliku (Merkur kvadrat Neptun). Ali kako je to vrlo detinjasti Merkur (Merkur u Blizancima), njemu nećete moći da odolite. Njegove laži će vam biti slatke, bajkovite priče interesantne, a  knjige i više nego zabavne. Da biste zaposlili ovaj nestašni um Merkura, opustite se u udobnom i toplom domu (Venera u Raku), upalite opojne mirisne štapiće (Merkur kvadrat Neptun), pustite neki ljubavni film (Venera u Raku) i zaboravite na obaveze i ono što vas čeka od sledeće nedelje.  

© Kepler asocijacija profesionalnih astrologa, Beograd, Srbija. Sva prava zadržana, 2011. // Design & Coding by studio triD