Tel: 011.267.31.92, 064.387.222.4   |   E-mail: info@profesionalnaastrologija.com   |   Facebook
Početna   |   O nama   |   Astro News   |   Astrološke usluge
Članci po kategorijama
Hronike neba Poslovna prognoza Ritam broja-7 Faze Meseca Aktuelnosti Astrološki članci Ljuboskop Astro teme Kod za astrologa Astrologija dece Local Space Astrološki Arhetipovi Horarna astrologija AstroHealing Mundana astrologija Karmička astrologija Astrološki razgovori Astro Mitologija Duša čoveka Liber Aeternus Astrologija kristala
Webinar: Tehnologija Svesti Urana Tri nivoa svesti, Kopče astralnog i eteričnog sveta, Univerzalni provodnik, Povezivanje uma i tela, Mentalni provodnik, Proces oživljavanja mentalnog tela, Otkrivanje sopstvenog simbola - samo su neke od tema o kojima će biti reči na webinaru Tehnologije Svesti Urana koji će se održati u subotu 11.04. od 12h do 15h.
» prikaži celu vest
Webinar: Buđenje U subotu 11. aprila, dr Lea Imširagić će održati webinar Energetske Astrologije Urana, sa početkom od 17h. Ovaj put učimo igru transformacije i oživljavamo biće Urana. Webinar će vam omogućiti da osvestite svoju vezu sa Univerzumom (na svoj lični način), da prepoznate i razvežete obrasce koje ponavljate, kao i navike u kojima ste zaglavljeni, da se oslobodite povećane mentalne napetosti i ubrzanosti i da naučite da disanjem kroz 8. čakru dovodete svoj nervni sistem u balans, kao i svoj odnos sa vremenom.
» prikaži celu vest
Kurs: Rektifikacija i elekciona astrologija U petak, 03. aprila od 18h počinje online četvoronedeljni kurs iz Rektifikacije natalnog horoskopa i Elekcione astrologije. Ovaj kurs je namenjen svima koji imaju osnovno astrološko predznanje ali žele da izračunaju tačno vreme svog rođenja, kao i da usvoje sistem izračunavanja tačnog vremena rođenja klijenta i takođe onima koji žele da otkriju veštinu pravilnog odabira trenutka za započinjanje znaćajnih životnih projekata (poslovi, venčanja, selidbe, itd...).
» prikaži celu vest
Full Moon Project Radionica „Inspiracija“ Pozivamo vas na novu Full Moon Project Radionicu „Inspiracija“ koja će se održati u sredu, 8. aprila 2020. godine. Sam znak Vage u kojem se odigrava ovaj Pun Mesec govori o ravnotežu koju je izuzetno važno uspostaviti na nivou svog tela, dovodeći unutar sebe sve strahove predaka u jedno stanje mira. Ova radionica će biti online i trajaće od 19.00h do 20.30h.
» prikaži celu vest
Astrološki Kalendar za 2020. godinu Nedavno je izašao novi astrološki kalendar za 2020. godinu. Pozvani smo da iskoristimo ovu godinu aktiviranja Viših Stanja Svesti na najbolji način, a Astro Kalendar će nam pokazati koje su to predivne tačke u 2020. godini i kako najbolje možemo da iskoristimo potencijal ove divne godine koja je pred nama!
» prikaži celu vest
» prikaži još vesti

Od 20.04. do 27.04.2015.

Svetsko berzansko tržište je imalo dobru nedelju sve dok bomba nije pala u petak ujutro – “dužnička“ bomba je to. To se desilo kada je IMF (Internacionalni Monetarni Fond) objavio da „...neće dozvoliti Grčkoj da odloži isplato koja je zakazana za sledeći mesec kao deo njenog masivnog bankrota...Ukoliko propusti isplatu, Grčka će iskusiti neizvršenje novčanih obaveza.“

Obrt se uklapa u geokosmičke potpise koji su se desili krajem prošle nedelje. Kao što smo diskutovani u prošlonedeljnjoj kolumni: “Mars u kvadratu sa Jupiterom (17. april) je uvek važan aspekt jer Jupiter pojačava aktivnost cena a Mars im daje impuls. Tako, mogu se desiti velike promene cena s obzirom da če trgovci postati nestrpljivi, preterano radosni i/ili skloni panici. Od kako je Pluton promenio pravac otprilike u isto vreme (16.april), i kako Pluton vlada dugovima i dužničkim instrumentima (kao što su riznice, i agencije koje profitiraju od dugova, npr centralne banke), možemo biti pred iznenađujućom objavom (ili gafom) centralne banke ili političara. ”Gaf može biti pomešana poruka prihvatanja i prkosa grčkih lidera, i iznenadno obaveštenje centralnih bankara koji su u stvari glavni u IMF-u, što je je u simboličkom jeziku astrologije sve isti koncept (bankarsvo).

Pre ove objave da je Grčka ponovo na rubu neizvršenja novčanih obaveza, kombinovanog sa kineskim iznenadnim zabranama marginalne trgovine na OTC berzi, mnoge svetske akcije širom sveta su potonule u petak, odmah nakon dostizanja svojih višegodišnjih rekorda. 

KRATKOROČNE I DUGOROČNE GEOKOSMIČKE PROGNOZE

“Skijam tamo gde pak ide, ne tamo gde je bio.” Wayne Gretsky na pitanje kako je bi tako uspešan hokejaš.

Ovo je veoma interesantno geokosmičko vreme trenutno. Prošle nedelje smo govorili o važnosti uticaja geokosmičkih potpisa u period od 14-21. aprila, i efekta koji je bio očekivan na finansijskom tržištu prošle nedelje. Ovaj vremenski okvir se sada završava, i sledeći počinje tek 1. maja. Ipak, ovo će biti fino vreme za promišljanje o nekim dugoročnijim impikacijama prošlonedeljnih dešavanja – i čak prošlomesečnih geokosmičkih aktivnosti.

U četvrtak, 16. aprila, Pluton je okrenuo retrogradno na bukvalno sredini Jarca. Pa, skoro bukvalno sa sredine Jarca. U stvari, bio je na 15.stepenu Katca i 32.minutu. Imamo 30 stepeni u jednom znaku i 60 minuta u stepenu, te bi egzaktno na sredini bilo 15.00. Premašio je za pola stepena, ali ćemo podrazumevati da je krenuo sa “sredine Jarca” jer će se vratiti retrogradno sve do 12.58. Jarca 25. oktobra. To će biti, takođe, i vreme kada će ponovo Sunce ući u Škorpiona, kojim Pluton vlada. S toga, ovih narednih nekoliko meseci su veoma plutonovski, što je zdrava doza jarčevskih principa. Ovakva dinamika zahteva da se bude ozbiljno shvaćen, a sa Saturnom u Strelcu u narednih dve godine, zahtev je da se bude shvaćen veoma ozbiljno, jer sve u Strelcu postaje uveličano kao po pravilu. Saturn, Jarac, Pluton, i Škorpion – svi su veoma ozbiljni. Ovo će biti vreme vrhovnih zahteva “političke korektnosti”. Gledajte šta govorite – jer se može uzeti protiv vas, bez obzira da li su vaše namere bile da uvredite nekoga ili ne, a ukoliko ste ipak mislili da uvredite, prekršite neko pravilo ili budete nasilni prema nekome ko ne izgleda kao vi ili veruje kao vi, onda očekujte vrhunske penale, komplimente od vaše politički korektne vlade ili regulatornih zvaničnika.

Ali, hajde da se vratimo na Plutona, jer on zahteva puno reform iili “pričišćenja” haosa koji raste u poljima finansija, poreza, svetske ekonomije i politike.

Kako bi razumeli ovu veliku plutonijansku eru kojoj svedočimo preko principa Finansijske i Mundane Astrologije, važno je prvo prepoznati da smo u sredini celokupnog 16-to godišnjeg tranzita Plutona kroz Jarca, koji je počeo u januaru 2008. Ne samo da je Pluton prvi put ušao u Jarca još od 1762-1778, već je u toku istog 3-dnevnog perioda i Venera učinila isto. Sada, Venera to čini jedanput godišnje, ali koja je slučajnost da se to desi baš u toku Plutonovog prelaska u Jarca, čija je orbita 248 godina? Ne baš velika. Ipak, ovo je značajno za studije Finansijske Astrologije jer i Venera i Pluton vladaju sa dva lica novca: bogatsvo i dug. A Jarac vlada institucijama, kao što su vlade i centralne banke. Za ingres obe ove planete u znak Jarca ovo je pokazatelj šta se uskoro može desiti: svetske finansije, ekonomija, i vlade bi mogle biti na udaru velikih promena ili radikalnih transformacija.

Možda se sećate da se kasnog januara 2008 veliko parče  finansijske krize odlomilo. Trgovac Societe General Jerome Kervel je upravo osiromašio banku sa svojom neautoriovanom pozicijom izvan obeležja (ili je bar tako sud odlučio). Takođe je u toku te nedelje i berza već pala na skoro 2000poena od prošle nedelje u decembru. Kriza je bila u toku. Kao odgovor, predsedavajući u federalnim rezervama Ben Bernanke je dramatično smanjio stopu federalnih fondova sa 4.25 na 3.5%. Sledeće nedelje su pale još više na 3.0%. Krajem godine, Fed je preuzela spuštanja stope na nulu, čime je otpočet ZERO, Nulta Interesna Stopa koja je opustošila štediše srednja klase u najvećoj dimenziji ikada. Namerno, štediše su ušle u rizičan svet berzi. Nažalost, oni koji su trebali najviše pomoći (srednja i niža klasa) nisu je dobili, što je imalo duboki uticaj, gde su bogatiji postal još bogatiji, a ostali siromašniji, što je dato na vrednosti popularnom izrazu “nejednak doprinos”, i opravdalo “re-distribuciju bogatstva” predvođenu nekolicinom svetskih vlada, uključujući i USA. Oni koji su imali bogatstvo i koji su zaradili na uticaju berzi koje su imale Fed reserve (podržane vladama), bili su slavljeni zbg svoje dobre procene “…gde pak ide,” što je objavljeno kao izjava vlade.

Sada, evo nas u novom važnom uticaju ere Plutona u Jarcu, od 2008-2024. U središtu smo ovog tranzita, “Srednja zemlja”kada Pluton u Jarcu jeste najjači. Znamo sve teme koje smo izrodili na početku ove priče – dužnička kriza, korupcija vlada (kao ona u Kini), vladino praćenje stanovništva, zloupotreba ljudskih prava koja vodi do “arapskog proleća” i zbacivanje toliko mnogo lidera, promena granica u Istočnoj Evropi, porast ISIS-a, i pretnja nuklerna proliferacija od strane Irana i ZIRP. Ove teme će biti u mnogome važne u toku ovog Plutonovog tranzita napred i nazad preko 15. stepena Jarca, koji će se desiti sve do decembra 2016. Ipak, posebno je snažan upravo sada jer Pluton kreće retrogradno na ovom stepenu. Takođe, biće veoma snažan u 3 meseca oko septembra 2016 kada je stacionarno direktan na 15.stepenu Jarca, baš u vreme predsedničkih izbora u USA. Ovo neće biti fino (Pluton je retko fin). Ali će proizvesti promenu.

Dakle, šta je verovatno da će se desiti? U karakteru ovog Plutona u Jarcu, verovatno će se obnoviti fokus na velike transformacije povezane sa dugovima, centralnim bankama, porezima i korupcijom vlada. Pluton zahteva reform, i ima moć (pa, potecijalan odgovor na nju) kako bi otkrio one koji ih narušavaju što će dovesti do ozbiljnih reformi. Ovde je moguć uspon svih onih društava koji žele konstruktivne reforme. Ovo može biti vreme veličanstvene ozbiljnosti, ali ona može voditi ka prodorima na koji način biznis, bankarstvo i vladini lideri mogu upravljati sobom. U Plutonovom duhu, ovo je vreme “ili da se promene ili da umru”.

“Moć narodu”. Ovaj koncept je na putu svog povratka.

© Kepler asocijacija profesionalnih astrologa, Beograd, Srbija. Sva prava zadržana, 2011. // Design & Coding by studio triD