Tel: 011.267.31.92, 064.387.222.4   |   E-mail: info@profesionalnaastrologija.com   |   Facebook
Početna   |   O nama   |   Astro News   |   Astrološke usluge
Članci po kategorijama
Hronike neba Poslovna prognoza Ritam broja-7 Aktuelnosti Astrološki članci Ljuboskop Astro teme Kod za astrologa Astrologija dece Local Space Astrološki Arhetipovi Horarna astrologija AstroHealing Karmička astrologija Mundana astrologija Astrološki razgovori Astro Mitologija Duša čoveka Liber Aeternus Astrologija kristala
Letnji raspust i radno vreme Instituta Dragi naši, malo obaveštenje za sve vas: škola neće raditi od 30. juna sve do 26. avgusta usled letnjeg raspusta. Uživajte u letu, a od septembra kreiramo još više radosti, energije i lepote!
» prikaži celu vest
Astrološki Kalendar za 2019. godinu Nedavno je izašao novi astrološki kalendar za 2019. godinu. Pozvani smo da iskoristimo ovu godinu ispunjenja želja i velike vizije na najbolji način, a Astro Kalendar će nam pokazati koje su to predivne tačke u 2019. godini i kako najbolje možemo da iskoristimo potencijal ove divne godine koja je pred nama!
» prikaži celu vest
Alex Trenoweth - Astrološka konferencija u Beogradu 2018. Astrolog, Alex Trenoweth je napisala članak o svom iskustvu na astrološkoj konferenciji u Beogradu, u martu 2018.
» prikaži celu vest
Knjiga ''Energija Senke'' Nedavno je izašla iz štampe najnovija knjiga Aleksandra Imširagića "Energija Senke - Vodič za integraciju prošlih života". Svi zainteresovani za ovu knjigu mogu je naručiti direktno od nas.
» prikaži celu vest
Novi ISAR-ov predstavnik za Srbiju Međunarodna Asocijacija za Astrološka Istraživanja (ISAR) izabrala je Zoranu Stanojević za novog potpredsednika ISAR-a za Srbiju u naredne tri godine.
» prikaži celu vest
» prikaži još vesti
Hronike neba

Od 13. Aprila do 20. Aprila 2015.

Nakon Merkurovih susreta, dogovora, akcije i planova, poželećete da rezultate rada i prethodnih akcija, materijalizujete. Merkur iz vatrenog i vrlo aktivnog Marsovog znaka ulazi u znak Bika i pokreće jednu sasvim Venerijansku energiju. Da li će glavna tema biti finansije ili ljubavni odnosi ili i jedno i drugo, svejedno će vam biti, jer za nedelju koja je pred vama biće vam potrebno puno energije i snage da razumete, a i ono što ne možete razumeti, da prihvatite!? Neke će možda stići neki neplaćeni računi ili kazna zbog brze vožnje kojoj prethodnog meseca Merkur u Ovnu jednostavno nije mogao odoleti. Ali biće i onih koje će ljubav moriti. Neki će brinuti (Venera opozicija Saturn), neki čeznuti, a neki će gledati stare slike i setnim uzdasima buditi stare uspomene (Venera kvadrat Neptun).

Prvi dan sedmice započinje Mesecom u Vodoliji čiji je prvi aspekt sekstil sa Saturnom, što puno toga govori o generalno celoj nedelji. Venera će sredinom sedmice napraviti opoziciju sa Saturnom, a krajem sedmice kvadrat sa Neptunom. Iako je krajem prošle nedelje ušla u znak Blizanaca, lakoća će je ovih dana napustiti. Prvog dana dok Mesec bude pravio sekstil sa Saturnom, kvadrat sa Marsom i opoziciju sa Jupiterom, možete očekivati neke konkretne događaje, ali i najave kako i u kojem smeru će se oni odvijati.

Sledećeg dana tranzitni Mesec pravi vrlo lepe aspekte, sekstile sa Suncem, Uranom i Merkurom, ali bez obzira na protočnost ovih aspekata nije vreme za akciju. Ovo je dan kada bi valjalo ostati miran i dan prepustiti pripremama i planovima. Merkur se polako približava poslednjem stepenu Ovna, pa nije ovo trenutak za neke velike odluke i reči, kao ni za sklapanje ugovora ili kupovinu bio kakve tehnike ili auta. Reči su ovde na vrlo osetljivom stepenu kao i vožnja i pisana reč, zato ukoliko budete isprovocirani nemojte nikakve mail-ove slati, telefon isključite ili pokušajte izbeći bilo kakvu vrstu razgovora koji u vama mogu izazvati nepromišenu reakciju. Takođe, Merkur na poslednjem stepenu Ovna daje vrlo rizične vožnje i nezgode u saobraćaju. Ovo je dan za mentalni odmor, a ponekad je i fizička aktivnost najbolji odmor za vašu psihu, zato se tog dana posvetite nekim sportskim aktivnostima ili tehnikama koje vas oslobađaju stresa i vode u tišinu.

A sredinom sedmice, preko koje se svaka nedelja deli, Merkur ulazi u znak Bika, dok Venera pravi opoziciju sa Saturnom i započinje ponovo priču o novcu i ljubavi. Međutim, kako je u pitanju opozicija ovo je obično „nemanje novca“ krediti ili dugovi, a i ljubav kada je u pitanju ili je nema ili se na istu čeka ili je neuzvraćena. Saturn ovde umanjuje sreću i lakoću.

Ovo su svakako dani ispita. Možete imati sukob sa partnerom gde ćete čuti reči koje će vas jako zaboleti. Merkur ulazi istog dana u znak Bika, pa će često tema vaših razgovora biti o novcu, poslu, kreditima ili generalno materiji. Merkur želi da zadrži ono što ima, a želi i više od toga. Fiksni znak Bika koji se čvrsto vezuje za materiju, uticaće na vaš racio, na način koji razmišljate i stavljate svoje prioritete. Saturn stavlja iznad svega i svemu viši smisao (Saturn u Strlecu), ali Venera to ne razume i ne oseća (Saturn opozicija Venera), pa dolazi do sukoba. Saturn će mnogima uskratiti određeni priliv novca iz inostranstva ili će na isti da se čeka zbog usporene transakcije (Merkur u Biku), drugi će upasti u dugove i kredite dok će treći doneti vrlo pogrešnu odluku ukoliko se prilikom kupovine, podele imovine ili nasledstva odluče za nešto što je trajnije i sigurnije (Merkur u Biku) umesto za nešto što zahteva obrt novca, investiranje i ulaganje koje će imati mnogo veću i stabilniju zaradu od one prve koja je ponuđena. Čuvajte se oštrih reči, bučnih savetnika i lažnih boraca za pravdu (Mars u Biku kvadrat Jupiter). Mogu vam se pojaviti osobe vrlo ljute na režim, na sistem, ali i na svakoga ko ne misli isto poput njih, pa će na jedan vrlo robusan (Mars u Biku) način ispoljavati svoju agresiju i bes. Klonite se njihove filosofije, ma kako oni „dobronamerni“ bili.

Dok jedni budu mislili o imanju (Merkur u Biku) druge će moriti ljubavni jadi. Venera u dvojnom znaku koju opozituje Saturn iz avanturističkog znaka Strelca i na kraju sedmice kvadrira Neptun iz Riba, nosi jednu vrlo nezgodnu ljubavnu priču ili ljubavne trouglove. Ovde vidimo jednu priču koja se može dogoditi ili se već dogodila, ali još na nekom nivou vibrira. Nebo je stalo u trenutku kada je Venera stala na fiksnoj zvezdi Aldebaran, iz sazvežđa Taurus, koji sa sobom nosi mit o ljubavnoj priči između Zevsa i Europe koju, da bi osvojio, morao da se preruši u prelepog belog bika. Magijom se poslužio da je zavede i sa njom dobije sinove. Ona se kasnije udaje i zasniva novu porodicu zajedno sa Zevsovim sinovima. Drugi mit govori o Zevsovom prvom neverstvu sa Lo, Herinom ličnom sveštenicom, a koju Hera proganja do kraja života.

Ova Venera sa sobom nosi sliku tajne ljubavne veze, o nekome ko je daleko u inostranstvu, bilo da je muškarac koji službeno putuje i tako nalazi ljubavnicu, bilo da je ta ljubavnica neko sa puta ili u inostranstvu. Venera sa Neptunom govori o tajni koja je otrkivena, o razočaranja, razotkrivanju istine i bolnoj spoznaji o životu u laži. Na kraju tih priča, uvek je početak sladak ali često na kraju neko uvek bude povređen i pati. Suze su za takve situacije stvorene. Venera je aferoidna, na 9° u dvojnom znaku Blizanaca, pa će biti puno pisanih koketiranja, zaljubljenih mail-ova i pararaelnim vezama. Brzo će ona okrenuti glavu i krenuti napred (dispozitor Merkur je vodi u sedište), ali Mesec će biti baš povređen. U trenutku kada se dan bude završavao, Mesec će imati egzaktnu konjunkciju sa Marsom, što govori o ženi, majci ili emocijama koju su jako povređene. Jedino će Sunce (muškarac) sačuvati tajnu (Sunce na 29°Ovna),jer jedino je ono visoko na nebu i iz svoje egzaltacije njegova svest ne govori mnogo o tuđim emocijama.

Sve to govori da trebate ove sedmice preispitati svoje emocije, svoju svest o njima i svest o tuđim osećanjima. Koliko ste u svesni svojih osećanja koje imate prema određenim osobama i ako ih imate, da li ste bliski sa njima? Da li sa njima delite svaku radost, sreću, tugu ili suzu? U tišini ispitajte srce svoje i saznaćete mnoge istine o drugima, ali najviše o sebi.

© Kepler asocijacija profesionalnih astrologa, Beograd, Srbija. Sva prava zadržana, 2011. // Design & Coding by studio triD