Tel: (+381) 11.267.0711, (+381) 60.767.3192, (+381) 64.387.2224   |   E-mail: info@profesionalnaastrologija.com   |   Facebook
Početna   |   O nama   |   Astro News   |   Astrološke usluge
Članci po kategorijama
Hronike neba Poslovna prognoza Aktuelnosti Faze Meseca Ritam broja-7 Astrološki članci Ljuboskop Astro teme Kod za astrologa Astrologija dece Astrološki Arhetipovi Local Space Horarna astrologija Mundana astrologija Karmička astrologija AstroHealing Astrološki razgovori Astro Mitologija Duša čoveka Liber Aeternus Astrologija kristala
Full Moon paket “90 dana za življenje duhovnosti” Preko sopstvenog tela mi materijalizujemo sve što vidimo, a plan onoga što materijalizujemo strukturisan je na nivou naših uverenja. Kroz energiju naredna tri puna Meseca otvaramo se za jednu veliku promenu unutar našeg života, koju povezujemo sa kvalitetom življenja duhovnosti, zahvaljujući razvoju novih uverenja – jul (uverenja o bliskosti), avgust (uverenja o promeni) i septembar (uverenja o beskonačnosti).
» prikaži celu vest
Full Moon project radionica „Uverenja o bliskosti“ Pridruži nam se na novoj Full Moon radionici „Uverenja o bliskosti“, koja će se održati 13. jula u formi live webinara od 19 do 20.30h. Naš zadatak ovog punog Meseca biće da izbalansiramo sve emotivne kvalitete u našoj genetici, što je osnova za uspostavljanje stanja bliskosti.
» prikaži celu vest
NOVA KNJIGA: Inicijacije Venere 2022 U prodaji je nova knjiga „Inicijacije Venere 2022“ od autorke Ivane Šaljić. Knjiga je zamišljena kao vodič za Veneru i osvetljava nam sva važna mesta inicijacije za prevazilaženje toka inercije i instaliranja višeg kvaliteta naše Venere. Zato je važno da razumemo kako se Venera oseća u svakom znaku, kako izgleda njena priča ako je živi po inerciji i kako može da izgleda kada podigne energiju i kada je u balansu.
» prikaži celu vest
Astrološki kalendar za 2022. godinu Astrološki kalendar, vaš jedinstveni vodič za 2022. je u prodaji! Pozvani smo da iskoristimo ovu godinu manifestacije, obilja i kreiranja novih uverenja na najbolji način, a Astrološki kalendar će nam pokazati koje su to sve važne tačke koje se aktiviraju u predstojećoj godini.
» prikaži celu vest
Nova knjiga: Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti Najnovija knjiga Aleksandra Imširagića “Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti” detaljno objašnjava astrološku vezu između Anđela i odgovarajućih planetarnih kodova. Takođe, pored posebne povezanosti 72 Anđela Zodijaka i 72 draga kamena / minerala – u knjizi su objašnjene tehnike otkrivanja 5 ključnih Anđela za svaku osobu: Anđela Zvezde, Anđela Čuvara, Anđela Prelaza, Anđela Višeg Ja i Anđela Poruke.
» prikaži celu vest
» prikaži još vesti

Solarna eklipsa i 29. stupanj Riba

U starim civilizacijama, pomračenja Sunca tumačena su kao izuzetno loši znakovi "pada Sunca" gdje nestaje svjetlosti i samim tim prestaje život. Upravo zbog tog Maje i Inke su u to ime, pridavale puno pažnje različitim obredima i obilato koristili žrtvovanje životinja, ponekad i ljudi kako bi udobrovoljili bogove i ponovo vratili Sunce, izvor energije i života. Sumerski astrolozi su primijetili da jedno pomračenje nije izolirana pojava, već da se eklipse precizno uklapaju u nizove koji imaju svoj određeni početak i kraj. Ovi nizovi su kasnije nazvani Saros ciklusi (Saros na grčkom znači ponavljanje).

Pomračenje Sunca se uvijek događa u vrijeme mladog Mjeseca, kada su Sunce i Mjesec u konjukciji. Pomračenje Sunca događa se kada Mjesec prolazi između Zemlje i Sunca, a moguća su jedino kada su Mjesec i Sunce u blizini čvorova . Postoje tri vrste Solarnih eklipsi: totalna, djelimična i prstenasto pomračenje, koje ovisi od toga koliko je Mjesec udaljen od čvorova. Pomračenje Sunca se neće dogoditi ako je Mjesec udaljeniji od čvorova više od 15. stupnjeva. Godišnje se može dogoditi najviše sedam eklipsi (pet solarnih i dvije lunarne), a najmanje dvije (obe solarne). Ove godine imamo četiri eklipse, dvije Solarne i dvije Lunarne i to Solarnu 20.03. i Lunarna 04.04. i u drugoj polovini godine Solarnu - 13.09. i Lunarnu -28.09.2015.godine.

Ove godine, 20.03.2015. biti ćemo svjedoci jednoj izuzetno važnoj Solarnoj eklipsi. Ovaj astronomski fenomen pada točno na dan ekvinocija, proljeća.

Najprije zato što će se dogoditi Totalno pomračenje u Atlanskom oceanu, točnije na otocima Faer Oer i Svalbard koja će trajati 2 minute i 46 sekundi, sa početom pomrčine u 9:46 AM. Na našem starom kontinentu Europi, ova eklipsa biti će parcijalna.

Ova solarna eklipsa je iz familije Sarosa 120. Saros ciklusi nastaju rezonancom drakonističkog mjeseca (vrijeme koje je potrebno da bi se Mjesec vratio na iste čvorove) i sinodičkog mjeseca (vrijeme koje prođe između dva uzastopna puna Mjeseca). Od početka do kraja jednog Saros ciklusa potrebno je 18 godina  10 dana i 8 sati. Saros ciklusi se ne mogu primjenjivati u natalnoj astrologiji, međutim oni su izuzetno važni u mundanoj astrologiji s obzirom da je životni vijek horoskopa država dug (ovi horoskopi rade i poslije promjene državnih granica ili raspada države). Saros ciklusi su važni i u horoskopima velikih tvrtki i kompanija koji su osnovane davno i koje još postoje.

Način upotrebe eklipsi u astrologiji

Eklipse imaju veliku ulogu u astrologiji, gde su one uglavnom vjesnici stresnih i nepovoljnih događaja. Solarne eklipse se često manifestiraju kroz događaje koje nismo svjesno izazvali, dok lunarne eklipse imaju više upliva na našem emotivnom nivou i kao takve donose veću količinu stresa.

Najprije moramo voditi računa da li će eklipsa pasti na neku osjetljivu točku u horoskopu. Kada se eklipsa dogodi na mjestu u kojem se prilikom rođenja nalazi neki planet , tada taj planet dobiva na značaju u vremenu koje dolazi (solarna eklipsa traje onoliko godina koliko je minuta pomračenje trajalo, dok lunarna oko 6 mjeseci do sljedećeg pomračenja). Priroda utjecaja eklipse ovisi o samoj prirodi planete, znaku i kuće u kojoj se eklipsa dogodi kao i aspektima koje pravi sa drugim planetama. Eklipse djeluju u malim orbisima (maksimalno 2 stupnja), računajući aspekte konjukcija ili opozicija. Eklipse ne možemo posmatrati same za sebe, one moraju biti potvrđene i sa ostalim prediktivnim tehnikama, tranzitima, progresijama i direkcijama.

Pomrčina na 29. stupnju Riba

Na 29. stupnju Riba nalazi se jedna jaka i moćna fiksna zvijezda "Šeat" iz sazviježđa Pegaza (leteći konj). Od svih zvijezda u Pegazu ova je najmalefičnija . Tradicionalno je povezana sa brodolomima, te može doneti poplave, nesreće u rudnicima, avionske nesreće i sve druge mundane opasnosti. Međutim, ona ima i pozitivne osobine ukoliko se radi o srodnoj planeti koja je aktivira i koja je pri tom u dobrim aspektima. Ukazuje na svaku vrstu kretanja i saobraćaja i veliku brzinu, te čini ljude fizički brzima i uvijek spremnim da obave najrazličitije zadatke.

Brodogradilište Uljanik

Uljanik je osnovan 1856. godine, u pulskom zaljevu, kao brodogradilište Austro - Ugarske ratne mornarice. Temeljac za izgradnju položila je carica Elizabeta. Ovaj veliki proizvođač različitih specijalnih brodova preživio je velike transformacije i još uvijek opstaje u vremenu.

Ova solarna eklipsa na 29. stupnju Riba aktivira Jupitera u natalnoj karti Uljanika.

Uljanikov Jupiter je u svom sjedištu u drugoj kući i vlada drugom i dvanaestom kućom. Stoga, ova eklipsa bi mogla aktivirati financijsku situaciju brodogradilišta. Jupiter je u sekstilu sa Uranom, vladarem druge kuće, što nam ukazuje da će ova eklipsa imati povoljan utjecaj na financije. Zatim, Jupiter je u sekstilu sa Venerom i Marsom, koji vladaju 3/9 kućom, ugovorima i inozemstvom, pa možemo reći da će Uljanik u ovom periodu sklapati izuzetno dobre ugovore koji će mu donijeti financijski prosperitet. U Jupiteru živi Sunce i Merkur, vladari 6/8 kuće koje se odnosi na zaposlenike i opasnosti kojima su oni svakodnevno izloženi. Fiksna zvijezda Šeat u pozitivnoj konotaciji nam govori i o radnicima koji su spremni obavljati brzo i efikasno najrazličitije poslove i u ekstremnim uvjetima. Upravo u ovom periodu brodogradilište sklapa ugovore za izgradnju najrazličitijih zahtjevnih brodova: tri broda za prijevoz 7000 automobila, dva Dredgera (brod koji kopa morsko dno) i platformu za istraživanje. Zbog povećanog obima posla ovih dana je bilo riječi i o novim radnim mjestima. Jedan od dispozitora ove eklipse je Neptun u drugoj kući, koji je u kvadratu sa Merkurom i Suncem iz dvanaeste kuće. Postoji mogućnost da kroz ovaj aspekt dođe do nesretnih slučajeva po same radnike. Najizazovniji period će biti slijedeće godine kada tranzitni Saturn bude došao na natalni Merkur i Sunce. Tranzitni Kiron u to vrijeme nalazi se na natalnom Neptunu i aktivira kvadrat sa Suncem i Merkurom. Kiron simbolizira povrede te potvrđuje ovu sliku.

Ovu nezgodnu situaciju možemo potvrditi i kroz direkcije i sekundarne progresije. 

U direktivnom horoskopu Sunce i Merkur se nalaze na fiksnoj zvijezdi „Algol“ koja po svojoj prirodi predstavlja opasnosti, u ovom slučaju po radnike. Direktivni Uran na 10 Škorpiona radi kvadrat na natalnog Marsa koji ukazuje na materijalnu štetu koja može nastati prilikom porinuća broda. Natalni Mars vlada 10/3 kućom postignućem i porinućem, a natalni Uran 2. kućom financija. Ovu sliku možemo potvrditi i kroz sekundarne progresije u kojima su Uran i Sunce u konjukciji na 260 Bika - na malefičnoj zvijezdi „Algol“. Natalni Uran i Sunce vladaju 2/8 kućom koja može donijeti materijalnu štetu.

Zaključak koji bismo ovde moogli izvesti je da postoji mogućnost da ova Solarna eklipsa aktivira dobre financijske ugovore u ovoj kompaniji. Uslijed ovako velikog obima posla, gdje će biti veliki presing na radnike, može doći do propusta koji će izazvati nezgode i štete.

© Kepler asocijacija profesionalnih astrologa, Beograd, Srbija. Sva prava zadržana, 2011. // Design & Coding by studio triD