Tel: 011.267.31.92, 064.387.222.4   |   E-mail: info@profesionalnaastrologija.com   |   Facebook
Početna   |   O nama   |   Astro News   |   Astrološke usluge
Članci po kategorijama
Hronike neba Poslovna prognoza Ritam broja-7 Faze Meseca Aktuelnosti Astrološki članci Ljuboskop Astro teme Kod za astrologa Astrologija dece Local Space Astrološki Arhetipovi Horarna astrologija AstroHealing Mundana astrologija Karmička astrologija Astrološki razgovori Astro Mitologija Duša čoveka Liber Aeternus Astrologija kristala
Webinar: Tehnologija Svesti Urana Tri nivoa svesti, Kopče astralnog i eteričnog sveta, Univerzalni provodnik, Povezivanje uma i tela, Mentalni provodnik, Proces oživljavanja mentalnog tela, Otkrivanje sopstvenog simbola - samo su neke od tema o kojima će biti reči na webinaru Tehnologije Svesti Urana koji će se održati u subotu 11.04. od 12h do 15h.
» prikaži celu vest
Webinar: Buđenje U subotu 11. aprila, dr Lea Imširagić će održati webinar Energetske Astrologije Urana, sa početkom od 17h. Ovaj put učimo igru transformacije i oživljavamo biće Urana. Webinar će vam omogućiti da osvestite svoju vezu sa Univerzumom (na svoj lični način), da prepoznate i razvežete obrasce koje ponavljate, kao i navike u kojima ste zaglavljeni, da se oslobodite povećane mentalne napetosti i ubrzanosti i da naučite da disanjem kroz 8. čakru dovodete svoj nervni sistem u balans, kao i svoj odnos sa vremenom.
» prikaži celu vest
Kurs: Rektifikacija i elekciona astrologija U petak, 03. aprila od 18h počinje online četvoronedeljni kurs iz Rektifikacije natalnog horoskopa i Elekcione astrologije. Ovaj kurs je namenjen svima koji imaju osnovno astrološko predznanje ali žele da izračunaju tačno vreme svog rođenja, kao i da usvoje sistem izračunavanja tačnog vremena rođenja klijenta i takođe onima koji žele da otkriju veštinu pravilnog odabira trenutka za započinjanje znaćajnih životnih projekata (poslovi, venčanja, selidbe, itd...).
» prikaži celu vest
Full Moon Project Radionica „Inspiracija“ Pozivamo vas na novu Full Moon Project Radionicu „Inspiracija“ koja će se održati u sredu, 8. aprila 2020. godine. Sam znak Vage u kojem se odigrava ovaj Pun Mesec govori o ravnotežu koju je izuzetno važno uspostaviti na nivou svog tela, dovodeći unutar sebe sve strahove predaka u jedno stanje mira. Ova radionica će biti online i trajaće od 19.00h do 20.30h.
» prikaži celu vest
Astrološki Kalendar za 2020. godinu Nedavno je izašao novi astrološki kalendar za 2020. godinu. Pozvani smo da iskoristimo ovu godinu aktiviranja Viših Stanja Svesti na najbolji način, a Astro Kalendar će nam pokazati koje su to predivne tačke u 2020. godini i kako najbolje možemo da iskoristimo potencijal ove divne godine koja je pred nama!
» prikaži celu vest
» prikaži još vesti

Solarna eklipsa i 29. stupanj Riba

U starim civilizacijama, pomračenja Sunca tumačena su kao izuzetno loši znakovi "pada Sunca" gdje nestaje svjetlosti i samim tim prestaje život. Upravo zbog tog Maje i Inke su u to ime, pridavale puno pažnje različitim obredima i obilato koristili žrtvovanje životinja, ponekad i ljudi kako bi udobrovoljili bogove i ponovo vratili Sunce, izvor energije i života. Sumerski astrolozi su primijetili da jedno pomračenje nije izolirana pojava, već da se eklipse precizno uklapaju u nizove koji imaju svoj određeni početak i kraj. Ovi nizovi su kasnije nazvani Saros ciklusi (Saros na grčkom znači ponavljanje).

Pomračenje Sunca se uvijek događa u vrijeme mladog Mjeseca, kada su Sunce i Mjesec u konjukciji. Pomračenje Sunca događa se kada Mjesec prolazi između Zemlje i Sunca, a moguća su jedino kada su Mjesec i Sunce u blizini čvorova . Postoje tri vrste Solarnih eklipsi: totalna, djelimična i prstenasto pomračenje, koje ovisi od toga koliko je Mjesec udaljen od čvorova. Pomračenje Sunca se neće dogoditi ako je Mjesec udaljeniji od čvorova više od 15. stupnjeva. Godišnje se može dogoditi najviše sedam eklipsi (pet solarnih i dvije lunarne), a najmanje dvije (obe solarne). Ove godine imamo četiri eklipse, dvije Solarne i dvije Lunarne i to Solarnu 20.03. i Lunarna 04.04. i u drugoj polovini godine Solarnu - 13.09. i Lunarnu -28.09.2015.godine.

Ove godine, 20.03.2015. biti ćemo svjedoci jednoj izuzetno važnoj Solarnoj eklipsi. Ovaj astronomski fenomen pada točno na dan ekvinocija, proljeća.

Najprije zato što će se dogoditi Totalno pomračenje u Atlanskom oceanu, točnije na otocima Faer Oer i Svalbard koja će trajati 2 minute i 46 sekundi, sa početom pomrčine u 9:46 AM. Na našem starom kontinentu Europi, ova eklipsa biti će parcijalna.

Ova solarna eklipsa je iz familije Sarosa 120. Saros ciklusi nastaju rezonancom drakonističkog mjeseca (vrijeme koje je potrebno da bi se Mjesec vratio na iste čvorove) i sinodičkog mjeseca (vrijeme koje prođe između dva uzastopna puna Mjeseca). Od početka do kraja jednog Saros ciklusa potrebno je 18 godina  10 dana i 8 sati. Saros ciklusi se ne mogu primjenjivati u natalnoj astrologiji, međutim oni su izuzetno važni u mundanoj astrologiji s obzirom da je životni vijek horoskopa država dug (ovi horoskopi rade i poslije promjene državnih granica ili raspada države). Saros ciklusi su važni i u horoskopima velikih tvrtki i kompanija koji su osnovane davno i koje još postoje.

Način upotrebe eklipsi u astrologiji

Eklipse imaju veliku ulogu u astrologiji, gde su one uglavnom vjesnici stresnih i nepovoljnih događaja. Solarne eklipse se često manifestiraju kroz događaje koje nismo svjesno izazvali, dok lunarne eklipse imaju više upliva na našem emotivnom nivou i kao takve donose veću količinu stresa.

Najprije moramo voditi računa da li će eklipsa pasti na neku osjetljivu točku u horoskopu. Kada se eklipsa dogodi na mjestu u kojem se prilikom rođenja nalazi neki planet , tada taj planet dobiva na značaju u vremenu koje dolazi (solarna eklipsa traje onoliko godina koliko je minuta pomračenje trajalo, dok lunarna oko 6 mjeseci do sljedećeg pomračenja). Priroda utjecaja eklipse ovisi o samoj prirodi planete, znaku i kuće u kojoj se eklipsa dogodi kao i aspektima koje pravi sa drugim planetama. Eklipse djeluju u malim orbisima (maksimalno 2 stupnja), računajući aspekte konjukcija ili opozicija. Eklipse ne možemo posmatrati same za sebe, one moraju biti potvrđene i sa ostalim prediktivnim tehnikama, tranzitima, progresijama i direkcijama.

Pomrčina na 29. stupnju Riba

Na 29. stupnju Riba nalazi se jedna jaka i moćna fiksna zvijezda "Šeat" iz sazviježđa Pegaza (leteći konj). Od svih zvijezda u Pegazu ova je najmalefičnija . Tradicionalno je povezana sa brodolomima, te može doneti poplave, nesreće u rudnicima, avionske nesreće i sve druge mundane opasnosti. Međutim, ona ima i pozitivne osobine ukoliko se radi o srodnoj planeti koja je aktivira i koja je pri tom u dobrim aspektima. Ukazuje na svaku vrstu kretanja i saobraćaja i veliku brzinu, te čini ljude fizički brzima i uvijek spremnim da obave najrazličitije zadatke.

Brodogradilište Uljanik

Uljanik je osnovan 1856. godine, u pulskom zaljevu, kao brodogradilište Austro - Ugarske ratne mornarice. Temeljac za izgradnju položila je carica Elizabeta. Ovaj veliki proizvođač različitih specijalnih brodova preživio je velike transformacije i još uvijek opstaje u vremenu.

Ova solarna eklipsa na 29. stupnju Riba aktivira Jupitera u natalnoj karti Uljanika.

Uljanikov Jupiter je u svom sjedištu u drugoj kući i vlada drugom i dvanaestom kućom. Stoga, ova eklipsa bi mogla aktivirati financijsku situaciju brodogradilišta. Jupiter je u sekstilu sa Uranom, vladarem druge kuće, što nam ukazuje da će ova eklipsa imati povoljan utjecaj na financije. Zatim, Jupiter je u sekstilu sa Venerom i Marsom, koji vladaju 3/9 kućom, ugovorima i inozemstvom, pa možemo reći da će Uljanik u ovom periodu sklapati izuzetno dobre ugovore koji će mu donijeti financijski prosperitet. U Jupiteru živi Sunce i Merkur, vladari 6/8 kuće koje se odnosi na zaposlenike i opasnosti kojima su oni svakodnevno izloženi. Fiksna zvijezda Šeat u pozitivnoj konotaciji nam govori i o radnicima koji su spremni obavljati brzo i efikasno najrazličitije poslove i u ekstremnim uvjetima. Upravo u ovom periodu brodogradilište sklapa ugovore za izgradnju najrazličitijih zahtjevnih brodova: tri broda za prijevoz 7000 automobila, dva Dredgera (brod koji kopa morsko dno) i platformu za istraživanje. Zbog povećanog obima posla ovih dana je bilo riječi i o novim radnim mjestima. Jedan od dispozitora ove eklipse je Neptun u drugoj kući, koji je u kvadratu sa Merkurom i Suncem iz dvanaeste kuće. Postoji mogućnost da kroz ovaj aspekt dođe do nesretnih slučajeva po same radnike. Najizazovniji period će biti slijedeće godine kada tranzitni Saturn bude došao na natalni Merkur i Sunce. Tranzitni Kiron u to vrijeme nalazi se na natalnom Neptunu i aktivira kvadrat sa Suncem i Merkurom. Kiron simbolizira povrede te potvrđuje ovu sliku.

Ovu nezgodnu situaciju možemo potvrditi i kroz direkcije i sekundarne progresije. 

U direktivnom horoskopu Sunce i Merkur se nalaze na fiksnoj zvijezdi „Algol“ koja po svojoj prirodi predstavlja opasnosti, u ovom slučaju po radnike. Direktivni Uran na 10 Škorpiona radi kvadrat na natalnog Marsa koji ukazuje na materijalnu štetu koja može nastati prilikom porinuća broda. Natalni Mars vlada 10/3 kućom postignućem i porinućem, a natalni Uran 2. kućom financija. Ovu sliku možemo potvrditi i kroz sekundarne progresije u kojima su Uran i Sunce u konjukciji na 260 Bika - na malefičnoj zvijezdi „Algol“. Natalni Uran i Sunce vladaju 2/8 kućom koja može donijeti materijalnu štetu.

Zaključak koji bismo ovde moogli izvesti je da postoji mogućnost da ova Solarna eklipsa aktivira dobre financijske ugovore u ovoj kompaniji. Uslijed ovako velikog obima posla, gdje će biti veliki presing na radnike, može doći do propusta koji će izazvati nezgode i štete.

© Kepler asocijacija profesionalnih astrologa, Beograd, Srbija. Sva prava zadržana, 2011. // Design & Coding by studio triD