Tel: 011.267.31.92, 064.387.222.4   |   E-mail: info@profesionalnaastrologija.com   |   Facebook
Početna   |   O nama   |   Astro News   |   Astrološke usluge
Članci po kategorijama
Hronike neba Poslovna prognoza Ritam broja-7 Faze Meseca Aktuelnosti Astrološki članci Ljuboskop Astro teme Kod za astrologa Astrologija dece Local Space Astrološki Arhetipovi Horarna astrologija AstroHealing Mundana astrologija Karmička astrologija Astrološki razgovori Astro Mitologija Duša čoveka Liber Aeternus Astrologija kristala
Webinar: Tehnologija Svesti Urana Tri nivoa svesti, Kopče astralnog i eteričnog sveta, Univerzalni provodnik, Povezivanje uma i tela, Mentalni provodnik, Proces oživljavanja mentalnog tela, Otkrivanje sopstvenog simbola - samo su neke od tema o kojima će biti reči na webinaru Tehnologije Svesti Urana koji će se održati u subotu 11.04. od 12h do 15h.
» prikaži celu vest
Webinar: Buđenje U subotu 11. aprila, dr Lea Imširagić će održati webinar Energetske Astrologije Urana, sa početkom od 17h. Ovaj put učimo igru transformacije i oživljavamo biće Urana. Webinar će vam omogućiti da osvestite svoju vezu sa Univerzumom (na svoj lični način), da prepoznate i razvežete obrasce koje ponavljate, kao i navike u kojima ste zaglavljeni, da se oslobodite povećane mentalne napetosti i ubrzanosti i da naučite da disanjem kroz 8. čakru dovodete svoj nervni sistem u balans, kao i svoj odnos sa vremenom.
» prikaži celu vest
Kurs: Rektifikacija i elekciona astrologija U petak, 03. aprila od 18h počinje online četvoronedeljni kurs iz Rektifikacije natalnog horoskopa i Elekcione astrologije. Ovaj kurs je namenjen svima koji imaju osnovno astrološko predznanje ali žele da izračunaju tačno vreme svog rođenja, kao i da usvoje sistem izračunavanja tačnog vremena rođenja klijenta i takođe onima koji žele da otkriju veštinu pravilnog odabira trenutka za započinjanje znaćajnih životnih projekata (poslovi, venčanja, selidbe, itd...).
» prikaži celu vest
Full Moon Project Radionica „Inspiracija“ Pozivamo vas na novu Full Moon Project Radionicu „Inspiracija“ koja će se održati u sredu, 8. aprila 2020. godine. Sam znak Vage u kojem se odigrava ovaj Pun Mesec govori o ravnotežu koju je izuzetno važno uspostaviti na nivou svog tela, dovodeći unutar sebe sve strahove predaka u jedno stanje mira. Ova radionica će biti online i trajaće od 19.00h do 20.30h.
» prikaži celu vest
Astrološki Kalendar za 2020. godinu Nedavno je izašao novi astrološki kalendar za 2020. godinu. Pozvani smo da iskoristimo ovu godinu aktiviranja Viših Stanja Svesti na najbolji način, a Astro Kalendar će nam pokazati koje su to predivne tačke u 2020. godini i kako najbolje možemo da iskoristimo potencijal ove divne godine koja je pred nama!
» prikaži celu vest
» prikaži još vesti

Od 16.03. do 23.03.2015.

Prošla sedmica je bila u znaku Marsa. Marsova uloga je bila da probudi uspavane, da pokrene određene akcije i započne neke konkretne promene. Ukoliko niste zakoračili u takvu vrstu promena, period koji je pred vama može biti vrlo bolan i težak. Međutim, ukoliko se niste opirali Univerzumu i iskoristili ono što vam „nebeske sile“ nude, sada se pred vama otvaraju velika vrata nekog sasvim novog sveta.

Ove sedmice Mars neće biti glavni akter događaja, ali će nebo ipak biti jako izazovno. Na nebu se dešava poslednji kvadrat Urana i Plutona u ovom ciklusu. Ukoliko ste zaboravili prvi se dogodio još 2011. godine u sedmom mesecu, bilo ih je još pet tokom 2012., 2013. i 2014. godine, a konačno poslednji kvadrat se događa ove sedmice u utorak. Ovo je jako važan i sudbinski period. Prisetite se šta se dogodilo i da li ste nešto započeli one godine kada se dogodio prvi kvadrat. Možda ste imali neko poznanstvo ili ste započeli neki projekat koji se još uvek iz nekih razloga nije završio. Bilo da je bio u pitanju posao, odnos ili mesto stanovanja, sada je došao trenutak okončanja, završetka ili reorganizacije istog.

Kvadrat između Urana i Plutona neće biti pokretač tih dešavanja već će samo uticati na razvoj određene situacije. Početak promena koje vam nailaze pokrenuće eklipsa. Pomračenje Sunca koje se događa na 29°Riba, poslednji stepen posednjeg znaka Zodijaka. Pored toga što je svaki poslednji stepen presenzitivan, na ovom se stepenu dodatno nalazi i fiksna zvezda „Šeat“ iz sazvežđa Pegaz koja u sebi ima jednu vrlo malefičnu prirodu. Malefičnost ove zvezde ukazuje na opasnost od vode, davljenja, brodoloma, kao i opasnost od poplava ili avionskih nesreća. Zvezda Šeat bila je aktivirana kada je „Titanik“ potonuo. Uran i Pluton samo će povećati nesreće i proširiti ih i na zemljotrese, bombardovanja i trovanja otrovnim gasovima. Na mundanom nivou ovo su velike promene izazvane raznim katastrofama. Međutim, kako za sve u životu postoje dva puta, tako i simbolika ovih zvezda uvek ima dva načina delovanja. Zvezde iz sazvežđa „Pegaz“, zapravo krilati konj Pegaz, simboliziraju prolaz sa jedne ravni u drugu, odnosno pretvaranje iz lošeg u dobro. Upravo su ovo prave reči za eklipsu koja nam predstoji.

Jedno pomračenje se događa na samom kraju poslednjeg znaka. Određene stvari se gase ili umiru, a rađa se nešto potpuno novo (Sunce konjunkcija Mesec). Već sledećeg dana počinje proleće i oba svetla ulaze u znak Ovna i započinju jedan potpuno novi ciklus. Zato, ovo je period korenitih promena.

 Ukoliko ste imali neko poznanstvo koje već dugo vremena traje, ali vam je odnos nedefinisan, sada će se ili prekinuti i u vaš život ući neko sasvim novi ili će se vaš odnos pretvoriti u nešto vrlo kvalitetno i vredno. Svega može biti, samo isto ništa neće ostati.

Priča o Pegazu nosi u sebi priču slobode. Mit govori o tome kako je Posejdon silovao Gorgonu Meduzu, nakon čega se u njoj probudila strašna mržnja, koja je bila toliko jaka da je pogledom svakog ko je pogleda pretvarala u stene i kamen. Persej je želeo da oslobodi narod njene mržnje, pa joj je odsekao glavu i tom prilikom su iz nje izašli Pegaz i njegov brat Hrisaor.

Pegaz je postao slobodno biće i odmah nakon gubitka majke, poleteo i osetio svoju slobodu. Od tog trenutka Pegaz i Persej išli su dalje u pohode, a jedan od njih je bio i osobođenje okovane Andromede. I ona je u ovom mitu, ovoj priči, ovom trenutku zabeleženom na nebu, jer sa 15°Ovna, na kojoj je fiksna zvezda „Alferac“ iz sazvežđa Andromede, Uran se suprotstavlja strašnom Pluonu.

Ovo je takođe i slika odlaska, napuštanja roditeljskog doma, kuće. Gorgona Meduza predstavlja majku, žensku osobu koja zbog svojih ličnih razloga ne pušta svojoj deci da odu dalje od nje, da se otisnu u svet i svoju sreću sami potraže. Ali tu je i Uran sa Alferaca koji se upravo pobunio protiv Plutona iz Jarca i koji sa sobom nosi pretke, tradiciju i korene, koji vuku i kojih je teško osloboditi se. Zato, vam ovaj period otvara nove puteve i ukoliko niste sami izabrali, bićete prinuđeni da donesete neke životne, sudbinske odluke. Neki će želeti, a neki biti primorani da promene svoje prebivalište, da napuste svoje porodične domove i osamostale se. Razlog može biti ponuda za posao negde u inostranstvu ili ponuda za zajednički – bračni život.

Na sve ovo, imamo i jednu Veneru koja će ući u znak Bika, a u trenutku kada se Sunce sa Mesecom bude spajalo, biće na 03°Bika, najplodnijem stepenu u Zodijaku. Da li će Venera u Biku biti začeće i osnivanje nove porodice, dobitak na lutriji ili na kraju okončanje nekog dugog, ali teškog i opterećujućeg odnosa, zavisi isključivo od vas i vaših pređašnjih akcija?!

Na kraju sedmice prijaće vam malo zatišja i odmora. U utorak je egzaktan kvadrat Urana i Plutona, u petak pomračenje Sunca i istog dana ulazak Sunca i Meseca u znak Ovna, tako da vam akcije i energije neće nedostajati. Sa ulaskom Meseca u znak Bika, malo će se strasti smiriti i želećete da se opustite i prepustite Venerinim užicima (Venera u Biku). Tek kada budete malo zastali, oslušnuli tišinu (Merkur u Ribama sekstil Pluton) shvatićete smisao svega što se dogodilo ili što je počelo i treba se dogoditi. Zahvalite se u tišini i radujte se promenama, jer jedino vam one vam otvaraju vrata ka višem nebu, ka višoj svesti i boljem životu. 

© Kepler asocijacija profesionalnih astrologa, Beograd, Srbija. Sva prava zadržana, 2011. // Design & Coding by studio triD