Tel: 011.267.31.92, 064.387.222.4   |   E-mail: info@profesionalnaastrologija.com   |   Facebook
Početna   |   O nama   |   Astro News   |   Astrološke usluge
Članci po kategorijama
Hronike neba Poslovna prognoza Ritam broja-7 Faze Meseca Aktuelnosti Astrološki članci Ljuboskop Astro teme Kod za astrologa Astrologija dece Local Space Astrološki Arhetipovi Horarna astrologija AstroHealing Mundana astrologija Karmička astrologija Astrološki razgovori Astro Mitologija Duša čoveka Liber Aeternus Astrologija kristala
Kurs: Karmička Astrologija Budućih Života Od 21. novembra na Kepler Institutu počinje šestonedeljni kurs iz Karmičke Astrologije Budućih Života. Neke od tema ovog kursa su Petlje Budućeg Života, Otvaranje Budućeg sećanja, Duša Budućeg života, Lice Buduće inkarnacije, Hiron – Kosmička Duša i Lanac Budućih inkarnacija. Kurs se može pohađati redovno ili online.
» prikaži celu vest
Kurs: Psihološki profil, ljubav i brak u natalnom horoskopu Na Kepler Institutu, 26. novembra će početi dvomesečni kurs iz natalne astrologije. Na ovom kursu će se, kroz izučavanje astroloških serija, učiti o slikama odnosa različitih planeta, kuća i znakova koji nam govore o predispozicijama u ljubavi, zatim braku, periodu koji povezuje ljubavnu vezu i stupanje u brak, a pre svega toga – psihološkom profilu natusa. Moguće je i online pohađanje.
» prikaži celu vest
Dvodnevna radionica: Isceljenje Unutrašnjeg Deteta Da li ste spremni za duhovnu avanturu kroz isceljivanje i duboku integraciju? Pridružite nam se u dubokom i moćnom vikendu radosti, isceljenja i ličnog rasta uz pomoć neverovatnih Wild Earth Animal esencija i njihovog tvorca, šamana Danijela Mejpla (Daniel Mapel) iz Virdžinije koji živi sa životinjama u šumi i komunicira sa njima. Njegov rad je dobio međunarodno priznanje za svoju originalnost i sposobnost da na licu mesta pravi izuzetne promene.
» prikaži celu vest
Predavanja u Kini Od 22. novembra do 24. novembra 2019. godine, održava se prva Međunarodna Astrološka Konferencija u Pekingu, Kini. Tom prilikom, Aleksandar i Lea Imširagić će po prvi put držati predkonferencijske seminare 21. novembra 2019. godine.
» prikaži celu vest
Full Moon Project - Usklađenost Pozivamo vas na novu Full Moon Project Radionicu „Usklađenost“ koja će se održati u utorak, 12. novembra s početkom od 19h, u hotelu Tulip Inn Putnik. Ovaj Pun Mesec radi na usklađenosti ta dva dela kod nas i u okviru njega, otkrivamo svoju viziju koja je dovoljno prihvaćena na polju naše energije da možemo da je ostvarimo.
» prikaži celu vest
» prikaži još vesti

Od 16.03. do 23.03.2015.

Prošla sedmica je bila u znaku Marsa. Marsova uloga je bila da probudi uspavane, da pokrene određene akcije i započne neke konkretne promene. Ukoliko niste zakoračili u takvu vrstu promena, period koji je pred vama može biti vrlo bolan i težak. Međutim, ukoliko se niste opirali Univerzumu i iskoristili ono što vam „nebeske sile“ nude, sada se pred vama otvaraju velika vrata nekog sasvim novog sveta.

Ove sedmice Mars neće biti glavni akter događaja, ali će nebo ipak biti jako izazovno. Na nebu se dešava poslednji kvadrat Urana i Plutona u ovom ciklusu. Ukoliko ste zaboravili prvi se dogodio još 2011. godine u sedmom mesecu, bilo ih je još pet tokom 2012., 2013. i 2014. godine, a konačno poslednji kvadrat se događa ove sedmice u utorak. Ovo je jako važan i sudbinski period. Prisetite se šta se dogodilo i da li ste nešto započeli one godine kada se dogodio prvi kvadrat. Možda ste imali neko poznanstvo ili ste započeli neki projekat koji se još uvek iz nekih razloga nije završio. Bilo da je bio u pitanju posao, odnos ili mesto stanovanja, sada je došao trenutak okončanja, završetka ili reorganizacije istog.

Kvadrat između Urana i Plutona neće biti pokretač tih dešavanja već će samo uticati na razvoj određene situacije. Početak promena koje vam nailaze pokrenuće eklipsa. Pomračenje Sunca koje se događa na 29°Riba, poslednji stepen posednjeg znaka Zodijaka. Pored toga što je svaki poslednji stepen presenzitivan, na ovom se stepenu dodatno nalazi i fiksna zvezda „Šeat“ iz sazvežđa Pegaz koja u sebi ima jednu vrlo malefičnu prirodu. Malefičnost ove zvezde ukazuje na opasnost od vode, davljenja, brodoloma, kao i opasnost od poplava ili avionskih nesreća. Zvezda Šeat bila je aktivirana kada je „Titanik“ potonuo. Uran i Pluton samo će povećati nesreće i proširiti ih i na zemljotrese, bombardovanja i trovanja otrovnim gasovima. Na mundanom nivou ovo su velike promene izazvane raznim katastrofama. Međutim, kako za sve u životu postoje dva puta, tako i simbolika ovih zvezda uvek ima dva načina delovanja. Zvezde iz sazvežđa „Pegaz“, zapravo krilati konj Pegaz, simboliziraju prolaz sa jedne ravni u drugu, odnosno pretvaranje iz lošeg u dobro. Upravo su ovo prave reči za eklipsu koja nam predstoji.

Jedno pomračenje se događa na samom kraju poslednjeg znaka. Određene stvari se gase ili umiru, a rađa se nešto potpuno novo (Sunce konjunkcija Mesec). Već sledećeg dana počinje proleće i oba svetla ulaze u znak Ovna i započinju jedan potpuno novi ciklus. Zato, ovo je period korenitih promena.

 Ukoliko ste imali neko poznanstvo koje već dugo vremena traje, ali vam je odnos nedefinisan, sada će se ili prekinuti i u vaš život ući neko sasvim novi ili će se vaš odnos pretvoriti u nešto vrlo kvalitetno i vredno. Svega može biti, samo isto ništa neće ostati.

Priča o Pegazu nosi u sebi priču slobode. Mit govori o tome kako je Posejdon silovao Gorgonu Meduzu, nakon čega se u njoj probudila strašna mržnja, koja je bila toliko jaka da je pogledom svakog ko je pogleda pretvarala u stene i kamen. Persej je želeo da oslobodi narod njene mržnje, pa joj je odsekao glavu i tom prilikom su iz nje izašli Pegaz i njegov brat Hrisaor.

Pegaz je postao slobodno biće i odmah nakon gubitka majke, poleteo i osetio svoju slobodu. Od tog trenutka Pegaz i Persej išli su dalje u pohode, a jedan od njih je bio i osobođenje okovane Andromede. I ona je u ovom mitu, ovoj priči, ovom trenutku zabeleženom na nebu, jer sa 15°Ovna, na kojoj je fiksna zvezda „Alferac“ iz sazvežđa Andromede, Uran se suprotstavlja strašnom Pluonu.

Ovo je takođe i slika odlaska, napuštanja roditeljskog doma, kuće. Gorgona Meduza predstavlja majku, žensku osobu koja zbog svojih ličnih razloga ne pušta svojoj deci da odu dalje od nje, da se otisnu u svet i svoju sreću sami potraže. Ali tu je i Uran sa Alferaca koji se upravo pobunio protiv Plutona iz Jarca i koji sa sobom nosi pretke, tradiciju i korene, koji vuku i kojih je teško osloboditi se. Zato, vam ovaj period otvara nove puteve i ukoliko niste sami izabrali, bićete prinuđeni da donesete neke životne, sudbinske odluke. Neki će želeti, a neki biti primorani da promene svoje prebivalište, da napuste svoje porodične domove i osamostale se. Razlog može biti ponuda za posao negde u inostranstvu ili ponuda za zajednički – bračni život.

Na sve ovo, imamo i jednu Veneru koja će ući u znak Bika, a u trenutku kada se Sunce sa Mesecom bude spajalo, biće na 03°Bika, najplodnijem stepenu u Zodijaku. Da li će Venera u Biku biti začeće i osnivanje nove porodice, dobitak na lutriji ili na kraju okončanje nekog dugog, ali teškog i opterećujućeg odnosa, zavisi isključivo od vas i vaših pređašnjih akcija?!

Na kraju sedmice prijaće vam malo zatišja i odmora. U utorak je egzaktan kvadrat Urana i Plutona, u petak pomračenje Sunca i istog dana ulazak Sunca i Meseca u znak Ovna, tako da vam akcije i energije neće nedostajati. Sa ulaskom Meseca u znak Bika, malo će se strasti smiriti i želećete da se opustite i prepustite Venerinim užicima (Venera u Biku). Tek kada budete malo zastali, oslušnuli tišinu (Merkur u Ribama sekstil Pluton) shvatićete smisao svega što se dogodilo ili što je počelo i treba se dogoditi. Zahvalite se u tišini i radujte se promenama, jer jedino vam one vam otvaraju vrata ka višem nebu, ka višoj svesti i boljem životu. 

© Kepler asocijacija profesionalnih astrologa, Beograd, Srbija. Sva prava zadržana, 2011. // Design & Coding by studio triD