Tel: 011.267.31.92, 064.387.222.4   |   E-mail: info@profesionalnaastrologija.com   |   Facebook
Početna   |   O nama   |   Astro News   |   Astrološke usluge
Članci po kategorijama
Hronike neba Poslovna prognoza Ritam broja-7 Aktuelnosti Astrološki članci Ljuboskop Astro teme Kod za astrologa Astrologija dece Local Space Astrološki Arhetipovi Horarna astrologija AstroHealing Karmička astrologija Mundana astrologija Astrološki razgovori Astro Mitologija Duša čoveka Liber Aeternus Astrologija kristala
Seminar: Magnet Srca Na ovom seminaru se polaznici obučavaju da preko natalnog horoskopa imaju uvid u nasleđenu energetsku strukturu. Seminar je organizovan tako da kroz lično iskustvo svaki polaznik može prepoznati zakonitosti svojih energetskih centara kao i tehnike isceljivanja. U nedelju, 22. septembra od 13h do 17h, dr Lea Imširagić će održati predavanje iz modula Energetska Astrologija, a ovaj seminar će biti predviđen za rad na 4. čakri, ili tj Mesecu. Moguće je i online pohađanje.
» prikaži celu vest
Seminar: Tehnologija svesti Meseca Tokom kursa Tehnologija Svesti praktikovaćemo određene vežbe koje će nam omogućiti da celu oblast Energetske Psihologije oživimo u svom svakodnevnom životu, u odnosima sa ljudima, ličnom odnosu prema poslu, finansijama, i pre svega prema sebi. Aleksandar Imširagić će održati seminar iz Tehnologije Svesti na temu 4. čakre ili tj Meseca, u nedelju 29. septembra od 13h do 16h. Moguće je i online pohađanje.
» prikaži celu vest
Predavanje: Superkomunikacija uz Energetsku Psihologiju "Možeš postati superwomen ili superman ako naučiš super-komunikaciju sa sobom jer baš od ove primarne svakodnevne komunikacije sa sobom nastaju svi drugi odnosi. Namera ove radionice je da podelim sa vama dar u vidu jednostavnih tehnika Energetske psihologije kojima možete da naučite da komunicirate sa najinteligentnijim delom svog Uma - sa svojim telom. Jer vi zaslužujete da koristite svoj prirodni dar - da naučite svoju energiju da radi za vas." Dr Lea Imširagić će održati predavanje "Superkomunikacija uz Energetsku Psihologiju" u hotelu Tulip Inn Putnik, 20.09. u 19h.
» prikaži celu vest
Predavanje i promocija knjige: Anđeli Zodijaka Svi imamo određenu svetlosnu prirodu, što je u suštini priroda naše Svesti, jer Svetlost predstavlja kvalitet Svesti. I svako od nas ima svoju energetsku strukturu, odnosno svoj energetski zapis kojim privlači sve događaje u svom životu. Čovek je spoj Neba i Zemlje i predstavlja energetsku matricukoja nosi čitav niz svih njegovih sećanja. Aleksandar Imširagić će održati javno predavanje o Anđelima Zodijaka uz istovremeno predstavljanje istoimene knjige, u hotelu Tulip Inn Putnik.
» prikaži celu vest
Kurs: Anđeli Zodijaka “Radost je emocija koju stvara svetlost. Svi astrološki pokazatelji koji opisuju inerciju bića u natusu, govoreći o njegovim nesvesnim potrebama – što ukaz sudbine jeste – dobijaju svoj smisao i srećan ishod onda kada su prožeti svetlošću. Svetlost je inteligentna sama po sebi, a osnovna jedinica inteligencije svetla jeste Anđeo”. Sedmomesečni kurs Anđeli Zodijaka počinje u subotu, 28. septrembra od 12h do 19h na Kepler Institutu. Moguće je pohađati i online.
» prikaži celu vest
» prikaži još vesti
Mundana astrologija

Španija i 25º fiksnih znakova

Baš kao što je Rusija veoma povezana sa 26. stepenovima fiksnih znakova, tako je i Španija vezana za 25º fiksnih znakova!

U poslednje vreme je na Pirinejskom poluostrvu došlo do «smene straže»: u Španiji su, kao i pre pola godine u Portugaliji, na vlast došle snage desnog političkog spektra.

Španija je parlamentarna monarhija sa zapadnoevropskim modelom skupštine. Na čelu države,  nalazi se kralj, Huan Karlos I, koji je posle smrti diktatora Franka (20.11.1975. – zanimljiv datum, istog dana se ove, 2011.god. dešavaju izbori?!) imao presudnu ulogu u uspostavljanju demokratskog poretka u Španiji. Pored kralja (šefa države), postoji vlada, na čelu sa premijerom, kao i parlament.

Socijalisti vladaju Španijom od 2004.god. (dva mandata su „vezali“), međutim, politika jake štednje zbog ekonomske krize i visoke stope nezaposlenosti (21,52% - najveća stopa nezaposlenosti u EU), donela je socijalistima u protekle dve godne „rekord“ u nepopularnosti.

Premijer Španije, socijalista, Hose Luis Rodriges Sapatero, raspustio je parlament i raspisao opšte izbore za 20.11.2011. god., a izborna godina bi trebala biti 2012.god., dakle, naredna.

 Kako Španiju (kao i ostale članice EU) potresa veoma teška ekonomska kriza, porast nezaposlenosti i prevelika zaduženost, pretpostavljalo  se da bi glasači mogli da se okrenu opozicionoj konzervativnoj Narodnoj partiji, što se i pokazalo kao tačnom procenom.

Naime, vanredni parlamentarni izbori održani 20.11.2011. god. završili su se pobedom opozicione Narodne partije. Sa velikom razlikom u glasovima oni su pobedeli španske socijaliste koji su vladali u proteklih 7 godina.

Kralj i Španija

U samom horoskopu Huana Karlosa I, Mesec (simbol naroda) se nalazi na 25º Vodolije, a ovde Mesec predstavlja i vladara 6 (radnička klasa, niži slojevi društva) od 10 (on, kao kralj). U direkcijama Huana Karlosa I (rađenim za dan održavanja prevremenih izbora), direktivni Mars (vladar 10 – vlast, od 10 – on) je na 25º Bika, pa je ovo slika «sukobaljavanja» (kvadrat) radničke klase (Mesec) i španske vlasti (Mars) – socijalista. Ipak, budući da je u ovoj poziciji Mars slabiji jer je u izgonu – izvesno je da socijalisti «padaju» sa vlasti.

Nadalje, u horoskopu Španije, Merkur, vladar 5 (mlađa populacija, omladina) nalazi se u 10 (vlast) i to na 25º Škorpiona, što kvadrira Mesec iz horoskopa kralja Karlosa i pravi opoziciju na njegov direktivni Mars. Dakle, ovde imamo aktiviranje fiksnog T-kvadrata, i to preko 25. stepenova Bika, Škorpiona i Vodolije!

I sam MC u horoskopu Španije, što predstavlja vlast, nalazi se na 25º Škorpiona. Tačnije, aktivirana je ovde i osa 4/10 iz karte Španije, što predstavlja osu opozicija-vlast u zemlji.

Ovo još nije sve. Sekundarna Venera iz horoskopa Španije je takođe došla na sam natalni MC (upravo na 25º Škorpiona), a vladar je 4. polja i predstavlja opoziciju – pa ovo jeste slika opozicije koja ovaj put dolazi na vlast.

U samoj karti Španije imamo kvadrat između Meseca (narod) u Raku, na vrhu 6 (radnička klasa, niži slojevi društa) i Venere (u kojoj živi i Pluton – transformacija) koja predstavlja opoziciju. U sekundarnim progresijama na dan izbora, sekundarni Mesec je baš došao na 13º Škorpiona i napravio egzaktan polusesktil sa natalnom Venerom (opozicija) na 13º Vage, pa je ovo slika sklada između radnika (vladar 6) i opozicije (vladar 4) – što je dovelo do davanja glasova opoziciji, pre svega od strane radničke klase i nižih slojeva društva.

 Inače, španski narod uskoro čekaju duboke promene, pogotovu kada je reč o radničkoj klasi i zaposlenima, budući da Mesec sa 11º (uranovski stepen - promene) Raka, sa vrha 6. kuće, pravi kvadrat sa Plutonom, a u narednim godinama Pluton iz Jarca će napraviti opoziciju sa natalnim Mesecom, tako da su reforme (Pluton) na polju radnog zakonodavstva (Mesec u 6) više nego izvesne...

Evropska Unija i Španija

Španija je, kao zemlja Škorpiona, primarno predstavljena Plutonom i Marsom u samom horoskopu Evropske Unije.

Budući da su u ovom horoskopu Mars i Pluton u konjunkciji i u egzaktnoj opoziciji sa Mesecom na Algolu – to Španiju zaista opisuje kao jednu zemlju u kojoj se fažizam kao oficijelni sistem održao najduže u Evropi (do 1975. godine). Ipak, potvrdu za ovo dobijamo i ako pogledamo progresivni horoskop EU za ovu godinu – u kome se Mars (Španija) našao baš na 7º Strelca (što je stepen samog Ascendenta početka izbora u Španiji), a Pluton je, iako već više godina – smešten na za Španiju ključnom 25º Škorpiona!

Budući da je Španija članica EU, zanimljivo je pogledati ovde i kartu EU, kao i sam horoskop trenutka kad su izborna mesta otvorena, a to je bilo 20.11.2011. u 09:00, Madrid (Asc na 7º Strelca!!!).

Ovo je jako bitan stepen, jer ako se osvrnemo i na trenutak kada će Regulus ući u znak Device (21.12.2011. god.), vladar Asc tog trenutka biće upravo Merkur na 7º Strelca!!! (više u ovome pogledati u članku Nie Nedeljković«Pallas-Atena, Grčka i Evropa»).

Ovde, na ovom stepenu, Sjedinjenje Države imaju vrh 2. polja – bankarski sistem, finansije – što snažno upućuje na povezanost Američkog monetarnog sistema sa Evropskim, jer je u karti EU Merkur vladar upravo 2. kuće i predstavlja finansije svih država članica, pa samim tim i Španije! Upravo je direktivan Mekrur EU u ovom trenutku (izbor u Španiji) na 7º Strelca, kao i već pomenuti progresivni Mars (predstavnik Španije) – što je sam Asc horoskopa početaka izbora u Španiji! Sasvim je jasno da će isključivo materijalni momenat biti presudan kod glasača.

Inače, da će opozicija pobediti na ovim izborima vidi se i iz karte samog početka izbora. Vladar 10. kuće (dotadašnja vlast) je Merkur koji se, iako u prvoj kući, nalazi u svom izgonu, te nema veliku snagu. S druge strane, u četvrtoj kući (opozicija) nalazi se Uran na 0º Ovna (novi početak), dok je vladar četvrte kuće (Jupiter) gotovo na samom stepenu mesečeve egzaltacije (narod) i u snažnom velikom zemljanom trigonu od Plutona i Marsa!

I na kraju, zanimljivi su i slike koje nam „nude“ sabijski simobli ovde...

25º Vodolije (pogledati 26º Vodolije u knjizi Igora Ognjenovića «360 Pandorinih kutija») – Mesec iz karte Huana Karlosa I (radnička klasa) – „S hidrometrom u ruci mehaničar se u garaži sprema pregladti automobil.“ – istraživanje, analiziranje...

25º Škorpiona (pogledati 26º Škorpiona u istoj knjizi) – sekundarna Venera (opozicija) iz horoskopa Španije – „Američki Indijanci podižu logor na novoj teritoriji.“ – veština, snalažljivost...

25º Bika (pogledati 26º Bika u knjizi) – direktivni Mars (vladar 10 od 10 iz horoskopa Huana Karlosa I – vlast) – „Španjolac peva serenadu svojoj devojci.“ – zavođenje...

Dakle, vlast zavodi narod «pevajući im serenade» obećavajući im lepe stvari... Radnici analiziraju za koga to da glasaju, a opozicija uspeva da se smesti na nekom novom terenu za nju...

Veoma je zanimljivo da je ova grupa stepenova – 25º fiksnih znakova – tako bitna za Španiju, što se potvrđuje kako kroz njen natalni horoskop, njenog aktuelnog kralja, njegovih progresija, pa čak i same Evropske Unije.

© Kepler asocijacija profesionalnih astrologa, Beograd, Srbija. Sva prava zadržana, 2011. // Design & Coding by studio triD