Tel: (+381) 11.267.0711, (+381) 60.767.3192, (+381) 64.387.2224   |   E-mail: info@profesionalnaastrologija.com   |   Facebook
Početna   |   O nama   |   Astro News   |   Astrološke usluge
Članci po kategorijama
Hronike neba Poslovna prognoza Aktuelnosti Faze Meseca Ritam broja-7 Astrološki članci Ljuboskop Astro teme Kod za astrologa Astrologija dece Astrološki Arhetipovi Local Space Horarna astrologija Mundana astrologija Karmička astrologija AstroHealing Astrološki razgovori Astro Mitologija Duša čoveka Liber Aeternus Astrologija kristala
Full Moon paket “90 dana za življenje duhovnosti” Preko sopstvenog tela mi materijalizujemo sve što vidimo, a plan onoga što materijalizujemo strukturisan je na nivou naših uverenja. Kroz energiju naredna tri puna Meseca otvaramo se za jednu veliku promenu unutar našeg života, koju povezujemo sa kvalitetom življenja duhovnosti, zahvaljujući razvoju novih uverenja – jul (uverenja o bliskosti), avgust (uverenja o promeni) i septembar (uverenja o beskonačnosti).
» prikaži celu vest
Full Moon project radionica „Uverenja o bliskosti“ Pridruži nam se na novoj Full Moon radionici „Uverenja o bliskosti“, koja će se održati 13. jula u formi live webinara od 19 do 20.30h. Naš zadatak ovog punog Meseca biće da izbalansiramo sve emotivne kvalitete u našoj genetici, što je osnova za uspostavljanje stanja bliskosti.
» prikaži celu vest
NOVA KNJIGA: Inicijacije Venere 2022 U prodaji je nova knjiga „Inicijacije Venere 2022“ od autorke Ivane Šaljić. Knjiga je zamišljena kao vodič za Veneru i osvetljava nam sva važna mesta inicijacije za prevazilaženje toka inercije i instaliranja višeg kvaliteta naše Venere. Zato je važno da razumemo kako se Venera oseća u svakom znaku, kako izgleda njena priča ako je živi po inerciji i kako može da izgleda kada podigne energiju i kada je u balansu.
» prikaži celu vest
Astrološki kalendar za 2022. godinu Astrološki kalendar, vaš jedinstveni vodič za 2022. je u prodaji! Pozvani smo da iskoristimo ovu godinu manifestacije, obilja i kreiranja novih uverenja na najbolji način, a Astrološki kalendar će nam pokazati koje su to sve važne tačke koje se aktiviraju u predstojećoj godini.
» prikaži celu vest
Nova knjiga: Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti Najnovija knjiga Aleksandra Imširagića “Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti” detaljno objašnjava astrološku vezu između Anđela i odgovarajućih planetarnih kodova. Takođe, pored posebne povezanosti 72 Anđela Zodijaka i 72 draga kamena / minerala – u knjizi su objašnjene tehnike otkrivanja 5 ključnih Anđela za svaku osobu: Anđela Zvezde, Anđela Čuvara, Anđela Prelaza, Anđela Višeg Ja i Anđela Poruke.
» prikaži celu vest
» prikaži još vesti

Solarna eklipsa i sedmi kvadrat Urana i Plutona

Mart mesec u kome se upravo nalazimo je specifičan po tome što je u njemu uvek kraj jedne prirodne godine i početak nove prirodne godine, jer prirodna godina se završava znakom Riba i ulaskom Sunca na 0º Ovna, kada počinje Nova prirodna godina. Na samom kraju ove godine, imamo dva značajna fenomena i prvi je da se 7.kvadratom Urana i Plutona 20. marta završava ciklus njihovih kavadrata koji je počeo 2012. godine. Egzaktni kvadrati ove dve planete traju skoro tri godine i vode nas u period aktiviranja energetskog tela unutar svih nas na kolektivnom i na individualnom nivou. Svaki kvadrat je zapravo uvek aktivirao jednu čakru ili jednu vidljivu planetu u našem horoskopu i to je uvek dovodilo do različitih promena, ispita i stvari koje smo kao kolektiv i pojedinačno prolazili u ovom periodu. Možemo pogledati i u kom smeru se razvijala čitava atmosferu na opštem nivou od 2012. godine i kako je odnos ove dve planete samo budio određeni energetski potencijal.

Sa 7. kvadratom Urana i Plutona imaćemo buđenje 7. Saturnove čakre, što znači da će Saturn u svačijem horoskopu biti naročito probuđen. Svako od nas kao deo kolektiva, upravo kroz Saturna, ima neku svoju ulogu koju će trebati da aktivira. Prvi kvadrat između ove dve planete je bio u junu 2012.godine i on je budio 1. Marsovu čakru, ali ovaj poslednji, budi Saturnovu čakru i predstavlja zaokruženje čitavog ciklusa. Potrebno je, takođe, da budemo svesni da se kvadrat ove dve planete upravo događa u Marsovom znaku Ovna (Uran) i Saturnovom znaku Jarca (Pluton) i sve vreme je njihov odnos izražen kroz vidljive planete preko Marsa i Saturna ili preko 1. i 7. čakre. Prošli, 6.kvadrat Urana i Plutona u decembru 2014. godine probudio je 6. Jupiterov centar i sve stvari koje se tiču naših uvida, proširenja svesti, stvaranje smisla ili kako posložiti stvari na svoje mesto. Glavna stvar Jupitera je da u svemu nalazi neki smisao i da može za svaku stvar koja god da se dešava u svetu ili u ličnom životu, da joj nađe neko mesto i da kaže zbog čega je dobra. To je kvalitet koji svi imamo manje ili više razvijen rođenjem do nekog nivoa, ali uvek u zavisnosti od toga koliko kvalitetno uradimo neku stvar u jednom planetarnom centru, zavisi i onaj naredni potencijal i kakvu energiju tu možemo da dovedemo. Konkretno, još uvek se nalazimo u aktiviranom Jupiterovom centru koji traži od nas da određenim stvarima nađemo svoje mesto i smisao, kao i da ništa ne odbacujemo, kako bismo naredni, probuđeni Saturnov centar mnogli da iskoristimo za mnogo veće suočavanje sa sopstvenom karmom. Ljudi ponekad imaju teškoću da prihvate stvari koje im dolaze u životu, koje su nasleđene i vrlo duboko nesvesne. Da bismo neku stvar mogli da izmenimo i tog Saturna mogli da iskoristimo za nešto što je vrlo kvalitetno, vredno i što će biti dobra postavka za stabilnost, istrajnost i mir, potrebno je da imamo dobru njegovu osnovu. Dobra Saturnova osnova je rad na predhodnoj čakri ili na Jupiterovom 6. centru.

Saturnov put u svačijem horoskopu, najpre ćemo prepoznati kroz potencijal izražen kroz najbolji aspekt koji Saturn gradi. Svako ima neko sećanje izraženo preko povoljnog ili nepovoljnog aspekta Saturna, ali šta će od toga povući i šta će biti dominantno, zavisi od toga koliko neko zna da živi sa ovom planetom i koliko dobro živi taj aspekt. Ako je čovek u prosečnom stanju svesti, stvari će mu se prosečno i dešavati, dešavaće se i jedne i druge u onoj meri u kojoj postoje određene potrebe. Ali, ako čovek pronađe način da dobro funkcioniše sa tim, da radi kvalitetno sa datim centrom, on će prirodno pronalaziti ono što je najpovoljnije i na tom dobrom aspektu će izgraditi sve ostale. Svakako, Saturn je sada jedna izuzetna prilika za rešenje ili razrešenje neke karme, koja je vezana za ovu planetu i što su najčešće porodične stvari i one koje su nasleđene. Sa 7. kvadratom Urana i Plutona aktivira se Saturn i to polje sećanja i karme. Onima koji nisu radili na nekim stvarima i pravili balans ili nisu radili na prethodnim centrima i možda imaju problematičnu priču Saturna, biće teže da sada prave balans sa Saturnom. Kod njih će se to u većoj meri odraziti kroz aktiviranje karme i mogu im se aktivirati određeni događaji ili okolnosti koje su prosto naslonjeni na priču Saturna. U svakom slučaju, ciklus kvadrata Urana i Plutona je počeo sa Marsom i završava se sa Saturnom.

Sedmi kvadrat Urana i Plutona biće 17.marta preko 15-ih stepenova Ovna i Jarca po Griničnom vremenu u 02h 51m. Ascendent je u znaku Jarca, u Saturnovom znaku koji se u suštini budi. Ne treba da imamo strah od Saturna, on treba da bude naš saveznik. Saturn zapravo na život gleda vrlo široko, on život gleda kroz vreme koje često ne živimo svesno, nego podsvesno i podseća nas na celo naše postojanje koje negde imamo. Saturn nosi sećanja na sve vreme koje u sebi nosimo i koje nije samo iz ove inkarnacije. On se jednako dobro seća i onoga iz predhodnih, ali i iz budućih inkarncija. On se seća tog okruglog vremena kod nas i priča o nama iz 3 života istovremeno i na taj način ako su te 3 stvari u balansu, mi dobijamo kristalno jasnu i dijamantsku vrednost i kanal za nešto veliko. Naša Duša nije prisutna samo u jednom telu, zapravo Duša i nije prisutna u telu, nego je telo prisutno u Duši i imamo 3 tela koja mogu da obuhvate jednu Dušu. Međutim, ta 3 tela nisu u jednoj vremenskoj dimenziji i razdvojeni su iskustvima, koja su nekada vrlo različita. Prethodna ili buduća inkarnacija može biti mnogo drugačija od sadašnje u nekim stvarima i tada Saturn ne propušta dovoljno svetlosti. Saturn je najtvrđi kamen i ima veliku sposobnost da propušta svetlost, on je u najznačajnijem obliku čist dijamant, ali čovek mora da neguje takvo propustljivo biće u 3 života zaredom. Saturn je čisti Anđeo u tom kamenu koji propušta svetlost i njemu je potrebno da vrlo fina svetlost prolazi kroz ovaj kamen koji je proziran, što je najfiniji kvalitet koji danas možemo imati. Svako od nas ima svoje sećanje na taj najfiniji kamen koji je deo našeg Višeg entiteta. U ovom 7.kvadratu bismo mogli da njega probudimo i on će tražiti da se otvorimo onome što je stvarno istina kod nas, kako bismo to Više biće uveli u svoju Dušu, jer mi smo uronjeni u Dušu i telo živi u Duši, a ne Duša u telu. U toj realnosti su sadržana sećanja na daleko veću inteligenciju, samo treba da budemo u kontaktu sa običnim ljudima i običnim situacijama koji su delovi naših prošlih i budućih Ja, jer se kroz njih odvijaju strune ili niti tog dijamanta.

U karti 7.kvadrata Urana i Plutona, sam Pluton je u 1. kući u Jarcu na stepenu Jupiterovog pada. Ovo mesto pada Jupitera je u egzistencijalnom smislu duboko vezano za jezgro Zemlje, vezano je za nešto što je duboko ispod i što zapravo predstavlja „kamen mudrosti“ koji živi u znaku Jarca. U centru Saturnovog znaka kao kamen živi ta mudrost koja živi na ovoj planeti i ulazak za taj „kamen mudrosti” ide preko 15. stepena Jarca. Pluton koji je gospodar jezgra Zemlje i gospodar Podzemnog sveta upravo ovde budi taj kvalitet formirajući egzaktan kvadrat sa Uranom i traži da se dođe do tog suštinskog znanja koje nas povezuje sa svim ostalim stvarima. To znanje nam daje potpunu mogućnost da razumemo da znanje nije samo u glavi, nego je i u svim stvarima u životu i „kamen mudrosti“ je onaj koji može svaku stvar da pretvori u zlato, zapravo u jedan sasvim drugi kvalitet. Tu sposobnost svi nosimo duboko u svojoj svesti na nivou ovog entiteta koji živi uspavan na jednom dubokom nivou. Sa ovim kvadratom se dolazi do tog nivoa i mi prolazimo kroz slojeve sećanja na ličnom i kolektivnom nivou na različite stvari koje su ostale nedorečene ili zacementirane. Sve stvari koje su na bilo koji način ostale nesređene, sada imaju tendenciju da se završe, kako bi se došlo do tog dubokog kamena. Pogledajmo različite stvari koje postoje u kolektivnom biću koja bude sećanja na neka davno nerešena pitanja, koja su uvek u vezi sa ovim ovde delom. Na jednom nivou prepoznajemo ekstremni fundamentalizam u religioznom smislu, jer Jupiter koji o tome govori je u Lavu i sve je to na nivou čišćenja, sve dok neko ne dođe do tog „kamena mudrosti“ koji se upravo kroz ovaj kvadrat aktivira i budi.

U trenutku egzaktnog 7. kvadrata Urana i Plutona Mars će se naći na stepenu egzaltacije Sunca, na 19. stepenu Ovna i biće u konjunkciji sa Uranom i Južnim čvorom, što govori o jako dubokim stvarima. Jer, Južni čvor nije nešto što je novo, nego nešto što je staro i što je negde nekada bilo, a i znak Jarca inače uvek govori o nečemu starom, pa ovde imamo neko staro sećanje u koje se ulazi kao u jedan potpuno novi krug koji je vezan za nešto što je bilo ranije. On je nov, jer je u znaku Ovna i tu su Uran i Mars koji takođe ukazuju na novo, ali sve je to već negde bilo i na kolektivnom i na ličnom nivou.

Solarna eklipsa će biti samo tri dana nakon ovog egzaktnog kvadrata 20. 03. 2015. godine u 09h. 36m. po Griniču, a po našem vremenu u 10h. 36m.

Ova Solarna eklipsa je prva nakon eklipse od 11. avgusta 1999. godine koja će se videti na našim prostorima. Ona neće biti onako snažna u smislu vizuelnog doživljaja, jer 1999. bilo potpuno zatamljenje, a ovo je delimično zatamljenje i videće se odavde. Ova eklipsa je naročito značajna, zato što se dešava na 29. stepenu Riba, na poslednjem stepenu poslednjeg znaka, najavljujući da će upravo tog dana da krene i početak proleća ili početak prirodne Nove godine.

Ova eklipsa je prosto kao produžena ruka poslednjeg kvadrata Urana i Plutona i misije koja će početi sa njim. Sa 7. kvadratom Urana i Plutona mi ćemo završiti ciklus kvadrata i probuditi Saturnov nivo na stepenu pada Jupitera, što će nam dati sećanja koja su ostala od nekada davno ili će nam dati „kamen mudrosti“ i suštinsko znanje koje nas vezuje za život na ovoj planeti odakle smo u kosmičkom skladu. Sa druge strane, ova eklipsa na 29º poslednjeg znaka, ponovo govori o onome što je poslednje i što je završetak nekog ciklusa i svakako budi Jupitera i Neptuna kao svoje vladare. Ascendent eklipse je u Blizancima i vladar eklipse je Merkur koji će biti na 11º Riba u 10. kući i u konjunkciji sa Neptunom. Merkur je skoro na samom stepenu i najdubljem nivou svog pada, u svakom slučaju je u dubokom unutrašnjem stanju i u konjunkciji sa Neptunom. Ovo možemo na raznim nivoima tumačiti, a na najsuptilnijem, spiritualnom nivou, to je vreme kada se otvaramo ka kapijama potpunog transcendentnog, jer 29º Riba je najtranscedentniji od svih ostalih transcedentnih 29º. Kroz ovaj stepen se otvaraju vrata gde su te vode (kada je eklipsa u pitanju) u poravnanju između jezgra Zemlje i Sunca kroz Mesec i kroz sva naša sećanja. Eklipsa je uvek značajna za naše poravnanje, za ulazak novog entiteta i za promenu koju ćemo sami sebi dozvoliti ili aktivirati. Vrata između neba i zemlje su otvorena kod svake eklipse i zato je ona za nas sjajna prilika za određenu aktivaciju ako znamo da radimo sa tim i ako smo spremni na to. Zato je i Merkur ovde toliko spreman da skoči duboko u vodu i da zaroni na najdubljem mestu, jer je skoro na samom stepenu svog pada i još u konjukciji sa Neptunom. Koliko uspemo više da zaboravimo, toliko ćemo više uspeti i da se setimo sopstvene kosmičke prirode koja će nam probuditi ono na šta ukazuju Jupiter i Neptun, kao vladari eklipse.

U sopstvenom horoskopu posmatraćemo 29º Riba na kome je eklipsa i ako imamo neku planetu na ovom stepenu, ili u aspektu sa njim, ovo će je probuditi i aktivirati da propusti jedan novi entitet kroz sebe. Taj entitet koji propuštamo je van kontrole čoveka kao takvog, jer čovek je mali u odnosu na Saturna, a Saturn je biće iz 3 života. Saturn izgleda kao Anđeo, a mi ga vidimo kao smrt, ali to je Anđeo koji je prevazišao 3 smrti i drži ih zajedno. Kod njega je sve to ok i on ne vidi nikakvu razliku i granice, Saturn je biće koje nosimo u jednom velikom krugu. Stoga, čovek ovo ne može ni da proba da kontroliše i što manje kontroliše ovaj deo, više će dobiti. Ceo uspeh u ovoj eklipsi je u buđenju i dobijanju dara ili talenta i spremnosti da se bude kao ovaj Mekur koji je skoro najdublje skočio i prepustio se. Naravno da mu je potrebno dosta vere i poverenja, jer ovde ne postoji ni jedan racionalni ili logički deo, ovde samo postoji metafizička priroda vere i poverenja da može da se pusti i da veruje da je sve potpuno ok. To je nešto što je za nas otvaranje ka višem Biću, što je deo Saturna i 7. čakre. 

*******

Ovaj tekst predstavlja deo predavanja u Kepler klubu. Više o Kepler klubu i pristupu celom članku možete pročitati ovde.

© Kepler asocijacija profesionalnih astrologa, Beograd, Srbija. Sva prava zadržana, 2011. // Design & Coding by studio triD