Tel: (+381) 11.4113.164, (+381) 60.767.3192, (+381) 64.387.2224   |   E-mail: info@profesionalnaastrologija.com   |   Facebook
Početna   |   O nama   |   Astro News   |   Astrološke usluge
Članci po kategorijama
Hronike neba Poslovna prognoza Aktuelnosti Faze Meseca Ritam broja-7 Astrološki članci Ljuboskop Astro teme Kod za astrologa Astrologija dece Astrološki Arhetipovi Local Space Horarna astrologija Mundana astrologija Karmička astrologija AstroHealing Astrološki razgovori Astro Mitologija Duša čoveka Liber Aeternus Astrologija kristala
Astrološki kalendar za 2024. godinu Astrološki kalendar je praktični vodič za celu 2024. godinu, koji vam služi da brzo i lako dobijete najvažnije astro informacije svakog dana.

Pomaže da se odredi kvalitet i osobina svakog dana tokom 2024. godine (mundana astrologija), planira aktivnosti (elekciona astrologija) i dobije odgovor na postavljena pitanja (horarna astrologija).
» prikaži celu vest
Knjiga: Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti Najnovija knjiga Aleksandra Imširagića “Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti” detaljno objašnjava astrološku vezu između Anđela i odgovarajućih planetarnih kodova. Takođe, pored posebne povezanosti 72 Anđela Zodijaka i 72 draga kamena / minerala – u knjizi su objašnjene tehnike otkrivanja 5 ključnih Anđela za svaku osobu: Anđela Zvezde, Anđela Čuvara, Anđela Prelaza, Anđela Višeg Ja i Anđela Poruke.
» prikaži celu vest
KNJIGA: Reinkarnacijska Astrologija Izašla je nova knjiga Aleksandra Imširagića ''Reinkarnacijska Astrologija''. Pođite sa nama na putovanje vaše Duše i otkrijte kako da promenite prošlost i kreirate još sjajniju budućnost. Svi potrebni odgovori, kao i alati, kriju se u sasvim posebnoj astrološkoj oblasti – Reinkarnacijskoj Astrologiji.
» prikaži celu vest
Alex Trenoweth - Astrološka konferencija u Beogradu 2018. Astrolog, Alex Trenoweth je napisala članak o svom iskustvu na astrološkoj konferenciji u Beogradu, u martu 2018.
» prikaži celu vest
Knjiga ''Energija Senke'' Nedavno je izašla iz štampe najnovija knjiga Aleksandra Imširagića "Energija Senke - Vodič za integraciju prošlih života". Svi zainteresovani za ovu knjigu mogu je naručiti direktno od nas.
» prikaži celu vest
» prikaži još vesti

Od 09.03. do 16.03.2015.

Moćna kombinacija geokosmičkih potpisa, sa uticajem od 22. februara do 17. marta, zasigurno dejstvuje do svojih vrhunaca. Protekle sedmice smo posvedočili kako mnoga svetska tržišta dostižu najveće skokove u nizu godina ili, štaviše, ikada – naglo se preokrećući u petak, ubrzo nakon promenljivog punog Meseca.

Naročito je bilo interesantno nakon što je Radnička Uprava SAD-a saopštila da su novi poslovi u februaru porasli za 288,000, znatno iznad očekivanih 220,000, koliko je bilo procenjeno. Pomislili biste kako bi ova naduvana brojka kreirala veliku potražnju za deonicama SAD-a. Nasuprot tome, DJIA je pala na skoro 300 bodova u petak, donoseći to da tako visoka brojka zasigirno znači da će FED podići svoje kamatne stope pre no kasnije. Čovek se zapita da li je ovo vrhunac, ne samo berze, već i tako-zvane “velike ekonomije”. Poniranje berze zapravo može okončati ili odgoditi priču predstojećeg rasta stope FED-a, ukoliko se rasprodaja nastavi, a po istoriji ovih geokosmičkih potpisa, to je skroz moguće. Može biti da erupcija čileanskog vulkana Vilarika, prošlog utorka, i nije bila jedina eksplozija koja se odigrala prošle sedmice.

Ako se osvrnemo na nekoliko prethodnih dana, vidimo vrhunski skok na DJIA, u ponedeljak 2. marta, na 18,288. Istog dana, NASDAQ indeks je probio iznad 5000 po prvi put od 2000. Ipak, to nije potrajalo. 2. mart je bio dan pre nego što je Jupiter formirao svoj drugi tranzitni trigon sa Uranom (Uran vlada tehnologijom, Jupiter je optimizam, a trigon je harmonija). Ovo je slično i njihovom prvom prolasku 25. septembra 2014. Tri dana trgovine pre toga, DIJA je takođe dostigla novi vrhunac, a onda započela ošrti jednomesečni pad do sredine oktobra. U tekućem slučaju, S&P nije napravila novi skok prethodne sedmice. Njen vrhunac je bio 25. februara, jednu sedmicu pre. Tako, imamo slučaj međutržišnog razilaženja, sa tendencijom pada cena, unutar geokosmičke zone kritičnih preokreta, koja je upravo i tip postavke za kojom tragamo da se dogodi.

Kurs je bio čak gori u valutama i dragocenim metalima sledeći platne izveštaje. U aprilu cena zlata pada ka nivou 1160, srebro je palo na 15,75, a vrednost EURa je dostigla najnižu vrednost u poslednjih nekoliko godina, i iznosi 1,0840. Naglo povećanje zaposlenosti je američki dolar opet učinilo kraljem, baš kao što se predviđalo za ovaj period (i na dalje) na našem webinaru 21. februara.

Sve ovo je u skladu sa poslednjim prolaskom kvadrata između Urana i Plutona, sa Venerom i Marsom koji ga susreću, i trigonom sa Jupiterom. Čini se da 90% vremena. finansijska tržišta prave velike poteze kada Mars, Jupiter, i Uran prave međusobne aspekte. Što je vrlo eksplozivna kombinacija.

Još uvek nije kraj. Imamo još jednu nedelju. A nakon toga, postepeno počinjemo da se privikavamo na “novu normalu”. Ipak, možda će nam biti potrebno 5 godina da se priviknemo.

Kratkoročna geokosmička i Dugoročna razmišljanja

“Čovek bi se mogao zapitati: Šta je ovaj predsednik uradio, da bi dostigao takav nivo poverenja povodom dogovora koji zapada u ćorsokak? Takođe, možete zaboraviti na glavne pregovarače Džona Kerija i iranskog ministra spoljnih poslova Džavad Zarifa. Ovo je sporazum o kontroli oružja između onoga što se nalazi u glavama samo dvojice ljudi: Baraka Obame i čoveka koji vodi Iran, vrhovnog vođe Alija Kameneta” Danijel Heninger, Wall Street Journal, 5. mart, 2015

“Administrativni zvaničnici kažu da bi, ukoliko pregovori ne uspeju, Iranu bile odrešene ruke da nastavi sa nuklearnim aktivnostima bez zadrške, ne ostavljajući drugu opciju do vojne akcije koja bi sprečila Iran ukoliko odluči da nastavi sa programom nuklearnog naoružanja.” Netenijahuov govor o Iranu izaziva pohvale, frustracije” Associated Press i TNS, 4. mart 2015

Mundana astrologija sugeriše da se krećemo od finansijskog (Venera) rata do pretnje vojnim (Mars) ratom. Venera ostavlja Uran i Plutona ove sedmice, a Mars je zamenjuje.

Ima više nebeskih izazova na putu, s obzirom da se ovog puta grupa od nekoliko geokosmičkih potpisa nastavlja. To se završava tek kada sedmi, ujedno i poslednji, prolazak Urana i Plutona, opadajući kvadrat završi 16. – 17. marta. Čak i tada, posledice poslednjih 3 do 7 godina će se osećati početkom 2020. Zapravo, planetarni obrazac, znan kao “Kardinalni Klimaks” počinje da se raskida zajedno sa separacijom kvadrata Uran – Pluton, gde se ova dva buntovnika ponovo susreću u opoziciji 2046-2048. Do tada će svet biti znatno drugačiji!

U utorak, Mars (ratoboran, agresivan, liderski) će formirati povoljan trigon sa Jupiterom, oba iz vatrenih znakova (takođe agresivnih i liderski nastrojenih). U sredu će Mars i Uran načiniti konjukciju, i kvadrat sa Plutonom. To je ona vulkanska erupcija u Čileu koju smo posvedočili prošle sedmice. Ovo bi moglo koincidirati sa drugim erupcijama ove sedmice, pre svega uključujući SAD i Rusiju., jer ova potentna kombinacija donosi u igru kvadrat Sunca i Saturna iz karte SAD-a, i kvadrat Sunca i Urana iz natalne karte Vladimira Putina. To je takođe aspekt koji predstavlja užasne događaje, poput obezglavljivanja ili spaljivanja ljudi, što je izgleda postao zaštitni znak terorističkih grupa na Bliskom Istoku i u Africi, što izgleda da eskalira pod uticajem ova dva poslednja prolaska Urana i Plutona od novembra 2014. Ceo ovaj poslednji prolaz je deo zagrevanja pred istek roka o ”Iranskom Sporazumu” između Obame i Kamenejia.

Saturn će krajem ove sedmice krenuti retrogradno. Često se i finansijske berze takođe preokrenu u blizini tog kosmičkog događaja, jer je to geokosmička oznaka Prvog Nivoa, za naše studije podnesena u ”Ultimativna Knjiga o Tajmingu Berze, tom 3: Geokosmičke Korelacije sa Ciklusima Trgovine.” Bilokako, retrogadni hod Saturna bi se mogao podudariti sa brigama za predsednika Obamu. On pada u opoziciju sa njegovim natalnim Mesecom (što je retko aspekt popularnosti), kvadrirajući njegov natalni Pluton (izazov moći). Odvijaju se događaji koji bi mu otežali da dobije ono što želi. Moglo bi doći i do nepoželjnih odlaganja njegovih projekata, zahteva za odgovornost za odluke ili akcije (ili nedostatak akcije) u prošlosti, i kritike planova za budućnost. Ništa ne dolazi lako kada je Saturn naglašen. Obično morate teškim radom da postižete ono što želite. Ovaj period će, za predsednika, potrajati nekoliko sedmica, i može doneti velike frustracije i odlaganja u njegovim pokušajima da obezbedi sporazum sa Iranom, i/ili da dobije odobrenje od Kongresa.

Ukoliko se svetske berze počnu fokusirati na ovu temu, aktivnosti u petak bi mogle biti početak nečeg mnogo ozbiljnijeg. Još uvek je teško zamisliti da odavde deonice mogu da krenu pravo nadole, s obzirom da je sezona poreza pred nama i milijarde dolara će se sada premestiti na penzionerske račune, i najverovatnije naći svoj put do svetskih berzi. Možda se i premeste u fondove koji zarađuju na padu berze. Pa, ipak, to bi bilo veoma ”ne-američki”.

© Kepler asocijacija profesionalnih astrologa, Tadije Sondermajera 3, Wellport, Novi Beograd, Srbija. Sva prava zadržana, 2022. // Design & Coding by studio triD