Tel: (+381) 11.4113.164, (+381) 60.767.3192, (+381) 64.387.2224   |   E-mail: info@profesionalnaastrologija.com   |   Facebook
Početna   |   O nama   |   Astro News   |   Astrološke usluge
Članci po kategorijama
Hronike neba Poslovna prognoza Aktuelnosti Faze Meseca Ritam broja-7 Astrološki članci Ljuboskop Astro teme Kod za astrologa Astrologija dece Astrološki Arhetipovi Local Space Horarna astrologija Mundana astrologija Karmička astrologija AstroHealing Astrološki razgovori Astro Mitologija Duša čoveka Liber Aeternus Astrologija kristala
Astrološki kalendar za 2024. godinu Astrološki kalendar je praktični vodič za celu 2024. godinu, koji vam služi da brzo i lako dobijete najvažnije astro informacije svakog dana.

Pomaže da se odredi kvalitet i osobina svakog dana tokom 2024. godine (mundana astrologija), planira aktivnosti (elekciona astrologija) i dobije odgovor na postavljena pitanja (horarna astrologija).
» prikaži celu vest
Knjiga: Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti Najnovija knjiga Aleksandra Imširagića “Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti” detaljno objašnjava astrološku vezu između Anđela i odgovarajućih planetarnih kodova. Takođe, pored posebne povezanosti 72 Anđela Zodijaka i 72 draga kamena / minerala – u knjizi su objašnjene tehnike otkrivanja 5 ključnih Anđela za svaku osobu: Anđela Zvezde, Anđela Čuvara, Anđela Prelaza, Anđela Višeg Ja i Anđela Poruke.
» prikaži celu vest
KNJIGA: Reinkarnacijska Astrologija Izašla je nova knjiga Aleksandra Imširagića ''Reinkarnacijska Astrologija''. Pođite sa nama na putovanje vaše Duše i otkrijte kako da promenite prošlost i kreirate još sjajniju budućnost. Svi potrebni odgovori, kao i alati, kriju se u sasvim posebnoj astrološkoj oblasti – Reinkarnacijskoj Astrologiji.
» prikaži celu vest
Alex Trenoweth - Astrološka konferencija u Beogradu 2018. Astrolog, Alex Trenoweth je napisala članak o svom iskustvu na astrološkoj konferenciji u Beogradu, u martu 2018.
» prikaži celu vest
Knjiga ''Energija Senke'' Nedavno je izašla iz štampe najnovija knjiga Aleksandra Imširagića "Energija Senke - Vodič za integraciju prošlih života". Svi zainteresovani za ovu knjigu mogu je naručiti direktno od nas.
» prikaži celu vest
» prikaži još vesti

Astrološki kod za genijalnost

Genijalnost je deo Višeg Ja, deo Višeg Bića koji svako od nas ima i on prenosi strukturu uma i znanja. To naravno ne znači da se to genijalno stanje uvek i živi, jer to podrazumeva da se celo Biće može transmutovati i da čovek može živeti to znanje. Imati stepen genijalnosti svakako znači prvo oživeti taj kontakt koji će na mentalnom nivou otvoriti svest ka onome što predstavlja deo Kosmičkog znanja koje u sledećoj fazi može da se spusti na nivo tela gde čovek praktično to znanje živi.

Genije koji boravi u svačijem životu je onaj deo Kosmičke veze koju čovek ima i koji je prvi stepen ka ostvarenju svog pravog i potpunog života. Kao što kažemo da je 11.znak Vodolije sam znak genijalnosti, tako i kažemo da je prvi korak pre nego što dođemo do kompletiranja sebe u liku svog stvarnog duhovnog nosioca koji je uvek predstavljen 12. kućom, što je zapravo celina našeg entiteta. Ovaj nivo otvorenosti ka najširim spoznajama Univerzuma koje se mogu primeniti na najrazličitijim oblastima života je zapravo, vrlo često naš prvi kontakt sa tim poljem inteligencije. Svako od nas ima genija u sebi, samo je kod nekoga predstavljen dovoljno izraženo da osoba može da čuje svog genija i da prepozna ovo polje inteligencije, zato što ima dovoljno blisko povezanu seriju 11 sa određenim faktorima u svom horoskopu.

Kada govorimo o svim kanalima za genijalnost, najpre polazimo od vibratornog nivoa unutar nas koji izražava svoju frekvenciju kroz 11. kuću, kroz vadara 11. kuće, kroz Urana, kroz znak Vodolije, kroz 11,22. i 23. stepenove, zatim kroz još neke stepenove o kojima će kasnije biti reči, kao i kroz određene fiksne zvezde iz konstalacije Vodolije. Kod nekoga će se ovaj kanal izraziti kroz jednu strunu, kod drugoga kroz neku drugu, a kod posebno genijalnih osoba izraziće se kroz više struna ili kanala. Kod stepena genijalnosti 11.i 23. stepen su srodni znakuVodolije, a 22. stepen je sam po sebi stepen genijalnosti. Planete na određenim fiksnim zvezdama iz konstalacije Vodolije u orbisu 1-2 stepena, takođe mogu da iniciraju genijalnost. Fiksne zvezde Albalina 11st. 43m. Vodolije i Sadalsud na 23st. 24m. Vodolije su ovom razdoblju i u 11.znaku Vodolije i na stepenovima Vodolije, jer znamo da se fiksne zvezde pomeraju po 1 stepen na 72 godine. Ostale fiksne zvezde iz konstalacije Vodolije su u znaku Riba i to su: Anča na 3st. 16 m, Sadalmelik na 3st. 46m, Sadahbia na 6st. 43m, Skat na 8st. 52m i Situla na 9st. 25m. znaka Riba. Iz svega navedenog vidimo da je serija 11 ima prilično kanala kroz koje može naš unutrašnji genije da dođe do izražaja. Takođe, pored svega navedenog u seriji 11 spada i aspekt Elftil (32st. 43m.) koji se dobija podelom kruga na 11 (360 : 11 = 32, 7272...).

Pomoću aspekta Elftilamožemo spoznati i još neke stepenove više inteligencije ako zodijački krug podelimo na 11 delova. Gledano od 0.stepena Ovna stepenovi Elftila su: 2st. 43m. Bika, 5st. 26m.Blizanaca, 8st. 09m.Raka, 10st. 52m. Lava i zatim se dolazi do 13st. 35m. Device, što je vrlo značajan stepen jer je to mesto egzaltacije Merkura. Znači, do tačnog stepena egzaltacije Merkura i do najinteligentnijeg mesta u Zodijaku dolazimo kada napravimo 5 Elftila. Stepen egzaltacije Merkura govori o tome da je najveća inteligencija koju čovek poseduje već sadržana u okviru same fiziologije (znak Device) i svaki čovek ima taj ogromni kosmički potencijal koji ide kroz fiziologiju. Nadalje stepenovi elftila u zodijačkom krugu su: 16st. 18m. Vage, 19st. 01m.Škorpiona, 21st. 44m.Strelca, 24st. 27m.Jarca i 27st. 20m. Vodolije.

Na ovaj način dobijamo još jedanaest stepenova genijalnosti i svaki zodijački znak sadrži po jedan od ovih stepenova osim znak Riba, a jasno je i da Merkur u ovom znaku ima jako nisko dostojanstvo. Ako se na ovim stepenovima nađe neka planeta, naročito ako je iz serije 3 ili vrh te kuće, oni aktiviraju sećanje te više inteligencije koja ide kroz taj znak i inteligencija osobe raste do polja 11. kuće. Svaka razvijena inteligencija podrazumeva da se način razmišljanja ili serija 3 može povezati sa višim nivoom ili serijom 11, jer tada čovek čuje tog svog genija. Budući da 11.kuća kao polje višeg intelekta predstavlja polje koje je iznad, čovek mora da prepliva kroz 12.kuću da bi do njega došao.Prolaz kroz 12.kuću često podrazumeva smelost da se zaroni u nepoznato, kako bi se došlo do određenih spoznaja i zato jedan od karakterističnih modela za razvoj faktora genijalnosti pored jake veze 3 i 11 je i slika retrogradnog Merkura. Retrogradni Merkur ako je dobro postavljen se vraća ka svom unutrašnjem i ide ka 12 i ka 11, umesto da ide napred jednim običnim putem. Znači, ako je vrlo dobro postavljen on može da se poveže sa tim nivoom, u protivnom, retrogradni Merkur može biti u riziku, može biti nepraktičan i imati neke probleme kao što i 12.kuća može da ukaže da se čovek ne snalazi dobro, jer je tu Merkur u padu. Stoga, genijalnost je uvek na jednoj granici sa gubitkom razuma i možemo primetiti da su geniji vrlo osetljive psihe i skloni različitim neobičnim sklonostima. Istražujući oni se usuđuju da uđu u vrlo specifičnu oblast svog unutrašnjeg, oni izlaze iz okvira dogme i okvira utvrđenog i ulaze u nešto što je nepoznato kako bi otkrili to što stoji iza skrivenog. Stoga, ako postoji veza između serije 3 i serije 11, pratićemo koliko su te veze aktivirane kao sinapse u mozgu i koliko je neko ostvario kanal za uvide svog Višeg Ja.

Primer 1: Leonardo da Vinci

On je u periodu renesanse bio poznat kao čovek svestranog duha, kao genije i kao neko ko se usuđivao da otkriva stvari iz oblasti koje su za ono vreme bile naučna fantastika, jer je bio toliko ispred svog vremena. On je Ascendentalni Strelac sa vladarem Jupiterom u 3. kući, što mu već daruje sklonost razmišljanju. Ali, kako je Jupiter u sedištu u Ribama, vidimo da je to osoba koja ima širok i manje praktičan pogled na stvari, a više pogled koji može biti sklon digresijama ili različitim širinama. Takođe, u 3 kući razmišljanja on ima i Mesec na 15. stepenu Riba, a svaka planeta na 15. stepenu je u srcu tog znaka i ona realno vlada tim znakom i upravlja njime iz svog ugla. U njegovom slučaju je ovo znak intuicije, jer ovaj Mesec je krajnje maštovit i ima fantastičan pogled ka Uranu. Mesec je u aplikacionom trigonu sa Uranom u orbisu od 7 stepeni, što mu je omogućilo da uđe u nepoznato i da istražuje, jer Mesec je vladar 8. kuće i nalazi se u 3. kući, a Uran je vladar 3. kuće i nalazi se u 8. kući, pa je sklonost njegovog genija istraživanje. Sam Jupiter kao vladar Ascendenta se nalazi na fiksnoj zvezdi Skat koja je u to vreme bila na 1. stepenu znaka Riba, što ukazuje da ima još u startu taj vodolijanski dar. Takođe, Mars koji je dispozitor Merkura u Ovnu je u konjunkciji sa vrhom 3. kućei na fiksnoj zvesdi Sadalsud, što je isto kao da mu je vladar 3. kuće ili Merkur otišao u 11. kuću. Ovde vidimo da pored jake kombinacije serije 3 sa fiksnim zvezdama, on ima i jaku kombinaciju Meseca kao planete iz 3. kuće sa Uranom vladarem 3. kuće koji je pritom na 22. stepenu, takođe stepenu genijalnosti. Sklonost za istraživanje i otkrivanje kod njega je išla kroz ovaj kanal intuicije koja je dolazila iz naglašenog znaka Riba gde on dobro pliva kako bi došao do serije 11. Znači, 3.kuća u Ribama zajedno sa Mesecom u 3. kući mu daje intuitivni osećaj da može da vidi i spozna stvari i da čuje svog unutrašnjeg genija. Ostale podržavajuće stvari su sekstil vladara Jupitera iz 3.kuće sa Suncem koje je vladar 9. kuće, što je opet sklonost ka višem znanju i mudrosti i to je ono što mu je dalo podršku i protežiranost i donelo slavu i uspeh. Za ono vreme je on bio veoma neobična ličnost, tajanstvena, čudna, mistična ali i genijalna, na šta ukazuje i Neptun koji je vrlo visoko na samom MC-u.

*******

Ovaj tekst predstavlja deo predavanja u Kepler klubu. Više o Kepler klubu i pristupu celom članku možete pročitati ovde.

© Kepler asocijacija profesionalnih astrologa, Tadije Sondermajera 3, Wellport, Novi Beograd, Srbija. Sva prava zadržana, 2022. // Design & Coding by studio triD