Tel: (+381) 11.267.0711, (+381) 60.767.3192, (+381) 64.387.2224   |   E-mail: info@profesionalnaastrologija.com   |   Facebook
Početna   |   O nama   |   Astro News   |   Astrološke usluge
Članci po kategorijama
Hronike neba Poslovna prognoza Aktuelnosti Faze Meseca Ritam broja-7 Astrološki članci Ljuboskop Astro teme Kod za astrologa Astrologija dece Astrološki Arhetipovi Local Space Horarna astrologija Mundana astrologija Karmička astrologija AstroHealing Astrološki razgovori Astro Mitologija Duša čoveka Liber Aeternus Astrologija kristala
Astrološki kalendar za 2023. godinu Astrološki kalendar, vaš jedinstveni vodič za 2023. je u prodaji! Pozvani smo da iskoristimo ovu godinu Prelaza, isceljivanja i kreiranja novih načina razmišljanja i delovanja na najbolji način, a Astrološki kalendar će nam pokazati koje su to sve važne tačke koje se aktiviraju u predstojećoj godini.
» prikaži celu vest
Nova knjiga: Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti Najnovija knjiga Aleksandra Imširagića “Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti” detaljno objašnjava astrološku vezu između Anđela i odgovarajućih planetarnih kodova. Takođe, pored posebne povezanosti 72 Anđela Zodijaka i 72 draga kamena / minerala – u knjizi su objašnjene tehnike otkrivanja 5 ključnih Anđela za svaku osobu: Anđela Zvezde, Anđela Čuvara, Anđela Prelaza, Anđela Višeg Ja i Anđela Poruke.
» prikaži celu vest
NOVA KNJIGA: Reinkarnacijska Astrologija Izašla je nova knjiga Aleksandra Imširagića ''Reinkarnacijska Astrologija''. Pođite sa nama na putovanje vaše Duše i otkrijte kako da promenite prošlost i kreirate još sjajniju budućnost. Svi potrebni odgovori, kao i alati, kriju se u sasvim posebnoj astrološkoj oblasti – Reinkarnacijskoj Astrologiji.
» prikaži celu vest
Alex Trenoweth - Astrološka konferencija u Beogradu 2018. Astrolog, Alex Trenoweth je napisala članak o svom iskustvu na astrološkoj konferenciji u Beogradu, u martu 2018.
» prikaži celu vest
Knjiga ''Energija Senke'' Nedavno je izašla iz štampe najnovija knjiga Aleksandra Imširagića "Energija Senke - Vodič za integraciju prošlih života". Svi zainteresovani za ovu knjigu mogu je naručiti direktno od nas.
» prikaži celu vest
» prikaži još vesti

Od 02.03. do 09.03.2015.

“Money for nothing and chicks for free.” – Dire Straits, “Money for Nothing”

Odvrnute su slavine! Pa je tako u Nemačkoj vrednost obveznica pala ispod nule. Obveznica ispod nule. Tako je. Nemačka je sad isplatila svoj petogodišnji dug, stigavši do nule prvi put u istoriji. A ironija je u tome što Evropska Centralna Banka  kreće u program olakšica za kupovinu vrednosti od nekoliko milijardi i možda neće moći da nađe dovoljno obveznica da kupi.  Tako da su Dire Straits u pravu do pola, u slučaju “pare za ništa”. Da li smo već rekli da bizarnosti i “ono-što-se-nikad-nije-desilo-ranije” na polju finansija vrlo lako može da se desi u ovom poslednjem prolasku kvadrata između Urana i Plutona?

Pored ove vesti, ima još ohrabrujućih vesti za investitore, jer su mnogi svetski berzanski indeksi dostigli novi skok svih vremena u toku prošle nedelje.  Nemački DAX, londonski FTSE, holanski AEX i ciriški SMI su zabeležili nagli porast, a jedino tržište sa padom prošle nedelje bilo je na moskovskom MICEX. U Australiji i na dalekom istoku takođe procvat. U Americi su Dow Jones Industrial Average i S&P nastavili da rastu, praveći najveći ikad zabeleženi skok u sredu 25.februara da bi se već u petak nešto čudno dogodilo, DJIA i S&P su krenule nešto blaže. Da li bi ovo mogao biti početak obrta?

Stvar je u tome da kad centralna banka hoće da smanji inflaciju, to radi tako što preplavi tržište novim novcem, novcem koji sada treba na nađe svoje mesto. Obveznice sa negativnim poljem nisu omiljene u krugu investitora. Ali akcije jesu. A ovaj talas svetskih cena kapitala se možda neće zaustaviti u nekoliko narednih nedelja, te će indiviualci i korporacije morati da dospu novu tonu dolara na svoje penzione račune da bi legalno odložili porez. I zver od svetskog tržišta kapitala će se dobro najesti od narednih nekoliko sesija. A ipak, čak sa ovim odlaganjem novčanih sredstava da bi se ugodilo bogovima svetskog tržišta, američka vlada će postići novi rekord u ubiranju prihoda od poreza ove godine, a političari će pronaći nove načine za još rekordnije trošenje.

Sve izgleda tako lako. Ali budimo oprezni. Svetska tržišta razvijaju parabolične obrasce na ovom poslednjem skupu (barem u Evropi i Japanu, gde je zver najvelikodušnije hranjena) i znate šta to znači: pri obrtu, pašće sa svom snagom koja mu je bila potrebna za uspon (ako ne i većom). Jedino pitanje je: kad?

I tako smo došli do geokosmičkih faktora. Najintenzivnije geokosmičke aktivnosti su tačno pred nama.

Ovo je kao ulazak u “oko tigra”, u šta se pretvara poslednji kvadrat Urana i Plutona (16-17 marta). Ovo je aspekt potencijalnih uznemirenja, opasnosti i haosa.  A opet svetska tržišta nastavljaju svoj uspon, iako preplavljena kapitalom kreiranim od centralnih banaka širom sveta. U geopolitičkom svetu, američki lideri će imati pune ruke posla ove nedelje. Mnogi će se zanimati regulisanjem novih zakona na internetu (“neutralnost mreže” – Uran vlada internetom, a Pluton regulacijom ili ukidanjem). U utorak, 3.marta, Kongres će se okupiti da čuje izraelskog premijera Benjamina Netanyahu-a. On neće biti dočekan dobrodošlicom od strane predsednika Baraka Obame niti potpredsednika Džoa Bidena. “Njegov cilje nije samo obraćanje Kongresu, već sadržaj onoga što namerava da kaže” (a govoriće o opasnostima proisteklim iz pregovora Amerike sa Iranom, koji se smatraju pretnjom po Izrael). “Ovo predstavlja direktno mešanje u vlast kongresa i konstitucionu podelu vlasti”, po rečima Dershowitz-a. Ovo liči na Uran kvadrat Pluton – opasnost od nuklearne bombe kao pretnje milionima ljudi, posebno Izraelu. Uran takođe vlada alijansama i  prijateljima, a Pluton pretnjama i odbijanjima. Dobro došli na kraj kardinalnog klimaksa, gospodine Premijeru.

U sredu 4.marta, Vrhovni sud će čuti slučaj o završetku Obamacare subvencija u 34 zemlje koje koristeHealthCare.go, što će izazvati haos među milionima Amerikanaca koji su osigurani preko Obamacare. Oni mogu da ostanu neosigurani, što zvuči kao briga Uran/Pluton kombinacije. Dobro došli na kraj kardinalnog klimaksa, sudije Vrhovnog suda i milioni Amerikanaca koji će biti preneraženi (Uran) ako se obustave subvencije.

Postoji takođe pretnja o prestanku finansiranja Homeland Security (još malo Urana i Plutona) ili odlaganja odluke za naredne tri nedelje, što je i dalje u orbisu kvadrata ovih dveju planeta. Dobro došli na kraj kardinalnog klimaksa, političari koju god ulogu da igrate da biste učinili zemlju manje bezbednom, počev od najveće terorističke pretnje 09-11.

Osim nestalnog promenljivog punog Meseca, stiže i drugi trigon Jupitera i Urana. Ovo je jedna od najmoćnijih i najkonzistentnijih geokosmičkih korelacija od svih sa primarnim ciklusom američkog tržišta akcija plus minus 8 radnih dana. Poslednji put kad je okinuo bio je 25.septembar. Tri radna dana ranije, američko tržište akcija je napravilo veliki skok i onda je dočekalo naredni mesec sa navećim padom u celoj godini. Da li se to ponovo može desiti? Naravno. Od 1928. to se upravo događalo u 11 od 13 slučajeva, što je 85%. Prvo se desi skok ili pad, koji prati obrt. Na koju stranu će kockica ovaj put pasti?

Ali možda ni ovo nije dovoljno, jer će između Jupiter/Uran trigona 3.marta i punog Meseca 5.marta biti sreda 4.mart. To je dan u kome će Venera doći u egzaktnu konjukciju sa Uranom, kvadrat sa Plutonom i trigon sa Jupiterom. Hajde da pričamo o lavini geokosmičke energije sledeće nedelje! Ne samo da ovi potpisi koincidiraju sa uzbuđenjem na političkom planu i obrtima na finansijskom, već uzrokuju i erupciju u digestivnom sistemu majke prirode. Ništa nije stabilno, uključujući i Zemlju. Tornado, jaki vetrovi, opasnosti u vožnji, +/- nedelju dana.

Hej, baš je sve podivljalo u kosmosu! Ovo nije vreme za nepotrebne rizike. Bolje je iskoristiti vreme za otvaranje sopstvene kreativnosti i posmatrati kakve će se sve inovacije i futurističke misli pojaviti, a od kojih bi društvo imalo koristi. Ovo je vreme velike originalnosti. Hajde da se toga držimo, da ne donosimo nepromišljene, nezrele i impulsivne odluke, da ne dođemo u situaciju da posle brinemo o njihovim posledicama.

© Kepler asocijacija profesionalnih astrologa, Tadije Sondermajera 3, Wellport, Novi Beograd, Srbija. Sva prava zadržana, 2022. // Design & Coding by studio triD