Tel: 011.267.31.92, 064.387.222.4   |   E-mail: info@profesionalnaastrologija.com   |   Facebook
Početna   |   O nama   |   Astro News   |   Astrološke usluge
Članci po kategorijama
Hronike neba Poslovna prognoza Ritam broja-7 Faze Meseca Aktuelnosti Astrološki članci Ljuboskop Astro teme Kod za astrologa Astrologija dece Local Space Astrološki Arhetipovi Horarna astrologija AstroHealing Mundana astrologija Karmička astrologija Astrološki razgovori Astro Mitologija Duša čoveka Liber Aeternus Astrologija kristala
Planetarni Povratci u Prediktivnoj Astrologiji U sredu, 29. januara, počinje kurs „Planetarni Povratci u Prediktivnoj Astrologiji” na Kepler Insitutu. Polaznici kursa će biti upoznati sa jednom od najpopularnijih prognostičkih tehnika - solarni povratak, kao i sa jednom od najinteresantnijih tehnika za razmatranje prilično uskih vremenskih perioda – solarni eneidi. Ovaj kurs je moguće pohađati kako u redovnoj, tako i u dopisnoj varijanti.
» prikaži celu vest
Kurs: Procena profesionalnog života, finansija i izbora studija U utorak 11. februara, u 18h na Kepler Institutu će početi tromesečni kurs najčešćih oblasti života koje se tumače u astrološkoj konsultaciji, a to su: profesija, finansije, talenti i studije. Kurs je moguće pohađati u dopisnoj i online varijanti.
» prikaži celu vest
FULL MOON PROJECT - RAZIGRANOST Pozivamo vas na novu Full Moon Project radionicu “Razigranost” koja će se održati u nedelju, 9. februara 2020. godine u hotelu Tulip Inn Putink, s početkom od 19h. Ovaj Pun Mesec otvara vrata jednoj razigranosti, koja dolazi usled oslobođenja od uverenja koja smo nekada imali. Da bi čovek mogao da se oslobodi negativnih uverenja koja su mu strukturisana u energiji, on mora da pronađe svoju svrhu.
» prikaži celu vest
20. Međunarodna Astrološka Konferencija u Beogradu Od 20. do 22. marta u Beogradu će se održati jubilarna 20. Međunarodna Astrološka Konferencija na Balkanu „The Age of Aquarius”. Tema Konferencije je posvećena Velikim Konjunkcijama koje se dešavaju u ovoj godini, a posebno konjunkciji Jupitera i Saturna koja će se odigrati 21.12.2020. Na ovoj Konferenciji ćemo imati 8 sjajnih predavača koji će nam iz različitih astroloških pristupa govoriti o Astrologiji koja otvara kapije Doba Vodolije.
» prikaži celu vest
Kurs: Karmička Sinastrija U četvrtak, 16. januara, počinje osmonedeljni kurs iz karmičke sinastrije. Karmički odnosi su jedna od najvažnijih stvari koje Duša prenosi iz svakog života. Na ovom kursu će se posebno govoriti o prirodi Karmičkih odnosa, odnosa Srodnih Duša, kao i Blizanačkih Duša. Moguće je i online pohađanje.
» prikaži celu vest
» prikaži još vesti

Od 16.02. do 23.02.2015.

Izgleda da je i tržište bilo u prazničnom raspoloženju protekle nedelje, uprkos svim problemima koji se odigravaju u svetu, od Rusije i Ukrajine u Evropi, iznenadne revolucije u Jemenu gde je američkim marincima naređeno da predaju oružje, od Grčke koja potražuje ratnu nadoknadu (ponovo) od Nemačke, do nastavka pretnji terorom od ISIS-a u Siriji i Iraku, a sada i u Egiptu i arapskom poluostrvu, i pokušaja Irana i USA da uspostave dogovor u narednih 4 nedelje oko prestanka stvaranja naredne nuklearne bombe koja bi bila egzistencijalna pretnja Izraelu. Da, sve ovo je posledica stresa ovih napetih uranovsko-plutonovskih dana.

Uprkos svim nedaćama i “Zidovima briga” u celom svetu, berzanski indeksi su uglavnom bili pozitivni prošle nedelje, sa nekoliko testiranja ili pak stvaranja novih višegodišnjih rekorda.

Sve u svemu, nije bila toliko teška nedelja u kojoj se završio prvi ciklus retrogradnog Merkura u vazdušnim znacima za ovu godinu. Sada se možemo pripremati za najveći sastanak geokosmičkih potpisa za ovu godinu, koji će se odigrati u period od 22. februara do 16. marta kada će se takođe desiti i kraj rastućeg kvadrata Urana i Plutona koji je u dejstvu još od 24. juna 2012. Ovo će zauzvrat takođe markirati i kraj glavnog tela Kardinalnog Klimaksa koji traje od januara 2007. A mi tome kažemo “Aleluja!”

Merkur je od 11. februara van retrogradnog kretanja. Sledeći period koji je važan u domenu finansijskih geokosmičkih potpisa je od 22. februara do 16. marta, kao što smo već rekli. Za ovu nedelju smo primetili da će Venera i Mars zajedno biti u Ovnu, 19. i 20. februara, na njihovom putu ka spajanju koje će se desiti 22. februara. Mars pripada Ovnu, vlada Ovnom, što će podržati one koji su asertivni, čak i agresivni. Može indicirati nove militarne borbe. Ali Veneri nije toliko udobno u Ovnu, jer Venera voli mir, ljubav, i dogovore. Mars i Ovan preferiraju borbu i mogućnosti da se pokažu hrabrima i neustrašivima. Zajedno, ne čine baš podršku mirovnim dogovorima, već pre onima koji podržavaju vojsku. Kao kada bismo rekli: “Želim da se dogovorimo onako kako ja to želim”. Ukoliko ne, kako se veliki geokosmički nacrt bude odmotavao od kraja naredne nedelje, ovaj pristup može postati još agresivniji i borbeniji. Sa druge strane, ovaj aspekt favorizuje strast i tip dekompresivnih iskustva.

DUGOROČNA PROGNOZA

U vremenu smo velikog prelaza na kom god nivou želeli ovo da posmatrate. Sa tačke gledišta finansijske i/ili mundane astrologije, ovo je svakako istina ukoliko gledate solarni sistem, i poziciju Zemlje u njemu. Od januara 2008, sve do 16.marta 2015, odigrava se period poznatiji kao Kardinalni Klimaks, u kom se Saturn, Uran i Pluton kreću u teškim aspektima jedan u odnosu na drugi, i to uglavnom u kardinalnim znacima. Poslednji put kada se to desilo bilo je od 1928 – 1934. Tako, ova sedmogodišnja turbulencija se završava za mesec dana.

Završava se kada poslednji od ovog planetarnog tria kompletira svoj snažni 33-mesečni kvadrat. To bi bili Uran u Ovnu i Pluton  u Jarcu, od 24. juna 2012 do 16.marta 2015. Kraj pleas “gvozdenog čoveka” koji se podudara sa krajem 7-godišnjeg Kardinalnog Klimaksa. Uskoro, izaćićemo van ove dve geokosmičke oluje. Preživećemo, ali će svako od nas biti drugačiji u odnosu na vreme pre ove kolektivne inicijacije.

Ipak, još jedan visoko nameti kosmički događaj upravo počinje. Saturn je sada u semi-kvadrati sa Plutonom, i seskikvadratu sa Uranom. Drugim rečima, Saturn, Uran i Pluton su ponovo u teškim aspektima međusobno, od 27. novembra 2014 pa skoro tokom cele 2015. Čak i Uran i Pluton ostaju u kvadratu orbisa 1 stepena nakon egazktnog kvadrata sve do kraja 2015. Dakle, šta ovo znači? Znači da imamo dosta sličnih iskustava kako ona iz leta 2010 sve do sredine 2011. Ovo prvo uključuje grčki bankrot koji je zapretio svima u EU kao u drugim finansijskim institucijama. Investiranje postaje visoko tehničko, a brzina se iznenada računa – mnogo.

Ovo je kosmički izuzetno snažno vreme, naročito sada tokom marta, ali i nadalje, tokom cele godine čak i naredne 2016. kada će Saturn kvadrirati neptuna, što je cela nova priča koja se treba ispričati…

© Kepler asocijacija profesionalnih astrologa, Beograd, Srbija. Sva prava zadržana, 2011. // Design & Coding by studio triD