Tel: (+381) 11.267.0711, (+381) 60.767.3192, (+381) 64.387.2224   |   E-mail: info@profesionalnaastrologija.com   |   Facebook
Početna   |   O nama   |   Astro News   |   Astrološke usluge
Članci po kategorijama
Hronike neba Poslovna prognoza Aktuelnosti Faze Meseca Ritam broja-7 Astrološki članci Ljuboskop Astro teme Kod za astrologa Astrologija dece Astrološki Arhetipovi Local Space Horarna astrologija Mundana astrologija Karmička astrologija AstroHealing Astrološki razgovori Astro Mitologija Duša čoveka Liber Aeternus Astrologija kristala
Full Moon paket “90 dana za življenje duhovnosti” Preko sopstvenog tela mi materijalizujemo sve što vidimo, a plan onoga što materijalizujemo strukturisan je na nivou naših uverenja. Kroz energiju naredna tri puna Meseca otvaramo se za jednu veliku promenu unutar našeg života, koju povezujemo sa kvalitetom življenja duhovnosti, zahvaljujući razvoju novih uverenja – jul (uverenja o bliskosti), avgust (uverenja o promeni) i septembar (uverenja o beskonačnosti).
» prikaži celu vest
Full Moon project radionica „Uverenja o bliskosti“ Pridruži nam se na novoj Full Moon radionici „Uverenja o bliskosti“, koja će se održati 13. jula u formi live webinara od 19 do 20.30h. Naš zadatak ovog punog Meseca biće da izbalansiramo sve emotivne kvalitete u našoj genetici, što je osnova za uspostavljanje stanja bliskosti.
» prikaži celu vest
NOVA KNJIGA: Inicijacije Venere 2022 U prodaji je nova knjiga „Inicijacije Venere 2022“ od autorke Ivane Šaljić. Knjiga je zamišljena kao vodič za Veneru i osvetljava nam sva važna mesta inicijacije za prevazilaženje toka inercije i instaliranja višeg kvaliteta naše Venere. Zato je važno da razumemo kako se Venera oseća u svakom znaku, kako izgleda njena priča ako je živi po inerciji i kako može da izgleda kada podigne energiju i kada je u balansu.
» prikaži celu vest
Astrološki kalendar za 2022. godinu Astrološki kalendar, vaš jedinstveni vodič za 2022. je u prodaji! Pozvani smo da iskoristimo ovu godinu manifestacije, obilja i kreiranja novih uverenja na najbolji način, a Astrološki kalendar će nam pokazati koje su to sve važne tačke koje se aktiviraju u predstojećoj godini.
» prikaži celu vest
Nova knjiga: Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti Najnovija knjiga Aleksandra Imširagića “Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti” detaljno objašnjava astrološku vezu između Anđela i odgovarajućih planetarnih kodova. Takođe, pored posebne povezanosti 72 Anđela Zodijaka i 72 draga kamena / minerala – u knjizi su objašnjene tehnike otkrivanja 5 ključnih Anđela za svaku osobu: Anđela Zvezde, Anđela Čuvara, Anđela Prelaza, Anđela Višeg Ja i Anđela Poruke.
» prikaži celu vest
» prikaži još vesti

Meridijani tela - astrološko isceljivanje kuća horoskop

Svaka izazovna pozicija planete u znaku, kući ili aspektu u natalnom horoskopu ima ulogu da bude hrana za Više Biće, a ne nepremostiv problem i nešto što će osobu odvesti u težinu, patnju ili besmisao. Ovo predavanje ima za cilj da pokaže kako u svakodnevnoj životnoj praksi možemo da koristimo ove izazovne aspekte zaista kao izazov, a ne da to budu aspekti koji nam uvek donose problematične okolnosti.

Sistem dijagnostike koji nam omogućava astrologija je divan jezik simbola koji nam pruža mogućnost da sagledamo vezu između stvari koje se dešavaju unutar nas, dešavanja koja nas okružuju i kretanja planeta. Sposobnost međusobne povezanosti i delovanja se ogleda u tome što je svaki čovek mikrokosmos i što se horoskop svakoga od nas nalazi u našem telu. Pored toga što nam natalna karta daje uvid u naše energetsko stanje, ona nam daje i odgovore kako da svoje misli, emocije, fizičko stanje i događaje u svom životu dovedemo u balas kroz direktan pristup svojim planetama i kućama horoskopa kroz energije svog tela, jer natalna karta upravo i jeste naš energetski zapis.

Osnovni kod za astrologiju je aspekt između Merkura i Urana ili povezanost serije 3. i 11. Merkur je planeta koja astrologiju diže do Urana i Uran je njegova viša vibracija. Merkur koji je vladar znakova Blizanaca i Device ipak egzaltira u znaku Device, iako je Blizanac vazdušni znak koji kaže: “Ja mislim!”. Možemo se pitati zašto onda Merkur ne egzaltira u Blizancima kada je njegova uloga da preko njega stalno nešto razmišljamo? Odgovor ćemo razumeti iz pozicije Merkurove egzaltacije u Devici koja nije vazdušni znak i nije na taj vazdušni način misleći znak, jer Devica je zemljani znak i znak naše fiziologije. Kada naučimo da razmišljamo iz fiziologije, iz svog tela, tada zaista Merkur počinje da se podiže ka Uranu. Jer, mnogi su pokušavajući da rade na sebi upoznati sa raznim saznanjima, tehnikama i teorijama, ali im i dalje ne funkcionišu određene oblasti života. Način da informacija (Blizanaci) uđe u telo jeste da tu informaciju ponavljamo, ponavljamo i ponavljamo, što je isto kao kada nešto progutamo i onda to varimo i varimo dok se sve ne svari i uđe u sve naše ćelije. Samo na taj način postoji šansa da ćemo imati Merkura u Devici, odnosno, da ćemo informacije koje imamo moći i da primenimo kao svakodnevno primenjeno (Devica) znanje. Problem je znači kada nešto posmatramo kao teoriju, kada naš horoskop gledamo kao list papira i razmišljamo “kako će nešto da nam se desi i šta će da bude”. Ali, kada to možemo da osetimo kroz telo, i istovremeno da promenimo i dobijemo željeni osećaj, tada zaista konkretno radimo na sebi.

Na taj način možemo da uvidimo da se sve planete koje imamo u natalnom horoskopu zapravo nalaze u našem telu kao energetski centri. Posmatrajući sliku energetskih centara vidimo da je naš 1.centar (Mars) u dnu kičmenog stuba, zatim naviše imamo 2. Venerin centar, u solarnom pleksusu je 3.Sunčev centar, u predelu grudi je 4.Mesečev centar, u predelu grla je 5. Merkurov centar, zatim između očiju na čelu je 6. Jupiterovog centra i na temenu glave je 7. Saturnov centar. Transcedentni centri su van tela, iznad glave su 8.Uranov i 9. Neptunov centar, a ispod nogu je 10. Plutonov centar.

Pored toga što u svom telu imamo planete, energetske centre ili čakre koje su smeštene duž kičmenog stuba, takođe imamo i energetske tokove ili kanale koji izlaze iz tih čakri i transportuju energiju u telu. Tih puteva ili tokova je 12, oni se nazivaju meridijani i svaki od meridijana se odnosi na odgovarajuću kuću natalnog horskopa. Na taj način se svakoj oblasti života ili kući u horoskopu može pristupiti preko određenog meridijana. Prvoj kući odgovara meridijan bubrega i nadbubrežnih žlezda, 2.kući meridijan trostrukog grejača, 3. kući meridijan jetre, 4. kući meridijan stomaka (želuca), 5. kući meridijan srca, 6. kući meridijan debelog creva, 7. kući meridijan perikarda, 8. kući meridijan bešike, 9. kući meridijan slezine, 10. kući meridijan žučne kese, 11.kući meridijan pluća i 12. kući meridijan tankog creva. Zahvaljujući tome u stanju smo veoma brzo da dijagnostikujemo koji energetski kanal je blokiran ili ima neki problem. Ako istu ovu strukturu planeta pogledamo na drugi način, možemo reći da je sve deo našeg uma. Psiholog Karl Jung je u svoje doba to lepo objasnio govoreći da je sve što nam se dešava deo naše dinamičke psihe, ali bio je previše ispred svog vremena pa ga mnogi nisu razumeli i to im je bilo apstraktno. Danas nam je poznato da zapravo imamo 3 dela uma - svesni, podsvesni i nesvesni deo. Svesni deo je onaj sa kojim se najveći broj ljudi identifikuje i on se vidi kroz Merkura, Sunce, Jupitera i Severni čvor i čini “kapu” ili koru velikog mozga. To je najmlađi i voljni deo našeg mozga gde svesno odlučujemo da možemo da podignemo ruku, nogu i da trčimo npr. Mnogi se pitaju u čemu je problem kada odluče da nešto urade i imaju jaku volju, ali na kraju ne uspeju da sprovedu datu novu naviku ili da je održe. Stvar je u tome što u tom pokušaju jedino koristimo samo svesni deo našeg uma i sa njim želimo sve da ostvarimo, a to je isto kao da se kladimo na 1:10. Nemoguće je da sa 10% pobedimo 90%. te da bi se nešto ostvarilo lagano i trajno najbolje je da upotrebljavamo i druge delove mozga. Drugi deo našeg uma je podsvesni, emotivni deo uma i vidi se pre svega kroz Mesec, zatim kroz Veneru i potom kroz Urana i Neptuna od dalekih planeta. Treći, nesvesni um je ono što doživljavamo kao reakciju u telu, kao npr. grčenje želuca, lupanje srca i sl. Tu doživljavamo da se nama nešto događa a ne da je to deo našeg nesvesnog uma, to je deo kome najteže pristupamo i on u sebi ima Marsa, Saturna, Plutona i Južni čvor.

Ako radom na sebi uspemo da postignemo balans u prve tri kuće horoskopa, imaćemo dovoljno resursa, znanja, veštine i snage da koristimo na pravi način i sve ostale delove našeg horoskopa. Već je poznato da 80% sudbine u horoskopu nosi sam vladar Ascendenta, on je zapravo “vozač” celog horoskopa. Da bi to bolje razumeli možemo da zamislimo da je horoskop automobil, vozač je vladar Ascendenta, a planete u našem horoskopu su putnici. Lako ćemo zaključiti da je jako bitno kakav je vozač, jer ako vozač npr. zaspi, ni ostali u kolima se neće lepo provesti i zato je dobro da je vozač budan, fokusiran i da zna dobro da vozi.

Sa tim vozačem, Marsom ili planetom koja je vladar 1. kuće radimo kroz 1. meridijan bubrega koji prolazi kroz bubrege i nadbubrežne žlezde. Kada se uplašimo, u nadbubrežnim žlezdama se luči adrenalin i strah je osnovna emocija koja nas blokira da izvedemo akciju. Taj disbalans ili strah može da nas blokira do potpune paralize i da se bukvalno ukočimo. Puno puta smo čuli da neko kaže: “Zamrzao sam se od straha!” ili “Ukočio sam se od straha!” ili “Paralisao sam se od straha!” što znači da je strah bio intenzivan. Lakša varijanta toga je: “Nije mi prijatno!” i najčešće se ispoljava kada znamo da nešto moramo da uradimo, ali smišljamo razne obaveze, opravdanja i izgovore da odlažemo tu akciju ispod koje stoji strah. Još lakša varijanta je: “Ja ću to uraditi, ali osećam grč u želucu!” kada nam nije prijatno u telu, ali nekako to uspevamo da sprovedemo datu akciju. Kada smo potpuno u balansu, tada imamo strah koji nam realno govori gde treba da pripazimo na sebe, jer strah je loš samo kada je u disbalansu, odnosno kada radi protiv nas umesto kao naš saveznik. U pozitivnom smislu strah nam govori gde trebamo pripaziti i mi smo tada svesni rizika, ali umesto grča u želucu osećamo leptiriće i ne bojimo se te neizvesnosti, nego želimo da vidimo rezultat, jer to je ono stanje izazova koje volimo. Suštinski, najbitnije je da imamo dovoljno energije, jer 1.kuća je Ovan i Mars i govori da je energija preduslov da bi se nešto ostvarilo. Nivo energije određuje nivo svesti, jer činjenica je da svest ili Sunce egzaltira u 1. kući u Ovnu, pa sa malo energije sve procenjujemo iz stanja “sužene svesti”, a sa više energije već drugačije i sa više Svetla gledamo na stvari. Radom na 1. meridijanu osnažujemo vladara Ascendenta tako što strah koji nas blokira pretvaramo u sigurnost, stabilnost, vitalnost i energiju.

© Kepler asocijacija profesionalnih astrologa, Beograd, Srbija. Sva prava zadržana, 2011. // Design & Coding by studio triD