Tel: 011.267.31.92, 064.387.222.4   |   E-mail: info@profesionalnaastrologija.com   |   Facebook
Početna   |   O nama   |   Astro News   |   Astrološke usluge
Članci po kategorijama
Hronike neba Poslovna prognoza Ritam broja-7 Aktuelnosti Astrološki članci Ljuboskop Astro teme Kod za astrologa Astrologija dece Local Space Astrološki Arhetipovi Horarna astrologija AstroHealing Karmička astrologija Mundana astrologija Astrološki razgovori Astro Mitologija Duša čoveka Liber Aeternus Astrologija kristala
Seminar: Magnet Srca Na ovom seminaru se polaznici obučavaju da preko natalnog horoskopa imaju uvid u nasleđenu energetsku strukturu. Seminar je organizovan tako da kroz lično iskustvo svaki polaznik može prepoznati zakonitosti svojih energetskih centara kao i tehnike isceljivanja. U nedelju, 29. septembra od 16h do 20h, dr Lea Imširagić će održati predavanje iz modula Energetska Astrologija, a ovaj seminar će biti predviđen za rad na 4. čakri, ili tj Mesecu. Moguće je i online pohađanje.
» prikaži celu vest
Seminar: Tehnologija svesti Meseca Tokom kursa Tehnologija Svesti praktikovaćemo određene vežbe koje će nam omogućiti da celu oblast Energetske Psihologije oživimo u svom svakodnevnom životu, u odnosima sa ljudima, ličnom odnosu prema poslu, finansijama, i pre svega prema sebi. Aleksandar Imširagić će održati seminar iz Tehnologije Svesti na temu 4. čakre ili tj Meseca, u nedelju 29. septembra od 12h do 15h. Moguće je i online pohađanje.
» prikaži celu vest
Predavanje: Superkomunikacija uz Energetsku Psihologiju "Možeš postati superwomen ili superman ako naučiš super-komunikaciju sa sobom jer baš od ove primarne svakodnevne komunikacije sa sobom nastaju svi drugi odnosi. Namera ove radionice je da podelim sa vama dar u vidu jednostavnih tehnika Energetske psihologije kojima možete da naučite da komunicirate sa najinteligentnijim delom svog Uma - sa svojim telom. Jer vi zaslužujete da koristite svoj prirodni dar - da naučite svoju energiju da radi za vas." Dr Lea Imširagić će održati predavanje "Superkomunikacija uz Energetsku Psihologiju" u hotelu Tulip Inn Putnik, 20.09. u 19h.
» prikaži celu vest
Predavanje i promocija knjige: Anđeli Zodijaka Svi imamo određenu svetlosnu prirodu, što je u suštini priroda naše Svesti, jer Svetlost predstavlja kvalitet Svesti. I svako od nas ima svoju energetsku strukturu, odnosno svoj energetski zapis kojim privlači sve događaje u svom životu. Čovek je spoj Neba i Zemlje i predstavlja energetsku matricukoja nosi čitav niz svih njegovih sećanja. Aleksandar Imširagić će održati javno predavanje o Anđelima Zodijaka uz istovremeno predstavljanje istoimene knjige, u hotelu Tulip Inn Putnik.
» prikaži celu vest
Kurs: Anđeli Zodijaka “Radost je emocija koju stvara svetlost. Svi astrološki pokazatelji koji opisuju inerciju bića u natusu, govoreći o njegovim nesvesnim potrebama – što ukaz sudbine jeste – dobijaju svoj smisao i srećan ishod onda kada su prožeti svetlošću. Svetlost je inteligentna sama po sebi, a osnovna jedinica inteligencije svetla jeste Anđeo”. Sedmomesečni kurs Anđeli Zodijaka počinje u subotu, 28. septrembra od 12h do 19h na Kepler Institutu. Moguće je pohađati i online.
» prikaži celu vest
» prikaži još vesti
Astro teme

Meridijani tela - astrološko isceljivanje kuća horoskop

Svaka izazovna pozicija planete u znaku, kući ili aspektu u natalnom horoskopu ima ulogu da bude hrana za Više Biće, a ne nepremostiv problem i nešto što će osobu odvesti u težinu, patnju ili besmisao. Ovo predavanje ima za cilj da pokaže kako u svakodnevnoj životnoj praksi možemo da koristimo ove izazovne aspekte zaista kao izazov, a ne da to budu aspekti koji nam uvek donose problematične okolnosti.

Sistem dijagnostike koji nam omogućava astrologija je divan jezik simbola koji nam pruža mogućnost da sagledamo vezu između stvari koje se dešavaju unutar nas, dešavanja koja nas okružuju i kretanja planeta. Sposobnost međusobne povezanosti i delovanja se ogleda u tome što je svaki čovek mikrokosmos i što se horoskop svakoga od nas nalazi u našem telu. Pored toga što nam natalna karta daje uvid u naše energetsko stanje, ona nam daje i odgovore kako da svoje misli, emocije, fizičko stanje i događaje u svom životu dovedemo u balas kroz direktan pristup svojim planetama i kućama horoskopa kroz energije svog tela, jer natalna karta upravo i jeste naš energetski zapis.

Osnovni kod za astrologiju je aspekt između Merkura i Urana ili povezanost serije 3. i 11. Merkur je planeta koja astrologiju diže do Urana i Uran je njegova viša vibracija. Merkur koji je vladar znakova Blizanaca i Device ipak egzaltira u znaku Device, iako je Blizanac vazdušni znak koji kaže: “Ja mislim!”. Možemo se pitati zašto onda Merkur ne egzaltira u Blizancima kada je njegova uloga da preko njega stalno nešto razmišljamo? Odgovor ćemo razumeti iz pozicije Merkurove egzaltacije u Devici koja nije vazdušni znak i nije na taj vazdušni način misleći znak, jer Devica je zemljani znak i znak naše fiziologije. Kada naučimo da razmišljamo iz fiziologije, iz svog tela, tada zaista Merkur počinje da se podiže ka Uranu. Jer, mnogi su pokušavajući da rade na sebi upoznati sa raznim saznanjima, tehnikama i teorijama, ali im i dalje ne funkcionišu određene oblasti života. Način da informacija (Blizanaci) uđe u telo jeste da tu informaciju ponavljamo, ponavljamo i ponavljamo, što je isto kao kada nešto progutamo i onda to varimo i varimo dok se sve ne svari i uđe u sve naše ćelije. Samo na taj način postoji šansa da ćemo imati Merkura u Devici, odnosno, da ćemo informacije koje imamo moći i da primenimo kao svakodnevno primenjeno (Devica) znanje. Problem je znači kada nešto posmatramo kao teoriju, kada naš horoskop gledamo kao list papira i razmišljamo “kako će nešto da nam se desi i šta će da bude”. Ali, kada to možemo da osetimo kroz telo, i istovremeno da promenimo i dobijemo željeni osećaj, tada zaista konkretno radimo na sebi.

Na taj način možemo da uvidimo da se sve planete koje imamo u natalnom horoskopu zapravo nalaze u našem telu kao energetski centri. Posmatrajući sliku energetskih centara vidimo da je naš 1.centar (Mars) u dnu kičmenog stuba, zatim naviše imamo 2. Venerin centar, u solarnom pleksusu je 3.Sunčev centar, u predelu grudi je 4.Mesečev centar, u predelu grla je 5. Merkurov centar, zatim između očiju na čelu je 6. Jupiterovog centra i na temenu glave je 7. Saturnov centar. Transcedentni centri su van tela, iznad glave su 8.Uranov i 9. Neptunov centar, a ispod nogu je 10. Plutonov centar.

Pored toga što u svom telu imamo planete, energetske centre ili čakre koje su smeštene duž kičmenog stuba, takođe imamo i energetske tokove ili kanale koji izlaze iz tih čakri i transportuju energiju u telu. Tih puteva ili tokova je 12, oni se nazivaju meridijani i svaki od meridijana se odnosi na odgovarajuću kuću natalnog horskopa. Na taj način se svakoj oblasti života ili kući u horoskopu može pristupiti preko određenog meridijana. Prvoj kući odgovara meridijan bubrega i nadbubrežnih žlezda, 2.kući meridijan trostrukog grejača, 3. kući meridijan jetre, 4. kući meridijan stomaka (želuca), 5. kući meridijan srca, 6. kući meridijan debelog creva, 7. kući meridijan perikarda, 8. kući meridijan bešike, 9. kući meridijan slezine, 10. kući meridijan žučne kese, 11.kući meridijan pluća i 12. kući meridijan tankog creva. Zahvaljujući tome u stanju smo veoma brzo da dijagnostikujemo koji energetski kanal je blokiran ili ima neki problem. Ako istu ovu strukturu planeta pogledamo na drugi način, možemo reći da je sve deo našeg uma. Psiholog Karl Jung je u svoje doba to lepo objasnio govoreći da je sve što nam se dešava deo naše dinamičke psihe, ali bio je previše ispred svog vremena pa ga mnogi nisu razumeli i to im je bilo apstraktno. Danas nam je poznato da zapravo imamo 3 dela uma - svesni, podsvesni i nesvesni deo. Svesni deo je onaj sa kojim se najveći broj ljudi identifikuje i on se vidi kroz Merkura, Sunce, Jupitera i Severni čvor i čini “kapu” ili koru velikog mozga. To je najmlađi i voljni deo našeg mozga gde svesno odlučujemo da možemo da podignemo ruku, nogu i da trčimo npr. Mnogi se pitaju u čemu je problem kada odluče da nešto urade i imaju jaku volju, ali na kraju ne uspeju da sprovedu datu novu naviku ili da je održe. Stvar je u tome što u tom pokušaju jedino koristimo samo svesni deo našeg uma i sa njim želimo sve da ostvarimo, a to je isto kao da se kladimo na 1:10. Nemoguće je da sa 10% pobedimo 90%. te da bi se nešto ostvarilo lagano i trajno najbolje je da upotrebljavamo i druge delove mozga. Drugi deo našeg uma je podsvesni, emotivni deo uma i vidi se pre svega kroz Mesec, zatim kroz Veneru i potom kroz Urana i Neptuna od dalekih planeta. Treći, nesvesni um je ono što doživljavamo kao reakciju u telu, kao npr. grčenje želuca, lupanje srca i sl. Tu doživljavamo da se nama nešto događa a ne da je to deo našeg nesvesnog uma, to je deo kome najteže pristupamo i on u sebi ima Marsa, Saturna, Plutona i Južni čvor.

Ako radom na sebi uspemo da postignemo balans u prve tri kuće horoskopa, imaćemo dovoljno resursa, znanja, veštine i snage da koristimo na pravi način i sve ostale delove našeg horoskopa. Već je poznato da 80% sudbine u horoskopu nosi sam vladar Ascendenta, on je zapravo “vozač” celog horoskopa. Da bi to bolje razumeli možemo da zamislimo da je horoskop automobil, vozač je vladar Ascendenta, a planete u našem horoskopu su putnici. Lako ćemo zaključiti da je jako bitno kakav je vozač, jer ako vozač npr. zaspi, ni ostali u kolima se neće lepo provesti i zato je dobro da je vozač budan, fokusiran i da zna dobro da vozi.

Sa tim vozačem, Marsom ili planetom koja je vladar 1. kuće radimo kroz 1. meridijan bubrega koji prolazi kroz bubrege i nadbubrežne žlezde. Kada se uplašimo, u nadbubrežnim žlezdama se luči adrenalin i strah je osnovna emocija koja nas blokira da izvedemo akciju. Taj disbalans ili strah može da nas blokira do potpune paralize i da se bukvalno ukočimo. Puno puta smo čuli da neko kaže: “Zamrzao sam se od straha!” ili “Ukočio sam se od straha!” ili “Paralisao sam se od straha!” što znači da je strah bio intenzivan. Lakša varijanta toga je: “Nije mi prijatno!” i najčešće se ispoljava kada znamo da nešto moramo da uradimo, ali smišljamo razne obaveze, opravdanja i izgovore da odlažemo tu akciju ispod koje stoji strah. Još lakša varijanta je: “Ja ću to uraditi, ali osećam grč u želucu!” kada nam nije prijatno u telu, ali nekako to uspevamo da sprovedemo datu akciju. Kada smo potpuno u balansu, tada imamo strah koji nam realno govori gde treba da pripazimo na sebe, jer strah je loš samo kada je u disbalansu, odnosno kada radi protiv nas umesto kao naš saveznik. U pozitivnom smislu strah nam govori gde trebamo pripaziti i mi smo tada svesni rizika, ali umesto grča u želucu osećamo leptiriće i ne bojimo se te neizvesnosti, nego želimo da vidimo rezultat, jer to je ono stanje izazova koje volimo. Suštinski, najbitnije je da imamo dovoljno energije, jer 1.kuća je Ovan i Mars i govori da je energija preduslov da bi se nešto ostvarilo. Nivo energije određuje nivo svesti, jer činjenica je da svest ili Sunce egzaltira u 1. kući u Ovnu, pa sa malo energije sve procenjujemo iz stanja “sužene svesti”, a sa više energije već drugačije i sa više Svetla gledamo na stvari. Radom na 1. meridijanu osnažujemo vladara Ascendenta tako što strah koji nas blokira pretvaramo u sigurnost, stabilnost, vitalnost i energiju.

© Kepler asocijacija profesionalnih astrologa, Beograd, Srbija. Sva prava zadržana, 2011. // Design & Coding by studio triD