Tel: 011.267.31.92, 064.387.222.4   |   E-mail: info@profesionalnaastrologija.com   |   Facebook
Početna   |   O nama   |   Astro News   |   Astrološke usluge
Članci po kategorijama
Hronike neba Poslovna prognoza Ritam broja-7 Aktuelnosti Astrološki članci Ljuboskop Astro teme Kod za astrologa Astrologija dece Local Space Astrološki Arhetipovi Horarna astrologija AstroHealing Karmička astrologija Mundana astrologija Astrološki razgovori Astro Mitologija Duša čoveka Liber Aeternus Astrologija kristala
Seminar: Magnet Srca Na ovom seminaru se polaznici obučavaju da preko natalnog horoskopa imaju uvid u nasleđenu energetsku strukturu. Seminar je organizovan tako da kroz lično iskustvo svaki polaznik može prepoznati zakonitosti svojih energetskih centara kao i tehnike isceljivanja. U nedelju, 29. septembra od 16h do 20h, dr Lea Imširagić će održati predavanje iz modula Energetska Astrologija, a ovaj seminar će biti predviđen za rad na 4. čakri, ili tj Mesecu. Moguće je i online pohađanje.
» prikaži celu vest
Seminar: Tehnologija svesti Meseca Tokom kursa Tehnologija Svesti praktikovaćemo određene vežbe koje će nam omogućiti da celu oblast Energetske Psihologije oživimo u svom svakodnevnom životu, u odnosima sa ljudima, ličnom odnosu prema poslu, finansijama, i pre svega prema sebi. Aleksandar Imširagić će održati seminar iz Tehnologije Svesti na temu 4. čakre ili tj Meseca, u nedelju 29. septembra od 12h do 15h. Moguće je i online pohađanje.
» prikaži celu vest
Predavanje: Superkomunikacija uz Energetsku Psihologiju "Možeš postati superwomen ili superman ako naučiš super-komunikaciju sa sobom jer baš od ove primarne svakodnevne komunikacije sa sobom nastaju svi drugi odnosi. Namera ove radionice je da podelim sa vama dar u vidu jednostavnih tehnika Energetske psihologije kojima možete da naučite da komunicirate sa najinteligentnijim delom svog Uma - sa svojim telom. Jer vi zaslužujete da koristite svoj prirodni dar - da naučite svoju energiju da radi za vas." Dr Lea Imširagić će održati predavanje "Superkomunikacija uz Energetsku Psihologiju" u hotelu Tulip Inn Putnik, 20.09. u 19h.
» prikaži celu vest
Predavanje i promocija knjige: Anđeli Zodijaka Svi imamo određenu svetlosnu prirodu, što je u suštini priroda naše Svesti, jer Svetlost predstavlja kvalitet Svesti. I svako od nas ima svoju energetsku strukturu, odnosno svoj energetski zapis kojim privlači sve događaje u svom životu. Čovek je spoj Neba i Zemlje i predstavlja energetsku matricukoja nosi čitav niz svih njegovih sećanja. Aleksandar Imširagić će održati javno predavanje o Anđelima Zodijaka uz istovremeno predstavljanje istoimene knjige, u hotelu Tulip Inn Putnik.
» prikaži celu vest
Kurs: Anđeli Zodijaka “Radost je emocija koju stvara svetlost. Svi astrološki pokazatelji koji opisuju inerciju bića u natusu, govoreći o njegovim nesvesnim potrebama – što ukaz sudbine jeste – dobijaju svoj smisao i srećan ishod onda kada su prožeti svetlošću. Svetlost je inteligentna sama po sebi, a osnovna jedinica inteligencije svetla jeste Anđeo”. Sedmomesečni kurs Anđeli Zodijaka počinje u subotu, 28. septrembra od 12h do 19h na Kepler Institutu. Moguće je pohađati i online.
» prikaži celu vest
» prikaži još vesti
Hronike neba

21.-27. novembar 2011.

Nedelja pred nama biće izuzetno zanimljiva i dinamična budući da će obilovati brojnim planetarnim aspektima, među kojima je i pomračenje Sunca. Ujedno će i Sunce i Venera promeniti znak, a Merkur krenuti retrogradno, pa će na neki način većina nas biti prozvana da bude kanal za nebesku atmosferu.

Glavni pečat jednom širem (mesečnom) periodu daje Sunce koje u utorak, nakon boravka u ne baš laganom znaku Škorpiona i nakon iscrpljujućeg kvadrata sa Neptunom, prelazi u daleko optimističniji, veseliji, radosniji, poletniji znak Strelca, pa će se bitno promeniti opšta atmosfera, ljudi će imati više pozitivne energije koja će stvoriti želju da se izraze na radosniji, kreativniji način, pa će i okolnosti ići u skladu sa tim. Smisao i svrha će se očitovati na svakom koraku, a mnogima će se povratiti izgubljeno poverenje. Realizacija putovanja, selidbi, uspeha u učenju i pravnim poslovima, ali i nedostižnih ideala biće daleko više moguća, posebno ako je prepreka bila vezana i za finansije, jer nam Sunce preko Jupitera dispozituje u Bika, odakle će biti u povoljnim aspektima sa Marsom i Plutonom iz zemljanih znakova. Kako je i Merkur u Strelcu to će sigurno pažnja dvostruko biti usmerena na pomenuto, ali svakako treba računati i na određena odlaganja i nedostatke, jer je Merkur, koji će sve vreme Sunčevog boravka u Strelcu praviti društvo ovoj vitalnoj energiji, izuzetno spor – kreće retrogradno ove sedmice, a direktno tek 14. decembra. Istovremeno je i Jupiter kao dispozitor retrogradan, pa je svakako ovaj period Sunca u Strelcu (što uključuje i ovu sedmicu) najbolje iskoristiti za završavanje nedovršenog na polju tih oblasti (pokušaj ponovnog dobijanja vize, dokumenata, povraćaj novca, rešenje nekog međunarodnog sudskog spora koji je bio odložen ili prekinut, ponovno polaganje ispita ili povratak na mesta gde smo već bili...). Svakako sa retrogradnim Merkurom treba računati na probleme u komunikaciji, posebno na stranom jeziku (Strelac) jer je Merkur u ovom znaku u izgonu. Treba očekivati i probleme u saobraćaju, na većim saobraćajnicama, u inostranstvu, kao i na veći broj otuđenih (ukradenih) automobila, telefona, ključeva, generalno tehnike. Gubljenje dokumentacije, brojeva, kao i nedostatak fokusiranosti i naglašena zaboravnost može mnoge uznemiriti, ali ne treba previše brinuti, jer Saturn pravi povoljan aspekt ka znaku Strelca pa će većina izgubljenog biti pronađena ako ne pre ono do kraja godine kada se Merkur u direktnom hodu vrati na mesto odakle je krenuo retrogradno.

Ovu sedmicu bitno će obeležiti i Venera koja će napraviti aspekte sa čak četiri planete ukazujući da će od velike važnosti biti, na opštem nivou, diplomatski odnosi, pokušaj uspostavljanja ispravnih, korektnih odnosa (Venera u Strelcu), posebno početkom sedmice (utorak), gde zajedno sa ulaskom Sunca u Strelca, imamo i egzaktan sekstil Venere i Saturna, pa uz Mesec u Vagi, ovo je izuzetan dan za pomirenja na obostrano zadovoljstvo, bilo da su lični odnosi u pitanju, bilo opšti. Ovo je dan balansa, dobre komunikacije, sjajnih odluka, sjajnih predstava, promocija, kao i otpočinjanja sjajnih veza koje neće izgubiti čaroliju do samog kraja, jer će pre izlaska iz ovog znaka Venera napraviti sekstil sa egzaltiranim Neptunom (petak). Ovo je ujedno i uspostavljanje temelja nečemu što će dugo trajati u vremenu i što će ostaviti traga i na buduća pokolenja.

S druge strane, u subotu počinje jedna nova Venerina priča, bitno različita od prethodne – Venera ulazi u ozbiljan, tradicionalan, formalistički znak Jarca, gde nema više one strelčevske lakoće i šarma, ali dobija novu formu koja će po mnogo čemu biti specifična budući da će tokom svog tranzita praviti kontradiktorne aspekte.

Venera u Jarcu je zatvorenija, uzdržanija, bez naglašene senzibilnosti, sa daleko više osećaja dužnosti bilo prema porodici, bilo partneru, bilo poslu. Ovo je, za razliku od prethodnog poletnog i aferoidnog perioda Venere u Strelcu u društvu Merkura, bitno stabilniji period gde će se od mnogih očekivati da se stabilizuju, postanu verniji, postojaniji i manje strastveni. Naglasak će biti na materijalnom ostvarenju i stvaranju onoga što treba u vremenu da potraje sa bitnim osvrtom na tradiciju i prošlost, pa možemo očekivati zadovoljstvo kao posledicu konkretnog materijalnog uspeha, poslovnog ili statusnog koji god vid statusa da je u pitanju. Na veliki uspeh ukazuje trigon ka Jupiteru iz Bika koji svojom pozicijom u znaku Venerinog sedišta već podržava Veneru, pa evo finansijske dobiti nakon dugog truda i rada, od ulaganja u zemlju, nekretnine, ali i kamate. S druge strane, evo i velikih karmičkih ljubavi, evo povratka neke stare ljubavi... No, očekivanja mogu biti i nerealna, jer Venera ne voli Jupitera koliko on nju (u padu u Jarcu), pa ne treba pridavati preveliku važnost tom susretu, ma kako da se probude sećanja... Venera voli svom svojom dušom Marsa (egzaltiran u Jarcu), a njihov susret sledi naredne nedelje...

Situaciju bitno komplikuje još jedan faktor – faktor iznenađenja sa nultog stepena Ovna! Venera ulaskom u Jarcu najpre pravi kvadrat sa Uranom, pa uz kardinalne nulte stepenove kardinalnih znakova sigurno možemo očekivati najneobičnije obrte situacija – početak koji najviše liči na kraj, i obrnuto. Ovo su susreti na najneobičnijim mestima, u najneobičnijim okolnostima, u najneobičnije vreme. Ovo su neočekivani sudbinski prekidi koji, ma kako dramatično izgledali, imaju posebnu svrhu, jer sledi trigon sa Jupiterom, kao i sa Marsom koji je dispozitor Urana, pa možemo primeniti izreku „sve je dobro što se dobro svrši, ma kako počelo... „

Ovo je i šansa za one koji su spremni da rizikuju – a mnogi neće biti spremni jer ni Venera u Jarcu, ni Mars u Devici, ni Jupiter u Biku nisu tome skloni, pa stoga mnogi mogu izgubiti i da prsom nisu mrdnuli, a mnogi dobiti ako budu dovoljno hrabri!

Ovakvu atmosferu potvrđuje i Sunce čiji je prvi aspekt pri ulasku u Strelca upravo trigon sa Uranom, kao i Mars koji pravi trigon sa Plutonom, pa sredu treba iskoristiti za povoljne poslovne obrte.

Ovu sedmicu (a i šestomesečni period) obojiće i Solarna eklipsa koja se dešava na 2. stepenu Strelca, u bliskoj konjunkciji sa stepenom egzaltacije Južnog čvora, pri čemu je Jupiter kao dispozitor eklipse u bliskoj konjunkciji sa stepenom egzaltacije Meseca (a čvorovi su delovi Meseca, a Mesec sva naša sećanja), pa ova eklipsa budi naša sećanja, sve ono što je u Mesecu – ljudima pohranjeno, moguće ono najbolje, jer je ipak u pitanju stepen na kojem Južni čvor ispoljava svoje najbolje osobine, kao i stepen gde Mesec ispoljava svoje najbolje osobine, pa eto šanse da se u narednom periodu menjamo na bolje, da pročistimo svoje podsvesno, svoja osećanja koja su glavni faktor vezivanja i ponovnog rađanja. Sa svetlima u znaku Strelca i Jupiterom u znaku planete Zemlje radost, znanje, oprost i milosrđe su dobitna kombinacija!  

*

Atmosfera na Nebu „proziva“ one sa srodnom natalnom energijom, pa će tokom ove sedmice biti prozvani mnogi, budući da svi imamo Veneru, a ona pravi brojne kontakte. Prozvani su oni sa Venerom povezanom sa znakom Strelca i Jupiterom, oni sa Venerom u znaku Jarca i aspektu sa Saturnom, sa Venerom u aspektu Neptunom ili znaku Riba, ali i oni sa Venerom u aspektu sa Uranom ili u znaku Vodolije.

Rođeni krajem novembra počeće da osećaju priliv energije, kao i oni koji imaju aspekt Sunca sa Jupiterom, a posebno oni koji imaju i aspekt sa Uranom.

Oni koji imaju naglašenu škorpionsku prirodu u vidu spoja Marsa i Plutona, posebno uz kombinaciju sa znakom Device i Jarcem, ispoljiće svoj maksimalni potencijal.

Oni sa retrogradnim Merkurom dobijaju šansu da isprave načinjene greške ili da naprave nove, posebno ako je Merkur povezan sa Jupiterom ili znakom Strelca na nepovoljan način.

© Kepler asocijacija profesionalnih astrologa, Beograd, Srbija. Sva prava zadržana, 2011. // Design & Coding by studio triD