Tel: 011.267.31.92, 064.387.222.4   |   E-mail: info@profesionalnaastrologija.com   |   Facebook
Početna   |   O nama   |   Astro News   |   Astrološke usluge
Članci po kategorijama
Hronike neba Poslovna prognoza Ritam broja-7 Faze Meseca Aktuelnosti Astrološki članci Ljuboskop Astro teme Kod za astrologa Astrologija dece Local Space Astrološki Arhetipovi Horarna astrologija AstroHealing Mundana astrologija Karmička astrologija Astrološki razgovori Astro Mitologija Duša čoveka Liber Aeternus Astrologija kristala
Kurs: Karmička Astrologija Budućih Života Od 21. novembra na Kepler Institutu počinje šestonedeljni kurs iz Karmičke Astrologije Budućih Života. Neke od tema ovog kursa su Petlje Budućeg Života, Otvaranje Budućeg sećanja, Duša Budućeg života, Lice Buduće inkarnacije, Hiron – Kosmička Duša i Lanac Budućih inkarnacija. Kurs se može pohađati redovno ili online.
» prikaži celu vest
Kurs: Psihološki profil, ljubav i brak u natalnom horoskopu Na Kepler Institutu, 26. novembra će početi dvomesečni kurs iz natalne astrologije. Na ovom kursu će se, kroz izučavanje astroloških serija, učiti o slikama odnosa različitih planeta, kuća i znakova koji nam govore o predispozicijama u ljubavi, zatim braku, periodu koji povezuje ljubavnu vezu i stupanje u brak, a pre svega toga – psihološkom profilu natusa. Moguće je i online pohađanje.
» prikaži celu vest
Dvodnevna radionica: Isceljenje Unutrašnjeg Deteta Da li ste spremni za duhovnu avanturu kroz isceljivanje i duboku integraciju? Pridružite nam se u dubokom i moćnom vikendu radosti, isceljenja i ličnog rasta uz pomoć neverovatnih Wild Earth Animal esencija i njihovog tvorca, šamana Danijela Mejpla (Daniel Mapel) iz Virdžinije koji živi sa životinjama u šumi i komunicira sa njima. Njegov rad je dobio međunarodno priznanje za svoju originalnost i sposobnost da na licu mesta pravi izuzetne promene.
» prikaži celu vest
Predavanja u Kini Od 22. novembra do 24. novembra 2019. godine, održava se prva Međunarodna Astrološka Konferencija u Pekingu, Kini. Tom prilikom, Aleksandar i Lea Imširagić će po prvi put držati predkonferencijske seminare 21. novembra 2019. godine.
» prikaži celu vest
Kurs: Astrološke Tehnike Progresija Na našem Institutu počinje šestonedeljni kurs Astrološke Tehnike Progresija u sredu, 06. novembra od 18h. Na ovom kursu, polaznici će biti upoznati sa tehnikama kao što su sekundarne, tercijarne, minorne i konverzne progresije, harmonične progresije i progresirane deklinacije. Kurs je moguće pohađati u redovnoj ili dopisnoj, online varijanti.
» prikaži celu vest
» prikaži još vesti

21.-27. novembar 2011.

Nedelja pred nama biće izuzetno zanimljiva i dinamična budući da će obilovati brojnim planetarnim aspektima, među kojima je i pomračenje Sunca. Ujedno će i Sunce i Venera promeniti znak, a Merkur krenuti retrogradno, pa će na neki način većina nas biti prozvana da bude kanal za nebesku atmosferu.

Glavni pečat jednom širem (mesečnom) periodu daje Sunce koje u utorak, nakon boravka u ne baš laganom znaku Škorpiona i nakon iscrpljujućeg kvadrata sa Neptunom, prelazi u daleko optimističniji, veseliji, radosniji, poletniji znak Strelca, pa će se bitno promeniti opšta atmosfera, ljudi će imati više pozitivne energije koja će stvoriti želju da se izraze na radosniji, kreativniji način, pa će i okolnosti ići u skladu sa tim. Smisao i svrha će se očitovati na svakom koraku, a mnogima će se povratiti izgubljeno poverenje. Realizacija putovanja, selidbi, uspeha u učenju i pravnim poslovima, ali i nedostižnih ideala biće daleko više moguća, posebno ako je prepreka bila vezana i za finansije, jer nam Sunce preko Jupitera dispozituje u Bika, odakle će biti u povoljnim aspektima sa Marsom i Plutonom iz zemljanih znakova. Kako je i Merkur u Strelcu to će sigurno pažnja dvostruko biti usmerena na pomenuto, ali svakako treba računati i na određena odlaganja i nedostatke, jer je Merkur, koji će sve vreme Sunčevog boravka u Strelcu praviti društvo ovoj vitalnoj energiji, izuzetno spor – kreće retrogradno ove sedmice, a direktno tek 14. decembra. Istovremeno je i Jupiter kao dispozitor retrogradan, pa je svakako ovaj period Sunca u Strelcu (što uključuje i ovu sedmicu) najbolje iskoristiti za završavanje nedovršenog na polju tih oblasti (pokušaj ponovnog dobijanja vize, dokumenata, povraćaj novca, rešenje nekog međunarodnog sudskog spora koji je bio odložen ili prekinut, ponovno polaganje ispita ili povratak na mesta gde smo već bili...). Svakako sa retrogradnim Merkurom treba računati na probleme u komunikaciji, posebno na stranom jeziku (Strelac) jer je Merkur u ovom znaku u izgonu. Treba očekivati i probleme u saobraćaju, na većim saobraćajnicama, u inostranstvu, kao i na veći broj otuđenih (ukradenih) automobila, telefona, ključeva, generalno tehnike. Gubljenje dokumentacije, brojeva, kao i nedostatak fokusiranosti i naglašena zaboravnost može mnoge uznemiriti, ali ne treba previše brinuti, jer Saturn pravi povoljan aspekt ka znaku Strelca pa će većina izgubljenog biti pronađena ako ne pre ono do kraja godine kada se Merkur u direktnom hodu vrati na mesto odakle je krenuo retrogradno.

Ovu sedmicu bitno će obeležiti i Venera koja će napraviti aspekte sa čak četiri planete ukazujući da će od velike važnosti biti, na opštem nivou, diplomatski odnosi, pokušaj uspostavljanja ispravnih, korektnih odnosa (Venera u Strelcu), posebno početkom sedmice (utorak), gde zajedno sa ulaskom Sunca u Strelca, imamo i egzaktan sekstil Venere i Saturna, pa uz Mesec u Vagi, ovo je izuzetan dan za pomirenja na obostrano zadovoljstvo, bilo da su lični odnosi u pitanju, bilo opšti. Ovo je dan balansa, dobre komunikacije, sjajnih odluka, sjajnih predstava, promocija, kao i otpočinjanja sjajnih veza koje neće izgubiti čaroliju do samog kraja, jer će pre izlaska iz ovog znaka Venera napraviti sekstil sa egzaltiranim Neptunom (petak). Ovo je ujedno i uspostavljanje temelja nečemu što će dugo trajati u vremenu i što će ostaviti traga i na buduća pokolenja.

S druge strane, u subotu počinje jedna nova Venerina priča, bitno različita od prethodne – Venera ulazi u ozbiljan, tradicionalan, formalistički znak Jarca, gde nema više one strelčevske lakoće i šarma, ali dobija novu formu koja će po mnogo čemu biti specifična budući da će tokom svog tranzita praviti kontradiktorne aspekte.

Venera u Jarcu je zatvorenija, uzdržanija, bez naglašene senzibilnosti, sa daleko više osećaja dužnosti bilo prema porodici, bilo partneru, bilo poslu. Ovo je, za razliku od prethodnog poletnog i aferoidnog perioda Venere u Strelcu u društvu Merkura, bitno stabilniji period gde će se od mnogih očekivati da se stabilizuju, postanu verniji, postojaniji i manje strastveni. Naglasak će biti na materijalnom ostvarenju i stvaranju onoga što treba u vremenu da potraje sa bitnim osvrtom na tradiciju i prošlost, pa možemo očekivati zadovoljstvo kao posledicu konkretnog materijalnog uspeha, poslovnog ili statusnog koji god vid statusa da je u pitanju. Na veliki uspeh ukazuje trigon ka Jupiteru iz Bika koji svojom pozicijom u znaku Venerinog sedišta već podržava Veneru, pa evo finansijske dobiti nakon dugog truda i rada, od ulaganja u zemlju, nekretnine, ali i kamate. S druge strane, evo i velikih karmičkih ljubavi, evo povratka neke stare ljubavi... No, očekivanja mogu biti i nerealna, jer Venera ne voli Jupitera koliko on nju (u padu u Jarcu), pa ne treba pridavati preveliku važnost tom susretu, ma kako da se probude sećanja... Venera voli svom svojom dušom Marsa (egzaltiran u Jarcu), a njihov susret sledi naredne nedelje...

Situaciju bitno komplikuje još jedan faktor – faktor iznenađenja sa nultog stepena Ovna! Venera ulaskom u Jarcu najpre pravi kvadrat sa Uranom, pa uz kardinalne nulte stepenove kardinalnih znakova sigurno možemo očekivati najneobičnije obrte situacija – početak koji najviše liči na kraj, i obrnuto. Ovo su susreti na najneobičnijim mestima, u najneobičnijim okolnostima, u najneobičnije vreme. Ovo su neočekivani sudbinski prekidi koji, ma kako dramatično izgledali, imaju posebnu svrhu, jer sledi trigon sa Jupiterom, kao i sa Marsom koji je dispozitor Urana, pa možemo primeniti izreku „sve je dobro što se dobro svrši, ma kako počelo... „

Ovo je i šansa za one koji su spremni da rizikuju – a mnogi neće biti spremni jer ni Venera u Jarcu, ni Mars u Devici, ni Jupiter u Biku nisu tome skloni, pa stoga mnogi mogu izgubiti i da prsom nisu mrdnuli, a mnogi dobiti ako budu dovoljno hrabri!

Ovakvu atmosferu potvrđuje i Sunce čiji je prvi aspekt pri ulasku u Strelca upravo trigon sa Uranom, kao i Mars koji pravi trigon sa Plutonom, pa sredu treba iskoristiti za povoljne poslovne obrte.

Ovu sedmicu (a i šestomesečni period) obojiće i Solarna eklipsa koja se dešava na 2. stepenu Strelca, u bliskoj konjunkciji sa stepenom egzaltacije Južnog čvora, pri čemu je Jupiter kao dispozitor eklipse u bliskoj konjunkciji sa stepenom egzaltacije Meseca (a čvorovi su delovi Meseca, a Mesec sva naša sećanja), pa ova eklipsa budi naša sećanja, sve ono što je u Mesecu – ljudima pohranjeno, moguće ono najbolje, jer je ipak u pitanju stepen na kojem Južni čvor ispoljava svoje najbolje osobine, kao i stepen gde Mesec ispoljava svoje najbolje osobine, pa eto šanse da se u narednom periodu menjamo na bolje, da pročistimo svoje podsvesno, svoja osećanja koja su glavni faktor vezivanja i ponovnog rađanja. Sa svetlima u znaku Strelca i Jupiterom u znaku planete Zemlje radost, znanje, oprost i milosrđe su dobitna kombinacija!  

*

Atmosfera na Nebu „proziva“ one sa srodnom natalnom energijom, pa će tokom ove sedmice biti prozvani mnogi, budući da svi imamo Veneru, a ona pravi brojne kontakte. Prozvani su oni sa Venerom povezanom sa znakom Strelca i Jupiterom, oni sa Venerom u znaku Jarca i aspektu sa Saturnom, sa Venerom u aspektu Neptunom ili znaku Riba, ali i oni sa Venerom u aspektu sa Uranom ili u znaku Vodolije.

Rođeni krajem novembra počeće da osećaju priliv energije, kao i oni koji imaju aspekt Sunca sa Jupiterom, a posebno oni koji imaju i aspekt sa Uranom.

Oni koji imaju naglašenu škorpionsku prirodu u vidu spoja Marsa i Plutona, posebno uz kombinaciju sa znakom Device i Jarcem, ispoljiće svoj maksimalni potencijal.

Oni sa retrogradnim Merkurom dobijaju šansu da isprave načinjene greške ili da naprave nove, posebno ako je Merkur povezan sa Jupiterom ili znakom Strelca na nepovoljan način.

© Kepler asocijacija profesionalnih astrologa, Beograd, Srbija. Sva prava zadržana, 2011. // Design & Coding by studio triD