Tel: 011.267.31.92, 064.387.222.4   |   E-mail: info@profesionalnaastrologija.com   |   Facebook
Početna   |   O nama   |   Astro News   |   Astrološke usluge
Članci po kategorijama
Hronike neba Poslovna prognoza Ritam broja-7 Aktuelnosti Astrološki članci Ljuboskop Astro teme Kod za astrologa Astrologija dece Local Space Astrološki Arhetipovi Horarna astrologija AstroHealing Karmička astrologija Mundana astrologija Astrološki razgovori Astro Mitologija Duša čoveka Liber Aeternus Astrologija kristala
Letnji raspust i radno vreme Instituta Dragi naši, malo obaveštenje za sve vas: škola neće raditi od 30. juna sve do 26. avgusta usled letnjeg raspusta. Uživajte u letu, a od septembra kreiramo još više radosti, energije i lepote!
» prikaži celu vest
Astrološki Kalendar za 2019. godinu Nedavno je izašao novi astrološki kalendar za 2019. godinu. Pozvani smo da iskoristimo ovu godinu ispunjenja želja i velike vizije na najbolji način, a Astro Kalendar će nam pokazati koje su to predivne tačke u 2019. godini i kako najbolje možemo da iskoristimo potencijal ove divne godine koja je pred nama!
» prikaži celu vest
Alex Trenoweth - Astrološka konferencija u Beogradu 2018. Astrolog, Alex Trenoweth je napisala članak o svom iskustvu na astrološkoj konferenciji u Beogradu, u martu 2018.
» prikaži celu vest
Knjiga ''Energija Senke'' Nedavno je izašla iz štampe najnovija knjiga Aleksandra Imširagića "Energija Senke - Vodič za integraciju prošlih života". Svi zainteresovani za ovu knjigu mogu je naručiti direktno od nas.
» prikaži celu vest
Novi ISAR-ov predstavnik za Srbiju Međunarodna Asocijacija za Astrološka Istraživanja (ISAR) izabrala je Zoranu Stanojević za novog potpredsednika ISAR-a za Srbiju u naredne tri godine.
» prikaži celu vest
» prikaži još vesti
Hronike neba

21.-27. novembar 2011.

Nedelja pred nama biće izuzetno zanimljiva i dinamična budući da će obilovati brojnim planetarnim aspektima, među kojima je i pomračenje Sunca. Ujedno će i Sunce i Venera promeniti znak, a Merkur krenuti retrogradno, pa će na neki način većina nas biti prozvana da bude kanal za nebesku atmosferu.

Glavni pečat jednom širem (mesečnom) periodu daje Sunce koje u utorak, nakon boravka u ne baš laganom znaku Škorpiona i nakon iscrpljujućeg kvadrata sa Neptunom, prelazi u daleko optimističniji, veseliji, radosniji, poletniji znak Strelca, pa će se bitno promeniti opšta atmosfera, ljudi će imati više pozitivne energije koja će stvoriti želju da se izraze na radosniji, kreativniji način, pa će i okolnosti ići u skladu sa tim. Smisao i svrha će se očitovati na svakom koraku, a mnogima će se povratiti izgubljeno poverenje. Realizacija putovanja, selidbi, uspeha u učenju i pravnim poslovima, ali i nedostižnih ideala biće daleko više moguća, posebno ako je prepreka bila vezana i za finansije, jer nam Sunce preko Jupitera dispozituje u Bika, odakle će biti u povoljnim aspektima sa Marsom i Plutonom iz zemljanih znakova. Kako je i Merkur u Strelcu to će sigurno pažnja dvostruko biti usmerena na pomenuto, ali svakako treba računati i na određena odlaganja i nedostatke, jer je Merkur, koji će sve vreme Sunčevog boravka u Strelcu praviti društvo ovoj vitalnoj energiji, izuzetno spor – kreće retrogradno ove sedmice, a direktno tek 14. decembra. Istovremeno je i Jupiter kao dispozitor retrogradan, pa je svakako ovaj period Sunca u Strelcu (što uključuje i ovu sedmicu) najbolje iskoristiti za završavanje nedovršenog na polju tih oblasti (pokušaj ponovnog dobijanja vize, dokumenata, povraćaj novca, rešenje nekog međunarodnog sudskog spora koji je bio odložen ili prekinut, ponovno polaganje ispita ili povratak na mesta gde smo već bili...). Svakako sa retrogradnim Merkurom treba računati na probleme u komunikaciji, posebno na stranom jeziku (Strelac) jer je Merkur u ovom znaku u izgonu. Treba očekivati i probleme u saobraćaju, na većim saobraćajnicama, u inostranstvu, kao i na veći broj otuđenih (ukradenih) automobila, telefona, ključeva, generalno tehnike. Gubljenje dokumentacije, brojeva, kao i nedostatak fokusiranosti i naglašena zaboravnost može mnoge uznemiriti, ali ne treba previše brinuti, jer Saturn pravi povoljan aspekt ka znaku Strelca pa će većina izgubljenog biti pronađena ako ne pre ono do kraja godine kada se Merkur u direktnom hodu vrati na mesto odakle je krenuo retrogradno.

Ovu sedmicu bitno će obeležiti i Venera koja će napraviti aspekte sa čak četiri planete ukazujući da će od velike važnosti biti, na opštem nivou, diplomatski odnosi, pokušaj uspostavljanja ispravnih, korektnih odnosa (Venera u Strelcu), posebno početkom sedmice (utorak), gde zajedno sa ulaskom Sunca u Strelca, imamo i egzaktan sekstil Venere i Saturna, pa uz Mesec u Vagi, ovo je izuzetan dan za pomirenja na obostrano zadovoljstvo, bilo da su lični odnosi u pitanju, bilo opšti. Ovo je dan balansa, dobre komunikacije, sjajnih odluka, sjajnih predstava, promocija, kao i otpočinjanja sjajnih veza koje neće izgubiti čaroliju do samog kraja, jer će pre izlaska iz ovog znaka Venera napraviti sekstil sa egzaltiranim Neptunom (petak). Ovo je ujedno i uspostavljanje temelja nečemu što će dugo trajati u vremenu i što će ostaviti traga i na buduća pokolenja.

S druge strane, u subotu počinje jedna nova Venerina priča, bitno različita od prethodne – Venera ulazi u ozbiljan, tradicionalan, formalistički znak Jarca, gde nema više one strelčevske lakoće i šarma, ali dobija novu formu koja će po mnogo čemu biti specifična budući da će tokom svog tranzita praviti kontradiktorne aspekte.

Venera u Jarcu je zatvorenija, uzdržanija, bez naglašene senzibilnosti, sa daleko više osećaja dužnosti bilo prema porodici, bilo partneru, bilo poslu. Ovo je, za razliku od prethodnog poletnog i aferoidnog perioda Venere u Strelcu u društvu Merkura, bitno stabilniji period gde će se od mnogih očekivati da se stabilizuju, postanu verniji, postojaniji i manje strastveni. Naglasak će biti na materijalnom ostvarenju i stvaranju onoga što treba u vremenu da potraje sa bitnim osvrtom na tradiciju i prošlost, pa možemo očekivati zadovoljstvo kao posledicu konkretnog materijalnog uspeha, poslovnog ili statusnog koji god vid statusa da je u pitanju. Na veliki uspeh ukazuje trigon ka Jupiteru iz Bika koji svojom pozicijom u znaku Venerinog sedišta već podržava Veneru, pa evo finansijske dobiti nakon dugog truda i rada, od ulaganja u zemlju, nekretnine, ali i kamate. S druge strane, evo i velikih karmičkih ljubavi, evo povratka neke stare ljubavi... No, očekivanja mogu biti i nerealna, jer Venera ne voli Jupitera koliko on nju (u padu u Jarcu), pa ne treba pridavati preveliku važnost tom susretu, ma kako da se probude sećanja... Venera voli svom svojom dušom Marsa (egzaltiran u Jarcu), a njihov susret sledi naredne nedelje...

Situaciju bitno komplikuje još jedan faktor – faktor iznenađenja sa nultog stepena Ovna! Venera ulaskom u Jarcu najpre pravi kvadrat sa Uranom, pa uz kardinalne nulte stepenove kardinalnih znakova sigurno možemo očekivati najneobičnije obrte situacija – početak koji najviše liči na kraj, i obrnuto. Ovo su susreti na najneobičnijim mestima, u najneobičnijim okolnostima, u najneobičnije vreme. Ovo su neočekivani sudbinski prekidi koji, ma kako dramatično izgledali, imaju posebnu svrhu, jer sledi trigon sa Jupiterom, kao i sa Marsom koji je dispozitor Urana, pa možemo primeniti izreku „sve je dobro što se dobro svrši, ma kako počelo... „

Ovo je i šansa za one koji su spremni da rizikuju – a mnogi neće biti spremni jer ni Venera u Jarcu, ni Mars u Devici, ni Jupiter u Biku nisu tome skloni, pa stoga mnogi mogu izgubiti i da prsom nisu mrdnuli, a mnogi dobiti ako budu dovoljno hrabri!

Ovakvu atmosferu potvrđuje i Sunce čiji je prvi aspekt pri ulasku u Strelca upravo trigon sa Uranom, kao i Mars koji pravi trigon sa Plutonom, pa sredu treba iskoristiti za povoljne poslovne obrte.

Ovu sedmicu (a i šestomesečni period) obojiće i Solarna eklipsa koja se dešava na 2. stepenu Strelca, u bliskoj konjunkciji sa stepenom egzaltacije Južnog čvora, pri čemu je Jupiter kao dispozitor eklipse u bliskoj konjunkciji sa stepenom egzaltacije Meseca (a čvorovi su delovi Meseca, a Mesec sva naša sećanja), pa ova eklipsa budi naša sećanja, sve ono što je u Mesecu – ljudima pohranjeno, moguće ono najbolje, jer je ipak u pitanju stepen na kojem Južni čvor ispoljava svoje najbolje osobine, kao i stepen gde Mesec ispoljava svoje najbolje osobine, pa eto šanse da se u narednom periodu menjamo na bolje, da pročistimo svoje podsvesno, svoja osećanja koja su glavni faktor vezivanja i ponovnog rađanja. Sa svetlima u znaku Strelca i Jupiterom u znaku planete Zemlje radost, znanje, oprost i milosrđe su dobitna kombinacija!  

*

Atmosfera na Nebu „proziva“ one sa srodnom natalnom energijom, pa će tokom ove sedmice biti prozvani mnogi, budući da svi imamo Veneru, a ona pravi brojne kontakte. Prozvani su oni sa Venerom povezanom sa znakom Strelca i Jupiterom, oni sa Venerom u znaku Jarca i aspektu sa Saturnom, sa Venerom u aspektu Neptunom ili znaku Riba, ali i oni sa Venerom u aspektu sa Uranom ili u znaku Vodolije.

Rođeni krajem novembra počeće da osećaju priliv energije, kao i oni koji imaju aspekt Sunca sa Jupiterom, a posebno oni koji imaju i aspekt sa Uranom.

Oni koji imaju naglašenu škorpionsku prirodu u vidu spoja Marsa i Plutona, posebno uz kombinaciju sa znakom Device i Jarcem, ispoljiće svoj maksimalni potencijal.

Oni sa retrogradnim Merkurom dobijaju šansu da isprave načinjene greške ili da naprave nove, posebno ako je Merkur povezan sa Jupiterom ili znakom Strelca na nepovoljan način.

© Kepler asocijacija profesionalnih astrologa, Beograd, Srbija. Sva prava zadržana, 2011. // Design & Coding by studio triD