Tel: (+381) 11.267.0711, (+381) 60.767.3192, (+381) 64.387.2224   |   E-mail: info@profesionalnaastrologija.com   |   Facebook
Početna   |   O nama   |   Astro News   |   Astrološke usluge
Članci po kategorijama
Hronike neba Poslovna prognoza Aktuelnosti Faze Meseca Ritam broja-7 Astrološki članci Ljuboskop Astro teme Kod za astrologa Astrologija dece Astrološki Arhetipovi Local Space Horarna astrologija Mundana astrologija Karmička astrologija AstroHealing Astrološki razgovori Astro Mitologija Duša čoveka Liber Aeternus Astrologija kristala
Full Moon paket “90 dana za življenje duhovnosti” Preko sopstvenog tela mi materijalizujemo sve što vidimo, a plan onoga što materijalizujemo strukturisan je na nivou naših uverenja. Kroz energiju naredna tri puna Meseca otvaramo se za jednu veliku promenu unutar našeg života, koju povezujemo sa kvalitetom življenja duhovnosti, zahvaljujući razvoju novih uverenja – jul (uverenja o bliskosti), avgust (uverenja o promeni) i septembar (uverenja o beskonačnosti).
» prikaži celu vest
Full Moon project radionica „Uverenja o bliskosti“ Pridruži nam se na novoj Full Moon radionici „Uverenja o bliskosti“, koja će se održati 13. jula u formi live webinara od 19 do 20.30h. Naš zadatak ovog punog Meseca biće da izbalansiramo sve emotivne kvalitete u našoj genetici, što je osnova za uspostavljanje stanja bliskosti.
» prikaži celu vest
NOVA KNJIGA: Inicijacije Venere 2022 U prodaji je nova knjiga „Inicijacije Venere 2022“ od autorke Ivane Šaljić. Knjiga je zamišljena kao vodič za Veneru i osvetljava nam sva važna mesta inicijacije za prevazilaženje toka inercije i instaliranja višeg kvaliteta naše Venere. Zato je važno da razumemo kako se Venera oseća u svakom znaku, kako izgleda njena priča ako je živi po inerciji i kako može da izgleda kada podigne energiju i kada je u balansu.
» prikaži celu vest
Astrološki kalendar za 2022. godinu Astrološki kalendar, vaš jedinstveni vodič za 2022. je u prodaji! Pozvani smo da iskoristimo ovu godinu manifestacije, obilja i kreiranja novih uverenja na najbolji način, a Astrološki kalendar će nam pokazati koje su to sve važne tačke koje se aktiviraju u predstojećoj godini.
» prikaži celu vest
Nova knjiga: Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti Najnovija knjiga Aleksandra Imširagića “Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti” detaljno objašnjava astrološku vezu između Anđela i odgovarajućih planetarnih kodova. Takođe, pored posebne povezanosti 72 Anđela Zodijaka i 72 draga kamena / minerala – u knjizi su objašnjene tehnike otkrivanja 5 ključnih Anđela za svaku osobu: Anđela Zvezde, Anđela Čuvara, Anđela Prelaza, Anđela Višeg Ja i Anđela Poruke.
» prikaži celu vest
» prikaži još vesti

Ukrajina i 15º Riba

Iako se primarno smatra benefikom, Jupiter i te kako može da bude malefik ukoliko je u samom natalnom horoskopu „slab“. Bilo kako bilo, Jupiter predstavlja ekspanziju, i nekada ta ekspanzija (širenje) može biti pozitivna, ali isto tako i negativna.  Budući da je moj istraživački rad usmeren ka mapiranju zemalja unutar kruga od 360º u ovom članku će biti reči o Ukrajini, zemlji koju unutar Zodijaka možemo da pronađemo upravo u  Jupiterovom znaku, znaku Riba, i to  na centralnom, „kraljevskom“ 15 º Riba! Kroz mnoge važne događaje po ovu zemlju, 15 º Riba se pokazao kao nešto što je vrlo signifikantno! Konačno, i horoskop Nove Ukrajine (24. avgust, 1991., 18:36, Kijev), ima Ascendent na 21º Vodolije, na stepenu egzaltacije Neptuna (drugi, moderan, vladar Riba).

Černobilska katastrofa

Ako se sada osvrnemo na 26. april, 1986. godine (01:23:44 AM, Moskva), na dan kada se dogodila nuklearna eksplozija u Černobilu, mi upravo nalazimo Jupitera na 14º Riba 23’ (veoma blizu 15º Riba, stepena koji vezujemo za Ukrajinu). Na prvi pogled, mi ovde vidimo sjajnog Jupitera, nalazi se u znaku svog sedišta, i na centralnom, „kraljevskom“ stepenu. Ali, šta je taj Jupiter doneo Ukrajini (15 º Riba) 26. aprila, 1986. godine? Katastrofu neslućenih razmera..., sa posledicama po čovečanstvo... Upravo se dogodila ekspanizija, ali u negativnom smislu...

Yod u Horoskopu Prve Ukrajine

Pogledajmo sada horoskop Ukrajine iz 1918 (Horoskop Prve  Ukrajine) i  procenimo u kakvom je stanju Jupiter. Nalazimo da je Jupiter  na Ascendentu, ali u znaku svog izgona (Blizanci) i da je vladar 8. polja (opasnosti)  i da sobom nosi Hirona (rana) sa 26º  Riba.Preko dispozitora, retrogradnog Merkura, odlazi na 7 º Jarca (znak gde je Jupiter u padu), u bliskoj je konjunkciji sa zvezdanom maglinom Facies koja zna da ukaže na opasnosti, na energiju koju nije moguće ukrotiti,   u 8. polju je (polje smrti i stradanja), i praktično postaje  vrh Yod konfiguracije sa Mesecom (narod, mase) na 6 º Blizanaca, i Neptunom (drugim dispozitorom Hirona-rana) u izgonu na 5º Lava i sa „slabim“ Saturnom (takođe malefik i u tradicionalnoj astrologiji vlada kako 1. poljem, tako i 8. poljem, poljem smrti) na 11º Lava. Poznato je da je konfiguracija Yod ta koja ukazuje na smrt, opasnosti, i da je svaki Yod potencijalni Hiron (rana,bol)...  Takođe, tu je i opozicija sa retrogradnim Plutonom (smrt, opasnosti) na 3º Raka, koji je ovde praktično „Bumerang“ konfiguracija. Sve su ovo pokazatelji „slabog“ Jupitera u horoskopu Prve Ukrajine.

S’ druge strane, naravno da nije bilo dovoljno da se samo u tranzitu Jupiter (širenje, ekspanzija) nađe na 15 º Riba (Ukrajina), da bismo mogli dati prognozu da će se nešto loše dogoditi Ukrajini. Tranzitna planeta je samo okidač, potrebno je imati i neke druge pokazatelje...

Pogedajmo sada  direkcije (Solar Arc) za 26. april, 1986. Nalazimo da se direktivan Merkur (vladar Asc Prve Ukrajine, dispozitor Meseca (narod) i dispozitor Jupitera, vladara 8 - opasnosti) našao isto na 15 º Riba! Takođe, ne možemo da zanemarimo ni poziciju diretkivnog Meseca (narod) na 15 º Lava u inkonjunkciji sa 15 º Riba (stepen koji vezujem za Ukrajinu)!

Kako se eksplozija dogodila na četvrtom reaktoru Nuklearne elektrane „Lenjin“, zanimljivo je pogledati i tercijarne progresije Vladimira Lenjina za taj trenutak, jer on kao prvi vođa SSSR-a je „produžena ruka“ nacije i kroz njegov horoskop se mogu pratiti događaji čak i nakon njegove smrti,  a u ovom slučaju je ovaj čovek posebno bitan jer je elektrana nazvana po njemu, a  ime je uvek energija...  Kao što vidimo, tercijarni Ascendent Lenjina se 28. aprila, 1986. našao isto na 15 º Riba!

Inače, svemu dodajem da se na 15 ºRiba nalazi midpoint (tačka srednjeg rastojanja) Jupitera (vladara 8-opasnosti) i Severnog čvora (budućnost) u horoskopu Prve Ukrajine, te je 15 º Riba mesto u Zodijaku na koje je Ukrajina i te kako „osetljiva“, budući da je černobilska katastrofa ostavila posledice i za budućnost... Dakle, tranzitni Jupiter je bio samo „okidač“ za događaj...

Nova Ukrajina 1991

Ukrajina je bivša članica SSSR-a. Svoju samostalnost je obnovila 24. avgusta, 1991. godine. U tom trenutku se u Solar Arc direkcijama Venera Boljševičke Rusije našla upravo na 15 º Riba! Venera je u karti Boljševičke Rusije vladar 7. polja (diplomatski odnosi, svi koji stoje preko puta Moskve) i 10. polja (reputacija zemlje).

Narandžasta Revolucija 2004

Narandžasta revolucija je naziv za niz protesta i političkih događaja koji su se odvijali u Ukrajini krajem 2004. i 2005. godine neposredno nakon drugog kruga predsedničkih izbora na kojima je  pobedio tadašnji premijer Viktor Yanukovych. Njegov protivkandidat Viktor Yushcenko (zajedno sa Yuliom Tymoshenko) je te rezultate osporio, tvrdeći da su posledica izborne prevare, a njegove  pristalice su započele seriju uličnih demonstracija u Kijevu. Njegove zahteve je prihvatio Vrhovni sud Ukrajine naredivši ponavljanje izbora, a na kojima je potom pobedio Yushcenko.

Zanimljivo je da sad pogledamo kartu Viktora Yushcenka, jer upravo tu nalazimo retrogradni (ponavljanje) Merkur (glasovi) na 15º Riba u 3. polju (glasovi) od 10. polja (on kao predsednik)!

Kako je Ukrajina bivša članica SSSR-a, zanimljive su i sekundarne progresije Boljševičke Rusijie za trenutak Narandžaste revolucije jer se upravo sekundarni Ascendent našao tada takođe na 15º  Riba!

Tercijarne progresije nam „spuštaju“ događaje na nivo od 2 dana, budući da se tericijarni Mesec pomera 1º  za 2 dana, pa je stoga zanimljivo pogledati poziciju tercijarnog Meseca (narod) Boljševiče Rusije za trenutak Narnadžaste revolucije. Nalazimo da se tih dana on pozicionirao baš oko 15º  Riba!

Lunarna eklipsa  na 15º Riba 2006

Osvrnimo se sada na 07. septembar, 2006. godine, jer se tada dogodila Lunarna eklipsa (Pun Mesec u blizini mesečevih čvorova) i to baš na 15 º Riba (Ukrajina). Eklipse su jako bitne kako za pojedinca, tako i za državu kao kolektiv. Na nebu je tada Mesec (narod) bio na 15 º Riba, a Sunce (vladar) na 15 º Device. Zanimljivo je da je u tom trenutku u Solar Arc direkcijama Sunce Nove Ukrajine bilo takođe na 15 º Device, i da je ova eklipsa i te kako „zakačila“ Ukrajinu. Najprostije rečeno, Mesec i Sunce u opoziciji mogu biti slika sukoba naroda i vlasti, ali isto tako i slika sukoba neke žene i muškarca u jednoj zemlji. Samo mesec dana pre ove eklipse, tačnije 04. avgusta, 2006. Viktor Yanukovych je postao premijer Ukrajine, ali, mandat mu je trajao veoma kratko, samo do 18. decembra naredne, 2007. godine, kada je premijersku funkciju preuzela Yulia Tymoshenko.

Inače, lunarna eklipsa od 07. septembra je bila prva  eklipsa od 4 lunarne eklipse Metoničnogciklusa (Metonic cycle) koje se dešavaju istog datuma, 07. septembra, Između svake prođe tačno 19 godina. To znači, da će se druga po redu lunarna eklipsa dogoditi 07. septembra 2025. godine, i da će ona takođe biti na 15º  Riba. Treća će se dogoditi 07. septembra 2044, i četvrta 07. septembra 2063. Biće zanimljivo pratiti kako će se sve ovo odraziti na Ukrajinu, zemlju u simbolici 15º Riba!

Lunarna eklipsa  na 15º Riba 2025

Iako je 07. septembar 2025 daleko, pogledajmo poziciju sekundarnog Meseca (narod) Nove Ukrajine za taj datum. Nalazimo da će tada biti pozicioniran na 21º  Bika, i da će praviti kvadrat sa osom Asc-Des Ukrajine (21º  Vodolije-21º  Lava).  Zanimljiva je i Solar Arc Venera Prve Ukrajine iz 1918, jer će se ona tada naći baš na 15º  Blizanaca, i praviti kvadrat sa 15º Riba (stepen koji vezujem za Ukrajinu). Kako u Veneri Prve Ukrajine "živi" Mars iz Vage (izgon za Mars), onda ovo sve može biti slika neke energije koju narod može osloboditi...

To će biti vreme trigona Plutona sa 1º Vodolije i Urana sa 1º Blizanaca, dok će retrogradni Saturn sa 29º Riba biti vrh Lotos konfiguracije i povezivati Jezgro Zemlje (Pluton) i Nebo (Uran).

Referenudm na Krimu 2014

Ono što trenutno najviše okupira pažnju celog sveta je ukrajinska kriza. Poznato je da je Krim pripojen Rusiji nakon referenduma održanog marta 2014. godine. Uprao se u Solar Arc direkcijama Mesec (narod) Nove Ukrajine našao na 15º  Riba, dok je sekundarna osa IC-MC Viktora Yanukovycha  došla na 15º  Riba - 15º Device! Viktor Yanukovych (09. Jul, 1950., 12:50, Yenakiyevo,Done, Ukraine)  je bio četvrti  predsednik Ukrajine od 2010. do marta 2014. godine,kada ga je Skupština Ukrajine smenila protivustanvim postupkom. Od tada, on se nalazi u Rusiji gde je dobio politički azil.

Vladimir Putin, Angela Merkel i Ukrajina

Vrlo često, tokom života,  preduzimamo akcije vođeni našim nesvesnim i podsvesnim. Zašto Vladimir Putin ima potrebu za mešanjem u unutrašnja pitanja Ukrajine? On u svojoj natalnoj karti ima Mesec (narod) u 8. polju (opasnosti, ratovi), kao vladara 9 (inostranstvo) u široj ali aplikacionoj opoziciji sa Marsom (esencijalni signifikator za rat, sukob) u Strelcu. Mesec spada u kategoriju podsvesne planete, dok je Mars nesvesna planeta. Zanimljivo je da se midpoint (tačka srednjeg rastojanja) Meseca i Marsa u karti ovog čoveka upravo nalazi na 14 º  Riba 43’, dakle, veoma blizu 15º  Riba, veoma blizu stepena koji predstavlja Ukrajinu unutar Zodijaka! Takođe, moram da navedem još jednu činjenicu u prilog razumevanju zašto Vladimir Putin ima dodira sa Ukrajinom. Naime, u njegovoj Antiscia karti Sunce (vlast, autoritet) se nalazi na 16º  Riba 04’, veoma blizu 15 º  Riba (Ukrajina). Kako je Antiscia chart neki vid našeg ogledala, neki vid naše senke,  onda nam je sasvim jasno zašto Putin ima dodira sa ukrajinskom krizom...

No, ono što je ovde dobro je sledeće. Putin je u vreme održavanja referenduma na Krimu, mart 2014., imao progresivno Sunce (vladati) na 15º Strelca, u kvadratu sa 15º Riba (Ukrajina), te ovo jeste njegova jaka unutrašnja potreba da zavlada ovom zemljom, ali kako kvadrat uvek znači da će stvari biti prekinute na pola puta, onda ovaj čovek vrlo lako može odustati od svojih akcija u vremenu ispred... Kako se na 15º Vodolije nalazi Mesec nemačke kanclearka Angele Merkrel, više je nego očigledno da ona ovde ima centralnu ulogu u uspostavjanju balansa između Rusije i Ukrajine, jer njen Mesec pravi sekstil sa progresivnim Suncem Putina sa 15º Strelca, kao i polusekstil sa 15º Riba (Ukrajina)!

Centralni, 15 º bilo kog znaka je vrlo bitan, pa otuda na 15 º Riba imamo i sliku Ukrajine kao centralne zemlje u snabdevanju gasom. Ako se sada setimo i čuvene gasne krize koja je potresala Evropu januara 2009, zbog sukoba na realciji Rusija- Ukrajina, onda nam je jasno zašto je uloga Ukrajine u snabdevanju energijom– centralna!

Takođe, na 15º Riba možemo imati sliku i nekadašnje premijerke Ukrajine Yulie Tymoshenko koja je 11. oktobra, 2011. osuđena na 7 godina zatvora zbog zloupotrebe vlasti a koja je puštena na slobodu tokom državnog udara februara 2014. Ascendent Yulie Tymoshenko se nalazi gotovo na 29º Vage, a Venera, vladar, je prešla preko Jupitera u padu,   nalazi  se na 14º Jarca u jakoj konjunkciji sa Saturnom na 15º Jarca ( stepen pada Jupitera), ali i u opoziciji sa Marsom na 18º Raka (pad Marsa i veoma težak stepen). Sve ovo joj je donelo sukobe sa zakonom i pritvor. U trenutku kad izlazi iz zatvora, 22. februara, 2014.  sekundara Venera (natalni vladar Asc-ona, ali i 12. polja-zatvor) joj se našla upravo na 15º Riba! Znak Riba je znak zatvora, ustanova zatvorenog tipa, a na 15º možemo imati sliku neke centralne figure, što svakako premijerska funkcija i jeste... Pre početka političke karijere Yulia je bila uspešna, ali kontroverzna poslovna žena u gasnoj (Ribe-gas) industriji što joj je donelo bogatstvo...

I na kraju, ako želimo da damo procenu odnosa između Rusije i Ukrajine i ako to posmatramo iz ugla stepenova koji predstavaljaju ove zemlje unutar Zodijaka (Rusija 19º Vage i Ukrajina – 15º Riba), onda vidimo da je reč o inkonjunkciji (kvinkunksu), orbisa 4 º (emocije) i da ovaj aspekt traži punounutrašnjeg, emotivnog, prilagođavanja jednih na druge...

 

© Kepler asocijacija profesionalnih astrologa, Beograd, Srbija. Sva prava zadržana, 2011. // Design & Coding by studio triD