Tel: 011.267.31.92, 064.387.222.4   |   E-mail: info@profesionalnaastrologija.com   |   Facebook
Početna   |   O nama   |   Astro News   |   Astrološke usluge
Članci po kategorijama
Hronike neba Poslovna prognoza Ritam broja-7 Faze Meseca Aktuelnosti Astrološki članci Ljuboskop Astro teme Kod za astrologa Astrologija dece Local Space Astrološki Arhetipovi Horarna astrologija AstroHealing Mundana astrologija Karmička astrologija Astrološki razgovori Astro Mitologija Duša čoveka Liber Aeternus Astrologija kristala
20. Međunarodna Astrološka Konferencija u Beogradu Od 20. do 22. marta u Beogradu će se održati jubilarna 20. Međunarodna Astrološka Konferencija na Balkanu „The Age of Aquarius”. Tema Konferencije je posvećena Velikim Konjunkcijama koje se dešavaju u ovoj godini, a posebno konjunkciji Jupitera i Saturna koja će se odigrati 21.12.2020. Na ovoj Konferenciji ćemo imati 8 sjajnih predavača koji će nam iz različitih astroloških pristupa govoriti o Astrologiji koja otvara kapije Doba Vodolije.
» prikaži celu vest
Kurs: Karmička Sinastrija U četvrtak, 16. januara, počinje osmonedeljni kurs iz karmičke sinastrije. Karmički odnosi su jedna od najvažnijih stvari koje Duša prenosi iz svakog života. Na ovom kursu će se posebno govoriti o prirodi Karmičkih odnosa, odnosa Srodnih Duša, kao i Blizanačkih Duša. Moguće je i online pohađanje.
» prikaži celu vest
Webinar: Tehnologija Svesti Merkura Merkurova ili peta čakra, jeste čakra čoveka. Ona predstavlja primarno težište rada na sebi. Sve što radimo kroz svaki energetski centar, manifestovaće se kroz kvalitet čoveka, kroz evoluciju koju čovek živi u petoj čakri. Webinar će održati Aleksandar Imširagić u nedelju, 19. januara, od 9h do 12h.
» prikaži celu vest
Webinar: Pronađi svoj glas Da li želite da naučite kako da otvorite svoj kreativni kanal putem kojeg ćete biti u mogućnosti da izrazite sebe na pravi način? Jedinstveni webinar „Pronađi svoj glas“ je namenjen svima koji žele da, putem praktičnog iskustva i znanja, nauče kako da otvore svoj kreativni kanal za originalne ideje i invetivnost, kao i svima koji žele da osveste, prihvate i izraze svoju autentičnu prirodu. Webinar će održati dr Lea Imširagić u nedelju, 19. januara, od 20:30h do 23:30h.
» prikaži celu vest
Astrološki Kalendar za 2020. godinu Nedavno je izašao novi astrološki kalendar za 2020. godinu. Pozvani smo da iskoristimo ovu godinu aktiviranja Viših Stanja Svesti na najbolji način, a Astro Kalendar će nam pokazati koje su to predivne tačke u 2020. godini i kako najbolje možemo da iskoristimo potencijal ove divne godine koja je pred nama!
» prikaži celu vest
» prikaži još vesti

Od 19. do 26.01.15.

Ovonedeljna kolumna će biti nešto kraća zbog mog gostovanja i predavanja u Evropi ali nadoknadićemo sledeće nedelje. Stigao sam u Cirih, Švajcarsku, u sredu uveče, gde u petak i subotu imam svoj godišnji govor. Nisam mogao da izaberem bolje vreme ili bolje mesto da stignem. Izgleda da imam taj kapacitet da budem na pravom mestu u pravo vreme.

Kao što mi u Americi znamo da kažemo “Svi švorc u paklu gube”, kada sam se probudio u četvrtak ujutro, Švajcarski franak je poludeo. Ali, mi u Americi takođe znamo da kažemo: “Ima nešto trulo u državi Danskoj”…što je u ovom slučaju – Grčka. Ali za nas koji izučavamo veze između ciklusa i kosmičkih ciklusa u ljudskoj aktivnosti, ovo je mnogo veće od toga. Na Zemlji, uhvaćenoj u stomaku kosmičke trke koja je cedi sve više, uključujući precizne matematičke odnose između četiri najdalje poznate planete u našem sistemu (Saturn, Uran, Neptun i Pluton) ka našoj planeti.

Finansijski astrolozi ovo nazivaju formacijom teških aspekata. To je, naročito, zato što su sve četiri planete u odnosu od 1/8 jedna u odnosu na drugu. Ne znam kada se poslednji put ovo desilo. Posebno što je Saturn upravo ušao u polukvadrat sa Plutonom, 27. novembra 2014. i ostaće tu do avgusta 2015. Saturn je takođe napravio i 135° sesikvadrat sa Uranom, 2. decembra 2014, koji će trajati do oktobra 2015.Uran je, naravno, ostao u tesnom kvadratu sa Plutonom, sve do 16-17 marta 2015. A sada je Saturn na tri stepena od 90°kvadratnog aspekta sa Neptunom. Ovo je dovoljno blizu za uticaj, naročito jer je Mars takođe uključen sa Neptunom ove prethodne nedelje. On je okidač. Gledajući događaje od  četvrtka, 15. januara, više je detonator za finansijski eksploziv. Možemo očekivati više reakcija od drugih centralnih banaka u narednih nekoliko dana, koje će nam Merkur dati kada bude okrenuo retrogradno 21. januara.

Ovo nas dovodi do sledeće važne tačke u nadolazećem kosmičkom cunamiju: kao uvod za Saturnov težak aspekt sa Uranom, Neptunom i Plutonom (a ne zaboravite da je Uran i dalje u teskom kvadratu sa Plutonom), Merkur će se okrenuti retrogradno u vazdušnom znaku (Vodolija) u sredu, 21. januara. Ovo je važan prelazak retrogradnog Merkura jer će takođe u Vodoliji krenuti direktno, 10. februara. Sunce je isto u Vodoliji (vazdušni znak) istih ovih datuma, dajući tako četvorostruki vazdušni događaj sa Suncem i Merkurom. Poslednji put kada se ovo desilo bilo je 2008, kad se desila finansijska kriza. Tada se desilo tri puta – po jednom svaki u Vodoliji, Blizancima i Vagi. Prvi se objavio kasnog januara 2008. kada su Federalne Rezerve pale sa svojim ključnim interesom na ¾, što je bio najveći dnevni pad u više od 24 godine. To je bilo potrebno tada, jer se u Evropi razvijala kriza, u stvari uzrokovana sumnjivim finansijskim praksama u Americi. Evropa je više bila izložena ovom američkom hibridu finansijske derivacije nego što je iko znao.  Svet je počeo da se deli. Kao odgovor, Federalne Rezerve su otpočele sa serijom smanjenja interesnih stopa, što je izazavalo Slobodan pad od oko 4 meseca, sve do sledećeg četvorostrukog vazdušnog ciklusa Sunca i retrogradnog Merkura koji se desio u maju i junu 2008. Do trećeg i konačnog četvorostrukog vazdušnog spajanja koji se desio pred kraj septembra i oktobra 2008, kolaps je bio nezadrživ i predikcije su govorile o kraju kapitalizma, demokratije, sigurnog novca..i novca uopšte.

To je bilo zastrašujuće vreme. A to je takođe, bilo vreme početka sedmogodišnjeg Kardinalnog Klimaksa. Sada je kraj Kardinalnog Klimaksa. Odlazi kao i što je došao: sa teškim aspektima između Saturna, Urana i Plutona kao i četvorostrukim šablonom vazdušnih znakova sa Suncem i Merkurom.

© Kepler asocijacija profesionalnih astrologa, Beograd, Srbija. Sva prava zadržana, 2011. // Design & Coding by studio triD