Tel: 011.267.31.92, 064.387.222.4   |   E-mail: info@profesionalnaastrologija.com   |   Facebook
Početna   |   O nama   |   Astro News   |   Astrološke usluge
Članci po kategorijama
Hronike neba Poslovna prognoza Ritam broja-7 Faze Meseca Aktuelnosti Astrološki članci Ljuboskop Astro teme Kod za astrologa Astrologija dece Local Space Astrološki Arhetipovi Horarna astrologija AstroHealing Mundana astrologija Karmička astrologija Astrološki razgovori Astro Mitologija Duša čoveka Liber Aeternus Astrologija kristala
Webinar: Tehnologija Svesti Urana Tri nivoa svesti, Kopče astralnog i eteričnog sveta, Univerzalni provodnik, Povezivanje uma i tela, Mentalni provodnik, Proces oživljavanja mentalnog tela, Otkrivanje sopstvenog simbola - samo su neke od tema o kojima će biti reči na webinaru Tehnologije Svesti Urana koji će se održati u subotu 11.04. od 12h do 15h.
» prikaži celu vest
Webinar: Buđenje U subotu 11. aprila, dr Lea Imširagić će održati webinar Energetske Astrologije Urana, sa početkom od 17h. Ovaj put učimo igru transformacije i oživljavamo biće Urana. Webinar će vam omogućiti da osvestite svoju vezu sa Univerzumom (na svoj lični način), da prepoznate i razvežete obrasce koje ponavljate, kao i navike u kojima ste zaglavljeni, da se oslobodite povećane mentalne napetosti i ubrzanosti i da naučite da disanjem kroz 8. čakru dovodete svoj nervni sistem u balans, kao i svoj odnos sa vremenom.
» prikaži celu vest
Kurs: Rektifikacija i elekciona astrologija U petak, 03. aprila od 18h počinje online četvoronedeljni kurs iz Rektifikacije natalnog horoskopa i Elekcione astrologije. Ovaj kurs je namenjen svima koji imaju osnovno astrološko predznanje ali žele da izračunaju tačno vreme svog rođenja, kao i da usvoje sistem izračunavanja tačnog vremena rođenja klijenta i takođe onima koji žele da otkriju veštinu pravilnog odabira trenutka za započinjanje znaćajnih životnih projekata (poslovi, venčanja, selidbe, itd...).
» prikaži celu vest
Full Moon Project Radionica „Inspiracija“ Pozivamo vas na novu Full Moon Project Radionicu „Inspiracija“ koja će se održati u sredu, 8. aprila 2020. godine. Sam znak Vage u kojem se odigrava ovaj Pun Mesec govori o ravnotežu koju je izuzetno važno uspostaviti na nivou svog tela, dovodeći unutar sebe sve strahove predaka u jedno stanje mira. Ova radionica će biti online i trajaće od 19.00h do 20.30h.
» prikaži celu vest
Astrološki Kalendar za 2020. godinu Nedavno je izašao novi astrološki kalendar za 2020. godinu. Pozvani smo da iskoristimo ovu godinu aktiviranja Viših Stanja Svesti na najbolji način, a Astro Kalendar će nam pokazati koje su to predivne tačke u 2020. godini i kako najbolje možemo da iskoristimo potencijal ove divne godine koja je pred nama!
» prikaži celu vest
» prikaži još vesti

21.-27. XI 2011.

Obzirom da će Sunce ubrzo završiti svoj tranzit kroz tamne i mutne vode Škorpiona i početi novo 30-to dnevno putovanje kroz optimističan znak Strelca, koji preuveličava stvari, primećujemo mnoge znakove... neizvesnosti i konfuzije. Protekle četiri nedelje dok je Sunce bilo u Škorpiji, nije bilo radosti vožnje na roler kosteru. Uostalom, da li je Škorpija ikada bila povezana sa lakoćom i jednostavnošću? Kada se osvrnemo i pogledamo poslednjih mesec dana, vidimo da je Grčka udarila glavom u zid zbog svojih dužničkih problema, što je platila promenom rukovodstva. Vidimo da je i Italija udarila u zid dužničkog tereta, što je dovelo do ostavke njenog rukovodstva. Vidimo da je Španija takođe na ivici, zajedno sa Portugalijom i Irskom, čega smo se plašili kao “zaraze” koja se širi Evropom, pa čak i Sjedinjenim američkim državama. Zaraza: to je odlična reč koja opisuje znak Škorpije. To je takođe dobar izraz da se opišu ozbiljnije opasnosti koje nas vrebaju u budućnosti pod uticajem Urana i Plutona koji u naredne 3 godine dolaze u aspekt rastućeg kvadrata. To je glavna tema ovogodišnje knjige Prognoze za 2012.

            Pošto su 28. oktobra dostigle srednjoročnu najvišu vrednost (+/- 1 berzanski dan), berze širom sveta su, od tada, u korektivnom padu. U stvari, mnogi indeksi su prošlog petka, 18. novembra, pali na najnižu cenu još od 28. oktobra. Samo tri indeksa koji prošle nedelje nisu pali na novu najnižu vrednost u novembru, bili su Dow Jones Industrial Average, australijski All Ordinaries i kineski Shanghai Composite. Ako se ovi indeksi ubrzo ne “vrate na kolosek”, postoji potencijal za međutržišno odstupanje bika.

            Nakon prvobitnog oštrog pada cena, zlato i srebro su krajem prošle nedelje takođe bili izloženi uticaju međutržišnog odstupanja bika. Srebro je u petak ujutru, značajno palo, na 3094, što je dosta ispod najniže vrednosti od 1. Novembra od 3210. Zlato je četvrtak uveče i u petak ujutru, takođe, značajno palo - na 1711. Ali to je bilo daleko iznad njegove najniže vrednosti od 1. novembra, od 1681.20. Sirova nafta je, s druge strane, od petka, još uvek u porastu, a u četvrtak je dostigla cenu od 103.37 dolara za barel, što je najviša cena od maja meseca, i priličan oporavak u odnosu na godišnju najnižu vrednost od 4. oktobra od 74.95 dolara za barel.

Kratkoročna geokosmička kretanja

Sledeće nedelje u četvrtak, 24. Novembra, u Sjedinjenim američkim državama je Dan zahvalnosti, a počinju i Božićni praznici kada započinje sezona kupovine. Za akcije, ovo je obično bikovski period.

Takođe bi mogli pomisliti da bi cene akcija naredne nedelje mogle skočiti, jer Sunce napušta znak Škorpije koji se opsesivno bavi dugom, u ulazi u znak Strelca koji troši bez brige. Prethodne brige - kako prebroditi sledeću nedelju, zameniće drugačije misli o tome kako da nabavite karte za odlučujuću fudbalsku utakmicu ili gde ćete za doček Nove godine, i šta da uradite da bi vas pozvali na najuzbudljiviju žurku (i kako da se hvalite time). Strelac je onaj koji preuzima rizik - kockar, tako da će se kolektivno raspoloženje iznenada okrenuti razmišljanju o kupovini dok traju ove niske cene akcija na svim berzama.

Ali postoje i određeni problemi. Pre svega, američki “Previše apsurdan da bi uspeo” Kongresni panel o smanjenju duga kome krajnji rok ističe ove srede, 24. novembra, jer će u suprotnom stupiti na snagu automatsko smanjenje potrošnje u svim sektorima, osim, ukoliko zaista ne stupi na snagu do januara 2013. I naravno ako to automatsko smanjenje potrošnje ne bude izglasano, novoizabrani zakonodavci posle izbora 2012. mogu ove zakonske akte jednostavno poništiti i početi iznova. Kako je to moguće? Pa, to je ista stara astrološka priča koju smo videli već mnogo puta u poslednje tri godine. Svaki važan zakonski akt se usvaja kada je Merkur retrogradan. I evo, vidite, to se ponovo dešava. Merkur 23. novembra ili 24, u zavisnosti od toga gde se nalazite u svetu, započinje svoje tronedeljno retrogradno kretanje. Tako i sada možemo očekivati istu sudbinu kakvu je imao svaki drugi zakonski akt donet u poslednje tri godine. On će biti ponovo pisan, menjaće se, jer jednostavno nije bilo dovoljno razumevanja i konsenzusa da se ljudi osećaju dobro o onome što su odlučili. To je obavezno odluka koja se nikome ne sviđa, bez obzira da li je glasao za nju ili nije. Problem za berze jeste da one ne vole ovu vrstu neizvesnosti generisane od strane političara, pa tako će i posle usvajanja od strane Kongresa, verovatno, padati još niže - osim što ne mogu da padnu dublje posle ovih beskrajnih serija padova gde nema novog početka, jer su već blizu jednocifrene brojke.

Da li vam zvučimo cinično? Ovo su poslednji dani Škorpije - deo tela ovog morskog stvorenja koji sadrži žaoku. I istina je, kako se približavamo kraju na ovih poslednjih nekoliko stepeni, stranke sve više napadaju i ubadaju jedna drugu. Čak i ako uspeju da postignu dogovor, malo je verovatno da će se svima udovoljiti, a možda čak neće nikome.

Dakle, ovo je poruka Strelca: berze žele da rastu. Investitori traže bilo kakav razlog da kupuju sada, dok ulazimo u sezonu praznika. Ali ako ne kupe po povoljnoj ceni, onda zaboravljaju optimizam i kupovnu moć, i okreću se pesimizmu i prodajnoj moći. Strelac voli sve što je veliko i glasno. Oni više vole pozitivan stav nego negativan. Ali, ako je i negativan, onda neka bude veliki negativan. Hajde da paničimo ako već ne možemo da idemo na piknik.

Sve u svemu, prema finansijskoj Astrologiji ova nedelja će biti više pozitivna nego negativna. Ali čuvajte se ako krene u negativnom pravcu. Da li ste primetili da smo ovog meseca svake nedelje bili svedoci pada od 400 - 600 poena u odnosu na dostignute najviše vrednosti? Zar ne bi bilo lepo - i odgovarajuće sa tačke gledišta finansijske Astrologije – kada bi se to iznenada promenilo ovog utorka, kada započne period Strelca? Zašto da ne? Rezultati ovonedeljnog panela o smanjenju deficita ne znače baš ništa. Posle izbora se sve može promeniti, a obzirom da je Merkur retrogradan, nema sumnje da će se promeniti. Zaista nema razloga da investitori i dalje svoje odluke o kupovini baziraju na političkim dešavanjima, a trenutno ni na geokosmičkim. Sve će biti dobro - sa Strelčevskog pogleda na svet.

A sada, kako da nabavimo karte za onu utakmicu... i gde ćemo dočekati Novu godinu?

Razmišljanja o dugoročnim kretanjima planeta i uticaj tranzita na lični plan

“U prošlom veku, nasilje je gotovo uvek bilo kontraproduktivno u američkoj politici. Pokreti protiv rata u Vijetnamu i za građanska prava su bili najjači kada u osnovi nisu imali nasilje. ” - Moris Isermen (Maurice Isserman) i Majkl Kazin (Michael Kazin), “America Divided: The Civil War of the 1960s” (“Podeljena Amerika: Građanski rat 1960-ih”), novine Oxfordskog univerziteta, Njujork, država Njujork 2011.

            Pre nekoliko nedelja, odmah posle započinjanja protesta na Vol stritu (“Occupy Wall Street”), u berzanskom izveštaju smo izneli astrološke sličnosti između sredine 1960-ih i današnjeg perioda. Konkretno, govorili smo o konjunkciji Urana i Plutona 1965. – 1966. koja je započela pokretom za mir i pokretom dece cveća, koji je kasnije postao poznat kao hipi pokret i koji je na kraju prerastao u anti-ratne, anti-vladine protesne marševe. Ono što je počelo kao jednostavan, idealistički i miran pokret, ubrzo se otelo kontroli podsticano spoljašnjim elementima koji su imali potpuno drugačiji cilj, i koji su privukli nasilje i suštinski ubili ceo pokret za mir. Ipak, ovaj prekinuti događaj imao je ogroman uticaj na kolektivnu svest u svetu, a posebno u Sjedinjenim američkim državama. Ovaj pokret sada niče pod uticajem iste te dve planete - Urana i Plutona – koji se približavaju rastućem kvadratu prvog kvartala ciklusa.

            Poenta koju smo hteli da naglasimo je bila da će OWS (pokret protesta na Vol stritu - Occupy Wall Street) danas imati mnogo sličnih karakteristika kao i pokret za mir koji je započeo sredinom 1960-ih, posmatrajući samo na osnovu aspekta Urana i Plutona, koji je jedan od najmoćnijih planetarnih parova u životnom veku čoveka. To znači da će ovaj pokret u početku biti miran, ali ako organizatori ne budu pažljivi, uskoro će biti u opasnosti da izgube kontrolu nad grupama sa drugačijim ciljevima koje nisu tako dobronamerne i orijentisane protiv nasilja kao što je bio ovaj pokret. To se desilo 1960-ih, i kao što smo bili svedoci poslednje dve nedelje, ponovo se dešava. Nije samo kombinacija Urana i Plutona ta koja može da dovede do masovnog okupljanja sa namerom da se prosvetli i/ili promeni nešto loše u društvu, ona takođe može dovesti i do revolucije.

Kao najavu naše godišnje knjige Prognoze za 2012. pogledajte naš najnoviju video:

http://www.youtube.com/RaymondMerriman.

© Kepler asocijacija profesionalnih astrologa, Beograd, Srbija. Sva prava zadržana, 2011. // Design & Coding by studio triD