Tel: 011.267.31.92, 064.387.222.4   |   E-mail: info@profesionalnaastrologija.com   |   Facebook
Početna   |   O nama   |   Astro News   |   Astrološke usluge
Članci po kategorijama
Hronike neba Poslovna prognoza Ritam broja-7 Aktuelnosti Astrološki članci Ljuboskop Astro teme Kod za astrologa Astrologija dece Local Space Astrološki Arhetipovi Horarna astrologija AstroHealing Karmička astrologija Mundana astrologija Astrološki razgovori Astro Mitologija Duša čoveka Liber Aeternus Astrologija kristala
Letnji raspust i radno vreme Instituta Dragi naši, malo obaveštenje za sve vas: škola neće raditi od 30. juna sve do 26. avgusta usled letnjeg raspusta. Uživajte u letu, a od septembra kreiramo još više radosti, energije i lepote!
» prikaži celu vest
Astrološki Kalendar za 2019. godinu Nedavno je izašao novi astrološki kalendar za 2019. godinu. Pozvani smo da iskoristimo ovu godinu ispunjenja želja i velike vizije na najbolji način, a Astro Kalendar će nam pokazati koje su to predivne tačke u 2019. godini i kako najbolje možemo da iskoristimo potencijal ove divne godine koja je pred nama!
» prikaži celu vest
Alex Trenoweth - Astrološka konferencija u Beogradu 2018. Astrolog, Alex Trenoweth je napisala članak o svom iskustvu na astrološkoj konferenciji u Beogradu, u martu 2018.
» prikaži celu vest
Knjiga ''Energija Senke'' Nedavno je izašla iz štampe najnovija knjiga Aleksandra Imširagića "Energija Senke - Vodič za integraciju prošlih života". Svi zainteresovani za ovu knjigu mogu je naručiti direktno od nas.
» prikaži celu vest
Novi ISAR-ov predstavnik za Srbiju Međunarodna Asocijacija za Astrološka Istraživanja (ISAR) izabrala je Zoranu Stanojević za novog potpredsednika ISAR-a za Srbiju u naredne tri godine.
» prikaži celu vest
» prikaži još vesti
Hronike neba

Hronike neba od 19. do 26.01.15.

Venera i Jupiterom (Venera opozicija Jupiter), Sunce u Vodoliji i u sekstilu sa Saturnom i retrogradni Merkur su planetarni aspekti koji će obeležiti ovu sedmicu.

Najviše će biti prozvani Sunčevi i Merkurijanski tipovi odnosno osobe koje imaju naglašene elemente znaka Lava, Blizanaca i Device. Ono što će se desiti manje-više dešavati jeste da sve može biti onako kako niste planirali. Odnosno, Sunce u Vodoliji doneće mnoga iznenađenja od kojih neka će biti prijatna, ali neka, ma koliko ona bila iz najbolje namere, neće vas učiniti najsretnijim (Sunce u Vodoliji ima dostojanstvo izgona).

Za razliku od Lavovske prirode, Blizanci će se relativno snaći, kao i uvek u svakoj situaciji, ali najviše će stresa doživeti Device, čiji način postojanja mora da prati unapred određen tok zbivanja. To sa Vodolijom neće moći.  

Sunce predstavlja našu svest, onim delom nas kojim upravljamo i koji nas pokreće. U kojoj je meri Sunce snažno u toj meri će biti snažna naša volja. Zato nam Sunce u Vodoliji daje jedan sasvim drugačiji smisao – potrebu da se volja prepusti drugom/drugima. Ovaj vrlo naglašeni Vodolijanski period doneće puno druženja i sposobnost da sve obaveze završavate sa lakoćom i to na jedan vrlo neobavezan način. Vodolija je znak mudrosti i istine, pa očekujte da ćete saznati mnoge stvari o sebi, ali i o vama bliskim ljudima. Nemojte se iznenaditi, jer ma koliko da niste očekivali neke izjave, ipak ste mogli naslutiti ili imati predosećaj o istom. Vodolija utiče i na jaku intuiciju, zato osećaji koji vam se budu javljali nikako nemojte zanemarivati, a još manje analizirati, samo im verujte.

Da ne zaboravimo s početka nedelje i Veneru u opoziciji sa Jupiterom, koji će prijati svima koji u svom horoskopu imaju protočan aspekt ovih planeta. Sa Mesecom u Jarcu toga dana, neki će napraviti retrospektivu događaja i ljudi. Venera sa Jupiterom je aferoidan aspekt koji u opoziciji govori o nekom odvajanju, odricanju i prihvatanju (Mesec u Jarcu) određenih ljubavnih situacija (Venera opozicija Jupiter). Kada su finansije u pitanju ukoliko planirate kupovinu, budite spremni da ćete potrošiti mnogo više od planirnog . Ovo je aspekt koji govori o preterivanju, o krajnostima u svakom smislu bilo da je novac u pitanju, bilo da je hrana, preterano konzumiranje slatkiša ili pak izgladnjivanje. Međutim, biće i onih koji će jednostavno ovaj aspekt iskoristiti na najbolji način. Natalno dobra pozicija Jupitera i Venere donosi dobar, neočekivani priliv novca, a iznenadni put (Jupiter) doneće divnu nezaboravnu ljubavnu priču (Venera).

A da ćete se morati vratiti u prošlost i pogledati malo iza sebe, govori i Merkur koji je sa 17° Vodolije rešio da se vrati unazad i zabavi se praveći jedan pravi haos od svakdnevnice. Merkur se bavi papirima, komunikacijama i tehnikom, pa kod istih nemojte očekivati poteškoće i razna iznenađenja, jer će ih sigurno biti. U zavisnosti kojim poljem vlada i kojim trenutno tranzitira u toj oblasti najviše će Merkur retrogradni vladati, ali i bez toga, razni se nesporazumi mogu javiti. Uvek dobro proverite kome šaljete mail ili poruku, jer vam internetske mreže (Vodolija) ovog puta mogu vam napravit prvi haos od komunikacija. Sitne stvari poput ključeva, pisama, važnih papira, telefona, svega u simbilici Merkura može nestajati, gubiti se, a tehnika, aparati i automobili kvariti se i praviti vam dodatni stres. Svi termini mogu da se odgode, a važni razgovori da se ponove. Planirajte da sve što budete radili moraćete da ponovite ili ako krenete moraćete da se vratite, jer ste nešto zaboravili.

Na prvi pogled retrogradnost može izgledati vrlo uznemiravajuće. Dva puta ponavljatijednu stvar ili vraćati se sa dugog puta zbog nečeg što ste zaboravili, nećete se baš radovati takvim stvarima, ali kako je Merkur u Vodoliji ispred svog vremena u takvim situacijama pogledajte stvari iz drugog ugla. Ono što je važno jeste da se ništa u životu ne dešava slučajno, Univerzum ima svojih razloga koji mi često iz našeg ugla ne vidmo. Ukoliko se morate vratiti ili vam se čini da ste neki bitan razgovor propustili, radujte se tome. Retrogradni Merkur sagledava stvari koje su bile sa onim što je najbolje za nas u budućnosti (Merkur u Vodoliji). Jeste da je ponekad malo haotičan u svojim postupcima, ali verujte mu, jer ponekad Anđeli nameštaju situacije da bi nas sprečili u nekom postupku koji ne bi bio najbolji za nas. Zato se opustite i verujte, jer sve u životu ima svojih dobrih razloga. 

© Kepler asocijacija profesionalnih astrologa, Beograd, Srbija. Sva prava zadržana, 2011. // Design & Coding by studio triD