Tel: (+381) 11.267.0711, (+381) 60.767.3192, (+381) 64.387.2224   |   E-mail: info@profesionalnaastrologija.com   |   Facebook
Početna   |   O nama   |   Astro News   |   Astrološke usluge
Članci po kategorijama
Hronike neba Poslovna prognoza Aktuelnosti Faze Meseca Ritam broja-7 Astrološki članci Ljuboskop Astro teme Kod za astrologa Astrologija dece Astrološki Arhetipovi Local Space Horarna astrologija Mundana astrologija Karmička astrologija AstroHealing Astrološki razgovori Astro Mitologija Duša čoveka Liber Aeternus Astrologija kristala
Full Moon paket “90 dana za življenje duhovnosti” Preko sopstvenog tela mi materijalizujemo sve što vidimo, a plan onoga što materijalizujemo strukturisan je na nivou naših uverenja. Kroz energiju naredna tri puna Meseca otvaramo se za jednu veliku promenu unutar našeg života, koju povezujemo sa kvalitetom življenja duhovnosti, zahvaljujući razvoju novih uverenja – jul (uverenja o bliskosti), avgust (uverenja o promeni) i septembar (uverenja o beskonačnosti).
» prikaži celu vest
Full Moon project radionica „Uverenja o bliskosti“ Pridruži nam se na novoj Full Moon radionici „Uverenja o bliskosti“, koja će se održati 13. jula u formi live webinara od 19 do 20.30h. Naš zadatak ovog punog Meseca biće da izbalansiramo sve emotivne kvalitete u našoj genetici, što je osnova za uspostavljanje stanja bliskosti.
» prikaži celu vest
NOVA KNJIGA: Inicijacije Venere 2022 U prodaji je nova knjiga „Inicijacije Venere 2022“ od autorke Ivane Šaljić. Knjiga je zamišljena kao vodič za Veneru i osvetljava nam sva važna mesta inicijacije za prevazilaženje toka inercije i instaliranja višeg kvaliteta naše Venere. Zato je važno da razumemo kako se Venera oseća u svakom znaku, kako izgleda njena priča ako je živi po inerciji i kako može da izgleda kada podigne energiju i kada je u balansu.
» prikaži celu vest
Astrološki kalendar za 2022. godinu Astrološki kalendar, vaš jedinstveni vodič za 2022. je u prodaji! Pozvani smo da iskoristimo ovu godinu manifestacije, obilja i kreiranja novih uverenja na najbolji način, a Astrološki kalendar će nam pokazati koje su to sve važne tačke koje se aktiviraju u predstojećoj godini.
» prikaži celu vest
Nova knjiga: Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti Najnovija knjiga Aleksandra Imširagića “Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti” detaljno objašnjava astrološku vezu između Anđela i odgovarajućih planetarnih kodova. Takođe, pored posebne povezanosti 72 Anđela Zodijaka i 72 draga kamena / minerala – u knjizi su objašnjene tehnike otkrivanja 5 ključnih Anđela za svaku osobu: Anđela Zvezde, Anđela Čuvara, Anđela Prelaza, Anđela Višeg Ja i Anđela Poruke.
» prikaži celu vest
» prikaži još vesti

Svet između Urana i Plutona

Velike planetarne promene koje je najavio datum 21.12.2012. godine, a koje su povele čovečanstvo i galaktički brod Zemlju u novi evolucijski ciklus, sa sobom su donele i sedam egzaktnih kvadrata Urana i Plutona koji u periodu od 2012. do 2015. godine (u kome se odigrava ukupno sedam egzaktnih kvadrata), pred čovečanstvo postavljaju značajne civilizacijske lekcije, bez kojih ono neće biti u stanju da se uzdigne ka novoj etapi evolucije i zakorači u Novo doba. Istorija ljudskog roda, oslikana mozaikom ratova, razaranja, pohlepe i težnje za vladanjem, porobljanjem i uništavanjem, konačno preti i samoj Zemlji i svim drugim oblicima života na ovoj čudesnoj planeti, a čije postojanje već milenijumima prihvatamo zdravo za gotovo, bez suštinskog razumevanja i spoznaje o tome koliko je Život u ovako složenom biološkom obliku, čudesna i retka pojava u Univerzumu.

Stoga nije slučajno, što smo prvu i najvažniju lekciju na samom početku nove etape naše evolucije, dobili upravo kroz ukupno sedam kvadrata Urana i Plutona i zodijačke znake Jarca i Ovna, kroz koje se civilizacija suočava sa suštinskim lekcijama odrastanja i ulaska u zrelije doba, na čijem pragu se konačno mora suočiti sa svrsishodnošću onog nižeg dela ljudske prirode, koja mu ne dopušta da izađe iz evolucijskog vrtića i zakorači u zreliju fazu svog odrastanja! Ovi veliki i važni civilizacijski Učitelji, poslednji put su nam u svom nebeskom “kvadratnom” okršaju, koji se odigrao u osvit Drugog Svetskog rata, pokazali svu strahotu bezumlja tamne strane ljudske prirode i svu grotesku mržnje, netolerancije i gladi za moći, tokom najrazornijeg rata koji je pohodio ovu planetu. Iako je čovečanstvo, naizgled, više od pola veka pamtilo sve strahote poslednjeg globalnog rata, kao i sve druge koji su oblikovali ljudsku istoriju, ograđujući se od primitivnog delovanja u svojoj prošlosti građenjem demokratskih društvenih sistema, ipak, sedam egzaktnih kvadrata Urana i Plutona pred čovečanstvo postavljaju jedan od poslednjih ispita zrelosti na samom pragu sledeće etape njegove evolucije. Jer sve oko nas već alarmantno ukazuje na to, da nije preostalo još mnogo vremena za buđenje čovečanstva i preuzimanje svesne odgovornosti za njegov dalji opstanak na ovoj planeti.

Kao što smo u knjizi "Odiseja 2012" istakli, ovaj novi ispit za čovečanstvo sa starim lekcijama će se ovoga puta manifestovati kroz nepomirljive stavove svih onih struktura koje se čvrsto drže krute tradicije, dogme, kontrole kao i verskog fanatizma (Pluton u Jarcu), i onog dela čovečanstva koje krupnim koracima grabi ka slobodi, toleranciji i prosperitetu Novog doba (Uran u Ovnu). Ove dve planete će se u svom trigonskom odnosu sresti 2025. godine, kojim će nam konačno uputiti ohrabrenje za ulazak u zreliju fazu naše evolucije.

U poglavljima pomenute knjige – ''Odnos Urana i Plutona preko „rogatih znakova'', i ''Sedam egzaktnih kvadrata'', izneli smo naše viđenje ovog kritičnog perioda u kome se ističe uzdizanje i jačanje radikalnog islamskog fundamentalizma, kao i buđenje nacionalističkih i neonacističkih pokreta u mnogim evropskim zemljama, a koji prete da svetu vrate oživljena sećanja na istorijske epohe civilazacijskih sudara, krstaških ratova i verskih sukoba. Ipak, ma koliko se zahuktali svetski događaji činili kao epske scene pomahnitale aždaje sa stotinu glava, sva bura ubrzanih događaja oko nas u svojoj rezultanti poseduje jasan cilj za čitavo čovečanstvo – konačan izlazak iz milenijumima duge epohe mraka neznanja i nerazumevanja suštinske ljudske prirode, obmanute i zarobljene religijskim strahovima, dogmama, konfrontacijama, kao i težnjom za moći i vladavinom nad drugima. Cilj ove iluzije – “aždaje sa stotinu glava” i jeste da nas konačno probudi u spoznaji da smo svi Jedno sa nepreglednim aspektima Postojanja, u okviru koga je svaki njegov aspekt neodvojivi deo celine. Stoga i poslednji svetski događaji, koji seju strah na gotovo svakoj tački zemaljske kugle, bude konačan zaključak da niko nije izuzet pred globalnim buđenjem i osvešćivanjem čovečanstva i da se svaki odigrani događaj na mapi sveta tiče svakoga od nas.

Prve snažne planetarne vihore pokrenuo je tranzit Saturna kroz znak Škorpiona, koji je svojom recepcijom sa učesnikom egzaktnog kvadrata – Plutonom, najavio početak promena i transformacije, kroz globalna preispitivanja društvenih, ekonomskih, ekoloških, religijskih i političkih sistema vrednosti i tekovina na kojima počiva današnji svet.

Tokom tranzita Saturna kroz znak Škorpiona, i Evropa je zakoračila u period ozbiljnih izazova, koji utiču na njenu ranjivost, od velike svetske ekonomske krize, preko ukrajinske krize, pa sve do jačanja islamskog radikalnog fundamentalizma, sve učestalijih terorističkih napada i buđenja nacionalističkih pokreta na njenom tlu.

Recepcija Saturna, koji je boravio u Škorpionu i Plutona u Jarcu je dodatno bila pobuđena kako serijom egzaktnih kvadrata Urana i Plutona, tako i samim tranzitom Saturna preko egzaktne konjunkcije Plutona i Marsa u natalnoj karti Evropske unije, a koja veoma slikovito opisuje radikalni verski fundamentalizam i terorističke napade na samoj njenoj teritoriji (u 4. kući). Da je opasnost od masovnih stradanja prisutna u ovoj karti, ukazuje nam i egzaktna opozicija Meseca na Algolu i ove zloslutne konjunkcije. Sam Mesec na Algolu u ovoj opoziciji, govori i o ''odsecanju glave'', kao i o samom Perseju (persijancima), koji je Gorgonu Meduzu obezglavio, čijoj arhetipskoj slici u obliku pomahnitalog verskog islamskog fanatizma svedočimo poslednjih meseci. Dodatnu kompleksnost evropskih političkih izazova, razotkriva i slika snažnog T kvadrata, koju tvori dominantna opozicija Meseca i konjunkcije Plutona i Marsa sa Saturnom, a koji u karti Evropske unije predstavlja Rusiju. U ovom periodu, sekundarni Saturn karte Evrope se nalazi u egzaktnom T kvadratu sa svojim natalnim akterima, što uslovljava veoma zategnute i trenutno nepomirljive stavove Evrope i Rusije, koji prete da već dovoljno uzdrmanu evropsku i svetsku bezbednost i ekonomiju dodatno oslabe.

Međutim, i pored toga što se naizgled čini da će sedmi kvadrat Urana i Plutona, koji se odigrava 17. marta 2015. godine vremenom popustiti svoj stisak i okončati potencijalnu opasnost od uzburkavanja fundamentalističkih i nacionalističkih strasti, tranzit Plutona preko egzaktne konjunkcije Urana i Neptuna u karti Evropske unije tokom 2017. godine i ujedno formiranje njegove egzaktne inkonjunkcije u tom periodu sa samim Asc ove natalne karte, može usloviti i opasnost po sam opstanak ove unije evropskih naroda, kao i potencijalno produbljivanje ekonomske krize, ali i potencijalnu ratnu opasnost u tom periodu. S’obzirom da su Uran i Neptun natalni vladari 7. i 8. kuće karte Evropske unije, koji pritom borave i na militantnom i opasnom 18. stepenu znaka Jarca, u susretu sa Plutonom mogu doprineti ozbiljnoj eskalaciji oružanih sukoba. Poput natalne karte Grčke, preko čije konjunkcije Urana i Neptuna je prešao Pluton početkom njenog ekonomskog sloma, tako i samu Evropu tokom tog perioda mogu zadesiti slični izazovi.

Tranzitom Saturna preko znaka Škorpiona u periodu dok je i njegov dispozitor Pluton gradio više egzaktnih kvadrata sa Uranom iz znaka Jarca, pokrenuti su mnogobrojni fanatični događaji koji poslednjim terorističkim akcijama u Francuskoj i Nigeriji daju zamah uvertiri pred poslednji, sedmi egzaktan kvadrat Urana i Plutona, a koji čitav svet i mnoga mesta na planeti mogu dovesti u ozbiljnu bezbednosnu krizu.

Kada pogledamo natalnu kartu Francuske nastalu u danu začetka Prve francuske republike, uočavamo znatan broj astroloških pokazatelja, koji su ovu zemlju mogli označiti kao prvu veliku kriznu tačku na tlu Evrope u godini poslednjeg egzaktnog kvadrata Urana i Plutona. Sama karta Francuske, koja je nastala kao direktna posledica Francuske revolucije i istorijskog svrgavanja Monarhije sa vlasti, u sebi sadrži sliku ovog revolucionarnog odjeka kroz egzaktnu opoziciju Urana i Plutona, čime se ova država direktno uključuje u događaje koji se na globalnom nivou razbuktavaju pod uticajem kvadrata ove dve planete. Važno je istaći, da ova egzaktna opozicija dve planete, koje se u ovom periodu približavaju egzaktnom kvadratu, predstavlja suštinski simbol Francuske, koja je svoju Republiku i osnovala kroz borbu za slobodu, ravnopravnost i bratstvo! Upravo su ovi postulati francuske državnosti, koji su predstavljeni i trobojkom njene zastave, stavljeni na ključni ispit krvavim terorističkim napadima na njenoj teritoriji, koji prete da izazovu ozbiljnu građansku konfrontaciju na verskoj i rasnoj osnovi kako u ovoj zemlji, tako i u čitavoj Evropi! Jer, osim što je Francuska zajedno sa Nemačkom bila glavni osnivač Evropske unije, ona je ujedno svojom čuvenom revolucijom udarila temelje kako svoje državnosti, tako i temelje svim evropskim vrednostima na kojima ova unija evropskih naroda danas počiva. Stoga nije čudo što se putem egzaktne konjunkcije Mc-a natalne karte Francuske i Asc natalne karte Evropske unije prepoznaje snažna povezanost istih ciljeva i vrednosti, u čiju odbranu bi Francuska ponovo mogla stati kao predvodnica Evrope i čovečanstva u borbi za vrednosti i tekovine slobodnog sveta.

Ipak, ono što je dodatno Francusku ''prozvalo'' kao označenu metu islamskih terorista je i sama slika koju skrivaju zodijački stepenovi ove egzaktne opozicije, preko stenova pada i egzaltacije Neptuna, a koji sami po sebi ukazuju na religiju i veru, odnosno njen pad kroz radikalno i  devijantno religiozno tumačenje (Pluton na stepenu egzaltacije Neptuna i Uran na stepenu njegovog pada). U knjizi “Odiseja 2012.” obradili smo i uticaj “globalnih stepenova” na istorijske događaje, u okviru kojih smo opisali period koji se odnosio na 1979. godinu u kojoj je globalni stepen boravio na 21. stepenu Vodolije (stepenu egzaltacije Neptuna). Te godine, pod njegovim uticajem, u Iranu se odigrala Islamska revolucija, koja je ovu zemlju transformisala iz kraljevine, kojom je vladao prozapadno orjentisan monarh - šah Mohamed Reza Pahvali, u islamsku republiku pod vođstvom ajatolaha Homeinija, njenog osnivača koji je ovoj islamskoj zemlji vratio vladavinu strogih šerijatskih zakona. Takođe, i sam boravak kraljevske zvezde Regulus na ovom stepenu, tokom 14. Veka je doprineo snaženju i širenju islama i Otomanske imperije, koja je postala i najveće carstvo svoga doba.

Stoga, ovu osu opozicije Urana i Plutona u natalnoj karti Francuske, koja se formira na stepenovima pada i egzaltacije Neptuna, možemo direktno povezati i sa sve snažnijom tendencijom buđenja islamskog verskog ponosa, ali i mračne strane iskrivljenog tumačenja islama od strane islamističkih radikalnih pokreta, koji se pod ruhom radikalnih organizacija - “Islamske republike”, “Alkaide”, “Boko Harama” i dr. bore protiv tekovina zapadne civilizacije, odnosno slobode, demokratije i uređenog društva. Francuska je samo jedna od evropskih zemalja, koja je ujedno i domovina mnogobrojne islamske populacije, čime, u periodu snaženja islamskog verskog ekstremizma jača i opasnost kako od daljih i krvavijih terorističkih napada, tako i od snaženja desnice i nacionalističkih pokreta na tlu Evrope, čime i njena stabilnost postaje neizvesna.

Tranzitni Jupiter, koji se u periodu terorističkog napada na redakciju satiričnog nedeljnika “Šarli ebdo” u Parizu nalazio u egzaktnoj konjunkciji sa natalnim Uranom Francuske na stepenu pada Neptuna, bio je svakako jedan od astoloških učesnika u ovim tragičnim događajima, jer je kao natalni vladar Meseca, ali i Južnog čvora, povezao narod Francuske sa težnjama radikalnih islamista da se putem krvavog terorističkog napada osvete za karikature proroka Muhameda, koje je ovaj list objavljivao. Ujedno, ovaj Jupiter na Uranu Francuske je bio i vladar Mc-a u karti početka terorističkog napada, a koji je, sa stepena centra galaksije (26 stepeni Strelca), ove tragične događaje stavio u sam centar svetskih zbivanja. Takođe, i sam Asc karte početka napada na redakciju satiričnog časopisa je obrazovao snažnu konjunkciju sa Južnim čvorom karte Francuske, čime su se ovi tragični događaji, na dubljem, nesvesnom kolentivnom nivou povezali sa krvavim istorijskim događajima koji su utisnuti u kolektivno Biće Francuske, a koji su postavili temelje osnovnih društvenih postulata modernog čovečanstva.

I pored toga što bi se, kako za Jupitera, tako i za benefika Veneru teško moglo pomisliti da bi mogla biti jedan od važnih aktera ovakve drame, Venera je kao vladarka 12. kuće natala Francuske, u kojoj opisuje tajne neprijatelje ove zemlje, imala veliku ulogu u ovoj terorističkoj drami. Osim što je u samom tercijaru Venera boravila na stepenu natalne pozicije Meseca, što je ukazalo na period spajanja naroda Francuske i njegovih tajnih neprijatelja, takođe i tranzitni Uran koji obrazuje egzaktnu opoziciju sa natalnom Venerom Francuske, dovodi do iznenadnih opasnosti od terorističkih napada u koje su takođe mogli biti uključeni i eksplozivna sredstva, ali i železnica i avioni. I tercijarni Uran karte Francuske, svojom egzaktnom konjunkcijom sa natalnim Suncem je takođe bio jedan od okidača ovih događaja, poput pozicije sekundarnog Urana, koji boravkom na Mc-u natalne karte Francuske ukazuje i na dalju opasnost od iznenadnih i ekstremnih događaja, ali i povećan nivo svesti o potrebi očuvanja tekovina slobodnog i ujedinjenog sveta. Jedan od dva vladara natalnog Asc karte Francuske – Mars je u danu terorističkog napada bio aktiviran od strane tranzitnog Marsa sa kojim je formirao egzaktan kvadrat, dok je i pozicija direktivne Venere koja boravi na 25 Bika, ušla u fazu ozbiljne konfrontacije sa natalnim vladarem Asc – Marsom, sa kojim će za godinu dana od sada formirati egzaktnu opoziciju. Stoga je za očekivati, da ovi krvavi napadi na građane Francuske, na žalost neće biti i jedini. Da se Francuska u ovom periodu nalazi u ozbiljnoj opasnosti, kao jedna od glavnih evropskih tačaka koje predstavljaju metu islamskih ekstremista, ukazuje i sekundarni Pluton Francuske, koji boravi na 24. stepenu Vodolije, čime obrazuje egzaktan T kvadrat sa Mesecom natala Evropske Unije i konjunkcijom njenog Marsa i Plutona. Stoga se Francuska u periodu pred nama, može uvrstiti u vodeće zemlje Evrope, koja će biti i jedna od predvodnica u borbi protiv islamskog ekstremizma. O tome takođe govori i sekundarni Jupiter karte Evropske unije (kao vladar njenog Severnog čvora), koji je obrazovao egzaktnu konjunkciju sa natalnim Jupiterom Francuske (vladarem Meseca i Južnog čvora), a koji se nalazi gotovo na samom stepenu egzaltacije Plutona.

Poslednji u nizu od čak sedam egzaktnih kvadrata Urana i Plutona, koji će se formirati 17. marta ove godine preko 15. stepenova Jarca i Ovna, svakako će se dominanto izražavati putem sve snažnijeg uragana (Uran), koga na globalnom planu formiraju sve izraženiji verski sukobi (Pluton na stepenu pada Jupitera), podstaknuti radikalnim verskim fanatizmom, ali u tom periodu ni druge žarišne tačke globalne, svetske politike, neće biti pošteđene.

Jedna od tih žarišnih tačaka u periodu pred nama će svakako biti i Rusija, čiji će se natalni vladar teritorije (4. kuće) – egzaltirani Jupiter u 10. kući, naći u egzaktnom T kvadratu sa tranzitnim Uranom i Plutonom u danu formiranja njihovog egzaktnog kvadrata. Sa druge strane i sam Asc karte ovog, sedmog po redu kvadrata će se naći u egzaktnoj konjunkciji sa natalnim Plutonom Rusije, koji kao vladar 3. kuće (susedne zemlje), direktno ukazuje na sukob sa njenim susedom što vodi ka daljim potencijalnim nesporazumima.

Ova velika transmutacija boga Neba (Urana) i Zemlje (tačnije podzemnog sveta) – Plutona, ove godine se završava i u meri u kojoj sami spojimo sopstveno “Nedo i Zemlju” ili svoje velike suprotnosti i dozvolimo sebi promenu – u toj meri je i svet između Urana i Plutona našao svoj smisao. To je Zakon Holografskog Univerzuma!

© Kepler asocijacija profesionalnih astrologa, Beograd, Srbija. Sva prava zadržana, 2011. // Design & Coding by studio triD