Tel: 011.267.31.92, 064.387.222.4   |   E-mail: info@profesionalnaastrologija.com   |   Facebook
Početna   |   O nama   |   Astro News   |   Astrološke usluge
Članci po kategorijama
Hronike neba Poslovna prognoza Ritam broja-7 Faze Meseca Aktuelnosti Astrološki članci Ljuboskop Astro teme Kod za astrologa Astrologija dece Local Space Astrološki Arhetipovi Horarna astrologija AstroHealing Mundana astrologija Karmička astrologija Astrološki razgovori Astro Mitologija Duša čoveka Liber Aeternus Astrologija kristala
Full Moon paket "Lakoća postojanja" u 90 dana Sada je pravi trenutak da napišeš svoja pravila za igru zvanu ŽIVOT tako da u njoj uživaš! Zato smo ti pripremili tokom ovog divnog letnjeg perioda, koji je istovremeno lagan i izuzetno dubok (budući da putujemo sve vreme kroz talas eklipsi), nove tri Full Moon radionice LAKOĆA POSTOJANJA U 90 DANA, sa popustom i posebnom podrškom za sve koji se prijave do 4. jula.
» prikaži celu vest
Full Moon Project “Lakoća misli” Pozivamo te da sa nama kreiraš Lakoću misli, čije se kapije otvaraju sa novim Punim Mesecom 5. jula. Tvoj zadatak je da kroz ovaj Pun Mesec osvestiš da je tvoje energetsko telo ono koje ti daje mogućnost da materijalizuješ sve stvari. Lakoća misli predstavlja aktivaciju inteligentnog tela koje na kraju stvara realnost postojanja. Ono je po svojoj prirodi veoma lagano i ima zabeležna sva sećanja.
» prikaži celu vest
Astrološki Kalendar za 2020. godinu Nedavno je izašao novi astrološki kalendar za 2020. godinu. Pozvani smo da iskoristimo ovu godinu aktiviranja Viših Stanja Svesti na najbolji način, a Astro Kalendar će nam pokazati koje su to predivne tačke u 2020. godini i kako najbolje možemo da iskoristimo potencijal ove divne godine koja je pred nama!
» prikaži celu vest
Nova knjiga: Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti Najnovija knjiga Aleksandra Imširagića “Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti” detaljno objašnjava astrološku vezu između Anđela i odgovarajućih planetarnih kodova. Takođe, pored posebne povezanosti 72 Anđela Zodijaka i 72 draga kamena / minerala – u knjizi su objašnjene tehnike otkrivanja 5 ključnih Anđela za svaku osobu: Anđela Zvezde, Anđela Čuvara, Anđela Prelaza, Anđela Višeg Ja i Anđela Poruke.
» prikaži celu vest
NOVA KNJIGA: Reinkarnacijska Astrologija Izašla je nova knjiga Aleksandra Imširagića ''Reinkarnacijska Astrologija''. Pođite sa nama na putovanje vaše Duše i otkrijte kako da promenite prošlost i kreirate još sjajniju budućnost. Svi potrebni odgovori, kao i alati, kriju se u sasvim posebnoj astrološkoj oblasti – Reinkarnacijskoj Astrologiji.
» prikaži celu vest
» prikaži još vesti

Solarna eklipsa i buđenje Trećeg Oka

Pomračenje Sunca koje će se odigrati u petak 25.11. 2011. biće četvrto i poslednje solarno pomračenje u ovoj godini. Budući da početak svake prirodne godine vezujemo za zimski solsticij (od kada dana počinju da bivaju duži) – 2001. godina je jedna od retkih u kojima imamo maksimalan broj eklipsi u jednoj godini – 7.

Godina 2011. započela je sa velikim lunarnim pomračenjem 21.12.2010. godine kada su Zemlja, Mesec, Sunce i Galaktički Centar bili u poravnanju. Ovo poravnanje je otvorilo kosmički portal najavljujući početak Novog Doba koje nastupa godinu dana kasnije kroz ulazak Regulusa u Devicu 21.12.2011. godine.

Upravo u ovoj godini imamo 7 eklipsi od kojih svaka na kolektivnom nivou budi po jedan energetski centar ili čakru. Do sada je tako ukupno bilo 5 eklipsi (3 solarne i dve lunarne) od kojih je svaka probudila po jedan energetski centar – čakru. Više o aktiviranju ovih čakri putem eklipsi moguće je pročitati u članku “Buđenje čakri 2011. godine

Nadolazeća solarna eklipsa budi 6. (čeonu) čakru koja je poznata i kao “Treće Oko”. Ova čakra jeste Jupiterovska po svojoj prirodi ima posebnu funkciju u aktiviranju višeg znanja i smisla (Jupiter), kao i u razvoju intuicije i sposobnosti predviđanja budućnosti. Naime, dok dva fizička oka vide sadašnjost i prošlost, Treće Oko daje uvide u budućnost. Ono se nalazi u predelu između obrva i veoma često nije probuđeno. Cilj mnogih duhovnih učenja povezan je direktno ili indirektno sa buđenjem i aktiviranjem ovog centra, jer on predstavlja najdirektniji kanal sa našim Višim Ja.

Tačka “Trećeg Oka” u prirodnom horoskopu se nalazi na mestu spajanja svetala – odnosno u tački prelaska znaka Raka (levo oko) u znak Lava (desno oko). Ovo je mistično mesto izvora života i svekolikog nastanka i prostire se od 29º 30’ Raka do 00º 30’ Lava. To mesto u horoskopu ujedno predstavlja i prirodnu tačku deobe horoskopa odakle sa svake strane nastaju paralelni znaci kojima vladaju Merkur, Venera, Mars, Jupiter i dva znaka kojima vlada Saturn.

 

 

Poruka solarne eklipse

Posmatrano iz Beograda, predstojeća solarna eklipsa će se odigrati u samu zoru u petak 25.11.2011. u 07h:09min CET i to na 2º 37’ Strelca. Ako znamo da je stepen egzaltacije Južnog Čvora na 3º Strelca, onda ova pozicija pomračenja Sunca izvesno budi energiju koja je vezana za “vrata eteričnog tela”, u koje se upravo ulazi preko Južnog Čvora. Vladar eklipse – Jupiter – se nalazi na početku znaka Bika, veoma blizu samog stepena egzaltacije Meseca (3º Bika), dodatno ukazujući na prirodu eklipse koja otvara kanal za osećajno ili eterično biće čovečanstva.

Ipak, jedna od posebno zanimljivih situacija je pozicija Merkura u horoskopu pomračenja. Naime, on će u ovom trenutku biti stacionaran, budući da će nepun dan ranije napraviti okret započinjući svoj retrogradni hod. Zapravo, Merkur kao vladar Južnog Čvora kreće retrogradno na 20º Strelca i putuje sve do 3º Strelca – što jeste sam stepen egzaltacije Južnog Čvora!

Svaki stepen egzaltacije ili pada neke planete predstavlja “mesto prolaza”, odnosno njenog “kanala” za prirodu planete koja je na tom stepenu egzaltirana ili u padu. Tako osa 3º Strelca – 3º Blizanaca (osa pada i egzaltacije čvorova) predstavlja prirodni kanal kroz koji komunicira osnovna energija lunarnog, odnosno eteričnog tela. Ova osa sama po sebi predstavlja svojevrsnu “kičmu” (Zmajeva Glava – Zmajev Rep) na eteričnom nivou.

Zanimljivo je što samu poruku 6. eklipse u ovoj godini dobijamo upravo kroz ovog Merkura – koji i jeste prirodni “donosioc poruka”. Poruka se sastoji u činjenici da se buđenje svesti na kolektivnom nivou (preko stepena egzaltacije i pada Čvorova) odvija kroz kanal Južnog Čvora, odnosno njegovog vladara (Merkura) – što je kontakt sa poljem nesvesnog – odnosno energetskim poljem prve čakre. Šesta čakra – Nebo u nama – se ostvaruje tako što se zaranja u najdublje delove svog nesvesnog bića (prva čakra – Južni Čvor).

Tako sam period od 25. novembra do 14. decembra (kada Merkur dolazi na 3º Strelca, odakle kreće direktno) predstavlja period povezivanja sa svojim “podzemnim svetom”, odnosno oživljavanje energije duž kičmenog stuba (preko stepenova egzaltacije i pada čvorova).

Ovo je vreme kada će doći do otvaranja snažnog kanala za razvoj intuitivnog saznanja, unutrašnjih uvida koji dolaze kroz polje sinhroniciteta i, konačno, uspostavljanje veze svojim unutrašnjim vodičem!

Rad sa Jupiterovom čakrom

Budući da će se na ovim prostorima solarna eklipsa odigrati u ranim jutarnjim satima – praktično u samu zoru (07h:09min), najidealnija aktivnost koju u tom smislu možemo napraviti je dočekati eklipsu u jutarnjoj meditaciji, okrenuti licem ka istoku, budući da će eklipsa da se odigra tačno na istoku sa izlazećim Suncem (iako se neće videti sa ovog područja).

Ostvarivanje unutrašnjeg prostora Tišine je pravi način kojim se otvaramo ka ovom polju kosmičke inteligencije. Ovu praksu meditacije posebno treba nastaviti tokom ovog perioda Merkurove retrogradnosti svaki dan u isto vreme (ujutro od 07h – 07:30), kako bi se uspostavila veza sa ovim poljem Inteligencije. Živimo u vremenu izrazitih mogućnosti za “kvantni skok” u pogledu razvoja svesti, a posebni momenti u tom vremenu su zaista naglašeno blagotvorni ako se otvorimo mirom prema njima.

 

© Kepler asocijacija profesionalnih astrologa, Beograd, Srbija. Sva prava zadržana, 2011. // Design & Coding by studio triD