Tel: 011.267.31.92, 064.387.222.4   |   E-mail: info@profesionalnaastrologija.com   |   Facebook
Početna   |   O nama   |   Astro News   |   Astrološke usluge
Članci po kategorijama
Hronike neba Poslovna prognoza Ritam broja-7 Faze Meseca Aktuelnosti Astrološki članci Ljuboskop Astro teme Kod za astrologa Astrologija dece Local Space Astrološki Arhetipovi Horarna astrologija AstroHealing Mundana astrologija Karmička astrologija Astrološki razgovori Astro Mitologija Duša čoveka Liber Aeternus Astrologija kristala
Full Moon paket "Lakoća postojanja" u 90 dana Sada je pravi trenutak da napišeš svoja pravila za igru zvanu ŽIVOT tako da u njoj uživaš! Zato smo ti pripremili tokom ovog divnog letnjeg perioda, koji je istovremeno lagan i izuzetno dubok (budući da putujemo sve vreme kroz talas eklipsi), nove tri Full Moon radionice LAKOĆA POSTOJANJA U 90 DANA, sa popustom i posebnom podrškom za sve koji se prijave do 4. jula.
» prikaži celu vest
Full Moon Project “Lakoća misli” Pozivamo te da sa nama kreiraš Lakoću misli, čije se kapije otvaraju sa novim Punim Mesecom 5. jula. Tvoj zadatak je da kroz ovaj Pun Mesec osvestiš da je tvoje energetsko telo ono koje ti daje mogućnost da materijalizuješ sve stvari. Lakoća misli predstavlja aktivaciju inteligentnog tela koje na kraju stvara realnost postojanja. Ono je po svojoj prirodi veoma lagano i ima zabeležna sva sećanja.
» prikaži celu vest
Astrološki Kalendar za 2020. godinu Nedavno je izašao novi astrološki kalendar za 2020. godinu. Pozvani smo da iskoristimo ovu godinu aktiviranja Viših Stanja Svesti na najbolji način, a Astro Kalendar će nam pokazati koje su to predivne tačke u 2020. godini i kako najbolje možemo da iskoristimo potencijal ove divne godine koja je pred nama!
» prikaži celu vest
Nova knjiga: Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti Najnovija knjiga Aleksandra Imširagića “Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti” detaljno objašnjava astrološku vezu između Anđela i odgovarajućih planetarnih kodova. Takođe, pored posebne povezanosti 72 Anđela Zodijaka i 72 draga kamena / minerala – u knjizi su objašnjene tehnike otkrivanja 5 ključnih Anđela za svaku osobu: Anđela Zvezde, Anđela Čuvara, Anđela Prelaza, Anđela Višeg Ja i Anđela Poruke.
» prikaži celu vest
NOVA KNJIGA: Reinkarnacijska Astrologija Izašla je nova knjiga Aleksandra Imširagića ''Reinkarnacijska Astrologija''. Pođite sa nama na putovanje vaše Duše i otkrijte kako da promenite prošlost i kreirate još sjajniju budućnost. Svi potrebni odgovori, kao i alati, kriju se u sasvim posebnoj astrološkoj oblasti – Reinkarnacijskoj Astrologiji.
» prikaži celu vest
» prikaži još vesti

Poljska i 15 vodolije

Kada je Hitler napao Poljsku, 01. septembra, 1939. godine, čime je zvanično i otpočeo Drugi svetski rat, vrh njegovog direktivnog 3. polja (što je 6 – vojska, od 10 – on kao vladar) je bio na 15º Vodolije! Ovo bi mogla biti slika nemačke vojske u Poljskoj, budući da me je istraživanje koje sam napravila dovelo do zaključka da je 15º Vodolije mesto unutar Zodijaka koje bismo mogli pripisati Poljskoj, zemlji sa tako tragičnom i burnom prošloću, zemlji koju su na početku Drugog svetskog rata potpuno raskomadali Hitler i Staljin, ali sudeći po 15º Vodolije (centralni, „kraljevski“ stepen humane i vizionarske Vodolije) zemlji koja će imati centralno (15º) mesto i „laganu“ saradnju sa Briselom kao sedištem EU ali i NATO-a (sekstil sa 15º Ovna), zemlji koja će biti otvorena za sve što je novo i drugima u datom momentu neshvatljivo... Kako se na 15º Vodolije nalazi i Mesec (narod) sadašnje nemačke kancelarke, Angele Merkel, onda bi ovo mogla biti i slika jake konekcije nemačkog i poljskog naroda. Nekada neprijatelji, danas prijatelji, i važni partneri u NATO-u, EU...

Varšavaski pakt 1955 god.

O značaju 15º Vodolije po ovu zemlju govori i trenutak kada je u Varšavi potpisan Varšavski pakt, 14. maja, 1955. godine, kao odgovor na formiranje NATO pakta. Toga dana, u karti rađenoj za podne, Mesec je upravo bio na 15º Vodolije! Ovome dodajem da se u karti Nikite Hruščova, čoveka koji je sastavio ovaj ugovor, i koji je bio tadašnji sovjetski lider – vrh 8. polja (ratovi, sukobi, oružje...) nalazi takođe na 15º Vodolije!

Sindikat „Solidarnost“

Na 15 º Vodolije bismo mogli da imamo i sliku Leh Valense koji dobija prestižnu Nobelevu nagradu za mir, 1983 god. – 15º kao centralni, „kraljevski“ stepen humane Vodolije (poznato je da je Nobelova nagrada ustanovljena u Švedskoj, zemlji u simbolici Vodolije, koja je i uz to još i kraljevina). Leh Valensa je bio prvi demokratski predsednik Poljske, čovek koji se nalazio na čelu poznatog sindikata (opet simbolika znaka Vodolije, serije 11 – sindikati, udruženja...) „Solidarnost“ koji je osnovan 31.avgusta 1980. godine u Poljskoj i koji se izborio za demokratkse promene i rušenje komunizma u ovoj istočno evropskoj zemlji.

Tri horoskopa Poljske

Za godinu osnivanja Poljske se uzima 966 god., kada je knez Mješko prihvatio hrišćanstvo (horoskop Prve Poljske). Poljska je krajem XVIII veka izgubila svoju nezavinost, da bi je ponovo obnovila nakon Prvog svetskog rata, tačnije 11. novembra, 1918. (horoskop DrugePoljske Republike). No, usledio je Drugi svetski rat, gde je Poljska pretrpela velike gubitke kako u ljudstvu, tako i u granicama. Posleratna Republika Poljska je bila u okviru Istočnog bloka pod jakim sovjetskim uticajem (Varšavski pakt koji sam gore u tekstu već pomenula). Za vreme revolucije 1989. godine komunistička vlast je ukinuta. Moderna, demokratska Poljska je nastala po Nicholasu Championu („The Book of World Horoscopes“) 24. avgusta, 1989, 13:05, Warsaw, Poland - trenutak kada je Tadeusz Mazowicki izabran za prvog nekomunističkog premijera u centralnoj i istočnoj Evropi od 1946. godine. Ascendent je tada bio na 18º Škorpiona, dok je Mesec (narod) pozicioniran na 10º Blizanaca. No, mnogi poljski astrolozi kao bitan datum za horoskop Treće Poljske navode 31.12.1989., 00:00,Warsaw, Poland – trenutak kada su se dogodile značajne promene Ustava, kao najvišeg akta svake zemlje.

Ja sam u ovom istraživanju koristila sva tri horoskopa, s’ tim da sam za trenutni, važeći horoskop Poljske uzela ovaj od 31.12.1989. jer je i u njemu, baš kao i u prva dva, Mesec (narod) pozicionaran u znaku Vodolije, što mi je, moram da priznam, bilo vrlo signifikantno...

Ako sada pogledamo direkcije horoskopa Prve Poljske iz 966 za trenutak kada je ponovo obnovila svoju nezavisnost – 11.novembar, 1918. (što je i datum nastanka Druge Poljske Republike), onda upravo nalazimo Marsa na 15º Vodolije, a Mars je vladar 10. polja (reputacija zemlje,vladari...) koje počinje na 29ºOvna, ali i uklještenog Škorpiona u 4. polju (teritorija) u ovom horoskopu...

Pogledajmo sad dalje direkcije horoskopa Druge Poljske Republike za trenutak kada su se u Poljskoj desile promene, kada je Tadeus Mazowiecki izabran za prvog nekomunističkog premijera u centralnoj i istočnoj Evropi od 1946. god. (ovo sam već pominjala gore u tekstu). To se dogodilo 24. avgusta, 1989. Direktivni Merkur Druge Poljske Republike je tada bio upravo na 15º Vodolije! Merkur je inače u horoskopu Druge Poljske Republike vladar 9.polja i predstavlja privilegovane slojeve društva što svakako ministri, premijeri i jesu...

Poljska je postala članica NATO-a 12. marta, 1999. godine. Ako uradimo sekundarne progresije za taj datum, horoskopa Prve Poljske iz 966, nalazimo upravo sekundarnu Veneru (vladar Sunca sa 0º Bika, na MC-u) na 15º Vodolije!

Međutim, ako pogledamo direkcije Treće Poljske Republike, tj. trenutne demokratske Poljske za trenutak ulaska u NATO, budući da je ova zemlja postala članica ove vojne alijanse tačno 10 godina nakon pada komunizma, naći ćemo direktivnu Veneru (vladar natalnog Ascendenta sa 10º Vage) takođe na 15º Vodolije!

Sledeći bitan korak je bilo punopravno članstvo u Evropskoj Uniji. Poljska je postala članica EU 01. maja, 2004. I danas je jedina zemlja EU koja je uspela da izbegne recesiju. Nije li i to u skladu sa 15º Vodolije?! Zemlja koja dosta brzo „grabi“ napred... Iskorištavajući fondove koje nudi EU, čak i iznad postavljenih limita, uspela je potpuno izbeći recesiju, postati izvoznica hrane, sagraditi više od 10.000 km puteva, aerodrome, kulturne i naučne centre, muzeje, stadione... No, pogledajmo konačno i gde je bilo pozicionirano progresivno Sunce (ugled) Druge Poljske Republike za trenutak kad je Poljska postala članica EU...? Radi se upravo o 15º Vodolije!

Ako se osvrnemo na još neke događaje ili ličnosti bitne za Poljsku, onda sigurno treba pomenuti čuvenog astronoma Nikolu Kopernika koji bi se isto mogao uklopiti u centralno, „kraljevsko“ (15º) mesto znaka Vodolije (astronomija)... Takođe, Poljska je bila poznata i po Papi Jovanu Pavlu II  koji je bio prvi papa koji je kročio u džamiju i sinagogu... Sve ovo jeste simbolika humane i otvorene Vodolije, koja razume pravo na različitost...

Poljska se inače tradicionalno vezuje za dva znaka. Za znak Bika, ali i za znak Vodolije, dok bi sam stepen unutar Zodijaka na koji je ova zemlja „osetljiva“ svakako mogao biti upravo unutar znaka Vodolije, i to onaj koji je najvažniji, koji je u centru – 15º.

"Avatar degree"

Na kraju treba svakako dodati da je svaki 15º bilo kog fiksnog znaka (Bik, Lav, Škorpion, Vodolija) poznatiji u astrologiji kao tzv. "Avatar degree" ("Avatar stepen") jer formira 45º (polu-kvadrat) sa 0º svakog kardinalnog znaka (0º Ovna, 0º Raka, 0º Vage, 0º Jarca). Ovo su vrlo izazovna i "osetljiva" mesta u Zodijaku (15º fiksnih znakova), stoga, nije uopšte slučajno što je Poljska upravo smeštena na 15º Vodolije s' obzirom da je oduvek bila neka vrsta "tampon zone"između Rusije i Zapada...

© Kepler asocijacija profesionalnih astrologa, Beograd, Srbija. Sva prava zadržana, 2011. // Design & Coding by studio triD