Tel: 011.267.31.92, 064.387.222.4   |   E-mail: info@profesionalnaastrologija.com   |   Facebook
Početna   |   O nama   |   Astro News   |   Astrološke usluge
Članci po kategorijama
Hronike neba Poslovna prognoza Ritam broja-7 Faze Meseca Aktuelnosti Astrološki članci Ljuboskop Astro teme Kod za astrologa Astrologija dece Local Space Astrološki Arhetipovi Horarna astrologija AstroHealing Mundana astrologija Karmička astrologija Astrološki razgovori Astro Mitologija Duša čoveka Liber Aeternus Astrologija kristala
Full Moon Project - Iskrenost Pozivamo vas na novu Full Moon project radionicu „Iskrenost“ koja će se održati 12.12.2019. s početkom od 18h. Ova radionica će se održati u hotelu Tulip Inn Putnik i možete je pohađati kako u redovnoj, tako i u online varijanti.
» prikaži celu vest
Predavanje: Astro Vodič kroz 2020. godinu U četvrtak, 12.12.2019. godine, nakon Full Moon radionice, Aleksandar Imširagić će održati javno predavanje povodom novog Astrološkog Kalendara za 2020. godinu. Predavanje će se održati u hotelu Tulip Inn Putnik i trajaće od 20h do 21:30h. Ovo predavanje ima za cilj da vas informiše o prirodi i kvalitetu 2020. godine uz predstavljanje novog Astrološkog Kalendara za 2020. godinu.
» prikaži celu vest
Kurs: Astrološke Tehnike Direkcija Od 18. decembra na Kepler Institutu počinje jednomesečni kurs iz oblasti Astroloških Tehnika Direkcija. Direkcije predstavljaju tehniku koja spada u grupu simboličnih prognostičkih metoda zato što ne predstavljaju realno pomeranje planeta u vremenu (kao što su to tranziti), već se u direkcijama planete pomeraju u određenoj simbolici po kojoj se za jednu godinu života sve planete pomeraju za po jedan stepen.
» prikaži celu vest
Webinar: Poverenje i ljubav Pozivamo vas na online webinar Poverenje i Ljubav, koji će održati dr Lea Imširagić u nedelju, 08. decembra od 14h. Ovaj webinar će nas naučiti kako da na praktičan način materijalizujemo svoje vizije i ideje pomoću meridijanskih tehnika.
» prikaži celu vest
Seminar: Tehnologija Svesti Sunca Da li želite da naučite kako da u svakom trenutku budete u skladu sa svim događajima koji se odigravaju oko vas? Seminar “Tehnologija svesti Sunca” je namenjen svima koji žele da: aktiviraju centar svoje unutrašnje moći; nauče kako da se jasno zauzmu za sebe i svoje potrebe; da osveste i probude svoje skrivene potencijale. Ovaj seminar će se održati 07. decembra na Kepler Institutu.
» prikaži celu vest
» prikaži još vesti

Od 15. - 22. XII 2014

Uranu, gde si se skrivao u protekle tri nedelje? Šta te je toliko dugo zadržalo da bi konačno osetili tvoje prisustvo neočekivano, kao grom iz vedra neba, koji se pojavio usred najavljene savršene vremenske prognoze i odjednom okupio olujne oblake nad svetom finansijjskog pejzaža? To je bilo pre tačno nedelju dana, 5. decembra, kada su SAD i evropske berze napravile višegodišnje ili maksimume svih vremena, a japanski Nikkei je bio odmah iza njih sa svojim u sedam godina najvišim indeksom, u ponedeljak 8-og decembra. U utorak , 9-tog decembra Šangajski berzanski indeks Kine je objavio svoju najvišu vrednost još od novembra 2010-te godine. Tada je Uran udario i sve oborio na dno. A to se poklopilo sa najgorim olujnim vremenom u Kaliforniji ove godine, ali to je bilo i kao da je tornado istovremeno pogodio berzanske indekse.

Nije bilo kao da to nismo očekivali. Mi smo ga očekivali još od sredine novembra. Kada je Mars pogodio kvadrat Plutona sa Uranom novembra od 10. -17-tog, mislili smo da će oluja udariti, jer to je bilo okidač za poslednja dva (od sedam) kvadrata Urana i Plutona. Kada berza nije pala onda, sugerisano je da bi se mogao desiti maksimum pod teškim tranzitom Jupitera koji će biti u periodu između od 4.12. do 14.12., upravo pre šestog dodira Urana i Plutona koji će biti 15.12. Maksimum se i desio upravo kako je sugerisano, 5-tog decembra u Sjedinjenim državama, 4-5-tog decembra u Evropi i Rusiji, a 8-9. decembra u Japanu i Kini. Ipak, to je još uvek bilo iznenađenje kako brzo se sve ovo desilo. Krajem nedelje, gotovo svi svetski indeksi su bili u histeriji, što se desilo pod izazovnim aspektima Jupitera i Urana.

Zajedno sa berzanskim indeksima je došlo i do pada cene sirove nafte, koja je takođe pod vladavinom Jupitera. U petak, 13. decembra, sirova nafta je pala na najniži nivo od 57.34, od maja 2009. godine čime se konačno približavamo našoj prognozi koja je napisana pre tri nedelje kada je sirova nafta bila oko 75 . Kada oluja pogodi pre toga potpuno savršen dan, ona to čini iznenada i brzo. Svi sada ponovo pišu novi scenario za finansijska tržišta. Stare prognoze ne rade, što mora da mami osmeh Uranu. On nikada nije ni voleo da bude u masi. On voli nagle oluje koje prekidaju piknike. Lepota za Urana je u oslobađajućim silama prirode i gledanju zastrašujuće sile Majke prirode koja kroz visoko naponska električna praženjena doživljava oslobođenje.

Zlato i Srebro, zajedno sa državnih hartijama su porasli kako su berzanski indeksi pali. Uran voli promene planova i drži čovečanstvo i bilo koga da ne postane previše zadovoljan ili iskristalisan.

Kratkoročna geokosmička predviđanja

U našoj poslovnoj prognozi prošle nedelje smo podsetili: “Naredne dve nedelje (4.-14. decembra) ćemo svedočiti mnoštvu Jupiterovih potpisa jer se takođe, približavamo šestom (od 7) prelaska Urana i Plutona u kvadratu 15. decembra. Jupiterovi aspekti će, takođe, ukazati na kasnije promene u svetu berzanskih akcija, naročito jer je ovo sezona kada akcije tipično luduju.”

Tako, ćemo mi početi novu nedelju zvanično u završnom prolazu Uran kvadrat Pluton dugom 33 meseca. Obećali smo vatromet, a ovo sada su erupcije. Samo zapamtite da sa Uranom, možete dobiti bilo sve moguće preokrete. Ovo su vrste tržišta koji vole kratkoročni trgovci, a koje investitori mrze - jer mantra za kratkoročne trgovace je: maksimalna dobit, minimalna izloženost. To verovatno nije loša politika za sve nas trenutno. Kao što je nagovešteno prošle nedelje, delujte smelo, ali budite sigurni.

Dugoročna razmišljanja

Da li osećate kako porok Uran kvadrat Pluton ponovo zateže? Poslednja dva susreta ovog 33-mesečnog tranzita počela su ove nedelje, 15. decembra, i konačno će se završiti 16-17-tog marta 2015-te godine. Ovo je verovatno bio najmoćniji i najopasniji aspekt u generaciji, možda čak i doživotno. Dobra vest je da je skoro gotov, a mnoge važne lekcije su naučene.

Nisam siguran da će 2015-ta biti odlična godina, ali mislim da će biti manje teška godina. Kolektivno raspoloženje bi trebalo biti bolje ako lideri širom sveta postaju manje borbeni i zreliji i počinju da misle dugotrajnije o Zemlji umesto samo o sebi i svom nasleđu.

© Kepler asocijacija profesionalnih astrologa, Beograd, Srbija. Sva prava zadržana, 2011. // Design & Coding by studio triD