Tel: 011.267.31.92, 064.387.222.4   |   E-mail: info@profesionalnaastrologija.com   |   Facebook
Početna   |   O nama   |   Astro News   |   Astrološke usluge
Članci po kategorijama
Hronike neba Poslovna prognoza Ritam broja-7 Faze Meseca Aktuelnosti Astrološki članci Ljuboskop Astro teme Kod za astrologa Astrologija dece Local Space Astrološki Arhetipovi Horarna astrologija AstroHealing Mundana astrologija Karmička astrologija Astrološki razgovori Astro Mitologija Duša čoveka Liber Aeternus Astrologija kristala
Webinar: Tehnologija Svesti Urana Tri nivoa svesti, Kopče astralnog i eteričnog sveta, Univerzalni provodnik, Povezivanje uma i tela, Mentalni provodnik, Proces oživljavanja mentalnog tela, Otkrivanje sopstvenog simbola - samo su neke od tema o kojima će biti reči na webinaru Tehnologije Svesti Urana koji će se održati u subotu 11.04. od 12h do 15h.
» prikaži celu vest
Webinar: Buđenje U subotu 11. aprila, dr Lea Imširagić će održati webinar Energetske Astrologije Urana, sa početkom od 17h. Ovaj put učimo igru transformacije i oživljavamo biće Urana. Webinar će vam omogućiti da osvestite svoju vezu sa Univerzumom (na svoj lični način), da prepoznate i razvežete obrasce koje ponavljate, kao i navike u kojima ste zaglavljeni, da se oslobodite povećane mentalne napetosti i ubrzanosti i da naučite da disanjem kroz 8. čakru dovodete svoj nervni sistem u balans, kao i svoj odnos sa vremenom.
» prikaži celu vest
Kurs: Rektifikacija i elekciona astrologija U petak, 03. aprila od 18h počinje online četvoronedeljni kurs iz Rektifikacije natalnog horoskopa i Elekcione astrologije. Ovaj kurs je namenjen svima koji imaju osnovno astrološko predznanje ali žele da izračunaju tačno vreme svog rođenja, kao i da usvoje sistem izračunavanja tačnog vremena rođenja klijenta i takođe onima koji žele da otkriju veštinu pravilnog odabira trenutka za započinjanje znaćajnih životnih projekata (poslovi, venčanja, selidbe, itd...).
» prikaži celu vest
Full Moon Project Radionica „Inspiracija“ Pozivamo vas na novu Full Moon Project Radionicu „Inspiracija“ koja će se održati u sredu, 8. aprila 2020. godine. Sam znak Vage u kojem se odigrava ovaj Pun Mesec govori o ravnotežu koju je izuzetno važno uspostaviti na nivou svog tela, dovodeći unutar sebe sve strahove predaka u jedno stanje mira. Ova radionica će biti online i trajaće od 19.00h do 20.30h.
» prikaži celu vest
Astrološki Kalendar za 2020. godinu Nedavno je izašao novi astrološki kalendar za 2020. godinu. Pozvani smo da iskoristimo ovu godinu aktiviranja Viših Stanja Svesti na najbolji način, a Astro Kalendar će nam pokazati koje su to predivne tačke u 2020. godini i kako najbolje možemo da iskoristimo potencijal ove divne godine koja je pred nama!
» prikaži celu vest
» prikaži još vesti

Konačni kraj luckastog imperatora

Još jednom političkom vođi zakucao je  „Regulus“ na vrata i skinuo ga sa vlasti nakon 17-dugih godina dominacije u talijanskoj politici. U politiku je ušao trijumfalno a za talijane je bio simbol uspjeha, moći i novca. Iz politike je izašao neslavno i od objekta divljenja pretvorio se u predmet ismijavanja.

Rođen je u obitelji srednje klase, jer iako mu je Jupiter vladar 4. kuće (porodica) i nalazi se u Strelcu (što govori o sjajnoj kući i imovini), njegovo primarno poreklo se vidi kroz uklješteni znak Jarca u 4. kući, čiji je vladar (Saturn) u konjunkciji sa Mesecom i lošim aspektima sa oba dispozitora. Karijeru je započeo prodajući usisivače (Djevica na ASC, južni čvor na MC-u), a jedno vrijeme je bio i pjevač na kruzerima gdje je navodno bio i obožavan (Venera vladar 9. u 2. kući novca i zarade u trigonu na MC, koja u sebi nosi  Sunce u Vagi u znaku – šarmer koji osvaja). Djevica u podznaku nam govori o radišnom, spretnom ali lukavom čovjeku. Zahvaljujući ovim vrlinama znao je iskoristiti svaku poslovnu priliku koja mu je bila ponuđena.

Tako je 1978. godine osnovao svoj prvi Media Group, Fininvest. Danas je to Mediaset koja obuhvaća tri nacionalna televizijska kanala, koje gleda gotovo polovica talijanskog stanovništva. A znamo da ko ima medije u rukama dobiva vlast. To je najjače oružje koje Berlusconi posjeduje.

Njegov MC sa nalazi u Blizancima i ovaj znak nam govori da će imati više od jednog zanimanja i da karijera uvijek ide u dva smjera. A sa Blizancima na MC-u zanimanja su vezana za komunikaciju i trgovinu. Mars, kao vladar 3. kuće medija, se nalazi u pametnom znaku Djevici i sekstilu sa MC. Merkur, vladar MC-a, je došao na ASC (karijera dolazi sama), u konjunkciju sa Suncem i upravo ga je ova kombinacija proslavila dajući mu uspjeh u javnim nastupima kao i u politici. Merkur – kao vladar MC i ASC – dolazi u lepršavu Vagu koja osvaja šarmom i riječima.

Sam Merkur u ovom horoskopu igra najveću ulogu, jer se nalazi na zvezdi Vindemiatriks – koja daje nagradu ili dobitak (boga Bahusa koji je poklonio vinovu lozu Ampelosu) tako i on dobiva poklon bogova kroz karijeru. Merkur je i na vrhu „Yod“ konfiguracije koja se formira između Saturna i Urana (šeste i osme kuće) a sam Yod u sebi nosi poruku njegove životne misije. Ovo je i „Božji prst“ koji preko dispozicije Venere odlazi u 2. kuću i u sekstilu je sa Marsom, svojim dispozitorom, što je sve omogućilo ovom čovjeku uspjeh i veliku moć koju je sam stvorio.

Postao je i vlasnik nogometnog kluba AC Milano, što mu je donijelo veliku popularnost širom Italije kao i Europe. Pluton na vrhu 11. kuće (nogometni klub) sekstil Sunce – Merkur na ASC.

Godine 1993. osnovao je vlastitu političku stranku, «Forza Italia» ili „Naprijed Italijo“ nazvana po pjesmi navijača njegovog nogometnog kluba. Politička stranka jeste primarno predstavljena 11. kućom, na čijem vrhu on ima Plutona («Forza» na talijanskom znači «snaga») u sekstilu sa Suncem i Merkurom na ASC, pa je ime njegove stranke već bio snažan znak njegovog izuzetnog uspeha.

Berlusconi je stvorio desničarsku koaliciju kojoj su se pridružili reformirani neofašisti iz stranke Alleanza Nazionale kao i padanijski separatisti Lega Nord. Pluton (koji vlada i fašizmom) na vrhu 11. kuće veoma snažno upućuje na ovakvu vrstu stranke.

Berlusconi je 1994. po prvi put postao premijer. Međutim, rivalitet između koalicijskih partnera i optužbe protiv Berlusconija za korupciju dovele su do pada vlade samo sedam mjeseci kasnije (korupcija i utaja poreza – Uran u 8. kući u inkonjunkciji sa Suncem i Merkurom).

Na vlast se vratio 2001. godine sa svojim starim koalicijskim partnerima. Berlusconi je prvi predsjednik vlade koji je uspio odraditi puni premijerski mandat nakon rata. Gubi izbore 2006. od Romana Prodija, a treći put je zasjeo u premijersku fotelju 2008. Njegov drugi premijerski mandat je najduži u povijesti Republike Italije o čemu govori i njegova snažna pozicija Sunca i 11. kuće (vrh 11. kuće u Lavu, a vladar – Sunce - u konjunkciji sa Merkurom i sekstilu sa Pluton).

Njegov privatni život se stalno vrtio u javnosti zbog plaćanja seksualnih usluga kao i privođenje maloljetne prostitutke, a usput su izašle i na vidjelo njegove raskalašne zabave „bunga bunga“ sa mladim djevojkama u vili na Sardiniji i privatnoj rezidenciji u Rimu. Njemu je vrh pete kuće u Vodenjaku, Uran u 8. kući u sekstilu sa Saturnom i Mjesecom u 6. – pa je sve ovo ulazilo u opis njegovog radnog mjesta.

Dan ostavke

Berlusconi je predao ostavku Giorgiu Napolitanu 12.11.2011. u 20.h i 30 min u Rimu.

Ključni faktor odlaska sa vlasti jeste svakako tranzitni Pluton koji se došao u egzaktni kvadrat sa natalnim Suncem. On tu, doduše, boravi već neko vrijeme, pa je samo bio potreban mali okidač da do ostavke uistinu i dođe.

I tako, kada je došlo do interesantne mundane konjunkcije već sporog Merkura (zbog skorog retrogradnog hoda) koji predstavlja Berlusconija samog i njegov položaj (vladar MC-a) – i Venere na 12º Strelca. Naime, oni odavde formiraju egzaktan kvadrat ka njegovom Mjesecu (uklještenom vladaru 10), što baš u samom tom danu postaje povod za ostavkom.

Ne trebamo ovdje zaboraviti ni tranzitnog Urana (revolucionara po dužnosti) u nešto široj opoziciji sa natalnim Suncem!

Progresivna slika Berlusconija

Progresije koje najčešće pokazuju najdirektnije slike događaja na gotovo dnevnom nivou su tercijarne progresije.

U njima su Merkur (on – vl. ASC, ali i njegov položaj – vl. MC) i Pluton (promena, kraj) u egzaktnoj konjunkciji na 0º Lava (vlast) – što najbolje opisuje cijeli tok događaja i ostavku Berlusconija. Nadalje, ova konjunkcija Merkura i Plutona je i u kvadratu sa natalnom Venerom, koja je dispozitor Sunca i Merkura (planete koje predstavljaju Berlusconija).

Pored ovoga – i Sunce i Jupiter su u egzaktnom kvadratu – što je isto tako slika ostavka položaja i moći.

 

 

Italija i Berlusconi

Da je Berlusconi imao najduži mandat poslije rata u Italiji, nije se za čuditi jer ako obratimo pažnju, njegov Pluton se nalazi točno na MC (Rak) Republike Italije. Berluskoni će u karti Italije primarno biti predstavljen preko Sunca koje se tu nalazi u Blizancima (mediji) i u trigonu je sa Jupiterom – dajući čoveka iz medija koji u jednom trenutku dolazi na vlast.

Ipak, onda kada Sunce u sekundarnim progresijama Italije dođe na stepen pada Neptuna (21º Lava) – tada i ovaj «kralj medija» pada.

 

© Kepler asocijacija profesionalnih astrologa, Beograd, Srbija. Sva prava zadržana, 2011. // Design & Coding by studio triD