Tel: (+381) 11.267.0711, (+381) 60.767.3192, (+381) 64.387.2224   |   E-mail: info@profesionalnaastrologija.com   |   Facebook
Početna   |   O nama   |   Astro News   |   Astrološke usluge
Članci po kategorijama
Hronike neba Poslovna prognoza Aktuelnosti Faze Meseca Ritam broja-7 Astrološki članci Ljuboskop Astro teme Kod za astrologa Astrologija dece Astrološki Arhetipovi Local Space Horarna astrologija Mundana astrologija Karmička astrologija AstroHealing Astrološki razgovori Astro Mitologija Duša čoveka Liber Aeternus Astrologija kristala
Full Moon paket “90 dana za življenje duhovnosti” Preko sopstvenog tela mi materijalizujemo sve što vidimo, a plan onoga što materijalizujemo strukturisan je na nivou naših uverenja. Kroz energiju naredna tri puna Meseca otvaramo se za jednu veliku promenu unutar našeg života, koju povezujemo sa kvalitetom življenja duhovnosti, zahvaljujući razvoju novih uverenja – jul (uverenja o bliskosti), avgust (uverenja o promeni) i septembar (uverenja o beskonačnosti).
» prikaži celu vest
Full Moon project radionica „Uverenja o bliskosti“ Pridruži nam se na novoj Full Moon radionici „Uverenja o bliskosti“, koja će se održati 13. jula u formi live webinara od 19 do 20.30h. Naš zadatak ovog punog Meseca biće da izbalansiramo sve emotivne kvalitete u našoj genetici, što je osnova za uspostavljanje stanja bliskosti.
» prikaži celu vest
NOVA KNJIGA: Inicijacije Venere 2022 U prodaji je nova knjiga „Inicijacije Venere 2022“ od autorke Ivane Šaljić. Knjiga je zamišljena kao vodič za Veneru i osvetljava nam sva važna mesta inicijacije za prevazilaženje toka inercije i instaliranja višeg kvaliteta naše Venere. Zato je važno da razumemo kako se Venera oseća u svakom znaku, kako izgleda njena priča ako je živi po inerciji i kako može da izgleda kada podigne energiju i kada je u balansu.
» prikaži celu vest
Astrološki kalendar za 2022. godinu Astrološki kalendar, vaš jedinstveni vodič za 2022. je u prodaji! Pozvani smo da iskoristimo ovu godinu manifestacije, obilja i kreiranja novih uverenja na najbolji način, a Astrološki kalendar će nam pokazati koje su to sve važne tačke koje se aktiviraju u predstojećoj godini.
» prikaži celu vest
Nova knjiga: Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti Najnovija knjiga Aleksandra Imširagića “Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti” detaljno objašnjava astrološku vezu između Anđela i odgovarajućih planetarnih kodova. Takođe, pored posebne povezanosti 72 Anđela Zodijaka i 72 draga kamena / minerala – u knjizi su objašnjene tehnike otkrivanja 5 ključnih Anđela za svaku osobu: Anđela Zvezde, Anđela Čuvara, Anđela Prelaza, Anđela Višeg Ja i Anđela Poruke.
» prikaži celu vest
» prikaži još vesti

Ritam sedmice od 15.12. do 22.12.2014.

U ovoj sedmici dešavaju se dva važna astrološka događaja i to oba u sunčevom danu. U pitanju je šesti kvadrat Urana i Plutona koji se dešava 15.12 i solsticij koji se dešava 22.12.2014g. Šesti kvadrat Urana i Plutona, probudiće u nama težnju za višim istinama, traži da preispitamo lična i kolektvna uverenja, kao i smisao postojanja. Drugi događaj je solsticij koji je veoma poseban. To je prvi solsticij posle trideset godina koji se poklapa sa mladim Mesecom. Tačno pre trideset godina 1984g je Mlad Mesec pao na 00st. Jarca. U prošlom veku je to bila jedina godina sa ovim fenomenom. Naredno poklapanje će se tek desiti 2052g, znači nakon 38 godina.

Ako posmatramo period od 1984g. do sada i uklopimo ga u fazu Meseca, možemo zaključiti da je prvih 15 godina pripadalo aktivnom Jang principu, Mesecu u fazi rasta, dok je drugih 15g.odgovaralo pasivnom Jin principu i Mesecu u opadanju. Dakle ključne godine u ovom prošlom 30-godišnjem ciklusu su 1991g/92 (prvi ekvinocij), svi znamo šta se tada dešavalo (početak ratnih aktivnosti). Baš kao što prva četvrt Meseca odgovara kardinalnom Ovnu-proleću, kada se događa proboj na površinu semena koje smo zasejali. Druga ključna godina koja odgovara punom Mesecu je 1999g, to je godina kada je muški princip dostigao maksimum, nakon toga počinje faza opadanja. Drugi ekvinocij-jesenji odgovara 2006/07g, i Mlad Mesec 22.12.2014 kada ujedno počinje i novi ciklus, ali sada u trajanju od 38g. Tako da će prvih 9,5g novog ciklusa odgovarati prvoj četvrti- 2023/24g, kada će se i prvi put videti ka čemu smo krenuli. Prošli put je to bilo ka ratu a ovog puta imamo šansu da to bude prosperitet. Punom Mesecu će odgovarati 2033g i to je vrhunac ciklusa, trećoj četvrti odgovaraće 2042/43g, a 2052 biće nanovo Mlad Mesec na solsticiju. Ako posmatramo iz ugla direkcija, godine sa najviše naboja su svakako 2023/24, tada je opozicija Marsa i Jupitera i 2030/31, kada se dešava kvadrat Marsa i Saturna (mogućnost ponovnog menjanja granica).

Ako posmatramo ove dve karte uočićemo dosta sličnosti. U oba ciklusa su na ASC fiksni znaci. To označava upornost,izdržljivost, ali i sporost i otpor ka promenama. U karti iz 1984g Asc je Bik sa Venerom u Vodoliji u 11 kući. Vodolija je znak i ujedinjenja i razjedinjenja-buntovništva,nezavisnosti, revolucije. Mi smo bili u procesu razjedinjenja sada već bivše SFRJ, koji je na ovom podneblju dostigao max 1999g.Direkcijama je Venera 1991 došla u kvadrat sa Saturnom, a 1999 promenila znak i ušla u Ribe. Za zemlje zapadno od Srbije, Asc je bio Ovan, čije vladar Mars, takođe u Vodoliji i u kvadratu sa Saturnom, što takođe govori o ratu (građanskom) i nezavisnosti. Na ovim teritorijama je i bilo najviše sukoba, kada je Mars direkcijom došao u trigon sa Plutonom.

Asc karte za 2014g je u znaku Škorpiona(za sve zemlje do Slovenije) sa Marsom u Vodoliji na IC-u. Ova pozicija Marsa nije nimalo laka, može označiti veliku napetost i buntovništvo i to baš prve godine ciklusa (2015g), jer je na samom uglu.Više ćemo biti okrenuti ka unutra i dešavanjima unutar granica zemlje, ali svakako pod uticajem spolja jer je u pitanju Vodolija. Vreme je na strani ovog Marsa, jer ga dispozitori podržavaju, tako da vidljivi boljitak možemo očekivati tek u prvoj četvrti-2023/24g.

U obe karte je Jupiter na MC-u. S tim što je u prvoj karti Jupiter u lošem dostojanstvu(pad) i vladar je 8 i 12 kuće, što je i govorilo o padu države i o ratu. Sada je Jupiter u Lavu i vladar je 2kuće, koja govori o finansijama, ekonomiji, stabilnosti,sigurnost i stremljenju ka tome. Takođe Jupiter vlada i 5 kućom, kućom omladine, sporta, zabave,moći, špekulacija. Tako da će pažnja biti i usmerena i ka tome.

Kako je Saturn u Škorpionu u obe karte, a on jako važan jer je dispozitor Mladog Meseca, možemo zaključiti da se preobražaj i dalje nastavlja. Prošli put je akcenat bio na međusobnim odnosima, jer je Saturn bio u 7 kući, a sada je u drugoj i više se odnosi na imovinu, egzistenciju, sigurnost i materiju, kao i na samu zemlju.

Pošto su ovo veliki ciklusi i uglavnom se odnose na kolektivne promene, a ako ih sagledamo u ličnom svetlu, posebnu pažnju treba posvetiti privih 9,5g. Ovo je period kada aktivna energija raste i 2023 će postati vidljiva. Istrajnost i vera su u ovom periodu jako potrebni, tada ni rezultati neće izostati. Ovo posebno važi za mlađu populaciju koja svoje stvaranje tek počinje.

Mlad Mesec se 1984, desio u Sunčevom danu i Saturnovom času, pa smo ovih 30-et godina imali iskustvo posledice, dok se u 2014g. mlad Mesec dešava u Sunčevom danu i Marsovom času, tako da ćemo sada imati iskustvo akcije i stvaranje uzročnih pojava. Mars i Saturn su uvek priča uzroka i posledice.

PONEDELJAK, MESEČEV DAN 15.12.2014g.

Mesec je danas u znaku Vage u 9 kući, što ovaj ponedeljak čini jako otvorenim za uplive spolja. Govori o spoljnoj politici, zakonodavstvu, međuljudskim odnosima, javnim kulturnim dešavanjima. Na tom svom putu napraviće kvadrat sa Venerom, što može probuditi osećaj disbalansa između želje i potrebe. Osećanje da nam okolnosti ne idu na ruku, kao i osećaj da ono što smo hteli i dobili nije ispunilo naša očekivanja. Sledeći aspekt je trigon sa Marsom u vazdušnom elementu, koji pruža mentalni izvor energije, proboj novih ideja, oratorske sposobnosti, takođe govori o sastancima, pregovorima i hrabrosti da se iskažemo pred drugima. Sledeći aspekt je kvadrat sa Plutonom i opozicija sa Uranom, što nam može pružiti dodatne uvide, šta je to na šta smo se fokusirali i da li nam to pomaže ili odmaže. To je ujedno i aktivacija šestog kvadrata Urana i Plutona, pa je ovde dobro zastati i preispitati svoja uverenja i istine. Ovo je idealan trenutak, za one koji se bave spiritualnim radom, da probude svoju šestu čakru.

UTORAK, MARSOV DAN 16.12.2014g.

Ovog utorka Mars je u Vodoliji u 2 kući i pravi aplikacioni sekstil sa Uranom. Svaki utorak dok je Mars u Vodoliji, budi u nama želju za promenom. Traže se inovativna rešenja i prisutna je želja da se izađe iz rutine. Sklonost ka neposlušnosti i otpor ka poštovanju ustaljinih normi ponašanja je jako izražen. Tako da u ovom periodu je povišen rizik, kao i češći ispadi. Bolje je ovu energiju buntovništva preusmeriti u traženju novih načina za izvršavanje starih obaveza. Na taj način se obezbeđuje i napredak, a i nezavisnost i originalnost. Mesec će danas praviti sekstil ka Jupiteru i Suncu, što pruža konstruktivno usmeravanje ove Marsovske energije. Uvek je moguće naći ispravno rešenje i ostvariti uspeh.

SREDA, MERKUROV DAN 17.12.2014g.

Ove srede Merku menja znak i ulazi u Jarca. To ovaj dan čini vrlo ambicioznim i realnim. Danas se pruža prilika da realnije sagledamo sliku situacije u kojoj se nalazimo. Um je preduzimljiviji i usmereniji, za razliku od Strelca gde smo uvek imali više opcija, sada je lakše odabrati jednu i na nju se usredsrediti. Kako je dispozitor Merkura – Saturn na 29st. Jarca možemo sve sagledati iz ugla kraja, što olakšava i da lakše odaberemo put kojim hoćemo ići. Lotos kombinacija Sunca, Meseca i Jupitera, igra ulogu svetionika i doprinosi da lekše donesemo odluke.

ČETVRTAK, JUPITEROV DAN 18.12.2014g

Ovo je poslednji četvrtak u kome je Jupiter vladar ascedenta, samim tim i oslednja prilika da unovčimo naš dosadašnji rad, kao i da privučemo ono što želimo za naredni period. Jupiter pravi aplikacionu opoziciju sa Marsom, pa treba biti pažljiv i ne proširiti se više nego što smo u mogućnosti. To se najviše odnosi na finansijku situaciju. Budite oprezni sa novcem i ne trošite više nego što zarađujete. Takođe budite oprezni sa kreditima, bolje je sačekati, nego sada uleteti u dugovanja. Mesec je u sekstilu sa Venerom i Plutonom iz Jarca, bolje je igrati na siguricu i unovčiti ono što smo dosad zaradili.

PETAK, VENERIN DAN 19.12.2014g.

Venera je danas u jarcu u konjunkciji sa Plutonom i kvadratu sa Uranom. Veoma intenzivna energija je danas prisutna u isto vreme želja za slobodom iz okvira i velika magnetiča sila ustaljenih obrazaca. Ova rascepljenost može samo izazvati unutrašnji konflikt i nikuda ne vodi. Sa jedne strane imate naglašen sistem, koji vas neodoljivo privlači, a sa druge imate Urana, koji želi da poremeti taj ritam. Danas je najbolje prepustiti se dešavanju a u isto vreme biti svestan šta vam se dešava. Tek nakon toga ćete moći da sagledate šta možete i da promenite. Venera je i u konjunkciji sa Merkurom, pa se bolje okrenite komunikaciji i na taj način podelite sebe sa drugima.

SUBOTA, SATURNOV DAN 20.12.2014g.

Ovo je poslednja Subota, sve do leta u kojoj je Saturn u Škorpionu. Sam 29st. je simbolika kraja, kao i Škorpion. Znači da ove subote treba privesti kraju sve ranije započeto. Doneti odluke o tome šta je korisno poneti a šta ne u narednu godinu, jer već sutra se dešava solsticij, početak Nove godine i novi Mlad mesec, a kao što smo videli i novi ciklus od 38godina. Dobar dan za prekidanje beskorisnih navika, automatskih reakcija. Ovo će vam omogućiti da rasterećeni uđete u novi ciklus, a samim tim ćete se i lakše kretati.

NEDELJA, SUNČEV DAN 21.12.2014g.

Sunce je danas na 29st, Strelca i u toku noći će stići na 00st. Jarca. Ovo je trenutak najduže noći, posle koje dan počinje da duža. Samim tim pošto se i Mlad mesec dešava na ovom stepenu koji i predstavlja zimu, ova dva ciklusa se sinhronizuju. Kako se mesec bude punio tako će i sunčeva svetlost rasti-dan će postati duži. Od ovog dana počinje aktivni JANG princip u trajanju od šest meseci na nivou godine i 15 dana na nivou meseca. Kroz ovih 15 dana moći ćemo sagledati polugodišnji period. Dakle od danas stupa na snagu naša kreatorska sposobnost. Ukoliko ste se u proteklih 6 meseci uritmili sa prirodom biće vam lakše i da delujete u narednom periodu. Danas je postavka cilja mnogo bitnija, jer će se odnositi i na dugoročne staze. Danas se napunite verom, hrabrošću, ljubavlju,kao i istrajnošću, jer će vam ove energije najviše pomagati u narednom periodu. Obezbedite sebi takvo okruženje, koje će buditi ove emocije.

Ovo je poslednji ritam sedam, jer sada na scenu stupa vaša kreatorska sposobnost. Sa srećom!!!!!

 

© Kepler asocijacija profesionalnih astrologa, Beograd, Srbija. Sva prava zadržana, 2011. // Design & Coding by studio triD