Tel: (+381) 11.267.0711, (+381) 60.767.3192, (+381) 64.387.2224   |   E-mail: info@profesionalnaastrologija.com   |   Facebook
Početna   |   O nama   |   Astro News   |   Astrološke usluge
Članci po kategorijama
Hronike neba Poslovna prognoza Aktuelnosti Faze Meseca Ritam broja-7 Astrološki članci Ljuboskop Astro teme Kod za astrologa Astrologija dece Astrološki Arhetipovi Local Space Horarna astrologija Mundana astrologija Karmička astrologija AstroHealing Astrološki razgovori Astro Mitologija Duša čoveka Liber Aeternus Astrologija kristala
Full Moon paket “90 dana za življenje duhovnosti” Preko sopstvenog tela mi materijalizujemo sve što vidimo, a plan onoga što materijalizujemo strukturisan je na nivou naših uverenja. Kroz energiju naredna tri puna Meseca otvaramo se za jednu veliku promenu unutar našeg života, koju povezujemo sa kvalitetom življenja duhovnosti, zahvaljujući razvoju novih uverenja – jul (uverenja o bliskosti), avgust (uverenja o promeni) i septembar (uverenja o beskonačnosti).
» prikaži celu vest
Full Moon project radionica „Uverenja o bliskosti“ Pridruži nam se na novoj Full Moon radionici „Uverenja o bliskosti“, koja će se održati 13. jula u formi live webinara od 19 do 20.30h. Naš zadatak ovog punog Meseca biće da izbalansiramo sve emotivne kvalitete u našoj genetici, što je osnova za uspostavljanje stanja bliskosti.
» prikaži celu vest
NOVA KNJIGA: Inicijacije Venere 2022 U prodaji je nova knjiga „Inicijacije Venere 2022“ od autorke Ivane Šaljić. Knjiga je zamišljena kao vodič za Veneru i osvetljava nam sva važna mesta inicijacije za prevazilaženje toka inercije i instaliranja višeg kvaliteta naše Venere. Zato je važno da razumemo kako se Venera oseća u svakom znaku, kako izgleda njena priča ako je živi po inerciji i kako može da izgleda kada podigne energiju i kada je u balansu.
» prikaži celu vest
Astrološki kalendar za 2022. godinu Astrološki kalendar, vaš jedinstveni vodič za 2022. je u prodaji! Pozvani smo da iskoristimo ovu godinu manifestacije, obilja i kreiranja novih uverenja na najbolji način, a Astrološki kalendar će nam pokazati koje su to sve važne tačke koje se aktiviraju u predstojećoj godini.
» prikaži celu vest
Nova knjiga: Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti Najnovija knjiga Aleksandra Imširagića “Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti” detaljno objašnjava astrološku vezu između Anđela i odgovarajućih planetarnih kodova. Takođe, pored posebne povezanosti 72 Anđela Zodijaka i 72 draga kamena / minerala – u knjizi su objašnjene tehnike otkrivanja 5 ključnih Anđela za svaku osobu: Anđela Zvezde, Anđela Čuvara, Anđela Prelaza, Anđela Višeg Ja i Anđela Poruke.
» prikaži celu vest
» prikaži još vesti

Ritam sedmice od 08.12. do 15.12.2014.

Ovo je treća sedmica lunarnog ciklusa, Mesec počinje da opada i počinje proces dezintegracije, rastvaranja. Ova faza Meseca, od punog do mladog, je najznačajnija faza Meseca u celoj godini. Treba odpustiti sve staro i nepotrebno i napraviti mesta za novo, jer od solsticija počinje Nova godina i novih trinaest lunarnih meseci. Tačka opadanja je krenula od trenutka Punog Meseca u Blizancima i odatle treba krenuti sa revidiranjem. Mesec na ovom mestu nam govori o našem umu, našem „znanju“. Masa informacija, činjanica, sakupljanje podataka je osnovna stvar koju Mesec ovde radi. Medju ljudima koji imaju ovu poziciju Meseca, naćićete puno ljudi koji su rođeni za kviz, svašta znaju, šta god spomenete oni znaju šta je to. Imaju jako puno informacija o svakoj temi, ali treba znati i ono što nam govori Sunce iz znaka preko puta, da znanje nije isto što i razumevanje. Tako da svaki oblik znanja koje reprodukujete iz stanja nerazumevanja prelazi u laž.

Svakako Mesec u Blizancima nam govori o dualnosti ovog sveta u kome funkcionišemo, dobro- loše, crno-belo... Ako ostanemo u tom načinu pažnje živećemo lažnim životom, nesvesni puta kojim idemo, jer se krećemo cik cak samo uz jednu ivicu tog puta. Ali, ako uvedemo treću silu koju nam poručuje pozicija Sunca u Strelcu, neutrališuću silu, razumevanje, naučićemo da živimo punim plućima i onda će nas istina voditi. Zato je osnovna poruka koju ovaj Pun Mesec nosi je shvatanje zakona trojstva (postojanja tri sile), koji omogućuje pravo stvaranje i život ispunjen istinom.

PONEDELJAK, MESEČEV DAN 08.12.2014

Mesec je danas u znaku Raka u kardinalnom kvadratu sa Plutonom i Uranom. Ovaj kardinalni T kvadrat čini da ovaj dan bude veoma napet i užurban. Pošto su aktivne ugaone kuće 1,4,7 ta napetost se može odraziti uglavnom u odnosima i sa drugima, ali i ka sebi samom. Preveliki zahtevi, koje trpimo ili postavljamo, pojačavaju pritisak, a kada se poveća pritisak dolazi i do neravnoteže. Prisustvo opadajućeg Meseca u Raku, takođe, naglašava da naredna dva dana pročistimo i naša osećanja. Pošto je ovo faza velikog spremanja, pred prestojeću godinu, dobro je napraviti prostora za osećanja koja želimo da iskusimo u narednoj godini. Danas se dešava i kazimi konjunkcija Sunca i Merkura, što olakšava pristup našem voljnom i intelektualnom centru. Ovo nam daje šansu da zavirimo u naše emocije i otpustimo one koje nas sputavaju i skreću sa puta. Mesec U Raku govori o sigurnosti i o sistemima odbrane i zaštite. Pa ovaj karinalni kvadrat danas može uzdrmati baš taj naš deo. Ovo nam pruža mogućnost i da proverimo da li su naši sistemi zaštite za neke životne oblasti i dalje potrebni, možda su davno odslužili svoje i sada više služe kao prepreka za dalji rast.

UTORAK, MARSOV DAN 09.12. 2014

Mars je ovog utorka u Vodoliji u drugoj kući, bez Ptolomejevih aspekata. Pozicija Marsa u Vodoliji, daje prisustvo “elektriciteta u vazduhu”. Pošto je u drugoj kući (na ovom podneblju) to se najviše oseća u oblastima ekonomije, finansija. Sam treći stepen je pod uticajem Meseca i Blizanaca, brzina misli. Pod uticajem svih ovih energija, možemo osetiti potrebu da odbranimo svoja stanovišta i uverenja, kao i da kritikujemo društvo i pojedince. Javlja se unutrašnja tenzija i želja da se menja sistem. Mars preko svojih dispozitora ima kontakt sa Ovnom i Škorpionom, ovo ga čini veoma jakim i snažnim, što dodatno daje osećaj podrške za sve svoje stavove i ubeđenja. Ako već dobijete takvu želju, prvo zavirite u svoj dom i porodične odnose, možda baš ono što vam smeta u društvu nađete i u okviru svoga doma. Promenom toga doprinećete promeni i u zajednici kojoj pripadate. Ovaj utorak nam govori i o odnosu ka novcu i prijateljima. Vodite računa da zbog novca ne izgubite prijatelje. Ako ste u situaciji da pozajmljujete, učinite to tako da sačuvate i prijateljske odnose - pozajmite onoliko koliko ste spremni da oprostite. Ali, ako ste u ulozi pozajmljivača, ne zaboravite na obećane rokove vraćanja. Ova kombinacija govori i o humanitarnim akcijama, pa ako ste u mogućnosti možete i pokrenuti tako nešto.

SREDA, MERKUROV DAN 10.12. 2014.

Ove srede Merkur je na ASC u trigonu sa vladarem perioda, kao i svojim dispozitorom. Svaki put kada imamo vezu između vladara dana i vladara perioda, to ističe taj dan kao veoma važan. Pošto je u pitanju Merkur i Jupiter, imamo priču neke važne poruke, saopštenja. Danas neka su vam otvorena sva čula, kako bi mogli da primetite i primite tu poruku. Jupiter je retrogradan i sada daje priliku da sve ono što ste propustili opet aktivirate, ili ispravite. Ovo je dobra energija za polaganje ispita, posebno propuštenih ili ponovljenih. Dobra je prilika da kažete ono što niste, obnovite kontakte, pronađete izgubljene stvari, obnovite ugovore, kupite ili prodate automobil… Danas je odlično da instalirate optimistički pogled na svet, nakupite se pozitivne energije i misli. Ovog dana i Venera menja znak i prelazi u Jarca. Oblik i forma je ono što će u narednom periodu dolaziti kroz Veneru. Ovo je dobra prilika za umetnike, ali i sve one koji cene klasičnu umetnost, posebno ona dela koja traju već vekovima. Posete galerijama, muzejima, koncertima vam mogu pružiti dodatno zadovoljstvo. Dodir sa glinom, kamenom, drvetom, vam može svakako prijati. Sada je idealno da stare i neprolazne vrednosti ponovo dobiju svoje mesto u vašem životu. Mesec je prešao u znak Lava i pravi opoziciju sa Marsom, što može dovesti do gordosti i ponosa, procenite sami da li vam je to danas potrebno.

ČETVRTAK, JUPITEROV DAN 11.12. 2014.

Energija jučerašnjeg dana se nastavlja. Vatreni trigon je pojačan sa Mesecom u Lavu. Jupiter kao vladar dana je u osmoj kući, naglašavajući investicije, inostrane kredite, transformaciju. Svaki prolazak Jupitera kroz osmu kuću, tera nas da procenjujemo vrednost drugih, jer se na taj način učimo i sopstvenoj vrednosti. Primesa znaka Lava, sa osmom kućom nam govori o unutrašnjoj vrednosti i lepoti, dakle procenu treba i vršiti tako, ne po spoljnjoj lepoti, već unutrašnjoj. Ona narodna bi se ovde dobro uklopila, ”nije zlato sve što sija”. Ovog četvrtka budite svesni neprolaznih vrednosti i njima poklonite dodatnu pažnju. Sa druge strane, Venera takođe govori o neprolaznim vrednostima, ali na drugačiji način. Ovo su vrednosti koje odolevaju zubu vremena i koje su nam poznate, već stvorene generacijama unazad.

Za one koji žele da investiraju, stvaraju, ovo je dobar trenutak da upoznaju ljude sa kojima će to i moći da ostvare u narednoj godini. Pošto je Jupiter retrogradn daje na snazi već započetim stvarima i prilikama da se obnove. Ne treba zaboraviti da na ovu poziciju Jupitera veliki uticaj imaju Mars i Saturn, pa ima i onih koji razmišljaju o mogućnosti bogaćenja na tuđ račun, što bi se u vremenu pokazalo kao loš izbor. Osnovna poruka Jupitera sa ove pozicije bi bila da unutrašnja vera daje najveću snagu da bi smo mogli da činimo i stvaramo.

PETAK, VENERIN DAN 12.12. 2014.

Venera je na 2. stepenu znaka Jarca. Ovo je Bikovski stepen sa uticajem Sunca. Dakle, ovog petka energija je usmerena na udobnost, materiju i konkretne vrednosti. Venera pravi harmonične aspekte sa Neptunom i u popodnevnim časovima sa Mesecom. Ženska energija je naglašena, mašta sanjarenje, koje se na trenutak može pokazati i vidljivo. Baš kao što posmatramo predivnu strukturu pahuljice, predivne kristalne lepote. Zato je ovo dobar dan da se pokrenemo i realizujemo našu maštu putem reči slika ili već u zavisnosti od lične sklonosti. Za one sumnjičave ništa od čarolije, jer i najmanja sumnja vodi do razočarenja. Dispozitor Venere je u Škorpionu u dvanaestoj kući, što pogoduje osećanju neuspeha i razočarenja. Mesec je danas u kvadratu sa Saturnom, što unosi energiju strepnje i depresivnosti u današnji dan i to u prepodnevnim časovima. U večernjim satima Mesec će praviti trigon sa Venerom, to pogoduje druženju sa bliskim ljudima.

Merkur je ovog dana u egzaktnom trigonu sa Jupiterom, pa oni koji su još od srede u dobrom raspoloženju imaju danas maksimalnu podršku. Zato, izaberite Merkurove i Jupiterove časove za sve vama bitne aktivnosti.

SUBOTA, SATURNOV DAN 13.12. 2014.

Saturn je ove subote na samom kraju Škorpiona i zakoračio je u jedanaestu kuću. Sa jedne strane pravi separacioni kvadrat sa Jupiterom, a sa druge aplikacioni sa Neptunom. Oba ova aspekta još uvek nisu dovoljno jaka ali daju naznake da će se nešto u toku naredne godine menjati u sistemu. Što se tiče samog dana veći uticaj ima pozicija u 11 kući koja govori o našoj socijalnoj strani. Dakle, ove subote možemo sagledati našu poziciju u socijalnom miljeu, naš odnos prema društvu i zajednici kojoj pripadamo. O tome govori i dispozicija Saturna, Mars u Vodoliji. Tako da je ova subota jako povezana sa utorkom. Zato ako želite neki povoljan rezultat danas, povedite računa šta činite u utorak. Obe ove planete su povezane Mars kao akcija i Saturn kao posledica. Svaka kritika sistema danas, kao i u utorak ne doprinosi ličnom napretku. Pitanja egzistencije najviše zaokupljaju kolektiv i od danas pa u narednom periodu će se još više intenzivirati. Takođe će se povećati i sindikalne aktivnosti. Možemo očekivati da će se u narednom periodu oglasiti i najstariji članovi kolektiva. Subota i dalje govori o našem načinu ishrane, jer je Saturn još uvek vladar druge kuće. Danas je dobro baviti se humanitarnim radom, donacijama.

NEDELJA, SUNČEV DAN 14.12. 2014.

Nedelja je dan kada se bavimo organizacijom i formiranjem cilja za narednu sedmicu. S’ obzirom da je ovo poslednja nedelja u šestomesečnoj JIN fazi i da će već od naredne sedmice krenuti šestomesečna JANG faza, imamo sjajnu priliku da uspešno startujemo. Sunce je danas u egzaktnom trigonu sa Jupiterom, ovo je najveća podrška, astrološki gledano. Zato je treba iskoristiti baš na način ženske energije - privlačenjem. Recepcija snažnog Jupitera koji govori o našoj moćnoj unutrašnjoj prirodi i Sunca našeg ličnog centra moći je naša osnovna pozicija sa kojom krećemo ove sedmice. To je istovremeno i ono što treba da naučimo i verujemo. Podizanje svesti o tome da smo kreatori sopstvenog života, da imamo moć stvaranja je jako bitno ove nedelje. Ovo je nedelja u kojoj treba poželeti želje, a istovremeno razumeti da smo i mi ti koji ih realizujemo. Treba biti iskren i razumeti kome smo i čemu podredili ličnu moć stvaranja, da li smo je se odrekli zarad nečega. Ako jesmo, da li smo spremni da je povratimo i koja je cena. Sve ove odgovore možemo naći u iskrenosti prema sebi samima. Dakle, postavite ove nedelje sebi cilj, koji će služiti na lično zadovoljstvo i imajte u vidu da aktivni deo naredne godine počinje sledeće sedmice. Tada će početi realzacija svega što smo privukli poslednjih šest meseci.

© Kepler asocijacija profesionalnih astrologa, Beograd, Srbija. Sva prava zadržana, 2011. // Design & Coding by studio triD