Tel: (+381) 11.267.0711, (+381) 60.767.3192, (+381) 64.387.2224   |   E-mail: info@profesionalnaastrologija.com   |   Facebook
Početna   |   O nama   |   Astro News   |   Astrološke usluge
Članci po kategorijama
Hronike neba Poslovna prognoza Aktuelnosti Faze Meseca Ritam broja-7 Astrološki članci Ljuboskop Astro teme Kod za astrologa Astrologija dece Astrološki Arhetipovi Local Space Horarna astrologija Mundana astrologija Karmička astrologija AstroHealing Astrološki razgovori Astro Mitologija Duša čoveka Liber Aeternus Astrologija kristala
Kurs: Vitalnost, zdravlje i sinteza natalnog horoskopa Zdravlje i bolest žive u jednom horoskopu kao suprotni principi, kao stvar uzroka i posledice koji se mešaju. Bolesti nastaju kao rezultat nekadašnjih akcija, zato što Mars (naše akcije) vremenom postaje Saturn (karma, posledica naših akcija). Ovaj dvomesečni kurs počinje 11.05. i održavaće se svake srede od 19h u online varijanti.
» prikaži celu vest
NOVA KNJIGA: Inicijacije Venere 2022 U prodaji je nova knjiga „Inicijacije Venere 2022“ od autorke Ivane Šaljić. Knjiga je zamišljena kao vodič za Veneru i osvetljava nam sva važna mesta inicijacije za prevazilaženje toka inercije i instaliranja višeg kvaliteta naše Venere. Zato je važno da razumemo kako se Venera oseća u svakom znaku, kako izgleda njena priča ako je živi po inerciji i kako može da izgleda kada podigne energiju i kada je u balansu.
» prikaži celu vest
Astrološki kalendar za 2022. godinu Astrološki kalendar, vaš jedinstveni vodič za 2022. je u prodaji! Pozvani smo da iskoristimo ovu godinu manifestacije, obilja i kreiranja novih uverenja na najbolji način, a Astrološki kalendar će nam pokazati koje su to sve važne tačke koje se aktiviraju u predstojećoj godini.
» prikaži celu vest
Nova knjiga: Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti Najnovija knjiga Aleksandra Imširagića “Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti” detaljno objašnjava astrološku vezu između Anđela i odgovarajućih planetarnih kodova. Takođe, pored posebne povezanosti 72 Anđela Zodijaka i 72 draga kamena / minerala – u knjizi su objašnjene tehnike otkrivanja 5 ključnih Anđela za svaku osobu: Anđela Zvezde, Anđela Čuvara, Anđela Prelaza, Anđela Višeg Ja i Anđela Poruke.
» prikaži celu vest
NOVA KNJIGA: Reinkarnacijska Astrologija Izašla je nova knjiga Aleksandra Imširagića ''Reinkarnacijska Astrologija''. Pođite sa nama na putovanje vaše Duše i otkrijte kako da promenite prošlost i kreirate još sjajniju budućnost. Svi potrebni odgovori, kao i alati, kriju se u sasvim posebnoj astrološkoj oblasti – Reinkarnacijskoj Astrologiji.
» prikaži celu vest
» prikaži još vesti

Od 08.12. do 15.12.2014.

Bila je ovo veoma dobra nedelja za berzu, naročito u USA i Evropi. U petak poslovni izveštaj u USA bio je dobar onoliko koliko može biti. Izveštaj platnih spiskova je pokazao da je ekonosmi dodatno novih 321 000 poslova, što je najviši mesečni napredak u skoro tri godine. Plate su skočile za 0.4% takođe.

Na ulici se priča da je sada USA ekonomija dovoljno snažna da stoji na svoje dve noge, bez asistencije Federalnih Rezervi. Pa, i da i ne. Prvo, Rezerve još uveh dizajniraju kratkoročne stope za nivo od 0 procenta, poznate kao ZIRP (Zero Interest Rate Policy). Moguće je da je ovaj factor važniji od kvantitativnog popuštanja na berzi. To može biti veoma drugačija priča za berzu od one kada je QE program završen. Mnogi analitičari će sada spekulisati da će Rezerve započeti povećanja kratkoričnih stopa ranije pre nego kasnije u 2015. Kako god, geokosmički potpisi pokazuju da stope mogu ostati niske tokom 2015, a da Rezerve neće okončati ZIRP pre 2016, ili veoma kasno u 2015. Čak se mogu i vratiti na jedan oblik kvantitativnog popuštanja najpre, možda tokom perioda mart – septembar 2015.

Postoji i drugi faktor koji se treba uzeti u obzir vezano za povećanje cena akcija od pršle nedelje, koji se uklapa savršeno u našu geokosmičku analizu iz predhodne kolumne, u kojoj je izjavljeno : “Naredne dve nedelje (4.-14. decembra) ćemo svedočiti mnoštvu Jupiterovih potpisa jer se takođe, približavamo šestom (od 7) prelaska Urana i Plutona u kvadratu 15. decembra. Jupiterovi aspekti će, takođe, ukazati na kasnije promene u svetu berzanskih akcija, naročito jer je ovo sezona kada akcije tipično luduju.”

Tako, evo nas, u sredini ove Jupiterove energije, idući direktno ka 6. prelasku rastućeg kvadrata Urana i Plutona 15. decembra. Tipično za Jupitera, berza je zahvalna. Tipično za Urana, ne poznaju se granice. Različita tržišta nastavljaju da dostižu nove rekorde, nove padove, ili pak, veoma oštre promene cena u kratkom periodu.

 

Kratkoročna geokosmička predviđanja

Nekoliko važnih geokosmičkih aspekata će se odigrati tokom završetka ove godine, pa čak i tokom prvih pet dana januara. Prošlog četvrtka, 4. decembra, Venera je napravila trigon sa Jupiterom. U ponedeljak, 8. decembra, Jupiter kreće retrogradno. 14. decembra, Sunce će napraviti trigon sa Jupiterom. Iz ovog razloga je period od 4-14. decembra nazvan “Jupiterova zona”. U ovom slučaju, Jupiter je razigran i optimističan. Ovaj period je ispunjen dobrim vestima, kao i izveštaji o zaposlenju od petka. Tržište akcijama uglavnom odgovara pogodno na Jupiterovo vremensko razdoblje kao što je ovo. Ipak, ono takođe može odgovarati i važnim uspesima nakon kojih padaju cene. Biće interesantno posmatrati šta će se ovog puta desiti, jer 15. decembra, Uran ulazi u kvadrat sa Plutonom. 21. decembra, Uran će promeniti pravac. A zatim, 3. januara, Sunce ulazi u konjukciju sa Plutonom i kvadrat sa Uranom. To je mnogo uranovske energije u 19todnevnom period. Kao što je ranije pomenuto, Uran može biti i eksplozivan iznad otpora ili ispod podrške, ili može predtavljati iznenadne preokrete trenda. Razlog zašto je on interesantan je da je veliki deo ovog vremenskog razdoblja u toku sezone praznika, kada će volume biti lagan. Ne mora biti potrebno mnogo toga da se spusti osigurač u bilo kom smeru. I možda neće biti božićnog vatrometa na berzi akcija. Možda će se on desiti na berzi plemenitih metala ili valuta. Nadalje, možda se eksplozija neće desiti uopšte u sektoru finansijskog marketinga. Može se, doslovno, desiti na vrućim tačkama geopolitičke sfere u svetu, jer ovo su aspekti opasnosti.

Sa Jupiterom, ovo je sezona kada treba biti radostan. Jupiter, više od bilo koje druge planete, jeste kao Deda Mraz. On je planeta dobre sreće i blagostanja, kada je pozitivan, ili histerije i panike kada je negativan. Takođe, histerija i panika su moguće kada je uključen Uran. Kao što možete videti, sve je to Jupiter do 14. decembra. Zatim se brzo prebacuje sve ka Uranu, od 15. decembra do 5. januara. Godina se može završiti sa praskom. Nadajmo se da će on biti slavljenički, a ne zlonamernički. Ključne reči saveta za kraj ove godine je da ostanete van opasnosti, i da koristite ovu energijiu da iznedrite novogodišnje odluke. Razmišljajte snažno, ali ostanite sigurni.

           

 

© Kepler asocijacija profesionalnih astrologa, Beograd, Srbija. Sva prava zadržana, 2011. // Design & Coding by studio triD