Tel: (+381) 11.267.0711, (+381) 60.767.3192, (+381) 64.387.2224   |   E-mail: info@profesionalnaastrologija.com   |   Facebook
Početna   |   O nama   |   Astro News   |   Astrološke usluge
Članci po kategorijama
Hronike neba Poslovna prognoza Aktuelnosti Faze Meseca Ritam broja-7 Astrološki članci Ljuboskop Astro teme Kod za astrologa Astrologija dece Astrološki Arhetipovi Local Space Horarna astrologija Mundana astrologija Karmička astrologija AstroHealing Astrološki razgovori Astro Mitologija Duša čoveka Liber Aeternus Astrologija kristala
Astrološki kalendar za 2023. godinu Astrološki kalendar, vaš jedinstveni vodič za 2023. je u prodaji! Pozvani smo da iskoristimo ovu godinu Prelaza, isceljivanja i kreiranja novih načina razmišljanja i delovanja na najbolji način, a Astrološki kalendar će nam pokazati koje su to sve važne tačke koje se aktiviraju u predstojećoj godini.
» prikaži celu vest
Nova knjiga: Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti Najnovija knjiga Aleksandra Imširagića “Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti” detaljno objašnjava astrološku vezu između Anđela i odgovarajućih planetarnih kodova. Takođe, pored posebne povezanosti 72 Anđela Zodijaka i 72 draga kamena / minerala – u knjizi su objašnjene tehnike otkrivanja 5 ključnih Anđela za svaku osobu: Anđela Zvezde, Anđela Čuvara, Anđela Prelaza, Anđela Višeg Ja i Anđela Poruke.
» prikaži celu vest
NOVA KNJIGA: Reinkarnacijska Astrologija Izašla je nova knjiga Aleksandra Imširagića ''Reinkarnacijska Astrologija''. Pođite sa nama na putovanje vaše Duše i otkrijte kako da promenite prošlost i kreirate još sjajniju budućnost. Svi potrebni odgovori, kao i alati, kriju se u sasvim posebnoj astrološkoj oblasti – Reinkarnacijskoj Astrologiji.
» prikaži celu vest
Alex Trenoweth - Astrološka konferencija u Beogradu 2018. Astrolog, Alex Trenoweth je napisala članak o svom iskustvu na astrološkoj konferenciji u Beogradu, u martu 2018.
» prikaži celu vest
Knjiga ''Energija Senke'' Nedavno je izašla iz štampe najnovija knjiga Aleksandra Imširagića "Energija Senke - Vodič za integraciju prošlih života". Svi zainteresovani za ovu knjigu mogu je naručiti direktno od nas.
» prikaži celu vest
» prikaži još vesti

Ritam Sedmice od 01.12. do 07.12.2014.

Ova druga sedmica lunarnog ciklusa u Strelcu, najviše sliči proleću. Osnovna uloga joj je buđenje i promenjivost. Probudiće u nama želju za istinom, a istina uvek oslobađa. Pun Mesec u Blizancima je idealan trenutak da znanje postane razumevanje, a razumevanje donosi mudrost življenja.

PONEDELJAK, MESEČEV DAN 01.12.2014

Mesec je danas u znaku Ovna u četvrtoj kući. Praviće vatreni trigon ka Merkuru i Suncu , a na kraju dana će aktivirati kvadrat Plutona i Urana. Ovaj dan će biti obeležen velikom aktivnošću, kominikacijom, posredništvom, nestrpljenjem i žurbom. Ideja koja prati ovaj ponedeljak je da se sve mora uraditi danas, sad i odmah. Brzina aktivnosti će se povećavati kako dan odmiče, tako da na kraju dana može doći do problema da se energija spusti i da se bezbedno stane. Bitno je samo odrediti prioritete i ne počinjati više stvari odjednom. Posebnu pažnju danas treba posvetiti svom načinu izražavanja, prvenstveno govoru. Takođe, obratite pažnju da li pripadate grupi koja požuruje druge ili ste u onoj grupi koja trpi pritisak požurivanja od drugih. I jedna i druga strana doživljavaju tenziju, pa je ovo idealan dan da nađete kompromisno rešenje. Na objektivnom ova trigonska energija koja spaja Merkur i Sunce je vrlo povoljna da se povežete sa ljudima koji vam mogu pomoći u ostvarivanju svog cilja ili omogućiti dalji napredak. U časovima Sunca i Merkura, možete uspostaviti lagodnu komunikaciju i sa vašim pretpostavljenima, ili ljudima koji za vas predstavljaju autoritete. Na širem planu je ovo korisno i za komunikaciju sa inostranstvom, zakonodavstvom, školama, kao i dobit od te strane. Ono čega se treba čuvati danas je prenos lažnih informacija, jer je Merkur u kvadratu sa Neptunom, a Mesec će ga povezati sa Suncem, pa će svaka laž biti rasvetljena.

UTORAK, MARSOV DAN 02.12.2014 .

Ovaj utorak je energetski veoma snažan. Mars, koji je vladar dana, je u sekstilu sa Saturnom i zakoračiće na svoj stepen egzaltacije. Svakih, otprilike dve godine Mars prelazi preko ovog stepena, to je trenutak u kome se energija pretvara u materiju. Tada se pruža mogućnost da vidimo „ono“ ka čemu smo ulagali energiju u poslednje dve godine. Dakle, danas obratite pažnju na konkretne materijalne stvari i prepoznajte svoj udeo koji ste imali u tome. Iz ovog uvida možete puno toga saznati o sebi i šta treba korigovati i menjati u vašem daljem procesu stvaranja, naravno sve u zavisnosti da li ste zadovoljni stvorenim u pojavnom svetu. Ovaj dan nosi i dozu optimizma i inspiracije, jer je Mesec u velikom vatrenom trigonu sa Venerom i Jupiterom. Ovi časovi su idealni da se osetite poletnim. Tada dopustite sebi da osetite zadovoljstvo i radost života, jer na kraju je lepota i smisao stvaralačke moći. U isto vreme Mesec je u konjunkciji sa Južnim čvorom i govori o prolaznosti materije i oslobađanju od nje. Zato je i najbolje da sve što uspete da stvorite, da vam to obezbedi nadahnuće, ali da vas ne veže za stvoreno, jer tada je neminovno razočarenje od gubitka toga. Odajte sebi priznanje i nastavite dalje, sa čvrstim uverenjem vaše stvaralačke moći.

SREDA, MERKUROV DAN 03.12.2014 .

Merkur je danas na 8. stepenu Strelca. To je Škorpionski stepen sa lunarnim vladarstvom Merkura, pa iako je ovaj Merkur u Strelcu, on je danas jako fokusiran. Pošto je Merkur vrlo blizu Sunca, teško je koristiti čistu inteligenciju bez upliva svoje ličnosti. Ego skriva pravu istinu od nas, tako da će odluke,misli biti uglavnom obojene ličnim potrebama, koje možda i nisu naše prave potrebe. Zato se danas dvaput pitajte da li je to što želite vaša stvarna želja i čemu služi na dobrobit, vašoj predstavi ili vama. Preko dispozitora Merkur je u trigonu sa Venerom, što pogoduje druženju, humoru. U isto vreme Lav pojačava vašu potrebu da se istaknete, što je jako dobro ako to donosi radost i dobrobit i vama i vašoj okolini. U suprotnom može praviti barijere ka drugima i osećaj lične superiornosti. Takođe, Mesec danas menja znak i ulazi u Bika, što je još jedna potvrda naše želje za uživanjem i udobnošću. Mesec u Biku uvek slavi život i uživanje u materiji, to je predivno sve do granice, kada postoji mogućnost da stvorimo zavisnost. Tada više ne znamo da živimo bez tog spoljnog izvora našeg zadovoljstva. Jednostavno treba biti svestan da je izvor svega iz našeg bića, na taj način sebi ne ograničavamo slobodu i gde god da smo osećanje lepote je uvek sa nama. Danas naučite da uživate u svemu, a istovremeno se krećite i nosite taj osećaj u svome srcu.

ČETVRTAK, JUPITEROV DAN 04.12.2014 .

Jupiter je ovog četvrtka i dalje na 22. sttepenu u Lavu odakle pravi egzaktan trigon ka Veneri. Prelepa energija opuštenosti, zabave, inspiracije i zadovoljstva čini ovaj četvrtak veoma primamljivim da svoju energiju delimo sa drugima. Ali, ne treba zaboraviti da na ovaj trigon, zbog 22. stepena, veliki upliv ima Mars sa 29. Jarca. Zato imajte meru i nemojte sve shvatati olako. Svaki 29. stepen nosi sa sobom simboliku kraja, kao i misterije. Danas nemojte davati obećanja za koja niste sigurni da ih možete i održati. Ono što danas možete uraditi je da donesete odluku da ćete tokom celog dana biti raspoloženi, bez obzira na okolnosti. Na taj način ćete širiti i radost oko sebe. Egzaltirani Mesec u petoj kući zove na okupljanje na svim mestima za zabavu. Takođe, ističe u prvi plan naš podmladak, kome je svakako potrebna pažnja, pa je ovo idealan dan i da se uključite u živote svoje dece, ne samo kao neko ko im daje materijalnu sigurnost već i osećaj bliskosti i ljubavi. Sunce koje je i dispozitor Jupitera danas pravi egzaktan trigon sa Uranom, pa budite otvoreni i za prijatna iznenađenja. Ovaj aspekt nudi i sjajne uvide, kao blesak munje, pa svi koji se bave spiritualnim radom mogu iskusiti predivan osećaj slobode, kao i dodir sa većim znanjima i istinom. Zato sate Jupitera i Sunca treba iskoristiti u upoznavanju pravog sebe.

PETAK, VENERIN DAN 05.12.2014

Venera je još ovog petka u znaku Strelca i podržana trigonom od Jupitera. Ako uspete, baš kao i juče da zadržite pozitivno raspoloženje tokom celog dana, bez obzira na okolnosti, doprinećete i opštem dobrom raspoloženju. Na taj način ništa neće moći da vas uzdrma. Da okolnosti baš i nisu toliko prijatne i mirne govori opozicija Meseca i Saturna u prepodnevnim satima i ulazak Marsa u znak Vodolije. Mars u Vodoliji je sve samo ne miran. Želja za uzbuđenjem, menjanjem svega, buntovnički stav ovaj venerin dan čine veoma dinamičnim. Ulaskom Meseca u znak Blizanaca će se pojačati aktivnost mlađe populacije. Takođe se mogu očekivati i pojačane aktivnosti medija, kao i plasiranje novih informacija. Tako da će se većina zabave ovog Venerinog dana odvijati virtuelno, preko kompjutera i televizije. Pri ulasku u Blizance Mesec će praviti kvadrat sa Neptunom i opoziciju sa Merkurom, što može uticati na povećanje kriticizma, ogovaranje i dezinformacije. Stoga, danas nemojte pridavati puno značaja neproverenim informacijama, jer mogu da vam pokvare raspoloženje i unesu „crv“ sumnje. U Merkurovim i Mesečevim časovima uzdržite se od davanja bilo kakvog komentara i osmotrite kakve vam se misli vrzmaju po glavi. Na taj način ćete saznati i šta je to što vas najviše ometa.

SUBOTA, SATURNOV DAN 06.12.2014 .

Saturn je ove subote na 28. Škorpiona na vrhu dvanaeste kuće. Sama pozicija Saturna nam govori da ovaj dan treba da posvetimo otkrivanju potisnutih sadržaja, koji nam latentno trasiraju život. Saturn nema nijedan aplikacioni aspekt, što ide u prilog umirivanju. Jedini ometajući faktor, koji svakako nije mali je Mesec u Blizancima u opoziciji sa Merkurom i Suncem. Bujica misli koje nam danas prolaze kroz glavu, mogu predstavljati prepreku miru i tišini. Ove subote Mesec dostiže svoj maximum. Ovaj pun Mesec nam govori da znanje treba da postane mudrost. Otkrivanje kreatorskih sposobnosti naših misli je ono što možemo dobiti iz ovog punog Meseca u Blizancima. On se uvek i dešava pred zimski solsticij u maksimumu Jin faze, što nam i govori o snazi naših misli i da sve ono o čemu mislimo to i privlačimo. Kako se ovaj pun Mesec pao u subotu, Saturnovom danu koji iz Škorpiona ne podržava Mesec, to samo govori da je potrebno revidirati sopstvene misli. Zato ovaj dan iskoristite baš za prepoznavanje misaonih obrazaca koji vas uvlače u predvidive šablone. Prepoznajte koje su vam misli najčešće u glavi, jer uporne misli, kao i reči više puta ponovljene prelaze u uverenja. A ono u šta verujemo postaje naša stvarnost. Zato, ako želite drugačiju stvarnost potrebno je da promenite i uverenja.

NEDELJA, SUNČEV DAN 07.12.2014

Sunce je danas na kraljevskom stepenu Strelca i ovo je idealno mesto sa kog možemo da oformimo cilj, ne samo za narednu nedelju, već i za ceo proces Jang faze od šest meseci. Ako smo u predhodnom danu uspeli da se oslobodimo suvišnih i ometajućih misli, sada je idealni trenutak da postanemo svesni cilja koji će nam pružiti iskustvo koje priželjkujemo. Tada, slobodno baš kao strelac kada nacilja metu, možemo da odapnemo strelu i budemo sigurni da će stići tačno tamo gde smo želeli. Pogonsko gorivo će nam biti želja, a sredstvo namera. Sunce je preko svog dispozitora maksimalno podržano, posle dvanaest godina. Da postoji visok stepen podrške govori i aplikacioni aspekt između Sunca i Jupitera, koji su u recepciji. Opozicija Meseca i Venere, može napraviti malu pometnju u smislu odlučivanja šta je to što želimo. Dilemu da li udovoljiti sebi ili drugima, može probuditi ovaj aspekt. Odgovor je uvek da treba raditi za svoju sreću, jer ako ste vi srećni, biće srećna i vaša okolina. Ako udovoljite drugome na uštrb vaše sreće, onda ne dobija ni jedna strana. Zato u Venerinim i Mesečevim časovima pronađite šta je to što vas čini srećnim, ne obazirući se na potraživanja sa strane. Ako je ljudima iz vaše okoline stalo do vas, onda i oni žele da vas vide srećnog i zadovoljnog.

© Kepler asocijacija profesionalnih astrologa, Tadije Sondermajera 3, Wellport, Novi Beograd, Srbija. Sva prava zadržana, 2022. // Design & Coding by studio triD