Tel: (+381) 11.267.0711, (+381) 60.767.3192, (+381) 64.387.2224   |   E-mail: info@profesionalnaastrologija.com   |   Facebook
Početna   |   O nama   |   Astro News   |   Astrološke usluge
Članci po kategorijama
Hronike neba Poslovna prognoza Aktuelnosti Faze Meseca Ritam broja-7 Astrološki članci Ljuboskop Astro teme Kod za astrologa Astrologija dece Astrološki Arhetipovi Local Space Horarna astrologija Mundana astrologija Karmička astrologija AstroHealing Astrološki razgovori Astro Mitologija Duša čoveka Liber Aeternus Astrologija kristala
Full Moon paket “90 dana za življenje duhovnosti” Preko sopstvenog tela mi materijalizujemo sve što vidimo, a plan onoga što materijalizujemo strukturisan je na nivou naših uverenja. Kroz energiju naredna tri puna Meseca otvaramo se za jednu veliku promenu unutar našeg života, koju povezujemo sa kvalitetom življenja duhovnosti, zahvaljujući razvoju novih uverenja – jul (uverenja o bliskosti), avgust (uverenja o promeni) i septembar (uverenja o beskonačnosti).
» prikaži celu vest
Full Moon project radionica „Uverenja o bliskosti“ Pridruži nam se na novoj Full Moon radionici „Uverenja o bliskosti“, koja će se održati 13. jula u formi live webinara od 19 do 20.30h. Naš zadatak ovog punog Meseca biće da izbalansiramo sve emotivne kvalitete u našoj genetici, što je osnova za uspostavljanje stanja bliskosti.
» prikaži celu vest
NOVA KNJIGA: Inicijacije Venere 2022 U prodaji je nova knjiga „Inicijacije Venere 2022“ od autorke Ivane Šaljić. Knjiga je zamišljena kao vodič za Veneru i osvetljava nam sva važna mesta inicijacije za prevazilaženje toka inercije i instaliranja višeg kvaliteta naše Venere. Zato je važno da razumemo kako se Venera oseća u svakom znaku, kako izgleda njena priča ako je živi po inerciji i kako može da izgleda kada podigne energiju i kada je u balansu.
» prikaži celu vest
Astrološki kalendar za 2022. godinu Astrološki kalendar, vaš jedinstveni vodič za 2022. je u prodaji! Pozvani smo da iskoristimo ovu godinu manifestacije, obilja i kreiranja novih uverenja na najbolji način, a Astrološki kalendar će nam pokazati koje su to sve važne tačke koje se aktiviraju u predstojećoj godini.
» prikaži celu vest
Nova knjiga: Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti Najnovija knjiga Aleksandra Imširagića “Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti” detaljno objašnjava astrološku vezu između Anđela i odgovarajućih planetarnih kodova. Takođe, pored posebne povezanosti 72 Anđela Zodijaka i 72 draga kamena / minerala – u knjizi su objašnjene tehnike otkrivanja 5 ključnih Anđela za svaku osobu: Anđela Zvezde, Anđela Čuvara, Anđela Prelaza, Anđela Višeg Ja i Anđela Poruke.
» prikaži celu vest
» prikaži još vesti

Ritam sedmice od 10.11.2014.

U ovoj sedmici se dešava treća četvrt Meseca, što se podudara sa godišnjim dobom u kome se nalazimo. Ovo je završna faza jeseni, traži od nas da svučemo sve suvišno sa sebe, da se razgolitimo pred samim sobom, baš kao što lišće otpada sa grana drveća. Pluća su organ koji je aktivan u jesen, jer ovo godišnje doba predstavlja poslednji izdah prirode, pred počinak. U dvadesetčetvoro-časovnom periodu, ovo je vreme koje se poklapa sa sumrakom oko 18h, a u to vreme su i pluća i debelo crevo na minimalnoj aktivnosti, što je dovoljno da razumemo da je ovo i period minimalne aktivnosti.

PONEDELJAK, MESEČEV DAN 10.11. 2014.

Ovaj dan počinje sa Mesecom na 28st. Blizanaca. Ova tačka iz astrološkog ugla je jako bitna, jer se na ovom stepenu nalaze dve jake fiksne zvezde POLARIS i BETELGEZ. Prisustvo Meseca na Polarisu- zvezdi orjentacije,vrha sveta, kapije nebesa, može ovaj dan učiniti jako bitnim na kolektivnom, ali i individualnom nivou. Polaris označava početak svega što je novo, pa danas možemo i očekivati takve vesti. U žiži javnosti može biti grad Njujork, koga ovaj stepen najviše opisuje. Sa druge strane na individualnom nivou, možemo potražiti unutrašnju orjentaciju. Zato je ovaj dan, posebno jutarnji Mesečev čas, povoljan za kontakt sa samim sobom i bogom u sebi, putem meditacije ili molitve. U slučaju da u ovo vreme spavate, potrudite se da zapamtite svoje snove, koji takođe mogu da budu kontakt sa svojim višim bićem. Nakon toga oko 10h, Mesec menja znak i ulazi u Raka. Iz ovog znaka Mesec će praviti veliki vodeni trigon sa Merkurom i Neptunom. Sam vodeni element ima tendenciju povezivanja sa svojom okolinom. Trigon sa Merkurom biće u Jupiterovom času oko 14h, što nam može pružiti dodatnu mudrost. Mudrost nije ništa drugo nego razumevanje i istina o objektu sa kojim smo povezani, bez uticaja čula i emocija, kao i uverenja, koja već imamo. To nam može puno pomoći u svatanju i razumevanju i sebe samog. U ovaj dan je upletena i energija egzaktnog kvadrata Venere i Jupitera, čuvajte se preterivanja i prevelikih očekivanja. Ovaj aspekt vas uči da pravilno procenjujete životne vrednosti. Takođe energiju ovog i narednih dana boji egzaktna konjunkcija Marsa i Plutona okome će biti više reči u Marsovom danu. A danas neka vam posluži da se dobro uzemljite i postanete svesni da niste tikva bez korena.

UTORAK, MARSOV DAN 11.11. 2014.

Današnji dan započinje sa egzaktnom konjunkcijom Marsa i Plutona u opoziciji sa Mesecom. Posle jučerašnjeg dana i Polarisa, koji najavljuje neko novo doba i govori da se sve vrti u krug, ova energija deluje kao naglo izranjanje unutrašnjih demona našeg sveta, kolektiva ili ličnih strahova i ograničenja. Ako se bavite spiritualnim radom, ovakve dane treba iskoristiti da se suočite sa sopstvenim strahovima, koji su ustvari strahovi cele vaše genetske linije, a i društva u celini. Ovo je dobar dan i da se upoznate sa vašim egom, što nije ništa drugo nego poistovećivanje sa materijom, koju zovete svojom ili sa vašim zvanjem ili predstavom u društvu. Razmislite i osetite, šta je to bez čega nebi ste mogli i dobićete odgovor gde ste najviše očvrsli, gde najmanje ima svetla i na čemu treba raditi. Jedanaesti stepen predstavlja Vodolijansku prirodu, sa lunarnim dejstvom Sunca, ovo nam ide u prilog da možemo uneti više svetla i osvestiti sadržaje koji su toliko zgusnuti i onemogućavaju nam dalji evolutivni rast. Ovo ujedno govori i o društvu i liderima našeg sveta, koji danas mogu biti ugroženi. Danas treba izbegavati masovna okupljanja. Marsovi i Mesečevi časovi su intenzivni, jer bude osećaj mržnje i nasilja. Ogromnu unutrašnju vatru treba iskoristiti za sagorevanje nagomilanih(mentalnih, emotivnih i fizičkih) toksina unutar našeg tela. Merkurove časove treba iskoristiti za dobro rasuđivanje, jer se nalazi na 3st Škorpiona i omogućava nam da se oslobodimo čulnih utisaka iz okoline(pad Meseca)i nesmetano donesemo ispravne odluke. Istovremeno ako primetimo da smo vezani emocijama, bolje je ne donositi odluke u to vreme, već raditi na oslobađanju od istih.

SREDA, MERKUROV DAN, 12.11. 2014.

Ovaj dan započinje sa egzaktnim trigonom Merkura i Neptuna. Sama veza našeg uma sa Neptunom uvodi nas u polje nepoznatog, ali i inspiracije, kao i veze sa Bogom. Tako da današnji dan će imati više smerova u zavisnosti na koju energiju se zakačite. Sve što je nepoznato unosi u naš um dozu straha, strepnje i iščekivanja.U tom slučaju bolje je zabaviti um rešavanjem rebusa, ukrštenih reči, zadataka iz prirodnih nauka ili istraživanje nekog starog jezika teksta... nego ostati u stanju strepnje i iščekivanja, jer na taj način se nagomilavaju strahovi, koji podrivaju naše biće. A ako pronađete unutar sebe trunku inspiracije, to vas može dovesti do divnih samorealizacija. To pogoduje umu da se bavi umetnošću, ili drugim vidom kreativnosti. Ako ste pak skloni duhovnošću danas je idealan dan da se vaše molitve daleko čuju. Mesec je danas u trigonu sa Saturnom i Venerom, što pomaže našem umu da privuče u svoj život ono što želi i što ga čini srećnim. Dakle kontrolisana mašta danas pruža mogućnost realizacije željenog. To znači da možete napraviti kontakt sa svojom željom i onda je odpustiti iz svog uma, jer će ona sama naći put ostvarenja, bez našeg dodatnog mešanja, koje samo može biti ometajući faktor. Merkur u trigonu sa Kironom, čini ovaj dan povoljnim za bavljenje nekom od alternativnih tehnika medicine kojom lako možete pristupiti svom telu i doneti mu dobrobit.

ČETVRTAK, JUPITEROV DAN 13.11. 2014.g.

Energiju ovog četvrtka boji kvadrat Jupitera sa stelijumom u Škorpionu (Venera, Sunce, Saturn). Svaki kontakt planeta sa Jupiterom, možemo shvatiti kao intervenciju više sile. Ta energija posmatrajući je iz našeg ugla ne mora biti uvek pozitivna.Pposmatrajući je sa više instance, odozgo ili jednostavno sa širim objektivom ona je uvek za dobrobit. Rečenica koju često upotrebljavamo ,,Ko zna zašto je to dobro“, može se iskoristiti za ovaj aspekt. Tako na psihološkom nivou, često donosi razočarenja, iz prostog razloga jer smo imali velika očekivanja, koja neko ili nešto nije ispunilo. Osećaj nekompltnosti i praznine našeg bića, pod ovim aspektom želimo da nadoknadimo putem hrane, čulnog zadovoljstva ili osećanja superiornosti i to često tako što u tome preterujemo. Iz ugla evolutivne astrologije ovo nam govori da kada god osećamo neutoljivu glad, bilo za hranom, moći, imovinom, seksom je pokazatelj da smo unutra prazni. Tada je osnovno okrenuti se sebi i sagledati tu rupu koju želimo nečim da ispunimo. Na objektivnom, danas lideri, posebno u vojnoj i ekonomskoj struci imaju pune ruke posla. Mnogi međunarodni ugovori će danas dobiti svoju formu i biti potpisani. Kod nekih će ovaj aspekt probuditi želju da svoju sreću potraže negde u inostranstvu. Sa jedne strane konjunkcija Venere i Saturna, daje osećaj skučenosti, osećaj da nešto ne zaslužujemo, a sa druge strane kvadrat od Jupitera hrani vas kutlačom umesto kašikom. I sami možete pretpostaviti da sa takvim unutrašnjim stavom ne možete primiti ništa. U odnosima ovakva kombinacija, može da izazove međusobni osećaj gušenja i pritiskanja.

PETAK, VENERIN DAN 14.11. 2014.

Energija jučerašnjeg dana se i danas nastavlja. Venera je u separacionoj konjunkciji sa Saturnom, to čini privid da smo izašli iz mraka, ali samo privid, jer Saturn sa svojom pozicijom zaklanja Sunce, tako da svetlost ne dopire u dovoljnoj količini. Ovo će se najpre odraziti na partnerske odnose. Svi oni koji su upravo izašli iz neke veze, još uvek se nalaze u mraku, neznaju šta dalje i kuda. Savet je da budu strpljivi, kriza neće trajati dugo ne treba srljati u nove priče, sve dok za neki dan Sunce ne pređe preko Saturna i osvetli vam put. Ostalima ovaj period može pružiti osećaj da neznaju šta žele i šta ih čini zadovoljnima. Ovaj aspekt Venere je dobro iskoristiti za retrospektivu, ne kao vid vraćanja na staro i upadanje u stare emotivne obrasce, već kao mogućnost otkrivanja baš tih obrazaca. Već naredni petak Venera izlazi iz Škorpiona (mraka) i prelazi u znak slobode i širine. I Mesec ovog četvrtka pojačava kvadrat Jupitera sa stelijumom iz Škorpiona, što povećava poslovnost ovog dana koji je inače predviđen za kraj poslovnih aktivnosti i zabavu. Danas izbegavajte bilo kakve afere,poslovne malverzacije, jer Jupiter se nalazi na stepenu pada Neptuna i u kvadratu je sa Suncem, pa mnoge stvari danas mogu biti obelodanjene i izaći na videlo. Danas se dešava i poslednja četvrt Meseca, pa je i ovo znak da treba smiriti svoje aktivnosti.

SUBOTA, SATURNOV DAN 15.11. 2014.

Saturn je danas u egzaktnom ekvidistancu između Venere i Sunca. Danas smo dovedeni u situaciju, kao da treba da sudimo ili da očekujemo presudu. Sudija nije niko drugi do mi sami. Zato je ova subota idealna za nepristrasno sagledavanje sopstvenih zavisnosti sa jedne strane i pronalazak rešenja sa druge. Pošto je ovo i poslednji dan ove nedelje idealan je za pregled učinjenog, propuštenog i ostvarenog, radi boljeg planiranja narednog perioda. Ovaj dan je najbolje iskoristiti za sređivanje ormana, osloboditi se stvari za koje smo nekada bili vezani a odavno ih ne koristimo. Na taj način dopuštamo da nas napuste stare uspomene, koje istovremeno prave mesta da nam se dogodi nešto novo, što će ugrejati našu dušu. Posebnu pažnju treba posvetiti ove subote svojim leđima. Vežbe za razgibavanje kičme su idealan izbor od danas pa tokom naredne sedmice. Posebna pažnja na način ishrane, koja je aktuelna još od ulaska Venere u Škorpiona i dalje treba da nam je prioritet, jer će u narednom periodu Saturn biti vladar druge kuće. Mesec će danas promeniti znak i ući u Devicu, što je još jedan pokazatelj skromnosti, reda i organizacije. Najbolje je biti zaokupljen fizičkim radom(ne teškim, već kućnim)održavanjem čistoće i vraćanjem stvari na svoje mesto.

NEDELJA, SUNČEV DAN 16.11. 2014.

Danas počinje poslednja nedelja u ovom ciklusu. Sunce je ove Nedelje na 23 stepenu Škorpiona. Sam 23. stepen je Vodolijanske prirode sa lunarnim dejstvom Severnog mesečevog čvora i zvezde Scat(želja), oba simbola nose prirodu novog i budućnosti,kao i pronalazaka, što naglašava da ova naredna nedelja može doneti događaje koji se mogu odraziti na našu dalju budućnost. Na 23st. Škorpiona se nalazi i zvezda Agena, pa sa Suncem na ovom stepenu ukazuje na značajna poznanstva i dobar položaj u društvu. Ovo se može odraziti i na našu zemlju kao i na lični život. Budite otvoreni da ove nedelje primite u vaše energetsko polje ljude koji vam mogu pomoći u daljem napretku. Drugo svetlo Mesec je danas na MC-u na fiksnoj zvezdi Zosma, koja takođe naglašava kontakte sa mudrim ljudima. Pošto je ova zvezda vezana i za Bogorodicu, možete svoje molitve ove nedelje uputiti njoj. Mesec je u egzaktnom trigonu sa Plutonom i sekstilu sa Merkurom, što naglašava magnetičnost i pojačanu mogućnost privlačenja svega što želite u vaš život. Venera je na poslednjem stepenu znaka Škorpiona, pa je ovo i poslednji dan, kada se treba osloboditi svega što vas je sputavalo i vezivalo. Već od sutra ćete se osećati slobodniji i rasterećeniji. Sunce je u bliskoj konjunkciji sa Saturnom, što može poboljšati vašu odlučnost, istrajnost i upornost, ali istovremeno vas može učiniti netolerantnim i manje fleksibilnim. Takođe ovaj aspekt može dovesti i do sukoba sa autoritetima, samo u slučaju ako osećate da vam je ličnost ugrožena. U ovom slučaju bitno je da ne shvatate sve lično i k,srcu, na taj način ćete i izbeći sukob.

 

© Kepler asocijacija profesionalnih astrologa, Beograd, Srbija. Sva prava zadržana, 2011. // Design & Coding by studio triD