Tel: 011.267.31.92, 064.387.222.4   |   E-mail: info@profesionalnaastrologija.com   |   Facebook
Početna   |   O nama   |   Astro News   |   Astrološke usluge
Članci po kategorijama
Hronike neba Poslovna prognoza Ritam broja-7 Faze Meseca Aktuelnosti Astrološki članci Ljuboskop Astro teme Kod za astrologa Astrologija dece Local Space Astrološki Arhetipovi Horarna astrologija AstroHealing Mundana astrologija Karmička astrologija Astrološki razgovori Astro Mitologija Duša čoveka Liber Aeternus Astrologija kristala
Kurs: Karmička Astrologija Budućih Života Od 21. novembra na Kepler Institutu počinje šestonedeljni kurs iz Karmičke Astrologije Budućih Života. Neke od tema ovog kursa su Petlje Budućeg Života, Otvaranje Budućeg sećanja, Duša Budućeg života, Lice Buduće inkarnacije, Hiron – Kosmička Duša i Lanac Budućih inkarnacija. Kurs se može pohađati redovno ili online.
» prikaži celu vest
Kurs: Psihološki profil, ljubav i brak u natalnom horoskopu Na Kepler Institutu, 26. novembra će početi dvomesečni kurs iz natalne astrologije. Na ovom kursu će se, kroz izučavanje astroloških serija, učiti o slikama odnosa različitih planeta, kuća i znakova koji nam govore o predispozicijama u ljubavi, zatim braku, periodu koji povezuje ljubavnu vezu i stupanje u brak, a pre svega toga – psihološkom profilu natusa. Moguće je i online pohađanje.
» prikaži celu vest
Dvodnevna radionica: Isceljenje Unutrašnjeg Deteta Da li ste spremni za duhovnu avanturu kroz isceljivanje i duboku integraciju? Pridružite nam se u dubokom i moćnom vikendu radosti, isceljenja i ličnog rasta uz pomoć neverovatnih Wild Earth Animal esencija i njihovog tvorca, šamana Danijela Mejpla (Daniel Mapel) iz Virdžinije koji živi sa životinjama u šumi i komunicira sa njima. Njegov rad je dobio međunarodno priznanje za svoju originalnost i sposobnost da na licu mesta pravi izuzetne promene.
» prikaži celu vest
Predavanja u Kini Od 22. novembra do 24. novembra 2019. godine, održava se prva Međunarodna Astrološka Konferencija u Pekingu, Kini. Tom prilikom, Aleksandar i Lea Imširagić će po prvi put držati predkonferencijske seminare 21. novembra 2019. godine.
» prikaži celu vest
Kurs: Astrološke Tehnike Progresija Na našem Institutu počinje šestonedeljni kurs Astrološke Tehnike Progresija u sredu, 06. novembra od 18h. Na ovom kursu, polaznici će biti upoznati sa tehnikama kao što su sekundarne, tercijarne, minorne i konverzne progresije, harmonične progresije i progresirane deklinacije. Kurs je moguće pohađati u redovnoj ili dopisnoj, online varijanti.
» prikaži celu vest
» prikaži još vesti

Od 10. - 17. XI 2014.

Novembar je pun kombinacija veoma moćnih geokosmičkih potpisa i fundamentalnih događaja. 4. novembra smo svedočili srednjoročnim izborima u Sjedinjenim Državama, u kojima su Republikanci osvojili zvučnu pobedu nad Demokratama kako bi preuzeli kontrolu i nad Belom kućom i nad Senatom.

Sledeće nedelje ćemo svedočiti jednoj od najsnažnijih kombinacija geokosmičkih potpisa godine, kada se Mars bude našao u konjukciji sa Plutonom, a oba će napraviti kvadrat sa Uranom (10 – 12. novembar). Dan kasnije, 13. novembra, Sunce će kvadrirati Jupiter. Kao što je komentarisano u prošlonedeljnoj kolumni: “Kad god Mars, Jupiter i Uran formiraju aspekte u kratkom vremenskom period, više nego uobičajeno cene se menjaju. Očekujte nove impresivne vatromete na finansijskom tržištu.” Ovo je praćeno krajem Neptunovog ciklusa retrogradnosti. U subotu, 15. novembra, Neptun kreće direktno. Ovo je važno. U knjizi “The Ultimate Book on Stock Market Timing, Volume 3: Geocosmic Correlations to trading Cycles,” naše studije su pokazale da je ovaj događaj imao 41% uticaja u 50-nedeljnom ili najvećem ciklusa u USA tokom samo 5 tržišnih dana. Mislim da se ovaj ciklus samo odmotao sa padom 15-17. oktobra mnogih svetskih indeksa. Kako god, može se odraziti na preobrte koji vode prvim ispravkama u ovom novom 50-nedeljnom ciklusu.

Kratkoročna i dugoročna geokosmička predviđanja

Biće izazov za svaku stranku da dostigne svoje ciljeve u naredne dve godine. Ima nade da konstruktivna, dugoročna politika može biti pokretačka u naredne dve godine, kao što smo naveli u predhodna dva izdanja ove klumne, samo zahvaljujući činjenici da će se Merkurov ciklus retrogradnosti prebaciti sa vazdušnih na vazdušno-zemlajne znake. Kao što je tada predloženo, vazdušni znaci predstavljaju brilijanten nove ideje, ali mogu biti ne baš praktične ili čak i testirane. Kako god, zemljani znaci jesu praktični i pragmatični, a kada se kombinuju sa vazdušnim znacima, nude kombinaciju brilijantnih novih ideja sa zrelošću, i pragmatičnom primenom na svakodneven problem. Prema Žurnalu Wall Street: “pragmatizam” je pobedio na danu izbora. Sada ukoliko ove dve stranke mogu ispuniti želje američkih glasača, što bi bio kompromis, i činejnje nečega, to bi mogao onda biti početak novog i manje divazivnog perioda.

Sa druge strane, ukoliko se imigrancija nastavi u naredne dve godine, verovatno će doći do borbe. Pre svega, ovi izbori su bili više oko zaposlenja i izvršnih poslova, prema većini anketa. Ali postoji još jedan razlog zašto imigracija može biti važna stvar ukoliko postane dominantna briga sada. U studiji Mundane astrologije, stvari koje se vezuju za strane afere i imigraciju spadaju pod vladavinu Jupitera i Strelca. Saturn vlada smetnjama, odlaganjima i frustracijama. Ne možete na silu ili grubost učiniti nešto kada je Saturn aktivan ili rizikujete da doživite veliki otpor ili čak i neuspeh. Ukoliko ste strpljivi i nezavisni, i razmišljate o zakonima veoma pažljivo, onda Saturn shodno tome i nagrađuje. Dobijate čvrste i vredne rezultate, dostignuće koje će potrajati.

Dakle, evo problema, u 2015. (i 2016.): Saturn ulazi u Strelca (Imigracije i strani poslovi) 23. decembra 2014, u kom će uglavnom ostati sve do decembra 2017. Ne samo to, već Jupiter (takođe imigracije i strani poslovi) će formirati kvadrat (teškoća) sa Saturnom, od avgusta 2015 do maja 2016. Jasno, konstruktivno, koncenzno u vezi imigracija u USA (ili bilo gde na svetu) neće baš ići najlakše ukoliko se proces radi pod pritiskom ili žurbom, što će naverovatnije biti slučaj ukoliko zakonodavci nisu…pragmatični i strpljivi. Ovo ne znači da se ova pitanja trebaju izbegavati, ili da se ne treba odmah početi sa njima. Trebalo bi. Ali njihova prioritetna politika bi trebalo biti da se postignu dogovori koji su funkcionalni i da se susretnu culjevi koju su jasno definisani, prema geokosmičkim efektima u period od 2015-2016.

Trenutno, ne postoji koncenzus ili jasno definisani ciljevi. Imamo samo lajanje i političko poziranje, što je nešto što niko ne želi. Ništa se neće tako postići sve do kraja 2016. Kao uvek, geokosmički obrasci identifikuju izbore pre nas. Oni ne govore koji će biti rezultat. To zavisi od toga kakomi – naši svetski lideri i donosioci zakona – barataju sa ovim izborima. Sa uključenim Saturnom, ne isplati se brzati ili siliti stvar. Isplati se biti strpljiv i mudar. Sa serijom retrogradnog Merkura u 2015. kombinovanim sa principima vazduha i zemlje, moguće je izaći sa brilijantnom solucijom oko ove stvari, i praktičnim i pragmatičnim načinom kako je upotrebiti. To bi bio pozitivan izbor akcije pod ovim geokosmičkim potpisima.

 

© Kepler asocijacija profesionalnih astrologa, Beograd, Srbija. Sva prava zadržana, 2011. // Design & Coding by studio triD