Tel: (+381) 11.267.0711, (+381) 60.767.3192, (+381) 64.387.2224   |   E-mail: info@profesionalnaastrologija.com   |   Facebook
Početna   |   O nama   |   Astro News   |   Astrološke usluge
Članci po kategorijama
Hronike neba Poslovna prognoza Aktuelnosti Faze Meseca Ritam broja-7 Astrološki članci Ljuboskop Astro teme Kod za astrologa Astrologija dece Astrološki Arhetipovi Local Space Horarna astrologija Mundana astrologija Karmička astrologija AstroHealing Astrološki razgovori Astro Mitologija Duša čoveka Liber Aeternus Astrologija kristala
Kurs: Vitalnost, zdravlje i sinteza natalnog horoskopa Zdravlje i bolest žive u jednom horoskopu kao suprotni principi, kao stvar uzroka i posledice koji se mešaju. Bolesti nastaju kao rezultat nekadašnjih akcija, zato što Mars (naše akcije) vremenom postaje Saturn (karma, posledica naših akcija). Ovaj dvomesečni kurs počinje 11.05. i održavaće se svake srede od 19h u online varijanti.
» prikaži celu vest
NOVA KNJIGA: Inicijacije Venere 2022 U prodaji je nova knjiga „Inicijacije Venere 2022“ od autorke Ivane Šaljić. Knjiga je zamišljena kao vodič za Veneru i osvetljava nam sva važna mesta inicijacije za prevazilaženje toka inercije i instaliranja višeg kvaliteta naše Venere. Zato je važno da razumemo kako se Venera oseća u svakom znaku, kako izgleda njena priča ako je živi po inerciji i kako može da izgleda kada podigne energiju i kada je u balansu.
» prikaži celu vest
Astrološki kalendar za 2022. godinu Astrološki kalendar, vaš jedinstveni vodič za 2022. je u prodaji! Pozvani smo da iskoristimo ovu godinu manifestacije, obilja i kreiranja novih uverenja na najbolji način, a Astrološki kalendar će nam pokazati koje su to sve važne tačke koje se aktiviraju u predstojećoj godini.
» prikaži celu vest
Nova knjiga: Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti Najnovija knjiga Aleksandra Imširagića “Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti” detaljno objašnjava astrološku vezu između Anđela i odgovarajućih planetarnih kodova. Takođe, pored posebne povezanosti 72 Anđela Zodijaka i 72 draga kamena / minerala – u knjizi su objašnjene tehnike otkrivanja 5 ključnih Anđela za svaku osobu: Anđela Zvezde, Anđela Čuvara, Anđela Prelaza, Anđela Višeg Ja i Anđela Poruke.
» prikaži celu vest
NOVA KNJIGA: Reinkarnacijska Astrologija Izašla je nova knjiga Aleksandra Imširagića ''Reinkarnacijska Astrologija''. Pođite sa nama na putovanje vaše Duše i otkrijte kako da promenite prošlost i kreirate još sjajniju budućnost. Svi potrebni odgovori, kao i alati, kriju se u sasvim posebnoj astrološkoj oblasti – Reinkarnacijskoj Astrologiji.
» prikaži celu vest
» prikaži još vesti

Od 10. - 17. XI 2014.

Novembar je pun kombinacija veoma moćnih geokosmičkih potpisa i fundamentalnih događaja. 4. novembra smo svedočili srednjoročnim izborima u Sjedinjenim Državama, u kojima su Republikanci osvojili zvučnu pobedu nad Demokratama kako bi preuzeli kontrolu i nad Belom kućom i nad Senatom.

Sledeće nedelje ćemo svedočiti jednoj od najsnažnijih kombinacija geokosmičkih potpisa godine, kada se Mars bude našao u konjukciji sa Plutonom, a oba će napraviti kvadrat sa Uranom (10 – 12. novembar). Dan kasnije, 13. novembra, Sunce će kvadrirati Jupiter. Kao što je komentarisano u prošlonedeljnoj kolumni: “Kad god Mars, Jupiter i Uran formiraju aspekte u kratkom vremenskom period, više nego uobičajeno cene se menjaju. Očekujte nove impresivne vatromete na finansijskom tržištu.” Ovo je praćeno krajem Neptunovog ciklusa retrogradnosti. U subotu, 15. novembra, Neptun kreće direktno. Ovo je važno. U knjizi “The Ultimate Book on Stock Market Timing, Volume 3: Geocosmic Correlations to trading Cycles,” naše studije su pokazale da je ovaj događaj imao 41% uticaja u 50-nedeljnom ili najvećem ciklusa u USA tokom samo 5 tržišnih dana. Mislim da se ovaj ciklus samo odmotao sa padom 15-17. oktobra mnogih svetskih indeksa. Kako god, može se odraziti na preobrte koji vode prvim ispravkama u ovom novom 50-nedeljnom ciklusu.

Kratkoročna i dugoročna geokosmička predviđanja

Biće izazov za svaku stranku da dostigne svoje ciljeve u naredne dve godine. Ima nade da konstruktivna, dugoročna politika može biti pokretačka u naredne dve godine, kao što smo naveli u predhodna dva izdanja ove klumne, samo zahvaljujući činjenici da će se Merkurov ciklus retrogradnosti prebaciti sa vazdušnih na vazdušno-zemlajne znake. Kao što je tada predloženo, vazdušni znaci predstavljaju brilijanten nove ideje, ali mogu biti ne baš praktične ili čak i testirane. Kako god, zemljani znaci jesu praktični i pragmatični, a kada se kombinuju sa vazdušnim znacima, nude kombinaciju brilijantnih novih ideja sa zrelošću, i pragmatičnom primenom na svakodneven problem. Prema Žurnalu Wall Street: “pragmatizam” je pobedio na danu izbora. Sada ukoliko ove dve stranke mogu ispuniti želje američkih glasača, što bi bio kompromis, i činejnje nečega, to bi mogao onda biti početak novog i manje divazivnog perioda.

Sa druge strane, ukoliko se imigrancija nastavi u naredne dve godine, verovatno će doći do borbe. Pre svega, ovi izbori su bili više oko zaposlenja i izvršnih poslova, prema većini anketa. Ali postoji još jedan razlog zašto imigracija može biti važna stvar ukoliko postane dominantna briga sada. U studiji Mundane astrologije, stvari koje se vezuju za strane afere i imigraciju spadaju pod vladavinu Jupitera i Strelca. Saturn vlada smetnjama, odlaganjima i frustracijama. Ne možete na silu ili grubost učiniti nešto kada je Saturn aktivan ili rizikujete da doživite veliki otpor ili čak i neuspeh. Ukoliko ste strpljivi i nezavisni, i razmišljate o zakonima veoma pažljivo, onda Saturn shodno tome i nagrađuje. Dobijate čvrste i vredne rezultate, dostignuće koje će potrajati.

Dakle, evo problema, u 2015. (i 2016.): Saturn ulazi u Strelca (Imigracije i strani poslovi) 23. decembra 2014, u kom će uglavnom ostati sve do decembra 2017. Ne samo to, već Jupiter (takođe imigracije i strani poslovi) će formirati kvadrat (teškoća) sa Saturnom, od avgusta 2015 do maja 2016. Jasno, konstruktivno, koncenzno u vezi imigracija u USA (ili bilo gde na svetu) neće baš ići najlakše ukoliko se proces radi pod pritiskom ili žurbom, što će naverovatnije biti slučaj ukoliko zakonodavci nisu…pragmatični i strpljivi. Ovo ne znači da se ova pitanja trebaju izbegavati, ili da se ne treba odmah početi sa njima. Trebalo bi. Ali njihova prioritetna politika bi trebalo biti da se postignu dogovori koji su funkcionalni i da se susretnu culjevi koju su jasno definisani, prema geokosmičkim efektima u period od 2015-2016.

Trenutno, ne postoji koncenzus ili jasno definisani ciljevi. Imamo samo lajanje i političko poziranje, što je nešto što niko ne želi. Ništa se neće tako postići sve do kraja 2016. Kao uvek, geokosmički obrasci identifikuju izbore pre nas. Oni ne govore koji će biti rezultat. To zavisi od toga kakomi – naši svetski lideri i donosioci zakona – barataju sa ovim izborima. Sa uključenim Saturnom, ne isplati se brzati ili siliti stvar. Isplati se biti strpljiv i mudar. Sa serijom retrogradnog Merkura u 2015. kombinovanim sa principima vazduha i zemlje, moguće je izaći sa brilijantnom solucijom oko ove stvari, i praktičnim i pragmatičnim načinom kako je upotrebiti. To bi bio pozitivan izbor akcije pod ovim geokosmičkim potpisima.

 

© Kepler asocijacija profesionalnih astrologa, Beograd, Srbija. Sva prava zadržana, 2011. // Design & Coding by studio triD