Tel: 011.267.31.92, 064.387.222.4   |   E-mail: info@profesionalnaastrologija.com   |   Facebook
Početna   |   O nama   |   Astro News   |   Astrološke usluge
Članci po kategorijama
Hronike neba Poslovna prognoza Ritam broja-7 Faze Meseca Aktuelnosti Astrološki članci Ljuboskop Astro teme Kod za astrologa Astrologija dece Local Space Astrološki Arhetipovi Horarna astrologija AstroHealing Mundana astrologija Karmička astrologija Astrološki razgovori Astro Mitologija Duša čoveka Liber Aeternus Astrologija kristala
Full Moon paket "Lakoća postojanja" u 90 dana Sada je pravi trenutak da napišeš svoja pravila za igru zvanu ŽIVOT tako da u njoj uživaš! Zato smo ti pripremili tokom ovog divnog letnjeg perioda, koji je istovremeno lagan i izuzetno dubok (budući da putujemo sve vreme kroz talas eklipsi), nove tri Full Moon radionice LAKOĆA POSTOJANJA U 90 DANA, sa popustom i posebnom podrškom za sve koji se prijave do 4. jula.
» prikaži celu vest
Full Moon Project “Lakoća misli” Pozivamo te da sa nama kreiraš Lakoću misli, čije se kapije otvaraju sa novim Punim Mesecom 5. jula. Tvoj zadatak je da kroz ovaj Pun Mesec osvestiš da je tvoje energetsko telo ono koje ti daje mogućnost da materijalizuješ sve stvari. Lakoća misli predstavlja aktivaciju inteligentnog tela koje na kraju stvara realnost postojanja. Ono je po svojoj prirodi veoma lagano i ima zabeležna sva sećanja.
» prikaži celu vest
Astrološki Kalendar za 2020. godinu Nedavno je izašao novi astrološki kalendar za 2020. godinu. Pozvani smo da iskoristimo ovu godinu aktiviranja Viših Stanja Svesti na najbolji način, a Astro Kalendar će nam pokazati koje su to predivne tačke u 2020. godini i kako najbolje možemo da iskoristimo potencijal ove divne godine koja je pred nama!
» prikaži celu vest
Nova knjiga: Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti Najnovija knjiga Aleksandra Imširagića “Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti” detaljno objašnjava astrološku vezu između Anđela i odgovarajućih planetarnih kodova. Takođe, pored posebne povezanosti 72 Anđela Zodijaka i 72 draga kamena / minerala – u knjizi su objašnjene tehnike otkrivanja 5 ključnih Anđela za svaku osobu: Anđela Zvezde, Anđela Čuvara, Anđela Prelaza, Anđela Višeg Ja i Anđela Poruke.
» prikaži celu vest
NOVA KNJIGA: Reinkarnacijska Astrologija Izašla je nova knjiga Aleksandra Imširagića ''Reinkarnacijska Astrologija''. Pođite sa nama na putovanje vaše Duše i otkrijte kako da promenite prošlost i kreirate još sjajniju budućnost. Svi potrebni odgovori, kao i alati, kriju se u sasvim posebnoj astrološkoj oblasti – Reinkarnacijskoj Astrologiji.
» prikaži celu vest
» prikaži još vesti

Ritam sedmice od 03.11.2014

Ovo je sedmica punog Meseca. Privlačna sila Meseca je ove nedelje jako izražena. Jednom godišnje, kada je Sunce u Škorpionu, imamo pun Mesec u znaku Bika u znaku gde je Mesec posebno snažan. Ovaj pun Mesec naglašava kulminaciju JIN-a, ženskog principa. Potsetimo se da su principi Jina, razgradnja, apsorpcija, privlačenje, akumulacija. Zato treba biti svestan ove ženske energije i osetiti šta je to što privlačimo, šta dopuštamo ili ne da se razgradi, kao i šta akumuliramo, jer će od toga zavisiti naš naredni period. Taj period odgovara Punom Mesecu u drugom Venerinom znaku, znaku Vage, kada se slavi JANG princip i muška energija aktivnosti. Mesec u Biku slavi život, sva čula su nabujala, dok Sunce u Škorpionu označava smiraj prirode i prestanak vegetacije. Ovakva postavka već sama po sebi je dovoljno kontradiktorna, ali nam pomaže razumemo da su i život i smrt dve strane istog novčića.

PONEDELJAK, MESEČEV DAN 03.11.2014g.

Mesec je danas u znaku Riba u trigonu sa Saturnom. Danas Mesec pojačava ionako veliko prisustvo vode. Voda naglašava našu osećajnu prirodu, kao i našu sposobnost da se povežemo sa spoljnjim svetom. Voda ima potrebu da zauzme nekakav oblik, pomoću vodenog elementa zamišljamo, planiramo i gradimo svoju stvarnost. Ona se uvek nalazi kao osnova naših aktivnosti, baš kao što su i Ribe pre Ovna. Ovog ponedeljka, Saturn svojim trigonskim aspektom pomaže Mesecu-vodi da definiše svoj oblik. Dakle danas naša osećanja i imaginacije mogu da dobiju svoju formu, koja će nam olakšati buduću akciju. Zato su Saturnovi časovi povoljni za zauzimanje stava i definisanje granica. Dispozitori Meseca, Jupiter i Neptun, daju dva smera kretanja enerije današnjeg dana. Preko Jupitera je energija usmerena ka spolja, ka našim ciljevima i postignućima. To je naša predstava sebe koju želimo da ostvarimo, istaknemo, predstavimo svetu. Nju ćete najlakše osetiti i prepoznati u Jupiterovim časovima. Drugi tok energije današnjeg dana je preko Neptuna, ovaj deo je okrenut ka unutra, on predstavlja sve ono što se događa u nama, ono što ne želimo da ostali vide i primete, ali je to i deo odakle crpimo ispiraciju, imaginaciju. Povezivanje sa ovim delom je moguće u Mesečevim časovima. Dobro ga je iskoristiti kroz meditaciju, molitvu, kao način atrakcije.

UTORAK, MARSOV DAN 04.11.2014g.

Današnji dan startuje sa egzaktnim kvadratom Marsa i Meseca, kroz kardinalne znake. Sam kvadrat Marsa i Meseca predstavlja naglost i preosetljivost na spoljnju okolinu, a u kardinalnim znacima se doliva još goriva, pa je danas veoma teško obuzdati svoje reakcije. Dakle emocije karakteristične za Marsa (bes, višak energije, agresivnost, napad, ali i odbrana) u Mesečevim časovima mogu doći do izražaja i oteti se kontroli. Ova kombinacija naglašava i da je ovo dan velike aktivnosti i eksplozivne energije. Aplikaciona konjunkcija Marsa i Plutona, izaziva kod mnogih osećaj unutrašnjeg nagomilavanja velike sile, koja mora negde da izađe ili dovodi do razaranja. Ova energija je veoma tiha, ali ogromna, prepoznajemo je kao veliku teskobu (kao da je koža dva broja manja). Na kolektivnom je ovo velika razarajuća energija (energija mržnje i nasilja). Radom na sebi, posebno na emocijama mržnje, nivelišući je sa osećanjem ljubavi, umnogome možemo pomoći sebi, a i kolektivu. Ovog utorka posebnu pažnju treba posveti mladom svetu,negovanju ljubavi, lične kreativnosti i to će pomoći da se osećamo mnogo bolje i uravnoteženije. Danas je korisno, posebno onima koji su roditelji, da zagrle svoje dete i upute mu poruku ljubavi, bez reči, samo svojim srcem. Na taj način upućujemo najbolju poruku voljenosti i sigurnosti, koja je svima potrebna.

SREDA, MERKUROV DAN 05.11.2014g.

Merkur je još uvek u znaku Vage i danas pravi opoziciju sa Mesecom. Kao i svaka opozicija i ova nam nudi mogućnost projekcije i spoznaju sebe preko svega nasuprot nas. Opozicija, gledano iz ugla evolutivne astrologije, jeste dragocen aspekt jer nam pruža uid u nas same preko odnosa koji imamo sa spoljnom okolinom. Ova opozicija Merkura i Meseca može nam otkriti kakve sukobe i polaritete gajimo u svom umu na nivou osećajnog i mentalnog dela postojanja. Obično se ova opozicija ispoljava kao kriticizam upućen drugome na osnovu osećanja koja ta osoba pruzrukuje u nama. Dobro je shvatiti da su osećanja lično naša, kao i to da ih samo mi proizvodimo i da realno nemaju nikakvu vezu sa osobom preko puta. To je naš lični sukob misaonog i osećajnog u samom umu. U Merkurovom i Mesečevom času dobro je pozabaviti se ovom tematikom, jer danas imamo mogućnost i da je razrešimo. Ovaj aspekt nam omogućava da otkrijemo i automatizam naših reakcija, jer kombinacija vazduha i vode u umu doprinosi stvaranju navika i nakon toga i automatskog reagovanja. Pošto je Mesec u konjunkciji sa Južnim čvorom, postojanje ovih navika vodi poreklo iz davnih dana i one se mogu prenositi kao porodični obrazac. Pošto ova opozicija spaja šestu i dvanaestu kuću, njeno razrešenje može povoljno uticati na naše psiho fizičko zdravlje.

ČETVRTAK, JUPITEROV DAN 06.11.2014g.

Danas je dan PUNOG MESECA. Ovaj Pun Mesec je posebno značajan jer se dešava u znaku u kome je Mesec u svojoj egzaltaciji. Jupiter je na uglu, što još dodatno naglašava važnost ovog četvrtka, koji može imati dugoročne uticaje na naš život. Pun Mesec, s’obzirom da sam po sebi ima veliku privlačnu silu (plima), utiče na sve tečnosti na našoj planeti pa samim tim i na našu krv. Putem krvi se vrši razmena biohemije u telu. Zato svaki pun Mesec može napraviti i pometnju u našem telu, kao i reakcijama, posebno tamo gde ima zastoja (mentalnih, emotivnih i hemijskih toksina). Ako se to desi, sledeći korak je da kada Mesec počne da opada, pomognemo u čišćenju svoga bića, negom uma ili tela. To se svakako postiže uzdržavanjem, od hrane,uslovljenih reakcija, mentalnih obrazaca i negativnih emocija. U prilog tome govori i Venera kao dispozitor ovog Meseca, koja je u konjunkciji sa Saturnom. Ovaj pun Mesec je i u dobrom odnosu sa Kironom, što potpomaže prevashodno isceljenju naše duše, pa i tela. Ovog četvrtka smo izuzetno osetljivi na svoju okolinu, Mesec je i prijemnik svega iz okruženja, pa podesite svoje antene na dobre vibracije, naravno posebno u Mesečevim satima. Jupiter na MC, će podržati svaku akciju i ostvarenje svakog vašeg cilja, pa zato privucite dobre stvari u svoj život danas, jer će se to odraziti i na vašu budućnost.

PETAK, VENERIN DAN 07.11.2014g.

Današnji dan počinje egzaktnom opozicijom Venere i Meseca. Baš kao što je sreda počela sa opozicijom Merkura i Meseca, pružajući nam mogućnost otkrivanja mentalnih i osećajnih obrazaca, tako nam i ovaj petak daje uvid u naše emotivno stanje. Reakciju možemo primetiti u osećanju naklonosti i nenaklonosti prema okruženju. Mesec je i dalje jak i pun. Ovo je kombinacija Vode i Zemlje. Najbolje je pozabaviti se svojim osećanjem opuštenosti i napetosti. Koje situacije i ljudi uzrokuju jedno od ovih osećanja jeste glavno pitanje. Pošto je u pitanju opozicija, primenite istu formulu projekcije i svesnosti, da se osobine koje vas čine napetim nalaze u vama samima. Venerini i Mesečevi časovi su jako bitni za prepoznavanje ovih stanja. Danas se mogu intenzivirati sve vaše zavisnosti koje imate. Razvezivanje Gordijevih čvorova, može imati veoma pozitivne posledice na dalji tok vašeg života. Da to nije nimalo lak zadatak govori i konjunkcija Venere sa Saturnom. U Saturnovim časovima će vam se pokazati sve prepreke koje je potrebno prevazići. Dispozitori Venere – Mars i Pluton u Jarcu, obećavaju istrajnost, snagu i upornost, a oni su ujedno i ti koji razrešavaju ovu opoziciju Meseca i Venere. Prevazilaženje straha je možda i ključ za otvaranje ka lepšim stranama života i prevazilaženje vezanosti.

SUBOTA, SATURNOV DAN 08.11.2014g.

Saturn je i dalje u škorpionu u prvoj kući pod jakim uplivom Venere iz Škorpiona. Saturn danas može predstavljati vrata koja otvaramo ili zatvaramo, na taj način puštajući ili nedopuštajući nagomilanim utiscima od pre da postanu naš sastavni deo. Zato ove subote treba biti obazriv i prepoznati to, čemu su naša vrata širom otvorena. Ovaj dan je energetski lakši od jučerašnjeg, jer je Mesec u znaku Blizanaca, pa nismo toliko opsesivno vezani za svoje emocije. I dalje je trend ove subote svakako pažnja na hrani koju unosimo u sebe. Ukusi su nam vodilja za balansiranje unutrašnjih energija. Preko svojih dispozitora Saturn dolazi u kvadrat sa Uranom i daje nam do znanja da nešto mora da se promeni. Bolje je promenu izvršiti samostalno na malim stvarima koje su u našoj moći, nego da to dopustimo okolnostima da to čine. Ove planete utiču na kolektivna dešavanja,stvarajući nove uslove i okruženje, preko kojih se svakako vrši i uticaj na pojedinačne živote. Mesec je danas u kvadratu sa Neptunom, pa u njegovim časovima, može se desiti da informacije koje primamo nedovoljno razumemo. U tim časovima smo skloni da maštarimo i odaljimo se od stvarnosti. Zato u to vreme izbegavajte da donosite neke bitne odluke.

NEDELJA, SUNČEV DAN 10.11.2014 g.

Danas počinje nova sedmica. Sunce se nalazi na 16º Škorpiona, a to je Rakovski stepen sa lunarnim dejstvom Saturna. Baš kao što i svaki vodeni Rak ima oklop koji mu pruža zaštitu, dom i sigurnost, tako i ovaj stepen prevashodno daje inicijalnu energiju za ovu nedelju. Na ličnom su to dom, porodica, sigurnost, a na kolektivnom to su država, njene granice i bezbednost. Danas se treba podsetiti, ako smo zaboravili, da svako od nas ima korene. Treba ukazati dužno poštovanje svojim roditeljima i precima bez kojih ni mi ne bi postojali. Nedeljni ručak je idealan za okup porodice, druženje, kao i uspostavljanje bliskosti. Danas i Merkur posle duže vremena menja znak i pridružuje se planetama u Škorpionu, a istovremeno i MC prelazi u znak Device. Ova promena se može odraziti povlačenjem iz spoljnog sveta ka unutrašnjosti. Ako smo do sada imali fokus na nekom većem cilju, od danas možemo preći na njegovu realizaciju korak po korak. Merkur iz Škorpiona pružiće dobru koncentraciju i usmerenost uma. Bitno je samo da ne dozvolimo da nas preplavljuju pesimizam i negativne misli, jer on iz Škorpiona uvek ima sklonost pre da primeti negativnu nego pozitivnu stranu. To samo po sebi ništa nije loše, sem ako se ne zadržimo mnogo pod uplivom takvih misli.

© Kepler asocijacija profesionalnih astrologa, Beograd, Srbija. Sva prava zadržana, 2011. // Design & Coding by studio triD