Tel: (+381) 11.4113.164, (+381) 60.767.3192, (+381) 64.387.2224   |   E-mail: info@profesionalnaastrologija.com   |   Facebook
Početna   |   O nama   |   Astro News   |   Astrološke usluge
Članci po kategorijama
Hronike neba Poslovna prognoza Aktuelnosti Faze Meseca Ritam broja-7 Astrološki članci Ljuboskop Astro teme Kod za astrologa Astrologija dece Astrološki Arhetipovi Local Space Horarna astrologija Mundana astrologija Karmička astrologija AstroHealing Astrološki razgovori Astro Mitologija Duša čoveka Liber Aeternus Astrologija kristala
Astrološki kalendar za 2024. godinu Astrološki kalendar je praktični vodič za celu 2024. godinu, koji vam služi da brzo i lako dobijete najvažnije astro informacije svakog dana.

Pomaže da se odredi kvalitet i osobina svakog dana tokom 2024. godine (mundana astrologija), planira aktivnosti (elekciona astrologija) i dobije odgovor na postavljena pitanja (horarna astrologija).
» prikaži celu vest
Knjiga: Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti Najnovija knjiga Aleksandra Imširagića “Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti” detaljno objašnjava astrološku vezu između Anđela i odgovarajućih planetarnih kodova. Takođe, pored posebne povezanosti 72 Anđela Zodijaka i 72 draga kamena / minerala – u knjizi su objašnjene tehnike otkrivanja 5 ključnih Anđela za svaku osobu: Anđela Zvezde, Anđela Čuvara, Anđela Prelaza, Anđela Višeg Ja i Anđela Poruke.
» prikaži celu vest
KNJIGA: Reinkarnacijska Astrologija Izašla je nova knjiga Aleksandra Imširagića ''Reinkarnacijska Astrologija''. Pođite sa nama na putovanje vaše Duše i otkrijte kako da promenite prošlost i kreirate još sjajniju budućnost. Svi potrebni odgovori, kao i alati, kriju se u sasvim posebnoj astrološkoj oblasti – Reinkarnacijskoj Astrologiji.
» prikaži celu vest
Alex Trenoweth - Astrološka konferencija u Beogradu 2018. Astrolog, Alex Trenoweth je napisala članak o svom iskustvu na astrološkoj konferenciji u Beogradu, u martu 2018.
» prikaži celu vest
Knjiga ''Energija Senke'' Nedavno je izašla iz štampe najnovija knjiga Aleksandra Imširagića "Energija Senke - Vodič za integraciju prošlih života". Svi zainteresovani za ovu knjigu mogu je naručiti direktno od nas.
» prikaži celu vest
» prikaži još vesti

Ritam sedmice od 27.10.2014.

Ovu sedmicu karakteriše prva i početak druge faze Meseca. Jang princip je u usponu. Posle intenzivne eklipse u Škorpionu ova prva sedmica nam pruža mogućnost da na unutrašnjem nivou metabolišemo tu energiju, dok će sa početkom druge mesečeve faze ta energija postati vidljiva. Zato je ovo idealan trenutak da se pozabavimo svojim metabolizmom. Pošto svi funkcionišemo u ritmovima koji su veštački uvedeni (časovi, kalendari), možda je sada pravo vreme da se vratimo prirodnom ritmu. Samo naše telo je rastrzano između te dve vrste ritma, prirode i društva u kome smo. Osnovni ritam godišnjih doba (tri meseca), mesec dana (28 dana), sedmice (7 dana), dana (24 časa) su pod uplivom prirodnih zakona i veoma su jednostavni. Ta mapa se ogleda i na našem telu, pa je idealno uskladiti se sa time i naučiti da čitate poruke koje vam šalje telo. Zato će u skladu sa planetarnim časovima ove nedelje biti govora i o prirodnom ritmu našeg tela, koji odgovaraju određenim satima.

PONEDELJAK, MESEČEV DAN 27.10.2014.

Mesec je danas u znaku Strelca u velikom vatrenom trigonu sa Uranom i Jupiterom. Pošto je ovo nedelja koja pripada jang principu, a i veliki vatreni trigon pripada istom, ovo najavljuje da je danas dan velike aktivnosti. Sunce i ASC današnjeg dana su na stepenu koji ne podržava Mesec, kao i vladar ASC – Mars koji je na 00. stepenu Jarca. Ova kombinacija čini da okolnosti ne podržavaju naše akcije, ali i upozorava nas da emocije ne uplićemo u poslovne aktivnosti. Pozicija Marsa na 00. stepenu Jarca, menja primarnu energiju i za današnji dan nagoveštava nove početke, posebno u poslovnom svetu. Poštovanje strategije i plana, pruža mogućnost uspešog poslovanja. Pošto je Mars u drugoj kući, govori i o vrednostima i merama koje treba preduzeti vezano za troškove - pravilna procena prihoda i rashoda, pružiće dodatnu sigurnost. Merkur je direktivno stacionaran i ima upijajuću sposobnost informacija. Zato danas budite svesni kojim informacijama ćete se otvoriti i dopustiti da utiču na vaš život. Mesec danas ima uticaj na četiri meridijana: meridijan debelog creva, čije prirodni ritam od 5-7h, meridijan srca, čiji je prirodan ritam od 11 do 13h, meridijan cirkulacije i seksa čiji je prirodan ritam od 19 do 21h, kao i meridijan jetre čiji je prirodan ritam od 1 do 3h ujutru. Posebnu pažnju danas poklonite ovim delovima tela. Budite otvoreni i svesni u ovim časovima i uočite koje okolnosti, kao i emocije na vas deluju pozitivno, a koje ne. Osećanja su ta koja danas mogu da usklade ili poremete ritam ovih meridijana.

UTORAK, MARSOV DAN 28.10.2014.

Mars je u znaku Jarca i u lotos kombinaciji sa Suncem, Venerom i Neptunom. Pozicija u Jarcu daje Marsu visoko dostojanstvo i čini ga jakim igračem. Ako želite da napredujete u nekim aktivnostima na duže staze, ovakva pozicija Marsa će vam to omogućiti. Naravno ovaj Mars je oprezan i igra samo na sigurnu kartu, karakteristika mu je plan i koristepen Poštovanje zakona ide u prilog bilo kakvoj akciji. Pozitivna recepcija Saturna i Marsa, daje veliku izdržljivost i za sve one koji su dobro organizovani ovo može biti dobar dan za ostvarenje uspeha, pogotovu na finansijskom planu.Svaki utorak u narednom periodu, će biti nosač energije za ovaj lunarni ciklus, jer je na Asc Škorpion. Iskoristite ga da dobro izvršite procenu, pre delovanja. Danas će Mars upravljati sa meridijanima o kojima je bilo reči u prošlom danu (debilim crevom, srcem, cirkulacijom i jetrom). Ovo je idealna prilika da osmotrite u kakvom stanju je vaša energija Marsa, praćenjem poruka tela i obrnuto. Akcije i porivi su ti koji danas mogu da usklade ili poremete ritam ovih meridijana. Jedini aplikacioni aspekt koji Mars danas pravi je konjunkcija sa Mesecom, oko 14h, pa u ovom periodu vodite računa da usled ostvarivanja svojih zamisli ne povredite svoju okolinu, posebno svoje najbliže. Sunčevi, Saturnovi i Venerini časovi podržavaju preduzimljivost Marsa.

SREDA, MERKUROV DAN 29.10.2014.

Merkur je i dalje veoma spor i još uvek trpi uticaj T kvadrata sa Uranom i Plutonom, pojačan Mesecom iz Jarca. Spore reakcije i refleksi mogu ugroziti vašu bezbednost, zato oprez u svim aktivnostima koje zahtevaju brzu reakciju. Ovaj dan nosi veliku dozu stresa, posebno u Merkurovim i Mesečevim časovima. Nemogućnost ostvarivanja svojih zamisli istog momenta, će kod nekih stvoriti frustraciju. Pošto se Merkur kreće veoma sporo, treba uhvatiti njegov ritam. Ovo je odličan dan za vežbanje strpljenja. Merkur se nalazi u dvanaestoj kući, što još više doprinosi konfuziji i zbunjenosti. Komunikacija danas neće teći lagano, imaće svoje uspone i padove. Mesec je taj koji će danas povezati Merkura prvo sa Plutonom, gde treba biti obazriv, kakvu poruku i utisak želimo da ostavimo na okolinu. Treba izbegavati reči koje mogu zastrašivati druge. Zatim će se aktivirati Uran oko 10h pre podne, gde treba izbegavati brzopletost i povesti računa u saobraćaju. Treba birati Jupiterove časove, ako želimo da uspostavimo kontakt sa nekim i ako želimo bolje međusobno razumevanje. Danas posebno treba povesti računa o meridijanu debelog creva (od 5-7h) i meridijanu slezine (od 9-11h) i srca (11-13h). Jupiterovi časovi mogu doneti olakšanje i optimizam.

ČETVRTAK, JUPITEROV DAN 30.10.2014.

Jupiter je danas visoko na MC, naravno u znaku Lava. Ovog četvrtka će nas zaokupljati dešavanja od opšteg značaja, javne ličnosti. Jupiter je u sekstilu sa Merkurom, pa danas mogu biti izrečena saopštenja od čelnih ljudi na ovom podneblju. Jupiter je vladar druge kuće, što naglašava teme vezane za finansije, sigurnost, kao i bezbednostepen Takođe vlada i petom kućom, zabave, zadovoljstva, omladine i školstva. U Sunčevim časovima će ove teme doći do izražaja. Pošto je Jupiter jako visoko, megalomanske želje, planovi i ideje privlačiće nam pažnju.Najbolje je ovakvu poziciju Jupitera iskoristiti za preispitivanje lične vere, kao i uverenja, koja nam trasiraju život. Vera u nešto, igra značajnu ulogu u ostvarenju željenog. Dok uverenja mogu biti i smetnja ka ostvarenju tog istog. Ovako jaka pozicija Jupitera može nam pomoći da ostvarimo ono ka čemu težimo, susretnemo se sa ljudima koji nam mogu u tome pomoći, zato je ovo dobar dan da pronađemo hrabrost u nama i krenemo put željenog. Svaki razgovor danas treba iskoristiti i videti kao priliku ka ličnom napredovanju. U ličnom bio časovniku Jupiter će danas vladati meridijanom debelog creva-pustite šta trebate, srcem-pronađite hrabrost, meridijanom perikarda-sinhronizujte se i meridijanom Jetre-čiji je on i prirodni vladar-revidirajte svoja uverenja i dopustite da se u toku noći metabolišu.

PETAK, VENERIN DAN 31.10.2014.

Venera je u ovom periodu u znaku Škorpiona, ukazujući nam na stvari do kojih nam je možda i previše stalo. Govori o strasnim vezama ne samo prema ljudima, već i prema stvarima, događajima, stvarajući na taj način atmosferu prevelike vezanosti, posesivnosti. Dan počinje egzaktnim kvadratom sa Mesecom iz Vodolije, što pravi unutrašnji sukob vezanosti i slobode,uglavnom na polju emocija. Ako trenutno niste u mogućnosti da prepoznate ovaj obrazac kod sebe, setite se trenutaka kada ste bili vezani za nekog i nešto, kao i trenutka kada ste bili slobodni od svega osetite te dve emocije istovremeno i to će vam doneti ogromno olakšanje. Venera ide ka Saturnu i neminovnost je da se suočite sa stvarima koje možda morate pustiti iako to ne želite, zato je ovo idealna vežba za predstojeću konjunkciju. Venera danas utiče i na naš meridijan debelog creva, a kako je u znaku Škorpiona koji prirodno vlada debelim crevom, ovo je meridjan kome trebamo danas posvetiti pažnju. U naredna tri dana, jer su sve tri planete vladari tih dana u znaku Škorpiona, treba voditi računa o ovom meridijanu. Otpustiti negatvne emocije, misli i izvršiti detoks ovog organa. Dovoljno je popiti dve čaše vode ujutru odmah po ustajanju, izmasirati vrh svog kažiprsta i ne vezivati se za misli i emocije, koje u nama izazivaju bilo koji oblik posedovanja, ljubomore, mržnje, kontrole.

SUBOTA, SATURNOV DAN 1.11.2014.

Saturn je već dve godine u znaku Škorpiona, učeći nas kako da otpuštamo stvari, ljude i emocije. Njegova uloga i jeste da nas oslobodi suvišnog prtljaga, pre nego li zakorači u znak Strelca. Ova subota započinje egzaktnim kvadratom Meseca i Saturna, što naglašava da je ovo dan odmora. Svako opterećenje preko granica, remeti naš prirodni ritam. Današnji dan upotrebite da ispraznite glavu od viška misli, kao i srce od viška negativnih osećanja. Idealno bi bilo da ovaj dan provedete u laganoj šetnji, odmoru, meditaciji, molitvi. Dopustite i vašem fizičkom telu da se odmori očisti, pred predstojeću nedelju. Pošto je Saturn u fiksnom T kvadratu sa Jupiterom i Mesecom, može se pojaviti osećaj da nedobijate ono što zaslužujete, što naravno prati melanholija i depresivnostepen Sa jedne strane visoko postavljen Jupiter, želje i očekivanja, a sa druge Mesec na IC, vaša unutrašnji osećaj nepripadnosti i naravno Saturn na ASC, vaš osećaj odgovornosti, moranja. Ova osećanja će se i intenzivirati u Mesečevim i Jupiterovim časovima. Ipak dispozitor Saturna je Mars u Jarcu, što daje snagu i strategiju, kako izaći iz ovog stanja. U Marsovim časovima, možete dobiti osećaj samopouzdanja i snage. Ovaj dan karakteriše i egzaktan sekstil Jupitera i Merkura, pa u Merkurovim časovima obratite pažnju na poruke koje dobijate iz svoje okoline, jer one mogu biti ključ, za trenutni izlazak iz nedoumica koje vas muče.

NEDELJA, SUNČEV DAN 2.11.2014.

Za razliku od jučerašnjeg dana, Sunce danas donosi nov pogled na stare stvari. Sama njegova postavka u Škorpionu, znači rešenost da prevaziđe probleme, istraži nove mogućnosti i usmeri-fokusira svoj zrak u željenom smeru. Susret sa Venerom mu je doprineo proširenju svesti o svojim ličnim potrebama, kao i prevazilaženje zavisničkog odnosa. Pošto je nedelja dan kada postavljamo cilj za narednu nedelju, sada je to lakše uraditi, jer se Venera udaljava od Sunca i omogućava nam da realnije sagledamo situaciju. Sunce je u sekstilu sa Plutonom, što nam omogućava da vidimo i ono što je dosada bilo sakriveno. Moć koncentracije i fokusa, sledeće nedelje će nam biti korisna osobina. Sunce je i dalje u lotos konfiguraciji, iako separacionoj, preko meseca će dobiti prenos svetla. Sekstil sa Marsom, akcija, ambicija, inicijativa će opet oživeti. Marsovi časovi su idealni za planiranje naših aktivnosti za sledeću sedmicu. Pošto je Sunce dispozitor jakog Jupitera, treba pronaći unutrašnju hrabrost i krenuti, put svoga cilja, koji iako se čini na prvi poglednedostižan i prevelik , nije i neostvariv. Naredna sedmica će i na polju kolektivnih dešavanja, biti intenzivna. Od svih aktivnosti, vojne će biti najviše izražene. Jedna od vaših aktivnosti može biti i praćenje svog bio časovnika u skladu sa vremenom i planetarnim uticajem na vaše telo. Na taj način ćete znati sa kojim emocijama, kao i ustaljenim obrascima utičete na svoje telo. Naučićete i kako da promenom istih poboljšate svoje zdravlje i okolnosti u kojima ste. U prilogu je tabela bio-časovnika po Kineskoj tradicionalnoj medicini.

Tabela našeg unutrašnjeg biočasovnika po Kineskoj tradicionalnoj medicini:

 

MERIDIJAN

JIN-JANG

MAX AKTIV.

MIN AKTIV.

PLUĆA

JIN

3H-5H

15H-17H

DEBELO CREVO

JANG

5H-7H

17H-19H

ŽELUDAC

JANG

7H-9H

19H-21H

SLEZENA

JIN

9H-11H

21H-23H

SRCE

JIN

11H-13H

23H-1H

TANKO CREVO

JANG

13H-15H

1H-3H

MOKR. BEŠIKA

JANG

15H-17H

17H-19H

BUBREG

JIN

19H-21H

9H-11H

PERIKARD

JIN

21H-23H

9H-11H

TROSTRUKI G.

JANG

23H-1H

11H-13H

ŽUČNA KESA

JANG

1H-3H

13H-15H

JETRA

JIN

3H-5H

15H-17H

 

 

© Kepler asocijacija profesionalnih astrologa, Tadije Sondermajera 3, Wellport, Novi Beograd, Srbija. Sva prava zadržana, 2022. // Design & Coding by studio triD