Tel: (+381) 11.267.0711, (+381) 60.767.3192, (+381) 64.387.2224   |   E-mail: info@profesionalnaastrologija.com   |   Facebook
Početna   |   O nama   |   Astro News   |   Astrološke usluge
Članci po kategorijama
Hronike neba Poslovna prognoza Aktuelnosti Faze Meseca Ritam broja-7 Astrološki članci Ljuboskop Astro teme Kod za astrologa Astrologija dece Astrološki Arhetipovi Local Space Horarna astrologija Mundana astrologija Karmička astrologija AstroHealing Astrološki razgovori Astro Mitologija Duša čoveka Liber Aeternus Astrologija kristala
Astrološki kalendar za 2023. godinu Astrološki kalendar, vaš jedinstveni vodič za 2023. je u prodaji! Pozvani smo da iskoristimo ovu godinu Prelaza, isceljivanja i kreiranja novih načina razmišljanja i delovanja na najbolji način, a Astrološki kalendar će nam pokazati koje su to sve važne tačke koje se aktiviraju u predstojećoj godini.
» prikaži celu vest
Nova knjiga: Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti Najnovija knjiga Aleksandra Imširagića “Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti” detaljno objašnjava astrološku vezu između Anđela i odgovarajućih planetarnih kodova. Takođe, pored posebne povezanosti 72 Anđela Zodijaka i 72 draga kamena / minerala – u knjizi su objašnjene tehnike otkrivanja 5 ključnih Anđela za svaku osobu: Anđela Zvezde, Anđela Čuvara, Anđela Prelaza, Anđela Višeg Ja i Anđela Poruke.
» prikaži celu vest
NOVA KNJIGA: Reinkarnacijska Astrologija Izašla je nova knjiga Aleksandra Imširagića ''Reinkarnacijska Astrologija''. Pođite sa nama na putovanje vaše Duše i otkrijte kako da promenite prošlost i kreirate još sjajniju budućnost. Svi potrebni odgovori, kao i alati, kriju se u sasvim posebnoj astrološkoj oblasti – Reinkarnacijskoj Astrologiji.
» prikaži celu vest
Alex Trenoweth - Astrološka konferencija u Beogradu 2018. Astrolog, Alex Trenoweth je napisala članak o svom iskustvu na astrološkoj konferenciji u Beogradu, u martu 2018.
» prikaži celu vest
Knjiga ''Energija Senke'' Nedavno je izašla iz štampe najnovija knjiga Aleksandra Imširagića "Energija Senke - Vodič za integraciju prošlih života". Svi zainteresovani za ovu knjigu mogu je naručiti direktno od nas.
» prikaži celu vest
» prikaži još vesti

14.-20. XI 2011.

Neptun je prošle nedelje, kako se i očekivalo, bio vrlo naglašen. Prošlog ponedeljka je bio u opoziciji sa Marsom, a zatim je u sredu bio stacionarno direktan, i kako smo rekli u našem berzanskom izveštaju od prošle nedelje: “Neptun je takođe planeta glasina, koja vam odvlači pažnju i obmanjuje vas. Biće zanimljivo pratiti kako će pod uticajem ovih aspekata, Herman Kejn izaći na kraj sa optužbama za seksualno uznemiravanje. Biće interesantno pratiti da li će guverneri Peri ili Romni isplivati ili će ove nedelje upasti u sve dublje sukobe u vezi sa različitim pitanjima... Iskrenost će biti ove nedelje kao premija, i oni koji posrnu na ovom planu mogu zaista loše proći…. Politički gledano, neki kandidati će početi da se dave.”

            Evo šta se desilo. Republikanska pred predsednička debata od prošle srede: navodno su još dve žene seksualno uznemiravane od strane kandidata Hermana Kejna - a još uvek nema dokaza. U debati, Rik Periju se zamrznuo mozak i u sred davanja odgovora izgubio je tok misli, što je izgledalo stvarno loše. Time je on verovatno izgubio šansu da bude nominovan. Figurativno govoreći, njegova kampanja je potponula.

Sve je to bio Neptun, bog glasina, prevara i zastoja mozga. Ali najupečatljiviji od svega bio je lažni izveštaj S&P da je smanjen kreditni rejting Francuske, što je tržište obveznica bacilo u veliki gubitak. Ovaj izveštaj je odmah zatim demantovan, ali šteta je već učinjena. Takođe su zapanjujuće ostavke premijera Grčke i Italije, u trenutku kada evrozona započinje svoju verziju “arapskog proleća”, ali mnogo više u neptunovskom maniru nego u slučaju Libije i Egipta, što je bilo više u simbolici Urana u znaku Ovna – gde će Uran ostati sve do kraja 2018.

Ali prošle nedelje nije samo Neptun bio u akciji. Tamni oblak koji se nadvio nad sve što radimo danas jeste rastući kvadrat Urana i Plutona koji se približava. Sve se kreće u tom pravcu i sve poprima taj oblik vira, a posebno ono što se odnosi na 4 stvari: dug, deficit, smanjenje i sve što se podrazumeva. Prošle nedelje je Džeferson Kaunti, iz Alabame u Americi, podneo zahtev za najveći stečaj opštine u istoriji Sjedinjenih američkih država zbog posla u vezi sa kanalizacijom. Mnogi lideri će biti primorani da se povuku zbog nemogućnosti da vode finansije svoje države, garantuju slobodu i mogućnosti koje zahtevaju mase, ili će rizikovati da budu uklonjeni pod još većoj prisilom, pod revolucionarnom opsesijom da treba “sprati trulež i otarasiti je se”.

Ipak, situacija na berzama nije bila previše loša. Berze su zapravo imale jedan strašan pad, prošle srede, 9. novembra, kada se Neptun okrenuo direktno. Dow Jones Industrial Average pala je skoro 400 poena i evro je pretrpeo veliki pad od skoro 400 bodova u odnosu na najveću vrednost dostignutu u sredu do najniže vrednosti u četvrtak na pun Mesec. Ali, pored toga, berze, plemeniti metali, kao i tržišta energije su stajala prilično dobro. Sirova nafta sada testira 100.

Kratkoročna geokosmička kretanja

            Berze su prošle nedelje bile malo neuravnotežene, što se i očekivalo na osnovu tranzita Neptuna. Iako su berze u sredu značajno pale na najnižu vrednost sa najviše vrednosti od utorka, taj pad se ipak održao malo iznad najniže vrednosti od prethodne nedelje. Ponovo smo bili u pravu u odnosu na nedeljnu najvišu vrednost DJIA. U prošlonedeljnom berzanskom izveštaju smo naveli: “Ukoliko berze ne padnu previše značajno pre punog Meseca u četvrtak, svetlost će probiti kroz oblake, a magla će početi da se podiže.” Nedelja se završila sunčano, DJIA je skočila 170 poena za nedelju dana.

Ove nedelje počinje serija uzastopnih veoma važnih geokosmičkih konstelacija koje će trajati sve do 29. decembra. To je najduži vremenski period u toku godine u okviru koga razmak između dva aspekta nije više od 6 kalendarskih dana, što je veoma važno u našem radu, da bismo uspeli da identifikujemo kritične zone preokreta, kao što je definisano u “The Ultimate Book on Stock Market Timing Volume 3: Geocosmic Correlations to Trading Cycles” (“Osnovna knjiga o najpovoljnijem vremenu za trgovinu na berzi, Tom 3: Geokosmički uticaj na berzanske cikluse”). Prvi aspekt, 16. novembra, će biti Mars u rastućem trigonu sa Jupiterom. Normalno za očekivati bi bilo da implikacije na berzama budu bikovske, naročito imajući u vidu da je Jupiter i dalje u tom veoma važnom sektoru Zodijaka od 0 - 7° Bika. Kao što je navedeno mnogo puta ranije, očekujemo da se u ovom periodu desi sekundarni vrh 4-godišnjeg ciklusa (7. oktobar 2011. – 7. mart 2012.). Ovo već dolazi jer je DJIA sada u procesu testiranja svoje godišnje najviše vrednosti od 12,876 koja je formirana 2. maja, kada je prvi put Jupiter ušao u ovu zonu Zodijaka koja ima veliki uticaj na vrhove tržišta bika (odnosno u orbisu od 7° od granice između Ovna i Bika), a odakle onda počinje tržište medveda.

Razmišljanja o dugoročnim kretanjima planeta i uticaj tranzita na lični plan

            U čast svim tranzitima Neptuna koji su se odvijali poslednjih nedelju dana i uticaja Neptuna na nade, želje, altruizam, utopiju i fantaziju, hajde da ponovimo onaj uverljiv razgovor između predsednika Baraka Obame i Predsednika Upravnog odbora Federalnih rezervi Bena Bernankija o tome kako će se zaista SAD izboriti sa svojom dužničkom krizom koja se naduvava poput balona.

Dakle, pošto je zatražio da FED skreše 50% američkih državnih obveznica koje drži - slično onome što su evropski lideri tražili od svojih najvećih banaka u cilju rešavanja njihove monstruozne dužničke krize - Big Ben (Veliki Ben) odgovara Obami: “Gospodine Predsedniče, ja ću učiniti čak i više. Mi ćemo oprostiti SAD sva 3 triliona dolara (i više) koje SAD duguje koje imamo evidentirane, ako u zamenu, vi i Kongres pristanete na ono što sam tražio od vas u poslednje dve godine, a to je, veća odgovornost kod vođenja fiskalne politike. Konkretno, kreirajte budžet - vaš prvi budžet od stupanja na dužnost pre skoro tri godine! Ne samo to, već kreirajte balansiran budžet. U suprotnom samo ćete upasti u istu zamku i stvari će biti još gore za samo tri godine. Po stopi od 1 trilion dolara + budžetski deficit svake godine od kako ste stupili na dužnost, 3 triliona dolara kredita koje ćemo oprostiti ne znače ništa za manje od tri godine. Državni dug će biti upravo na istom nivou gde se nalazi i danas. S druge strane, ako oprostimo 3 triliona dolara koje smo vam pozajmili od našeg novca (i zadužili vas za taj iznos), i ako vi u isto vreme zapravo pokažete fiskalnu odgovornost i kreirate balansiran budžet, onda možemo da preokrenemo ovaj trend i da započnemo nov zdrav trend koji će SAD voditi – kao i svet - u mnogo pozitivnijem finansijskom pravcu. Istog trenutka možemo rešiti dužničku krizu.”

“Ali Bene, kaže Obama: “Ja ne mogu to da uradim ako ne podignem porez onim milionerima i milijarderima koji zarađuju 250 hiljada dolara godišnje. A republikanci mi neće dozvoliti da to uradim! Kako mogu da kreiram balansiran budžet ako ne mogu da povećam prihod oporezivanjem bogatih?”

Big Ben je razmišljao o tome oko 5 sekundi, zato što to nije naročito teško pitanje kada se razumete u finansije. “Gospodine, reče Ben, pre svega zaista morate da naučite da računate. Na kraju krajeva, brojevi nešto znače. Prihod od 250 hiljada dolara nemaju ni milioneri - a kamoli milijarderi. Kada tako mešate brojeve, to uništava vaš kredibilitet kao ozbiljnog pregovarača. Drugo, ne pregovara se tako što izdajete zahteve o kojima se ne može pregovarati. Napravite ponudu koja uzima u obzir ono što druga strana želi. Želite da oporezujete bogate, a bogati ne žele da plaćaju poreze vladi za koju misle da je rasipnička i fiskalno neodgovorna. Ponudite tim ljudima sa visokim primanjima dogovor, jer oni žele vladu koja je finansijski odgovorna. Želite porez koji će pomoći u rešavanju dužničke krize. Ponudite im sledeće: ako ja (predsednik i Kongres) obećamo da ćemo kreirati balansiran budžet, i Odbor Federalnih rezervi se složi da oprosti dug SAD, da li biste vi (građani sa visokim primanjima od recimo 200 hiljada dolara ili više) pristali na skromno povećanje poreza na prihod, kao što sam predložio? I koristite reč “predložiti”, a nemojte da  zahtevate ili da pretite da ćete staviti veto ako vam ne daju ono što želite. Obama, kada pregovarate, čuvajte se takvih izjava. Tako su Klinton i Regan rešavali stvari. Pregovarali su. Oni su sklapali dogovore kojima su drugoj strani davali ono što je želela. Stvar je u tome, da ja verujem da bi američki poreski obveznici bili spremni da plate svoj “pravedan udeo”, ako budu verovali da imate finansijski senzibilitet, i da za programe ne trošite više nego što možete da priuštite. Svako želi da pomogne ovoj zemlji. Ali morate da pokažete da ste vi sami i Kongres voljni da vratite Ameriku na zdrav finansijski put - što bi ovaj dogovor i uradio. Kada ojačate finansije i dobijete podršku američkog naroda koji stoji iza vas i veruje da ste iskreni u želji da rešite ovaj problem, tada ćete videti na šta možete da računate. Ne idite na ovu potrošnju iznad svakog maksimuma dok ne znate gde se finansijski nalazite. I ne nastavljajte sa ovim smešnim mantrama da moramo da trošimo više (i da oporezujemo više) kako bismo skresali svoj deficit. Znate, treba da stavite konja iza ograde, a ne obrnuto.”

            Naravno osnovni razlog zašto predsedavajući Fed-a možda želi da se ovo dogodi, leži u geokosmičkim činjenicama. Sa Uranom i Plutonom, koji će praviti rastući kvadrat od 2012. - 2015, istorija pokazuje da se javljaju masovni protesti protiv vlade i banaka, a u mnogim slučajevima ovi protestni pokreti su se preokrenuli od zahteva za jednakost u nerede rulje i razaranja. Pod sličnim aspektima u prošlosti, banke su spaljene, a bankari su pogubljeni. Big Ben nije budala i on zna istoriju, i najverovatnije želi da Centralna banka SAD preživi. Ali, on može da vidi natpise na zidovima i kuda vode ovi današnji protesti, i da to nije dobro za banke. U ovoj deceniji Fed očekuje teško vreme za preživljavanje ako klasne borbe dovedu do socijalne pobune, dok bankari (profesija kojom vlada Pluton) sve više upadaju u dramu, jer je veliki deo problema vezan upravo za njih.

© Kepler asocijacija profesionalnih astrologa, Tadije Sondermajera 3, Wellport, Novi Beograd, Srbija. Sva prava zadržana, 2022. // Design & Coding by studio triD