Tel: 011.267.31.92, 064.387.222.4   |   E-mail: info@profesionalnaastrologija.com   |   Facebook
Početna   |   O nama   |   Astro News   |   Astrološke usluge
Članci po kategorijama
Hronike neba Poslovna prognoza Ritam broja-7 Faze Meseca Aktuelnosti Astrološki članci Ljuboskop Astro teme Kod za astrologa Astrologija dece Local Space Astrološki Arhetipovi Horarna astrologija AstroHealing Mundana astrologija Karmička astrologija Astrološki razgovori Astro Mitologija Duša čoveka Liber Aeternus Astrologija kristala
Planetarni Povratci u Prediktivnoj Astrologiji U sredu, 29. januara, počinje kurs „Planetarni Povratci u Prediktivnoj Astrologiji” na Kepler Insitutu. Polaznici kursa će biti upoznati sa jednom od najpopularnijih prognostičkih tehnika - solarni povratak, kao i sa jednom od najinteresantnijih tehnika za razmatranje prilično uskih vremenskih perioda – solarni eneidi. Ovaj kurs je moguće pohađati kako u redovnoj, tako i u dopisnoj varijanti.
» prikaži celu vest
Kurs: Procena profesionalnog života, finansija i izbora studija U utorak 11. februara, u 18h na Kepler Institutu će početi tromesečni kurs najčešćih oblasti života koje se tumače u astrološkoj konsultaciji, a to su: profesija, finansije, talenti i studije. Kurs je moguće pohađati u dopisnoj i online varijanti.
» prikaži celu vest
FULL MOON PROJECT - RAZIGRANOST Pozivamo vas na novu Full Moon Project radionicu “Razigranost” koja će se održati u nedelju, 9. februara 2020. godine u hotelu Tulip Inn Putink, s početkom od 19h. Ovaj Pun Mesec otvara vrata jednoj razigranosti, koja dolazi usled oslobođenja od uverenja koja smo nekada imali. Da bi čovek mogao da se oslobodi negativnih uverenja koja su mu strukturisana u energiji, on mora da pronađe svoju svrhu.
» prikaži celu vest
20. Međunarodna Astrološka Konferencija u Beogradu Od 20. do 22. marta u Beogradu će se održati jubilarna 20. Međunarodna Astrološka Konferencija na Balkanu „The Age of Aquarius”. Tema Konferencije je posvećena Velikim Konjunkcijama koje se dešavaju u ovoj godini, a posebno konjunkciji Jupitera i Saturna koja će se odigrati 21.12.2020. Na ovoj Konferenciji ćemo imati 8 sjajnih predavača koji će nam iz različitih astroloških pristupa govoriti o Astrologiji koja otvara kapije Doba Vodolije.
» prikaži celu vest
Kurs: Karmička Sinastrija U četvrtak, 16. januara, počinje osmonedeljni kurs iz karmičke sinastrije. Karmički odnosi su jedna od najvažnijih stvari koje Duša prenosi iz svakog života. Na ovom kursu će se posebno govoriti o prirodi Karmičkih odnosa, odnosa Srodnih Duša, kao i Blizanačkih Duša. Moguće je i online pohađanje.
» prikaži celu vest
» prikaži još vesti

Od 20. - 27. X 2014.

Od trigona Jupitera i Urana od 25. septembra (+/- 1 nedelju) do sredine tekućeg ciklusa retrogradnog Merkura (15-16 oktobar, jer je retrogradanost na snazi od 4-25 oktobra), mnoge berze širom sveta pretrpele su svoj najveći gubitak u više od dve godine. Uzrok je pripisan strahovima od globalnog ekonomskog usporavanja, obnovljenim strahovima od krize svetskog duga, i histerije oko širenja virusa ebole.

Evropski indeksi su sada pali za 11-17% od rekorda svih. U Holandiji i Švajcarskoj, ovi rekordi su  postignuti 19. septembra, a pad se desio (barem za sada) 16. oktobra.

Na Dalekom istoku padovi nisu tako veliki. Najstrmiji pad zabeležen je u Australiji i Japanu. Gubici u Indiji i Hong Kongu (pa čak i Rusija ) su bili skromni, dok je u Kini, Šangajski indeks napravio dupli top 16. oktobra, dostižući najviši nivo od februara 2013.

U SAD, S & P gubici za poslednjih mesec dana dostigli su 10%, ali DJIA odbija samo 8.6 %. Najrazornijih gubici su i dalje u Argentini.

Zapadne berze su imale snažan reli u petak, na kraju nedelje. Međutim, pitanje većine investitora je da li je ovo gotovo, ili tek počinje. Sa Merkurom koji je retrogradan, nije verovatno da neko zna za sigurno odgovor, iako je studija finansijske  astrologije - u kombinaciji sa studijama ciklusa - ukazuju na snažne istorijske korelacije da se medved vratio.

Kratkoročne i dugoročne geokosmičke prognoze

Naš fokus od prošle nedelje je bio na sredini tekućeg perioda Retrogradnog Merkura. Identifikovali smo ga u utorak, 14. oktobra, ali zapravo središnja tačka bi mogla biti i 14-15. oktobar +/- 1 dan trgovanja, jer je retrogradnost počela 4. oktobra, a završava se 25. oktobra (a ne 24. oktobra kako je napisano prošle nedelje). Kao što sada znamo, berza jeste pala privremeno 15-16. oktobra na većini svetskih tržišta. I šta sad?

Prvo, Merkur će završiti svoj retrogradni hod kasnije ove nedelje, 25. oktobra. Ovo je bio važan ciklus Retrogradnog Merkura, jer je sve počeo sa Suncem u vazdušnom znaku (Vaga ), dok je Merkur počeo u znaku vode (Škorpion), a završava u vazduhu (Vaga ). Ovo se poslednji put dogodilo u periodu 11. oktobar - 1. novembar 2007. Možda se sećate 11. oktobra 2007, kada je Dow Jones Industrial Average dostigao svoj record svih vremena, nakon čega je "pao" za narednih 17 meseci. Pre toga je bila serija back-to-back Retrogradnog ​​Merkura u oktobru i novembru 2000. kao i februaru 2001. Pre toga ovo je bilo u februaru, junu i oktobru 1994. I pre toga, u oktobru 1987. Možete videti da je ovo sedmogodišnji ciklus. Takođe, možete videti da se on poklapa sa bankarskim i finansijskim krizama.

Momenti Retrogradnog Merkura u 2015. (tri puta) će svi početi i završiti se sa Merkurom u znaku vazduha. Poslednji put se to desilo 2008. Da li vam ovo zvono nešto najavljuje? Pa, da, jer je 2008. godina, godina kada je počeo kardinalni klimaks, a u 2015., on će se završiti za svoj najveći deo.

Šta to znači kada Merkur počinje i završava se u vazdušnim znacima u takvoj seriji? Snažan naglasak na vazduhu govori o principu intelekta, brzom razmišljanju. Međutim, mišljenje koje se odvija u vazduhu je često konceptualno ili teorijsko, ali ne i bazirano na osnovu bilo kog iskustva ili "zdravog razuma". Dakle, odluke često zvuče "pametno" ili " inteligentno", ali u stvarnosti, one funkcionišu ili izuzetno dobro ili jadno. Ja sam više optimista u vezi narednih sedam godina nego za predhodnih sedam, međutim, jer će Sunce biti u zemljanom znaku na početku poslednja dva tranzita Retrogradnog Merkura 2015. Zemljani znakovi predstavljaju praktičnost i iskustvo, oni su znaci zrelosti. Iako će ideje i dalje biti veoma intelektualne i konceptualne, barem će one biti integrisane sa zdravim razumom. Sa svim vazduha i bez zemlje, sve je "eksperiment" zasnovan na teorijama. Ovo je bio politička i ekonomsko/bankarska klima za narednih 7 godina kardinalnog vrhunaca. U 2015, ona se prebacuje na davanje više značaja novim politikama koje imaju neku istorijsku osnovu za rad, a ne samo apstraktnu teoriju da je "trebalo da radi" preko odbora. U svakom slučaju, ovo će biti jedna od tema knjige Prognoze 2015.

Još jedna tema o kojoj će se raspravljati u knjizi će biti indikacija svetske epidemije, kao što je ebola virus. To je trenutni problem, naravno, dok se novi slučajevi ubrzano prijavljuju, čak i u SAD. U studiji astrologije, bolesti i epidemije su pod vladavinom Neptuna. Kada je Saturn prisutan, napada se imuni sistem. Kada je uključen Pluton, to može biti opasno po život. Potrebno je još ispitivanja, ali postoje prisutni astrološki pokazatelji koji upozoravaju na potencijalne opasnosti, kao i potreba da budemo veoma oprezni u narednih 1-2 godine.

Prvo, Neptun je u svom znaku Riba. U karti koju ja najradije koristim za SAD (2. jula 1776, 11:50, Philadelphia, PA’), Neptun zapravo prelazi šestu kuću, koja je kuća zdravlja. Neptun će biti u šestoj kući ovog charta SADa narednih 14 godina, tako da je nacija ranjiva na epidemije ili bolesti. Poslednji put Neptun je bio u tom položaju (1848-1853) kada je došlo do pandemije kolere u SADa, a zatim žute groznice.

Osim toga, moramo da pogledamo ka stepenima zodijaka u kojima je ciklus od 492 godina planetarnog para Neptuna i Plutona (konjunkcija) koji se desio u period od 1892-1893 na 6-8° Blizanaca. Tranzitni Neptun je sada u opadajućem kvadrat ka ovoj tački za narednu godinu. 1931-1933 bio je u rastućem kvadratu ka ovom stepenskom delu, a u opoziciji 1973-1975. Velike stvari su se desile u SAD tokom ta dva perioda (Velika depresija i naftni embargo koji je doveo do ozbiljne ekonomske recesije). Međutim, Neptun nije bio u kući zdravlja SADa tada, kao što je sada. Ipak, on upozorava na potencijalne ekonomske problema kao što je učinio u ova prethodna dva prolaska teškog aspekta . 

I konačno (dobro, ne baš konačno, jer sam siguran da će i drugi astrološki istraživači otkriti i ukazati dodatne korelacije), Saturn se približava opadajućem kvadratnu sa Neptunom. Oni stvaraju kvadrat znacima nakon Saturnovog ulaska u Strelca 23. decembra 2014. Napraviće stvarni kvadratni aspekt tri puta u periodu između 26. novembra 2015 i 10. septembra 2016. To bi predstavljalo kosmički "vrh" kolektivne slabosti, bilo fizičke ili psihološke. Međutim, to se ne mora manifestovati kao epidemija ili zdravstvena kriza, ali i može. Osim toga, ne mora se manifestovati baš u to vreme. Aspekti sa tako dugim orbitalnim ciklusima između trenutaka mogu imati orbis uticaja do 1-2 godine.

Suština je ovo: mogućnost pandemije ili epidemije zdravstvene krize postoji, s obzirom na geokosmičke potpise koji su na snazi sada i tokom naredne dve godine. Može se odnositi na virus ebole. Bilo bi mudro da se preduzmu dodatne mere predostrožnosti tokom ovog perioda. Međutim, principi astrologije se mogu manifestovati u mnoštvu životnih iskustava, a taj aspekt se ne odnosi samo na zdravstvene oblaste. Saturn i Neptun u teškom aspektu, na primer, mogu da se odnose na politički skandal u pratnji laži i / ili prikrivanja. Takođe može da se odnosi na ekonomske loše procene od strane centralnih banaka koji dovode do finansijske krize, izlivanja nafte koja izaziva ekološku krizu (ili neki druge naftne krize, jer Neptun vlada naftom). On takođe vlada morem, svim telesnim tečnostima kao i lošim proračunima na osnovu netačnih podataka ili namerne prevare. U višoj ravni, on takođe može da predstavlja duboko poznavanje duhovnih zakona i želje da se deluje sa potpunim integritetom i vrlinom. To je princip karme - manifestacije i posledice nečije namere. To je vreme kada smo skloni da svedoćimo velikim primerima časti - i nažalost, nečasti, kao i - od vodećih ličnosti na svetskoj sceni.

 

© Kepler asocijacija profesionalnih astrologa, Beograd, Srbija. Sva prava zadržana, 2011. // Design & Coding by studio triD