Tel: 011.267.31.92, 064.387.222.4   |   E-mail: info@profesionalnaastrologija.com   |   Facebook
Početna   |   O nama   |   Astro News   |   Astrološke usluge
Članci po kategorijama
Hronike neba Poslovna prognoza Ritam broja-7 Faze Meseca Aktuelnosti Astrološki članci Ljuboskop Astro teme Kod za astrologa Astrologija dece Local Space Astrološki Arhetipovi Horarna astrologija AstroHealing Mundana astrologija Karmička astrologija Astrološki razgovori Astro Mitologija Duša čoveka Liber Aeternus Astrologija kristala
Kurs: Karmička Astrologija Budućih Života Od 21. novembra na Kepler Institutu počinje šestonedeljni kurs iz Karmičke Astrologije Budućih Života. Neke od tema ovog kursa su Petlje Budućeg Života, Otvaranje Budućeg sećanja, Duša Budućeg života, Lice Buduće inkarnacije, Hiron – Kosmička Duša i Lanac Budućih inkarnacija. Kurs se može pohađati redovno ili online.
» prikaži celu vest
Kurs: Psihološki profil, ljubav i brak u natalnom horoskopu Na Kepler Institutu, 26. novembra će početi dvomesečni kurs iz natalne astrologije. Na ovom kursu će se, kroz izučavanje astroloških serija, učiti o slikama odnosa različitih planeta, kuća i znakova koji nam govore o predispozicijama u ljubavi, zatim braku, periodu koji povezuje ljubavnu vezu i stupanje u brak, a pre svega toga – psihološkom profilu natusa. Moguće je i online pohađanje.
» prikaži celu vest
Dvodnevna radionica: Isceljenje Unutrašnjeg Deteta Da li ste spremni za duhovnu avanturu kroz isceljivanje i duboku integraciju? Pridružite nam se u dubokom i moćnom vikendu radosti, isceljenja i ličnog rasta uz pomoć neverovatnih Wild Earth Animal esencija i njihovog tvorca, šamana Danijela Mejpla (Daniel Mapel) iz Virdžinije koji živi sa životinjama u šumi i komunicira sa njima. Njegov rad je dobio međunarodno priznanje za svoju originalnost i sposobnost da na licu mesta pravi izuzetne promene.
» prikaži celu vest
Predavanja u Kini Od 22. novembra do 24. novembra 2019. godine, održava se prva Međunarodna Astrološka Konferencija u Pekingu, Kini. Tom prilikom, Aleksandar i Lea Imširagić će po prvi put držati predkonferencijske seminare 21. novembra 2019. godine.
» prikaži celu vest
Full Moon Project - Usklađenost Pozivamo vas na novu Full Moon Project Radionicu „Usklađenost“ koja će se održati u utorak, 12. novembra s početkom od 19h, u hotelu Tulip Inn Putnik. Ovaj Pun Mesec radi na usklađenosti ta dva dela kod nas i u okviru njega, otkrivamo svoju viziju koja je dovoljno prihvaćena na polju naše energije da možemo da je ostvarimo.
» prikaži celu vest
» prikaži još vesti

Ritam sedmice 20.10.2014.

U ovoj sedmici započinje nov lunarni ciklus (23.10.2014.). Ovaj lunarni ciklus je poseban, jer počinje na 00-kardinalnom stepenu fiksnog Škorpiona. Kombinacija kardinalnosti i fiksnosti često rezultira velikim otporom. Želja da se otpočne nešto sasvim novo u ovom znaku istovremeno zahteva da se napravi prostora za to. Škorpion baš i nije fleksibilan po tom pitanju, jer teško otpušta stvari, ljude, događaje. Ovaj lunarni ciklus je drugačiji i po tome jer započinje sa solarnom eklipsom na tom stepenu u društvu sa Venerom. Sama ova postavka govori o tome da ćemo ovih 28 dana imati najviše iskustva u Venerijanskim oblastima (odnosi, materija, osećaj ličnog zadovoljstva i vrednosti). Solarna eklipsa nastaje kada se Mesec postavi između Zemlje i Sunca u blizini svojh čvorova (polukrug između kruga i krsta). Ovaj simbol podseća na simbol Plutona, pa zato eklipsu doživljavamo kao pomračenje života (Sunca). Postoji i drugačiji način njenog doživljaja, kao jedan vid transformacije i jedinstvene prilike da promenimo nešto u svom životu. Ono što treba znati, ako želimo izazvati promenu, je da najveću pažnju usmerimo na osećanja - Mesec, jer je on taj koji zaklanja naše Sunce (ciljeve, želje, vitalnu silu).

PONEDELJAK, MESEČEV DAN 20.08.2014.

Mesec je danas u znaku Device u 11 kući. Pravi aplikacioni kvadrat sa Marsom i separacione aspekte sa Kironom i Plutonom. Danas naš um mogu zaokupljati prošli događaji, koji su nas na neki način povredili. Ta osećanja mogu danas izaći na površinu i pokvariti nam raspoloženje. Lepo bi bilo da imamo svest o tome, uočimo mehanizam, koji nam kvari raspoloženje. Na taj način ćemo da zaštitimo i oslobodimo sebe, svoj um i svoje telo. Mesec u Devici ima tendenciju da previše brine, ali u kombinaciji sa 11 kućom, možemo aktivirati i njegovu kognitivnu sposobnost. Organizacija, planiranje su stvari koje danas sa lakoćom možemo obaviti. Komunikacija sa prijateljima(11 kuća) nam može pomoći da se snađemo u poslu i svakodnevnim obavezama(Devica). Kvadrat sa Marsom nam daje impulsivnu reakciju, a u promenjivim znacima može biti i nepromišljena. Pošto je dispozicija ovog kvadrata u dobrom odnosu, donosi pozitivno razrešenje, posle početne frustracije. Karakteristika ovog dana, a i ovog aspekta je užurbanost, ne brinite se sve ćete na kraju stići. Preko dispozitora Mesec dolazi u dodir sa svojim Severnim čvorom,što nam daje okrenutost ka budućnosti. Uprilog tome je i njegova pozicija u 11 kući, dakle upotrebite ovaj dan kao vizionarski, usmerite svoju energiju na budućnost, ali kroz upotrebu sadašnjeg trenutka. To znači da postanete svesni svih svojih osećanja u sadašnjosti, koja će neminovno trasirati budućnost. Zato se potrudite da budete srećni svakog trena u ovom danu, koji će rezultirati srećom u budućnosti.

UTORAK, MARSOV DAN 21.10.2014.

Ovaj dan započinje egzaktnim kvadratom između Marsa i Meseca u promenjivim znacima Device i Strelca. Kao i svaki kvadrat i ovaj pruža jak naboj i mogućnost delovanja na dve strane. Korisno ga je iskoristiti za prepoznavanje polja navike u kojima funkcionišemo. Povoljna dispozicija obećava nagradu za one hrabre koji preduzmu inicijativu u ličnom samorazvoju. Ovaj kvadrat se može manifestovati i kao prevelika osetljivost na svaku upućenu reč, džangrizavost, sitničarenje, kriticizam, ali i iz ovih emocija se može puno toga naučiti. One nas usmeravaju na to na čemu trebamo raditi. Preko dispozitora Jupitera, Mars dolazi u kontakt sa osom čvorova, što omogućava da napravimo kontakt sa tačkom preseka(SMČ) i poboljšamo svoju budućnost. Mars je još uvek na vrhu treće kuće, što nam daje i brzinu a i širinu (Strelac) misli. Reči mogu biti oštre ali i odlučne. Opreznost je potrebna u saobraćaju, kao i u međusobnoj komunikaciji, da nebi došlo do povređivanja drugih. Sa druge strane Mars pravi i egzaktan sekstil sa Venerom, što pogoduje sklapanju partnrstva. Razmena muško-ženske energije je aktuelna danas i u narednih par dana. Svi koji priželjkuju da ostvare ljubavnu vezu neka iskoriste ovaj period. Najbolji časovi za osećaj lične sreće pružiće Venerini časovi.

SREDA, MERKUROV DAN 22.10.2014.

Merkur je još ove srede u svom retro hodu i napraviće konjunkciju sa Mesecom. Spoj ove dve planete u znaku Vage, teraće nas da razmišljamo o odnosima, isterivanju pravde, ali će dati i dobar sećaj za harmoniju i ravnotežu unutar nas samih. Danas se treba pozabaviti ličnom istinom, da li je ono što govorimo naša istina ili usvojena od drugih. Ispravno pitanje za sve je da li ono što mislim, zaista i osećam. Mesečevi i Merkurovi časovi će nam priuštiti to zadovoljstvo. Sa druge strane javno mnenje danas ima veliki uticaj na pojedince. Ovakav dan pogoduje plasiranju informacija na koje reaguju mase. Pre susreta sa Merkurom, Mesec će napraviti kardinalni T kvadrat sa Plutonom i Uranom, što pravi još veći uticaj na naša osećanja. Ne dozvolite da se u vaše srce i um usadi osećaj mržnje i straha. Danas se potrudite da budete svesni obe strane vaše realnosti. Preko dispozitora Venere obe planete dolaze u kontakt sa Suncem, ako smo okrenuti ka spolja to stvara mogućnost da slepo sledimo naše vođe, autoritete. Pak, ukoliko smo okrenuti ka sebi, možemo jasno da sagledamo ka čemu nam je usmerena pažnja, ka čemu idemo i šta želimo postići. Sunčevi časovi će nam otkriti kolika nam je snaga volje, kao i ličnog samopouzdanja, a takođe i koliki je uticaj volje drugih na naš život.

ČETVRTAK, JUPITEROV DAN 23.10.2014.

Danas započinje novi lunarni ciklus u23h56m(Venerin čas na našem podneblju) i to sa solarnom eklipsom na 00 stepenu Škorpiona. Ova eklipsa ima za cilj da nas nauči kako da svoje vizije( Jupiterov dan) materijalizujemo (Venerin čas). Pošto je i sama Venera učesnik eklipse(na 00 stepenu Škorpiona) glavne lekcije su i vezane za njen domen delovanja. Samu planetu Zemlju, hranu, zadovoljstvo, odnose, sklad i lepotu, umetnost, modu, ljubav, ali i sve vrste zavisnosti. 

Kako eklipsa ima dva dispozitora, to imamo i dva smera njenog delovanja. Jedan je preko Plutona u Jarcu i odnosi se na kolektivna dešavanja, kao i spoljnje uticaje. Pluton je u kardinalnom T kvadratu sa Merkurom i Uranom, pa je veoma teško uticati na ove događaje. Volja pojedinaca je dominantna i može ostati zabeležena u istoriji. Ova energija se može iskoristiti i kao pokretačka u cilju postizanja novih naučnih dostignuća. Drugi dispozitor je Mars u Strelcu, što čini ovu energiju bližu nama, a samim tim je i lakše upravljati njome. Treba je iskoristiti za proširenje ličnih vidika, saznanja, kao i postizanje većeg stepena mudrosti. Mars i Pluton su od danas i vladari narednog28-dnevnog ciklusa. Pošto će oba vladara veći deo lunarnog meseca provesti u Jarcu u ovom ciklusu će se odvijati značajni događaji na nivou kolektiva.

PETAK, VENERIN DAN 24.10.2014.

Ovaj dan je još uvek pod uticajem eklipse. Počinje sa egzaktnom konjunkcijom Venere i Sunca i egzaktnim trigonom Meseca i Neptuna. Obe planete koje predstavljaju ženski princip su u znaku svog izgona i pada. Ovo naglašava veliku privlačnu silu našeg emotivnog stanja, kako ličnog tako i kolektivnog. Centripetalna sila znaka Škorpiona nam danas može pokazati kako spojiti nespojivo. Sunce kao predstavnik Jang principa i Venera i Mesec kao predstavnici Jin principa danas mogu biti sjedinjeni. Zato je ovo idealan dan da suprotnosti u kojima živimo budu integrisane i sjedinjene. Ko bude dozvolio sebi da sagleda obe strane, doživeće veliko olakšanje. Svako okretanje leđa i poricanje postojanja druge krajnosti uskraćuje nas za više razumevanje nas samih, kao i shvatanje događanja oko nas. Dakle danas se treba pozabaviti alhemijskim procesom i transformacijom naših negativnih emotivnih stanja. Zakon stvaranja i razaranja danas funkcioniše istovremeno. Mesečevi i Venerini časovi će nam pružiti mogućnost dubljeg razumevanja sebe kao i svoje sposobnosti privlačenja svih događaja koji nam se dešavaju. Danas je prisutna i velika strast i želja za posedovanjem, bilo imovine, ili ljudi. U Sunčevim časovima privučite sebi željeno, samo budite oprezni i svesni šta želite, jer su velike mogućnosti da vam se želja i ostvari.

SUBOTA, SATURNOV DAN 25.10.2014.

Saturn je i dalje u Škorpionu, samo što je promenio oblast delovanja. Prešao je na ugao u prvu kuću i samim tim istakao važnost njegovih principa u ovom lunarnom ciklusu. Svakom prema zasluzi je njegov osnovni princip, kao i poštovanje pravila i propisa. Mesec će danas preneti poruke Venere i Sunca, Saturnu. Ipak je on taj koji konačno sudi. Sve naše želje i stremljenja danas prolaze cenzuru. Bitno je i dalje ostati nepristrasan. Biti posmatrač sebe samog je idealan izbor za današnji dan. U Mesečevim časovima je moguć osećaj umora, pa ih i treba iskoristiti pasivno, bez ikakvog forsiranja. U Venerinim časovima i dalje je naglašen magnetizam i sposobnost privlačenja. U oba ova sata, obratite pažnju šta vas privlači, koju hranu unosite u sebe, na taj način možete saznati šta je to za šta ste vezani i koje navike rukovode vašom svakodnevnicom. Ako vam se jede slatko, razmislite, možda vam nedostaje bliskosti, pažnje ili ljubavi, ako više unosite ljuto, gorko, slano, možda vam nedostaje energije, ili vam je potrebno samopouzdanje i poriv na akciju. Ako imate želju za kiselim, razmislte šta je to što treba da svarite. Mars je danas na poslednjem znaku Strelca i sprema se da uđe u znak svoje egzaltacije, što naglašava Marsove časove, kao sate u kojima treba spustiti loptu. Dobro je u ovim sati kroz sport izbaciti višak energije. Danas se u toku noći u Merkurovom satu menja vreme (zimsko računanje) na ovim prostorima, pa kako je Merkur stacionaran, može doći do male pometnje i dezorjentacije u njegovim časovima naredni dan.

NEDELJA, SUNČEV DAN 26.10.2014.

Sunce je ove nedelje u Škorpionu u konjunkciji sa Venerom. Današnji dan boji i ulazak Meseca u znak Strelca, kao i prelazak Marsa u znak Jarca. Sve ovo doprinosi potpunoj promeni energija u odnosu na prošli period. Obe muške planete i Sunce i Mars su u poseti ženskim znacima, što upućuje na aktivnost ka unutra. Dakle planiranje i strategija će biti osnovna energija u ovoj nedelji. Delovanje na ,,prvu,, nije baš poželjno. Egzaltirani Mars uvek deluje sa zadrškom, bolje rečeno, igra na sigurno i posle dobro predviđene strategije, zato se treba uklopiti u njegove zahteve i sve će biti kako treba. Ovi časovi su zato i najbolji za planiranje akcije. Takođe, budite svesni da sve što vidite može imati svoju dublju pozadinu i svrhu. Pošto je Sunce obojeno sa energijom Venere, privlačnost i magnetizam su i dalje prisutni, kako suprotnom polu, tako i svemu onome na šta usmeravamo pažnju. Zato svoje ciljeve uskladite sa ovom vrstom energije, odživite i osetite to što planirate da postignete i onda samo posmatrajte kako se stvari dešavaju. Sinhronicitet će ove nedelje biti posebno izražen, da će ga primetiti i oni koji na to dosada nisu obraćali pažnju. Danas je i Merkur direktivno stacionaran, što pogoduje ovoj energiji. U Merkurovim časovima vežbajte svoje čulo sluha, možete čuti dugo očekivanu poruku.

© Kepler asocijacija profesionalnih astrologa, Beograd, Srbija. Sva prava zadržana, 2011. // Design & Coding by studio triD