Tel: 011.267.31.92, 064.387.222.4   |   E-mail: info@profesionalnaastrologija.com   |   Facebook
Početna   |   O nama   |   Astro News   |   Astrološke usluge
Članci po kategorijama
Hronike neba Poslovna prognoza Ritam broja-7 Aktuelnosti Astrološki članci Ljuboskop Astro teme Kod za astrologa Astrologija dece Local Space Astrološki Arhetipovi Horarna astrologija AstroHealing Karmička astrologija Mundana astrologija Astrološki razgovori Astro Mitologija Duša čoveka Liber Aeternus Astrologija kristala
Jedinstveni webinar “Zakon privlačenja i lakoće” Jedinstveni webinar posvećen Veneri pod nazivom “Zakon privlačenja i lakoće” je vaš vodič kroz uživanje, kroz mogućnosti da radite i živite sa lakoćom, da osetite svim čulima svet oko vas i da ljubavlju i srećom, kreirate svoju budućnost. Seminar će održati dr Lea Imširagić u subotu, 09. novembra od 17h do 20h kao ONLINE webinar.
» prikaži celu vest
Seminar: Tehnologija Svesti Venere Uvek je Venera bitna, bilo da smo je nazvali ljubavlju ili lepotom, lakoćom ili zadovoljstvom - ona je uvek tema života, tema našeg rada na svesnom, nesvesnom i podsvesnom nivou. Kurs Tehnologija Svesti Venere će se održati u subotu, 09. novembra sa početkom od 12h, a svi oni koji nisu u mogućnosti da prisustvuju, kurs mogu pohađati i u dopisnoj, online varijanti.
» prikaži celu vest
Kurs: Astrološke Tehnike Progresija Na našem Institutu počinje šestonedeljni kurs Astrološke Tehnike Progresija u sredu, 06. novembra od 18h. Na ovom kursu, polaznici će biti upoznati sa tehnikama kao što su sekundarne, tercijarne, minorne i konverzne progresije, harmonične progresije i progresirane deklinacije. Kurs je moguće pohađati u redovnoj ili dopisnoj, online varijanti.
» prikaži celu vest
Seminar: Prosperitet i planiranje U nedelju, 03. novembra od 12h do 15h, dr Lea Imširagić će se održati ONLINE predavanje iz modula Meridijani Tela, ali ovog puta radimo na drugom i trećem meridijanu koje su zapravo povezane. Meridijan treće kuće zadužen je za donošenje odluka.
» prikaži celu vest
Nova knjiga: Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti Najnovija knjiga Aleksandra Imširagića “Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti” detaljno objašnjava astrološku vezu između Anđela i odgovarajućih planetarnih kodova. Takođe, pored posebne povezanosti 72 Anđela Zodijaka i 72 draga kamena / minerala – u knjizi su objašnjene tehnike otkrivanja 5 ključnih Anđela za svaku osobu: Anđela Zvezde, Anđela Čuvara, Anđela Prelaza, Anđela Višeg Ja i Anđela Poruke.
» prikaži celu vest
» prikaži još vesti
Poslovna prognoza

Od 13. - 20. X 2014.

Prošle nedelje je bilo ludo za investitore u svetskim tržištima kapitala. Međutim, sigurno je u domenu očekivanja u skladu sa principima finansijske astrologije. Kao što je navedeno u kolumni prošle nedelje: “Naš fokus ove nedelje je na lunarnom pomračenju 8. oktobra. Ovo nije obično pomračenje. Mesec će biti u konjunkciji sa Uranom (a Sunce će biti u opoziciji), virtualno uveravajući da će finansijska tržišta i dalje biti nestabilna Kao da to nije dovoljno da zbuni investitore i trgovce, Merkur će se okrenuti retrogradno, od 4-25 oktobra. Pomešane poruke će dolaziti verovatno kako od političkih tako i od ekonomskih lidera sveta. Dakle, tržišta su skloni da otpočnu na jedan način, a onda odjednom da preokrenu 1-4 dana kasnije… I ukoliko to nije dovoljno, Venera će formirati T - kvadrat sa Uranom i Plutonom 8-11 oktobra. Dakle, mi ćemo svedočiti dvoma nebeskim telima (Sunce i Venera) kako prelaze kvadrat Urana i Plutona ove nedelje, oba pod  uticajem retrogradnog Merkura. Budite spremni za oštra ljuljanja cena i iznenadne, iznenađujuće najave, što vodi do velikih preokreta na mnogim finansijskim tržištima… Izgleda kao da još jedna divlja nedelju dolazi. Duševno zdravlje i racionalizam mogu biti kratkih zaliha. Ovo su potpisi koji pogoduju kolektivnoj histeriji.” Do završetka trgovanja u petak, 10. oktobra, mislim da je bezbedno reći da je "kolektivna histerija" zaista došla u svetsko tržište kapitala.

Dow Jones Industrial Average je dobar primer onoga što se dogodilo. U ponedeljak, bio je dole samo 17 poena, ali to je bilo više od 100 bodova u odnosu na svoj vrh od 17,099 tog istog dana. U utorak, DJIA je pao  za 272 bodova. Međutim, u sredu svedoči dobitku od 274 poena, a izgledalo je kao da tržišta završavaju svoj oštar pad, a nastavljaju svoju bikovsku trgovinu. Sve je bilo dobro, a onda je u četvrtak ponovo obrnuto, dole za 334 poena, iskušavajući najveći jednodnevni pad u godini. Počeo je da se oporalja u petak, sa skoro 100 bodova, ali onda se iznenada obrnuo i zatvoro sa minusom od 115 poena, na 16,544, na svom najnižem nivou od 12. avgusta.

Pad u nemačkom DAX-u i Londonskom FTSE bio je drastičan. Oba su pala na najniže cene od oktobra 2013. godine. Već najavljuju novo medvđe tržište preko naše metodologije, jer su oba prošli padove koji su započeli njihove trenutne osnovne cikluse. Ovo počinje da izgleda kao da je kvadrat Urana i Plutona konačno udara svetskim tržištima kapitala. Balon je proboden sa svih strana, osim Kine, koja nastavlja trku novim godišnjim visinama. Međutim, pre skakanja sa broda, setite se da se to događa pod Retrogradnim Merkurom (4-24 oktobar), gde su lažni ispadi poznati na finansijskim tržištima.

Kratkoročna geokosmička prognoza

Naš fokus će sada preći na centar tekućeg perioda Retrogradnog Merkura (4-24 oktobar), koji će biti ovog utorka, 14. oktobra. Svako finansijsko tržište koje se nije unazadilo u toku ove retrogradnosti (oktobar 3-7) jeste kandidat da iskusi nagli preokret u toku jednog tržišnog dana - 14. oktobra. To je jedan od razloga zašto ne možemo samo pretpostaviti top zaliha dugoročnog ciklusa kao i novo medveđe tržište koje je u toku. To može biti slučaj, ali to je deo ciklusa Retrogradnog Merkura, gde se nada (bikova) može rasplamsati. Prema tome, može biti iznenadnih, oštrih, ali kratkih relija u akcijama uskoro. Pored toga, T - kvadrat tranzitnih Venere, Urana i Plutona se završava ovog vikenda. To takođe može završiti nedavne padove, makar privremeno.

Ipak, postoji veća briga pred nama. Kao prvo, tranzitni Saturn treba da uđe u sopstveni T-kvadrat sa natalnim položajom Merkura, a Sunca je u kvadratu sa Plutonom u Buttonwoodovom chartu Njujorške berzi (17. maja, 1792). Ukoliko je medveđe tržište na snazi, onda čak i sa kratkim, ali oštrim relijima, cena akcija bi mogla da nastavi da pada ka dnu koji se očekuje u tom vremenskom periodu (24. oktobar - 4.decembar).

Uzgred, pad srebra na 1764-1766 3.-6. oktobra se tačno desio kao što je opisano u knjizi prognoza 2014. stranica 58 gde je objavljeno: "Venera će biti u znaku Vage 29. septembar - oktobar 23. Ovaj period ima jaku povezanost sa primarne ili polu-primarnim ciklusom Srebra." To je lepota finansijske astrologije. Ništa se ne može uporediti sa  tim u smislu tačnosti u tajmingu tržišta. Pa, dobro, postoje i druge tačne alatke za tajming tržište, kao što su ciklusi, Gann studija i Fibonači vremenske sekvence. A mi ćemo ih sve koristiti. Međutim, finansijska astrologija se u više navrata pokazala kao izuzetno pouzdana u tačnom određivanju uspona i padova na primarnom nivou ciklusa.

 

© Kepler asocijacija profesionalnih astrologa, Beograd, Srbija. Sva prava zadržana, 2011. // Design & Coding by studio triD