Tel: 011.267.31.92, 064.387.222.4   |   E-mail: info@profesionalnaastrologija.com   |   Facebook
Početna   |   O nama   |   Astro News   |   Astrološke usluge
Članci po kategorijama
Hronike neba Poslovna prognoza Ritam broja-7 Faze Meseca Aktuelnosti Astrološki članci Ljuboskop Astro teme Kod za astrologa Astrologija dece Local Space Astrološki Arhetipovi Horarna astrologija AstroHealing Mundana astrologija Karmička astrologija Astrološki razgovori Astro Mitologija Duša čoveka Liber Aeternus Astrologija kristala
Webinar: Tehnologija Svesti Urana Tri nivoa svesti, Kopče astralnog i eteričnog sveta, Univerzalni provodnik, Povezivanje uma i tela, Mentalni provodnik, Proces oživljavanja mentalnog tela, Otkrivanje sopstvenog simbola - samo su neke od tema o kojima će biti reči na webinaru Tehnologije Svesti Urana koji će se održati u subotu 11.04. od 12h do 15h.
» prikaži celu vest
Webinar: Buđenje U subotu 11. aprila, dr Lea Imširagić će održati webinar Energetske Astrologije Urana, sa početkom od 17h. Ovaj put učimo igru transformacije i oživljavamo biće Urana. Webinar će vam omogućiti da osvestite svoju vezu sa Univerzumom (na svoj lični način), da prepoznate i razvežete obrasce koje ponavljate, kao i navike u kojima ste zaglavljeni, da se oslobodite povećane mentalne napetosti i ubrzanosti i da naučite da disanjem kroz 8. čakru dovodete svoj nervni sistem u balans, kao i svoj odnos sa vremenom.
» prikaži celu vest
Kurs: Rektifikacija i elekciona astrologija U petak, 03. aprila od 18h počinje online četvoronedeljni kurs iz Rektifikacije natalnog horoskopa i Elekcione astrologije. Ovaj kurs je namenjen svima koji imaju osnovno astrološko predznanje ali žele da izračunaju tačno vreme svog rođenja, kao i da usvoje sistem izračunavanja tačnog vremena rođenja klijenta i takođe onima koji žele da otkriju veštinu pravilnog odabira trenutka za započinjanje znaćajnih životnih projekata (poslovi, venčanja, selidbe, itd...).
» prikaži celu vest
Full Moon Project Radionica „Inspiracija“ Pozivamo vas na novu Full Moon Project Radionicu „Inspiracija“ koja će se održati u sredu, 8. aprila 2020. godine. Sam znak Vage u kojem se odigrava ovaj Pun Mesec govori o ravnotežu koju je izuzetno važno uspostaviti na nivou svog tela, dovodeći unutar sebe sve strahove predaka u jedno stanje mira. Ova radionica će biti online i trajaće od 19.00h do 20.30h.
» prikaži celu vest
Astrološki Kalendar za 2020. godinu Nedavno je izašao novi astrološki kalendar za 2020. godinu. Pozvani smo da iskoristimo ovu godinu aktiviranja Viših Stanja Svesti na najbolji način, a Astro Kalendar će nam pokazati koje su to predivne tačke u 2020. godini i kako najbolje možemo da iskoristimo potencijal ove divne godine koja je pred nama!
» prikaži celu vest
» prikaži još vesti

Od 13. - 20. X 2014.

Prošle nedelje je bilo ludo za investitore u svetskim tržištima kapitala. Međutim, sigurno je u domenu očekivanja u skladu sa principima finansijske astrologije. Kao što je navedeno u kolumni prošle nedelje: “Naš fokus ove nedelje je na lunarnom pomračenju 8. oktobra. Ovo nije obično pomračenje. Mesec će biti u konjunkciji sa Uranom (a Sunce će biti u opoziciji), virtualno uveravajući da će finansijska tržišta i dalje biti nestabilna Kao da to nije dovoljno da zbuni investitore i trgovce, Merkur će se okrenuti retrogradno, od 4-25 oktobra. Pomešane poruke će dolaziti verovatno kako od političkih tako i od ekonomskih lidera sveta. Dakle, tržišta su skloni da otpočnu na jedan način, a onda odjednom da preokrenu 1-4 dana kasnije… I ukoliko to nije dovoljno, Venera će formirati T - kvadrat sa Uranom i Plutonom 8-11 oktobra. Dakle, mi ćemo svedočiti dvoma nebeskim telima (Sunce i Venera) kako prelaze kvadrat Urana i Plutona ove nedelje, oba pod  uticajem retrogradnog Merkura. Budite spremni za oštra ljuljanja cena i iznenadne, iznenađujuće najave, što vodi do velikih preokreta na mnogim finansijskim tržištima… Izgleda kao da još jedna divlja nedelju dolazi. Duševno zdravlje i racionalizam mogu biti kratkih zaliha. Ovo su potpisi koji pogoduju kolektivnoj histeriji.” Do završetka trgovanja u petak, 10. oktobra, mislim da je bezbedno reći da je "kolektivna histerija" zaista došla u svetsko tržište kapitala.

Dow Jones Industrial Average je dobar primer onoga što se dogodilo. U ponedeljak, bio je dole samo 17 poena, ali to je bilo više od 100 bodova u odnosu na svoj vrh od 17,099 tog istog dana. U utorak, DJIA je pao  za 272 bodova. Međutim, u sredu svedoči dobitku od 274 poena, a izgledalo je kao da tržišta završavaju svoj oštar pad, a nastavljaju svoju bikovsku trgovinu. Sve je bilo dobro, a onda je u četvrtak ponovo obrnuto, dole za 334 poena, iskušavajući najveći jednodnevni pad u godini. Počeo je da se oporalja u petak, sa skoro 100 bodova, ali onda se iznenada obrnuo i zatvoro sa minusom od 115 poena, na 16,544, na svom najnižem nivou od 12. avgusta.

Pad u nemačkom DAX-u i Londonskom FTSE bio je drastičan. Oba su pala na najniže cene od oktobra 2013. godine. Već najavljuju novo medvđe tržište preko naše metodologije, jer su oba prošli padove koji su započeli njihove trenutne osnovne cikluse. Ovo počinje da izgleda kao da je kvadrat Urana i Plutona konačno udara svetskim tržištima kapitala. Balon je proboden sa svih strana, osim Kine, koja nastavlja trku novim godišnjim visinama. Međutim, pre skakanja sa broda, setite se da se to događa pod Retrogradnim Merkurom (4-24 oktobar), gde su lažni ispadi poznati na finansijskim tržištima.

Kratkoročna geokosmička prognoza

Naš fokus će sada preći na centar tekućeg perioda Retrogradnog Merkura (4-24 oktobar), koji će biti ovog utorka, 14. oktobra. Svako finansijsko tržište koje se nije unazadilo u toku ove retrogradnosti (oktobar 3-7) jeste kandidat da iskusi nagli preokret u toku jednog tržišnog dana - 14. oktobra. To je jedan od razloga zašto ne možemo samo pretpostaviti top zaliha dugoročnog ciklusa kao i novo medveđe tržište koje je u toku. To može biti slučaj, ali to je deo ciklusa Retrogradnog Merkura, gde se nada (bikova) može rasplamsati. Prema tome, može biti iznenadnih, oštrih, ali kratkih relija u akcijama uskoro. Pored toga, T - kvadrat tranzitnih Venere, Urana i Plutona se završava ovog vikenda. To takođe može završiti nedavne padove, makar privremeno.

Ipak, postoji veća briga pred nama. Kao prvo, tranzitni Saturn treba da uđe u sopstveni T-kvadrat sa natalnim položajom Merkura, a Sunca je u kvadratu sa Plutonom u Buttonwoodovom chartu Njujorške berzi (17. maja, 1792). Ukoliko je medveđe tržište na snazi, onda čak i sa kratkim, ali oštrim relijima, cena akcija bi mogla da nastavi da pada ka dnu koji se očekuje u tom vremenskom periodu (24. oktobar - 4.decembar).

Uzgred, pad srebra na 1764-1766 3.-6. oktobra se tačno desio kao što je opisano u knjizi prognoza 2014. stranica 58 gde je objavljeno: "Venera će biti u znaku Vage 29. septembar - oktobar 23. Ovaj period ima jaku povezanost sa primarne ili polu-primarnim ciklusom Srebra." To je lepota finansijske astrologije. Ništa se ne može uporediti sa  tim u smislu tačnosti u tajmingu tržišta. Pa, dobro, postoje i druge tačne alatke za tajming tržište, kao što su ciklusi, Gann studija i Fibonači vremenske sekvence. A mi ćemo ih sve koristiti. Međutim, finansijska astrologija se u više navrata pokazala kao izuzetno pouzdana u tačnom određivanju uspona i padova na primarnom nivou ciklusa.

 

© Kepler asocijacija profesionalnih astrologa, Beograd, Srbija. Sva prava zadržana, 2011. // Design & Coding by studio triD